pocalujta_wujta Re: Audi RS5 Senner Tuning 20.12.10, 20:46 A co ma moc do przyspieszenia Autorze? Fizyki sie uczylo? Ta moc podawana to jest moc mksymalna gdzies przy 90% obrotow. Przyspiesza sie wtedy gdy silnik obrotow ma gdzies 20-90% czyli zwykle jakies 30% mocy maksymalnej. Podpowiem: moment obrotowy. Ten jest w miare staly w calym zakresie. Moc jest tylko funkcja momentu obrotowego i obrotow... i nic wiecej. A z fizyki szkolnej przyuspieszenie wynika z niezorownowazonej sily (czyli przy ruchu obrotowym z moembtu obrotowego)... moz jest tylko jej efektem. Link Zgłoś
Gość: Cubitusss Re: Audi RS5 Senner Tuning IP: *.218.150.108.static.telsat.wroc.pl 20.12.10, 20:51 do "Tomek" - Generalnie ja tego nie wstawiałem, podejrzewam, że albo strumienice, albo ktoś wybebeszył katalizatory po prostu, ale jednak wygląda tak, jakby było coś wstawione (może i nawet tłumiki przelotowe - po prostu bazuje na wypowiedzi właśnie tłumikarza, który stwierdził, że to strumienice :) Nie jestem zwolennikiem żadnych chiptunningów itp. autko te i tak ma sporo moc fabrycznie ale jednak te małe zmiany coś dały bo przyśpieszenie jest okrutne ;) , przy 280 km/h jeszcze się napędzał, ale to już trochę za szybko świat za oknami leci więc dalej nie testowałem. Link Zgłoś
Gość: bOOb Re: Audi RS5 Senner Tuning IP: 77.236.26.* 20.12.10, 20:55 nawet 4 kółka na masce nie zmienią vieśwagena w nic lepszego... Link Zgłoś
Gość: olo Re: Audi RS5 Senner Tuning IP: *.acn.waw.pl 20.12.10, 21:01 normalnie można zaimponować dziewczynie dwa razy mocny start i ma mokro ,, najszybsza fara na wsi to duży respect ! Link Zgłoś
Gość: kamillo Re: Audi RS5 Senner Tuning IP: 46.112.122.* 20.12.10, 21:38 @ her ulf przeczytaj to co napisałeś zanim wyślesz. I nie jedz już więcej żółtego śniegu. :D Takim baranom jak ty to trzeba wprost powiedzieć, że obwód koła musi być taki sam na każdej z osi. Tzn średnica każdego koła taka sama, tzn profil każdej opony identyczny. Link Zgłoś
lapufkasz Re: Audi RS5 Senner Tuning 21.12.10, 10:53 Jak czytam takich durni jak ty kamillo to jestem za limitowaniem internetu , kompletne przyglupy powinny miec odciety . Gdzie jest napisane i czym niby grozi zastosowania roznych srednic kola na osiach. Jednokowe musza byc kola na jednej ze wzgledu na mechanizm roznicowy osi ale nie jednakowe na ubu osiach Link Zgłoś
Gość: vincent Re: Audi RS5 Senner Tuning IP: *.limes.com.pl 20.12.10, 22:17 @kamilo Kompromitujesz się gościu i to sromotnie. Mędrkujesz się a nie wiesz nawet w jakiej jednostce podawany jest profil opony. OTÓŻ nie jest to nawet jednostka, ale odsetek szerokości opony. Podsumowując: profil 25 opony szerokości 295 to dokładnie: 73,75mm profil 30 opony szerokości 255 to dokładnie: 76,5mm Link Zgłoś
Gość: haha Re: Audi RS5 Senner Tuning IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.10, 22:18 buhahahaha... odezwali sie eksperci od wiejskiego tuningu z golfuuf i innych dresowozow :D hahaha ale polewa z was Link Zgłoś
Gość: Honda Re: Audi RS5 Senner Tuning IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.10, 23:15 Jeśli ktoś trzyma się na dupie, to właśnie kierowcy audi. No ale w moim przypadku chodziło o co innego - nie wpuściłem faceta (wpuściłem jeden samochód, więc drugiego czyli audi a5 już nie chciałem - powinien wpuścić kolejny osobnik), więc facet się wkurzył, pojechał pasem pod czoło zajechał mi drogę i nacisnął na hamulec tak mocno, że i jemu i mi abs się włączył i zatrzymaliśmy się na drodze. Jak mu zacząłem trąbić i próbować wyminąć z drugiej strony, to znowu zajechał drogę i stanął. Sytuacja powtórzyła się jeszcze raz, po czym wyjąłem telefon i zacząłem go nagrywać - nie wiem czy to zobaczył czy nie, ale ruszył najszybciej jak tylko mógł i odjechał. Oczywiście sprawę zgłosiłem na policję, która z rozbrajającą szczerością stwierdziła, że nic nie może. No cóż, taki kraj. Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Audi RS5 Senner Tuning IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.10, 23:17 autor artykułu pomylił się w cyferkach co do rozmiaru opon, a na forum do razu znaleźli się specjaliści, którzy na żywo nawet felgi 20 calowej nie widzieli... Link Zgłoś
Gość: franek Re: Audi RS5 Senner Tuning IP: *.dynamic.chello.pl 20.12.10, 23:29 @pocalujta_wojta "A co ma moc do przyspieszenia Autorze? Fizyki sie uczylo? Ta moc podawana to jest moc mksymalna gdzies przy 90% obrotow..." Kolejny zwolennik momentu. Równie dobrze mogę powiedzieć, że moment jest wirtualna wartością pochodzącą od stosunku mocy silnika do obrotów. Moment na wale nie ma nic do przyspiesania. Gdyby tak bylo, najszybsze bylyby okrety... Jako rajdowy kierowca powinieneś wiedzieć że przede wszystkim liczy się przełozenie skrzyni oraz moc auta. To, że akurat moc auta przy określonych obrotach to moment, to jest to akurat inna sprawa:) Link Zgłoś
Gość: Kuba N Re: Audi RS5 Senner Tuning IP: *.rev.numericable.fr 20.12.10, 23:37 Czy nie byłoby bardziej elegancko użyc zamiast sformułowania "na dupie" - innego określenia? Panie Honda - Einstein kiedyś zalecał, że problemu nie rozwiązuje się na tym samym poziomie, na którym powstał - trzeba przejść na wyższy... Link Zgłoś
Gość: cocks Re: Audi RS5 Senner Tuning IP: 83.143.138.* 21.12.10, 00:34 aż strach pomyśleć co mógłbym zrobić, żeby Go mieć :))))) Link Zgłoś
Gość: ryba Re: Audi RS5 Senner Tuning IP: 85.232.251.* 21.12.10, 07:24 niech no niemiaszek jakiś zapuści się w polskę na takich kapciach:) daleko nie zajedzie, jakieś 5 km za granicę na E30 i jak dobrze pójdzie to złapie 4 kapcie:> Link Zgłoś
Gość: gość Re: Audi RS5 Senner Tuning IP: *.ists.pl 21.12.10, 09:48 Nissan GT-R (MY11) - 3sekundy do 100kmh (przy 13stopniach) !!!!!!!!! źródło: www.youtube.com/watch?v=a3ZR5lf00SU Niemcy, róbcie dalej swoje limuzyny, a prawdziwa technologie pozostawcie Japończykom. Auto służy do jazdy, a nie do spuszczania się nad użytym materiałem deski, o której zapomnicie po dwóch tygodniach od kupna auta. Link Zgłoś
Gość: Gość volvo xc70 Re: Audi RS5 Senner Tuning IP: *.41.251.230.sub.mbb.three.co.uk 21.12.10, 10:10 hahaha ciekawe ile teraz by ujechał w tym śniegu... ładne??? mało praktyczne... polecam xc70 wszechstronne, mało pali a zaspy dla niego nie straszne. pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: gość Re: Audi RS5 Senner Tuning IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.10, 10:44 tnij.org/prototyp_2011 Link Zgłoś
Gość: Tukan9255PPL Re: Audi RS5 Senner Tuning IP: *.182.63.230.nat.umts.dynamic.eranet.pl 06.01.11, 02:43 jakos jezdze a4 przepuszczam na miescie kiedy nie musze a sam później czekam...bo frajerzy w zdezylowanych szrotach,czuja gaz pod nosem... Link Zgłoś
Gość: gość Re: Audi RS5 Senner Tuning IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.11, 20:43 czytałem już na ten temat na portalu www.autotuningswiat.pl obszernie tam w artykułach zostało opisane zagadnienie warto przeczytać i porównać polecam Link Zgłoś
Gość: Pejo_27 Re: Audi RS5 Senner Tuning IP: *.cust.dsl.teletu.it 23.07.11, 14:15 QUATTRO a nie kłatro analfabeto kamilllo Link Zgłoś