Gość: karol IP: *.cust.bredbandsbolaget.se 20.04.04, 18:53 Co chwila przy drodze stacja z gazem. Czy wynika to ze skapstwa czy z dbalosci o srodowisko? W Szwecji to drugie, a w Polsce? Obawiam sie, ze to pierwsze:( Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: gazik Re: Dlaczego tyle Polakow wjezdzi na LPG? IP: 62.233.164.* 20.04.04, 18:56 Bo jest taniej Link Zgłoś
Gość: karol Re: Dlaczego tyle Polakow wjezdzi na LPG? IP: *.cust.bredbandsbolaget.se 20.04.04, 18:57 A nie wstydzisz sie jezdzic na gazie? Link Zgłoś
pavulon78 Re: Dlaczego tyle Polakow wjezdzi na LPG? 20.04.04, 18:58 a czego tu sie wstydzić? Link Zgłoś
Gość: gazik Re: Dlaczego tyle Polakow wjezdzi na LPG? IP: 62.233.164.* 20.04.04, 19:17 A nie wstyd Ci że dajesz się doić Kulczykowi i jego kolegom. Nie ma się czego wstydzić. Link Zgłoś
Gość: Mojo Re: Dlaczego tyle Polakow wjezdzi na LPG? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.04, 09:00 Przynajmniej wiadomo kto cie doi (choć to marna pociecha)... myślisz że jak kupujesz etylinę to po kosztach produkcji, tak ??? Link Zgłoś
pavulon78 Re: Dlaczego tyle Polakow wjezdzi na LPG? 20.04.04, 18:58 Daj spokój. kolo zbiera w szwecji truskawy i borówki i jest gość. Link Zgłoś
Gość: ONA Re: Dlaczego tyle Polakow wjezdzi na LPG? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.04, 22:53 WIdzisz róznicę pomiedzy skąpstwem a oszczędnością? Link Zgłoś
aron2003 Re: Dlaczego tyle Polakow wjezdzi na LPG? 21.04.04, 15:37 Gość portalu: ONA napisał(a): > WIdzisz róznicę pomiedzy skąpstwem a oszczędnością? Bo w Szwecji litr benzyny kosztuje cos kolo 5-6 zl a w Polsce 3,70 zl a przecietna pensja w Szwecji to ok. 4-5xprzecietna pensja w Polsce. Tu jest odpowiedz. Mnie to raczej dziwi ze tylu Holendrow czy Wlochow jezdzi na gazie bo pensje oni maja niemale. Link Zgłoś
Gość: Gienio Re: Dlaczego tyle Polakow wjezdzi na LPG? IP: *.speed.planet.nl 21.04.04, 18:55 Stary news. W Holandii juz prawie nikt nie jezdzi LPG, tylko stare trupy w zasadzie. Ludzie od kilku juz lat przesiadaja sie na nowoczesne diesle. Nie musisz tankowac co 200km... Link Zgłoś
Gość: caffel Re: Dlaczego tyle Polakow wjezdzi na LPG? IP: *.com / 212.211.136.* 21.04.04, 15:46 O, damulka! Widzisz, ja widze roznice. Ale jazda na gazie to rzeczywiscie skapstwo, nie oszczednosc. Tak mi sie wydaje, chociaz nie mam samochodu. Link Zgłoś
pavulon78 Re: Dlaczego tyle Polakow wjezdzi na LPG? 21.04.04, 16:02 A masz na to jakieś konkretne argumenty czy tylko "tak ci sie wydaje"? Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Dlaczego tyle Polakow wjezdzi na LPG? IP: *.fornfyndet.se 21.04.04, 16:08 To nie skapstwo,tylko racjonalne zarzadzanie ciezko zarobionymi pieniedzmi. Najbogatsi ludzie zanim wydadza korone ja najpierw obejrza dwukrotnie,byc moze dlatego sa bogatymi.Pzdr.Michal P.S skoapstwo to jest ,jak mam pieiadze i chodze w dziurawych butach,przetartej koszuli itp. Link Zgłoś
pavulon78 Re: Dlaczego tyle Polakow wjezdzi na LPG? 21.04.04, 16:13 ...albo jak zasuwam do pracy lub z imprezy w nocy 5 km na piechote bo szkoda kasy na wache lub taksówke. A znam takich którzy tak właśnie robią. Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Dlaczego tyle Polakow wjezdzi na LPG? IP: *.fornfyndet.se 21.04.04, 16:20 Wiesz co Tobie grozi na starosc? Bedziesz najzdrowszym czlowiekiem na swiecie o ile nie bedziesz szedl za blisko tej drogi.Pzdr.Michal Link Zgłoś
Gość: ONA Re: Dlaczego tyle Polakow wjezdzi na LPG? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.04, 18:51 co to jest "wacha" ? :-)) Link Zgłoś
pavulon78 Re: Dlaczego tyle Polakow wjezdzi na LPG? 21.04.04, 21:33 Gość portalu: ONA napisał(a): > co to jest "wacha" ? :-)) Potoczna nazwa benzyny. Link Zgłoś
Gość: caffel Re: Dlaczego tyle Polakow wjezdzi na LPG? IP: *.com / 212.211.136.* 21.04.04, 20:04 pavulon78 napisał: > A masz na to jakieś konkretne argumenty czy tylko "tak ci sie wydaje"? Tak mi sie wydaje, ze jezdzenie na gazie to wiesniactwo. To tak jakby chodzic w butach marki redbook z bazarow. Link Zgłoś
Gość: do Cafela Re: Dlaczego tyle Polakow wjezdzi na LPG? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.04, 18:50 Właśnie.. wydaje Ci się.. tylko Ci sie wydaje :-)) Nie masz bladego pojecia na ten temat.. Tak jak ja nie mam pojecia na temat... np.DVD więc sie na ich temat nie wypowiadam. Link Zgłoś
pavulon78 Re: Dlaczego tyle Polakow wjezdzi na LPG? 21.04.04, 21:33 > Tak jak ja nie mam pojecia na temat... np.DVD więc sie na ich temat nie > wypowiadam. > I tracisz przez to niepowtarzalną szansę zabłysnąć i dowartościować się na forum o DVD. Link Zgłoś
Gość: Kierowca LPG IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.04.04, 21:42 Witam! A ja jeżdże na LPG i bardzo to sobie chwale! Jestem ekologiczny i ekonomiczny! Dziennie robie po samej Warszawie 250-300 km. Jakbym miał tankować za 3,7 (widziałem i więcej!) to bym sobie darował pracę. A tak tankuję za 1,40-1,50 i na dodatek nie zatruwam środowiska. Skąpstwo? Raczej nie! Na początku trzeba wydać około 2000 na instalacje. Przynajmniej w moim samochodzie tyle kosztowała. A to chyba nie jest skąpstwo, tylko rozsądne dysponowanie swoimi pieniędzmi. Taka mała inwestycja, która bardzo szybko się zwróciła i jeszcze korzyści przynosi! Pozdrawiam wszystkich oktanowców! M. Link Zgłoś
Gość: Olaf Re: Dlaczego tyle Polakow wjezdzi na LPG? IP: 62.233.164.* 22.04.04, 07:13 Dużo tracisz że nie interesujesz się DVD. Taka płytka DVD przy lusterku sprawi że każdy radar zgłupieje, a ty unikniesz mandatu. ;-) Link Zgłoś
pavulon78 Re: Dlaczego tyle Polakow wjezdzi na LPG? 22.04.04, 11:09 Wiem o tym. Mam na lusterku 2 płyty CD a na zewnętrznych lusterkach DVD i nie płace mandatów. A inni którzy nie używają DVD jako antyradaru to frajerzy i dają się nabić w butelke policji. Link Zgłoś
Gość: robert Re: Dlaczego tyle Polakow wjezdzi na LPG? IP: *.chello.pl 22.04.04, 00:06 Watek glupi i wielokrotnie juz podejmowany ... Gaz czy benzyna, co to za roznica? Link Zgłoś
Gość: Olaf AMERYKAŃSKIE BADANIA ... IP: 62.233.164.* 22.04.04, 06:56 Wykazały że kierowcy którzy zasilają swoje samochody mają wyższe IQ o 40-50% od kerowców jeżdzących na benzynie, którym się wydaje ze są lepsi i bardziej kulturalni. ;-) Link Zgłoś
Gość: mj Re: AMERYKAŃSKIE BADANIA ... IP: 217.30.159.* 22.04.04, 09:06 śmieje sie z tych co tankuja benzyne a tych co źle myślą o LPG sam określam wieśniakami. przecież to paranoja myślec źle o innym źródle zasilania. niestety ludzie którzy nie maja zielonego pojecia o LPG krzycza najwiecej. ale chyba nie zdaja sobie sprawy z tego, ze padli ofiara lobbyngu producentów paliw. i tak samo jest torpedowane wprowadzenie innych paliw zasilajace silniki. a stwierdzenie że właściciele samochodów z LPG to sknery jest po prostu głupie. głupota jest przepłacać za benzyne. dajecie sie benzyniacze nabijać w bambuko, PRZEPŁACACIE i tyle. ale wasz wybór. i kiedyś czytalem na forum wypowiedź faceta "nie przechodźcie na gaz bo niestety zdrożeje" i już rząd to zauważył - jest coraz wiecej aut na LPG i niestety juz dowalają akcyzę. doją z benzyny i teraz zaczną z gazu. ale i tak sie opłacało ;) pozdrawiam Link Zgłoś