Dodaj do ulubionych

Dlaczego tyle Polakow wjezdzi na LPG?

IP: *.cust.bredbandsbolaget.se 20.04.04, 18:53
Co chwila przy drodze stacja z gazem.
Czy wynika to ze skapstwa czy z dbalosci o srodowisko?
W Szwecji to drugie, a w Polsce?
Obawiam sie, ze to pierwsze:(
Obserwuj wątek
    • Gość: gazik Re: Dlaczego tyle Polakow wjezdzi na LPG? IP: 62.233.164.* 20.04.04, 18:56
      Bo jest taniej
      • Gość: karol Re: Dlaczego tyle Polakow wjezdzi na LPG? IP: *.cust.bredbandsbolaget.se 20.04.04, 18:57
        A nie wstydzisz sie jezdzic na gazie?
        • pavulon78 Re: Dlaczego tyle Polakow wjezdzi na LPG? 20.04.04, 18:58
          a czego tu sie wstydzić?
        • Gość: gazik Re: Dlaczego tyle Polakow wjezdzi na LPG? IP: 62.233.164.* 20.04.04, 19:17
          A nie wstyd Ci że dajesz się doić Kulczykowi i jego kolegom. Nie ma się czego
          wstydzić.
          • Gość: Mojo Re: Dlaczego tyle Polakow wjezdzi na LPG? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.04, 09:00
            Przynajmniej wiadomo kto cie doi (choć to marna pociecha)... myślisz że jak
            kupujesz etylinę to po kosztach produkcji, tak ???
      • pavulon78 Re: Dlaczego tyle Polakow wjezdzi na LPG? 20.04.04, 18:58
        Daj spokój. kolo zbiera w szwecji truskawy i borówki i jest gość.
    • Gość: ONA Re: Dlaczego tyle Polakow wjezdzi na LPG? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.04, 22:53
      WIdzisz róznicę pomiedzy skąpstwem a oszczędnością?
      • aron2003 Re: Dlaczego tyle Polakow wjezdzi na LPG? 21.04.04, 15:37
        Gość portalu: ONA napisał(a):

> WIdzisz róznicę pomiedzy skąpstwem a oszczędnością?

Bo w Szwecji litr benzyny kosztuje cos kolo 5-6 zl a w Polsce 3,70 zl a
        przecietna pensja w Szwecji to ok. 4-5xprzecietna pensja w Polsce. Tu jest
        odpowiedz. Mnie to raczej dziwi ze tylu Holendrow czy Wlochow jezdzi na gazie
        bo pensje oni maja niemale.
        • Gość: Gienio Re: Dlaczego tyle Polakow wjezdzi na LPG? IP: *.speed.planet.nl 21.04.04, 18:55
          Stary news. W Holandii juz prawie nikt nie jezdzi LPG, tylko stare trupy w
          zasadzie. Ludzie od kilku juz lat przesiadaja sie na nowoczesne diesle. Nie
          musisz tankowac co 200km...
      • Gość: caffel Re: Dlaczego tyle Polakow wjezdzi na LPG? IP: *.com / 212.211.136.* 21.04.04, 15:46
        O, damulka!
        Widzisz, ja widze roznice.
        Ale jazda na gazie to rzeczywiscie skapstwo, nie oszczednosc.
        Tak mi sie wydaje, chociaz nie mam samochodu.
        • pavulon78 Re: Dlaczego tyle Polakow wjezdzi na LPG? 21.04.04, 16:02
          A masz na to jakieś konkretne argumenty czy tylko "tak ci sie wydaje"?
          • Gość: Michal Re: Dlaczego tyle Polakow wjezdzi na LPG? IP: *.fornfyndet.se 21.04.04, 16:08
            To nie skapstwo,tylko racjonalne zarzadzanie ciezko zarobionymi pieniedzmi.
            Najbogatsi ludzie zanim wydadza korone ja najpierw obejrza dwukrotnie,byc moze
            dlatego sa bogatymi.Pzdr.Michal
            P.S skoapstwo to jest ,jak mam pieiadze i chodze w dziurawych butach,przetartej
            koszuli itp.
            • pavulon78 Re: Dlaczego tyle Polakow wjezdzi na LPG? 21.04.04, 16:13
              ...albo jak zasuwam do pracy lub z imprezy w nocy 5 km na piechote bo szkoda
              kasy na wache lub taksówke. A znam takich którzy tak właśnie robią.
              • Gość: Michal Re: Dlaczego tyle Polakow wjezdzi na LPG? IP: *.fornfyndet.se 21.04.04, 16:20
                Wiesz co Tobie grozi na starosc?
                Bedziesz najzdrowszym czlowiekiem na swiecie o ile nie bedziesz szedl za blisko
                tej drogi.Pzdr.Michal
              • Gość: ONA Re: Dlaczego tyle Polakow wjezdzi na LPG? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.04, 18:51
                co to jest "wacha" ? :-))
                • pavulon78 Re: Dlaczego tyle Polakow wjezdzi na LPG? 21.04.04, 21:33
                  Gość portalu: ONA napisał(a):

> co to jest "wacha" ? :-))
                  Potoczna nazwa benzyny.
          • Gość: caffel Re: Dlaczego tyle Polakow wjezdzi na LPG? IP: *.com / 212.211.136.* 21.04.04, 20:04
            pavulon78 napisał:

> A masz na to jakieś konkretne argumenty czy tylko "tak ci sie wydaje"?

Tak mi sie wydaje, ze jezdzenie na gazie to wiesniactwo.
            To tak jakby chodzic w butach marki redbook z bazarow.
        • Gość: do Cafela Re: Dlaczego tyle Polakow wjezdzi na LPG? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.04, 18:50
          Właśnie.. wydaje Ci się.. tylko Ci sie wydaje :-))

Nie masz bladego pojecia na ten temat..

Tak jak ja nie mam pojecia na temat... np.DVD więc sie na ich temat nie
          wypowiadam.

• pavulon78 Re: Dlaczego tyle Polakow wjezdzi na LPG? 21.04.04, 21:33
            > Tak jak ja nie mam pojecia na temat... np.DVD więc sie na ich temat nie
            > wypowiadam.
            >
            I tracisz przez to niepowtarzalną szansę zabłysnąć i dowartościować się na forum
            o DVD.
            • Gość: Kierowca LPG IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.04.04, 21:42
              Witam!
              A ja jeżdże na LPG i bardzo to sobie chwale! Jestem ekologiczny i ekonomiczny!
              Dziennie robie po samej Warszawie 250-300 km. Jakbym miał tankować za 3,7
              (widziałem i więcej!) to bym sobie darował pracę. A tak tankuję za 1,40-1,50 i
              na dodatek nie zatruwam środowiska.
              Skąpstwo? Raczej nie! Na początku trzeba wydać około 2000 na instalacje.
              Przynajmniej w moim samochodzie tyle kosztowała. A to chyba nie jest skąpstwo,
              tylko rozsądne dysponowanie swoimi pieniędzmi. Taka mała inwestycja, która
              bardzo szybko się zwróciła i jeszcze korzyści przynosi!
              Pozdrawiam wszystkich oktanowców!
              M.
            • Gość: Olaf Re: Dlaczego tyle Polakow wjezdzi na LPG? IP: 62.233.164.* 22.04.04, 07:13
              Dużo tracisz że nie interesujesz się DVD. Taka płytka DVD przy lusterku sprawi
              że każdy radar zgłupieje, a ty unikniesz mandatu.
              ;-)
              • pavulon78 Re: Dlaczego tyle Polakow wjezdzi na LPG? 22.04.04, 11:09
                Wiem o tym. Mam na lusterku 2 płyty CD a na zewnętrznych lusterkach DVD i nie
                płace mandatów. A inni którzy nie używają DVD jako antyradaru to frajerzy i
                dają się nabić w butelke policji.
    • Gość: robert Re: Dlaczego tyle Polakow wjezdzi na LPG? IP: *.chello.pl 22.04.04, 00:06
      Watek glupi i wielokrotnie juz podejmowany ...
      Gaz czy benzyna, co to za roznica?
    • Gość: Olaf AMERYKAŃSKIE BADANIA ... IP: 62.233.164.* 22.04.04, 06:56
      Wykazały że kierowcy którzy zasilają swoje samochody mają wyższe IQ o 40-50% od
      kerowców jeżdzących na benzynie, którym się wydaje ze są lepsi i bardziej
      kulturalni.
      ;-)
      • Gość: mj Re: AMERYKAŃSKIE BADANIA ... IP: 217.30.159.* 22.04.04, 09:06
        śmieje sie z tych co tankuja benzyne a tych co źle myślą o LPG sam określam
        wieśniakami. przecież to paranoja myślec źle o innym źródle zasilania.
        niestety ludzie którzy nie maja zielonego pojecia o LPG krzycza najwiecej.
        ale chyba nie zdaja sobie sprawy z tego, ze padli ofiara lobbyngu producentów
        paliw. i tak samo jest torpedowane wprowadzenie innych paliw zasilajace
        silniki. a stwierdzenie że właściciele samochodów z LPG to sknery jest po
        prostu głupie. głupota jest przepłacać za benzyne. dajecie sie benzyniacze
        nabijać w bambuko, PRZEPŁACACIE i tyle. ale wasz wybór. i kiedyś czytalem na
        forum wypowiedź faceta "nie przechodźcie na gaz bo niestety zdrożeje" i już
        rząd to zauważył - jest coraz wiecej aut na LPG i niestety juz dowalają akcyzę.
        doją z benzyny i teraz zaczną z gazu. ale i tak sie opłacało ;)

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka