Gość: logo IP: *.stacje.agora.pl 27.12.10, 15:52 rewelacyjny ten onboard Kubicy w Monaco!!! Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: mhr Re: Polacy robią karierę za granicą IP: *.siedlce.vectranet.pl 27.12.10, 17:41 to onboard z tego roku z Monaco, wykręcił tu 2gi czas w kwalifikacjach gdzie tylko redbull minimalnie go wyprzedzil. Ten filmik jest zresztą wrzucony jako najlepsze okrążenie w tym roku w Monaco na www.f1.com. Polecam sie tam zarejestrowac bo filmiki zapieraja dech w piersi Link Zgłoś
tomesio Re: Polacy robią karierę za granicą 27.12.10, 18:49 Najgorsze jest to, że ci kolesie dostają tyle kasy za nic co jest nam potrzebne. Mam na myśli, że nie wnoszą nic dla dobra ludzkości, jak np. naukowcy [fizycy, biochemicy itp.]. Zupełnie nic. Link Zgłoś
Gość: asd Re: Polacy robią karierę za granicą IP: *.dynamic.chello.pl 27.12.10, 18:55 mam nadzieję, że Broniszewski jest normalnie lepszym kierowcą niż to co zostało pokazane na filmiku, bo tam 'trochę' cieniuje delikatnie mówiąc Link Zgłoś
Gość: ol Re: Polacy robią karierę za granicą IP: *.dynamic.chello.pl 27.12.10, 20:24 tomesio ty tez nic dla dobra ludzkości nie wnosisz wiec zamknij ryj! Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Polacy robią karierę za granicą IP: *.150.139.93.internetia.net.pl 27.12.10, 20:44 Tomesio, 3/4 elementów twojego auta, którym na codzień jeździsz najpierw bylo testowane w sporcie przez takich ''kolesi'' choćby hamulce tarczowe, nwooczesne zawieszenia czy nawet pasy bezpieczeństwa. Poze tym ci ''kolesie'' zanim zaczęli zarabiać na tym sporcie przez wiele lat płacili za to z własnej kieszeni i to grube pieniądze w przeciwieństwie na przyklad do naszych ''gwiazd'' piłki nożnej Link Zgłoś
Gość: karlos Re: Polacy robią karierę za granicą IP: 178.73.63.* 27.12.10, 21:06 ten film z kubica jest w przyspieszonym tempie Link Zgłoś
lutski Re: Polacy robią karierę za granicą 27.12.10, 21:40 Następny idiota który twierdzi że okrążenie Kubicy w Monako jest w przyspieszonym tempie. Weź sobie tłumoku do ręki stoper i zmierz czas od startu okrążęnia do mety. Następnie wejdź na f1.com, sprawdź oficjalny wynik i podziel się wrażeniami. Odnośnie polskich kierowców - wszyscy oprócz Kubicy to kasiaste leszcze i japiszony, w najlepszym przypadku część z nich to pół-zawodowcy. Link Zgłoś
Gość: michal Re: Polacy robią karierę za granicą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.10, 21:54 @lustki tak jakby kubica pochodzil z biednej rodziny. Powiedzmy sobie szczerze, że w kazdym sporcie a juz na pewno w sportach motorowych aby zaistniec trzeba przez kilka ladnych lat wykladac swoje (czyt rodzicow) pieniadze , zeby wykazac na swoim sprzecie ze jestes cos wart. Kubica tez biedny nigdy nie byl, nie pamietam czym zajmuje sie jego stary, ale byl jakims przedsiebiorcom, ktorego bylo stac zeby wyslac jego syna na kilka lat do wloch tam oplacac mu szkoly utrzymanie itd, mowie tu o czasach kiedy nawet jeszcze nie jezdzil w gokartach dla renault czy innego sponora Link Zgłoś
Gość: Ambitny Re: Polacy robią karierę za granicą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.10, 22:48 Sluchalem Broniszewskiego jak w tym roku komentowal co jakis czas 24h Le Mans i musze przyznac ze z tego co mowil, to madry i bardzo rozwazny czlowiek z wielka wiedza. 3mam kciuki za jego wystep w Le Mans! -------------------- Zobacz profil F1 2010 - Gra na Facebooku. Najświeższe informacje o F1 2010 - symulacji Formuły 1 firmy Codemasters. www.facebook.com/pages/F1-2010-Gra/149181418444071?ref=sgm Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Polacy robią karierę za granicą IP: *.4-4.cable.virginmedia.com 28.12.10, 00:09 Zapomnial Pan o Natalii Kowalskiej, ktora spedzila sezon w FIA Formula Two Championship. Link Zgłoś
Gość: klm Re: Polacy robią karierę za granicą IP: *.dynamic.chello.pl 28.12.10, 01:22 Fatalia Kowalska w każdym wyścigu (o ile w ogóle kończyła), dojeżdżała na szarym końcu... czasem tylko wyprzedziła jakiegoś Rumuna, albo hinduskiego aktora, który dla rozrywki tam startował... kto oglądał, to wie... Link Zgłoś
Gość: F16 mechanic Re: Polacy robią karierę za granicą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.10, 01:45 smieszy mnie to, ze uwazacie ze R Kubica ten onboard to przyspieszone Tak sie skladam, ze jestem mechanikiem F16tek. piloci na F16 odkrecaja zdaniem duzo lepsze czasy reakcji na symulatorach(bo to latwiej stwierdzic). Kiedys nawet byl tekst, ze gdyby F1 nie byla tak skorumpowana to najlepsi goscie z F16/F18 lali by dupe Schumacherowi non stop. znacie jakiegos kierowce F1 co ma licencje na F16? Jest kilku pilotów F-XX ktorzy bez problemu mogliby zrobic licencje na F1 a juz na pewno potrafiliby jezdzic takim "bolidem". technologia do F-XX to te autka F1 do dupy nie dorastaja Link Zgłoś
pocalujta_wujta Re: Polacy robią karierę za granicą 28.12.10, 05:55 I dostana w dupe od Porsche albo BMW... jak zwykle. I tyle z tego bedzie. Link Zgłoś
pocalujta_wujta Re: Polacy robią karierę za granicą 28.12.10, 06:03 @F16 mechanic, Nie wiem czy laliby. W samolocie reakcja dotyczy dosc bezwladnego urzadzenia zwanego samolotem. W samochodzie pilot F16 to musialby miec talent wyczucia przyczepnosci. To sa dwie rozne przestrzenie. Jesli ci sie wydaje ze tak latwo sie wyuczyc wyczucia przyczepnosci i kola trakcji to powiem cie ze nie. A pisze to jako scigajacy sie kierowca w USA w zawodach gdzie zmian kierunku jest znacznie wiecej niz na okrazeniu wyscigu F1 i czasy reakcji musza byc niegorsze. Dyscyplina nazywa sie autokros i polega na szybkiej precyzji (nie ma miejsca na bledy i poprawki - margines rowny jest zeru a na adaptacje jest 3-6 przejazdow czyli znacznie mniej niz kierowca F1 dostaje w czasie treningu). Oczywiscie nie sa to zawrotne predkosci, ale symulacja poscigu... np. w srodku miasta z malymi ulicami. TRakcja jak sie okazuje wygrywa z napalonymi dyfterami... i to jak chce. Link Zgłoś
pocalujta_wujta Re: Polacy robią karierę za granicą 28.12.10, 06:07 A na filmie Broniszewski (zakladam ze wideo jest z jego kokpitu) popelnia dosc elementarne bledy przy wejsciu w zakrety co mozna porownac do kierowcow przed nim. Przykladowo widze ze za wczesnie wchodzi w zakrety dosc kluczowe i potem poprawki robi sie na krawezniku. Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Polacy robią karierę za granicą IP: *.static.qsc.de 28.12.10, 08:24 a gdzie ma robic kariere w polsce na polanie smiac sie chce Link Zgłoś
Gość: minutehead Re: Polacy robią karierę za granicą IP: *.adsl.inetia.pl 28.12.10, 08:55 Trzeba przyznać, dość późno rozpoczął karierę. Biorąc to pod uwagę, można zastanowić się co by osiągnął gdyby wyruszył wcześniej... Wszystkich kierowców, zapraszamy do nas! ----- www.facebook.com/minutowa.glowa Link Zgłoś
Gość: OMG Re: Polacy robią karierę za granicą IP: 212.180.145.* 28.12.10, 09:03 @F16 mechanic - to jeszcze nic. Ja jestem serwisantem pralek i lodówek, gdyby nasze wojsko nie było tak skorumpowane to ja i chłopaki z mojej zmiany pracowalibysmy przy myśliwcach zamiast tych cieniasów co nie potrafią oleju zmienić bez wzywaniu serwisu z USA za grube miliony dolarów. ps. a swoją drogą to skąd ci przyszedł do głowy jakikolwiek związek między pilotowaniem myśliwców a jeżdzeniem? Wiem, ze to byla prowokacja, ale przyznam, ze to abstrakcja wyzszego rzędu :) Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Polacy robią karierę za granicą IP: *.home.aster.pl 28.12.10, 09:29 pisząc o ludziach zwiazanych w Polsce z wyścigami,jak zwykle, zapomnieliscie o Grześku Staszewskim i jego stajni wyścigowej VTG. Kilka tytułów mistrza Europy ma... Link Zgłoś
krajidiotow Re: Polacy robią karierę za granicą 28.12.10, 11:10 Hmm... Broniszewski i jego Ferrari daje ciala, gosciu jedzie troche innym torem niz reszta , w zakretach lykaja go kolejni kolesie , na prostych nie dochodzi do poprzednikow...slaby jakis wyscig tu wrzuciliscie, czy jak? Link Zgłoś
Gość: !!! Re: Polacy robią karierę za granicą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.10, 12:49 @OMG prowokacja? u Was to wszytsko prowokacja. macie najlepszych pilotów Tu154, najlepszych kierowców, wogóle jestexcie najlepsi atak na prawde to jestescie wytworami telewizji i konsumentami tego celebryckiego gówna a jak czlowiek co ma jakies dowsiadczenie napisze to od razu wysmiewacie. F1 to jenda wilek skorumpowana zabawa. Technologia to iscie smieszna. Nawet jak dorabiali naped elektryczny KERS to byli lata za HSD od Toyoty prius z 2002 roku. Nie mowice mi, ze to co oni odtsawiaja w tym F1 to jakas technologia. To smiech. Nie jest to prowokacja jestem mechanikiem F16 i wiem co piloci robia na treningach F16, jasne, nie jazda gownem na 4 kołach wymaga koordynacji zachowan w innych płaszczyznach , ale sa one tylko 2, no i trakcji i dadadada....zapewniam Was, 100% tych ekspertów od F1 by sie posrało jakby przyslo im robic zwykly dog fight na F16. Link Zgłoś
Gość: mechanic Re: Polacy robią karierę za granicą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.10, 12:56 ---W samolocie reakcja dotyczy dosc bezwladnego urzadzenia zwanego samolotem. W -----samochodzie pilot F16 to musialby miec talent wyczucia przyczepnosci. To sa dwie ---rozne przestrzenie. tak, jedna jest 2 wymiarowa o małych predkościach (F1) druga jest o JEDEN WYMIAR SZERSZA, a co do BEZWLADNOSCI, to powiekm Ci, ze wlasnie TA BEZWLADNOSCI DUZYCH predkosci czynbi cała te zabawę ekscytujacą, równiez F1 (dla kogo to ekscytujace to jest, nie dla mnie) F16/F18 wymagaja WIELKICH nalotów aby naprawde potrafic robic cuda. Nie wiem czy miales okazje kiedys byc na symulatorze, ale bojowy lot tuz na ziemia w F-XX w porownianiu z F1 to F1 jak jazda traktorem w prownianiu. Odn F1 uwazam, ze to impreza dla pospólstawa, ludiz ktorzy to ogladaja naprawde nie maja nic sensownego going on w ich zyciutylko wysiadywanie przed TV lub na trybunach sportu tak ustawianego jak NIC INNEGO. Link Zgłoś
Gość: mistrz kierownicy Re: Polacy robią karierę za granicą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.10, 13:18 Fantastycznie:) Tym bardziej, że w Polsce nie ma toru Formuły 1. Podobnie jak z polskimi desginerami samochodowymi. Nie ma żadnej polskiej samochodowej marki, a wiele polskich projektantów aut jest znanych na całym świecie. Pisałem kiedyś o tym i byłem bardzo pozytywnie zaskoczony. blog.mistrz-kierownicy.com.pl/2010/08/26/samochodowy-design-czas-na-polske/ Link Zgłoś
Gość: stanczyk Re: Polacy robią karierę za granicą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.10, 17:25 ...dobre info , WRC czy GT to zawody w których auta wyglądają .... jak auta ... F1 jest o tyle mniej ciekawe, że Reno nie wygląda , jak Megane, a Mercede jak SLS czy CL . no chyba ze Safety Car :) Link Zgłoś