Gość: Honda Re: Audi RS5 Senner Tuning IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.10, 15:18 Przykro mi to mówić, ale mam uraz do tego samochodu. Dlaczego? Bo jeszcze nie spotkałem na drogach (głównie Małopolski) miłego kierowcę tego samochodu. Same chamy go prowadzą (nie chce bynajmniej nikogo obrażać, na pewno są jakieś wyjątki). Zajeżdżają drogę, a jak użyjesz klaksonu to jeszcze chamsko przyhamują tuż przed nosem. A potem pewnie by była moja wina, bo jak udowodnię policji, że mi cham przed nosem przyhamował? Bez migaczy (no bo po co?), wpychanie się na chama, zajeżdżanie drogi, cwaniactwo, a w bagażniku pewnie pałka bejsbolowa - standard. Link Zgłoś
Gość: Honda Re: Audi RS5 Senner Tuning IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.10, 15:21 Chodziło mi oczywiście o seryjny model :) to samo tyczy się a4. Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Audi RS5 Senner Tuning IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.10, 15:40 To prawda - im większe audi, tym większe chamstwo, wpychanie się, kierunkowskazów itp. Link Zgłoś
ajwalec Re: Audi RS5 Senner Tuning 20.12.10, 15:46 ilu kierowcow potrafi jezdzic tego typu samochodem??? jest to typowy samochod na tor, a nie do szpanowania po miescie. Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Audi RS5 Senner Tuning IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.10, 15:46 Myślę, że to działa w dwie strony. To wpychanie się jest dlatego, że nikt kto widzi taki samochód bądź jakikolwiek lepszy nie chce go wpuścić. To jest typowe dla polskiego społeczeństwa, że jest się miłym i uprzejmym póki ktoś nie ma lepiej. Link Zgłoś
Gość: Staszek skodziarz. Re: Audi RS5 Senner Tuning IP: 80.50.155.* 20.12.10, 16:00 Nie orientujecie się, czy w ofercie jest opcja z instalacją LPG ? Link Zgłoś
Gość: driver Re: Audi RS5 Senner Tuning IP: *.19.165.97.osk.enformatic.pl 20.12.10, 16:02 W sam raz dla naszych dresiarzy do palenia gum na wiejskich dyskotekach :-)))) Link Zgłoś
Gość: tomasz Re: Audi RS5 Senner Tuning IP: *.adsl.inetia.pl 20.12.10, 16:06 Cholera, muszę to przyznać, wygląda kapitalnie. Taki tuning to rozumiem, nawet ten spoiler nie jest zgrzytem. Nie sądziłem, że kiedyś tak spodoba mi się Audi 5. Dobra robota. "Same chamy go prowadzą." Bo to taki wóz, dla agresywnych ogierów w okresie godowym i na dodatek z kasą. Nie usprawiedliwia to jednak w żaden sposób chamstwa. Link Zgłoś
bazinga Re: Audi RS5 Senner Tuning 20.12.10, 16:08 kolejny samochód promocyjny robiony specjalnie pod Top Gear? ;) bazinga.blox.pl Link Zgłoś
Gość: rYcio Re: Audi RS5 Senner Tuning IP: *.rev.numericable.fr 20.12.10, 16:28 Mam A5 - co prawda z mniejszym silnikiem. Przyznaję się, że 2 lub 3 razy lekko nacisnąłem na hamulec (lewą nogą - prawą trzymając nadal na gazie) - a to dlatego, że zdarzają mi się kierowcy, którzy mają ambicje jechać za mną w odległości mniejszej niż 5 metrów. Ten rodzaj jazdy, w cywilizowanym świecie podchodzi pod paragraf "molestowania przy uzyciu samochodu". Są tez kraje gdzie należy zachować odległość (na drodze szybkiego ruchu) równa w metrach połowie predkosci w km/h. Wiem też, że A5 Coupe wzbudza agresywne zachowania wśród pozostałych uzytkowników dróg - czy to zniżone poczucie wartości własnej? Może... Trzeba będzie, cholera, zaminić na coś koreańskiego. A teraz czekam na jadowite docińki. Tylko proszę o łamanie stereotypów. Link Zgłoś
popijajac_piwo Re: Audi RS5 Senner Tuning 20.12.10, 16:37 Po co komu te 12% mocy więcej? Żeby mieć przedczesny wytrysk? Link Zgłoś
Gość: ONA Re: Audi RS5 Senner Tuning IP: *.147.10.53.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.12.10, 16:52 rYcio co do jadących za samochodem w odległości mniejszej niż 5 m to też nie raz miałam ochotę nacisnąć i to ostro na hamulec....i chciałabym wtedy zobaczyć panikujące oczy tego debila, który myśli że jak się wychyla z lewej strony bądź puszcza "długie" światła to zaraz mu po TIRa wjadę żeby panicz mógł spokojnie jechać lewym pasem....głupota Polaków jeżdzących super "odjazdowymi" autami nie zna granic !!! Link Zgłoś
Gość: Cubitusss Re: Audi RS5 Senner Tuning IP: *.218.150.108.static.telsat.wroc.pl 20.12.10, 16:57 Niby mocne a z tą prędkością maksymalną nie zachwyca - mam Audi S6 C5 i leci też do 300 km/h bez większych przeróbek (2 strumienice i filtr K&N no i odblokowana), seryjnie było 340 KM. To już nawet starsze RS6 lata ponad 350 km/h (można zobaczyć na youtube) więc dziwią mnie zachwycanie się takimi osiągami przy takiej mocy... Link Zgłoś
Gość: łysy Re: Audi RS5 Senner Tuning IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.10, 17:06 @rYcio. Zamien to auto na auto z kółkami z przodu ale świecącymi. Wiem co pisze. Wczesniej tez poruszalem sie audi. I non stop jakis jelonek w "octaviji" sie przyczepial i probowal sie dowartosciowywac. Teraz jak ktos widzi na 2 pasmowie we wstecznym swiecace 4 kółka z przodu od razu zjezdza na prawy pas. Ludzie maja jakis respekt albo boja sie ze "łysy" i moze zrobic im krzywde czy "cóś". Link Zgłoś
Gość: Audi Re: Audi RS5 Senner Tuning IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.10, 17:23 www.AudiTIMES.PL Link Zgłoś
Gość: beto Re: Audi RS5 Senner Tuning IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.10, 17:30 To tylko audi, lata swietlne do merca i bemki. Link Zgłoś
Gość: Hmm Re: Audi RS5 Senner Tuning IP: *.adsl.inetia.pl 20.12.10, 17:39 To nie ejst auto na tor. Na tor to jest GTR. To jest auto do jazdy na codzien Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Audi RS5 Senner Tuning IP: *.centertel.pl 20.12.10, 18:34 @: beto: To tylko audi, lata swietlne do merca i bemki. ... chyba z przodu ; ) - nie wiesz może kolego jak się układa współpraca mercedesa i renault odnośnie silników ? ; ) Link Zgłoś
Gość: polish-crap Re: Audi RS5 Senner Tuning IP: *.fbx.proxad.net 20.12.10, 18:40 Na polskie drogi powinien byc wyposazony w gasiennice i 20-centymetrowy pancerz. Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Audi RS5 Senner Tuning IP: *.koscierzyna.vectranet.pl 20.12.10, 19:15 Po co wydawać tyle kasy na auto z tak słabymi osiągami mój sprzęt miała 3,3s do 100km/h a kosztował jedyna 4tys złotych . Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Audi RS5 Senner Tuning IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.10, 19:19 super auto... ja w A4 mam podobny przedni spojler i tylne światła :] więc prawie jakbym takim jechał... Link Zgłoś
Gość: kamilllo Re: Audi RS5 Senner Tuning IP: 46.112.122.* 20.12.10, 19:35 "...z oponami o rozmiarze 255/30R20 z przodu i 295/25R20 z tyłu" no jeżeli samochód ma napęd kłatro to nie wróże mu długiego żywota. dla samochodów z napędem na 4 koła profil opon powinien być taki sam, baa nawet szerokość zalecana jest taka sama na przodzie i tyle. Link Zgłoś
Gość: her ulf Re: Audi RS5 Senner Tuning IP: *.rev.snt.net.pl 20.12.10, 20:09 Ty jestes wstanei rozroznic profil opony o srednicy kola? Za duzo sniegu jesz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Audi RS5 Senner Tuning IP: *.adsl.inetia.pl 20.12.10, 20:33 "Niby mocne a z tą prędkością maksymalną nie zachwyca - mam Audi S6 C5 i leci też do 300 km/h bez większych przeróbek: 2 strumienice" Jeśli myślisz, że te strumienice coś ci dają do życzę szerokiej drogi, ale dałeś się naciągnąć jak dziecko palantowi od tłumików. Strumienica jedyne co robi to powoduje turbulencje i wyhamowuje gazy w swojej komorze. W efekcie zwiększasz ciśnienie zwrotne w układzie wydechowym. Lepiej to wywal i wstaw normalną rurę takiej średnicy co reszta wydechu. Link Zgłoś