Gość: Czujny "Prawko" jednak w Skodach IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.01.11, 16:23 Centralne Biuro Antykorupcyjne już dawno powinno zająć się WORDem. To skandal jest, że takie gniazdo potencjalnej (lub nie ) korupcji jeszcze się w Polsce uchowało. Link Zgłoś
Gość: radek "Prawko" jednak w Skodach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.11, 16:44 Ja widzę to trochę inaczej niż większość z Was. Mianowicie , szkolenie i egzaminowanie nowych kierowców powinno być dla producenta wyróżnieniem. Wyróżnieniem za osiągnięcie pewnego rodzaju idealnego dopasowania. Do konkursu powinny być zapraszne firmy których udział w rynku wynosi przynajmniej x%. Wprowadziłbym jeszcze jeden lub 2 elementy: bezpieczeństwo (np. ilość wypadków śmiertelnych w ogóle katastrof drogowych nie może być większy niż ...x%) i ewentualnie niezawodność (ilość awarii i jakiś wskaźnik) Komu pasuje ten dostarcza za free lub dopłaca. żeby nie było w zamian może przez okres trwania umowy w materiałach reklamowych posługiwać się wyróżnieniem. Koniec i Basta wszyscy szczęsliwi... no ale zanim dojrzejemy do tego typu decyzji to jeszcze wody w rzekach upłynie Link Zgłoś
michal_zz8 "Prawko" jednak w Skodach 24.01.11, 17:27 Nadejdzie kiedyś w Polsce czas kiedy przyszli kierowcy będą zdawać egzaminy w samochodach swoich instruktorów.... W ten sposób ośrodki egzaminacyjne mogłyby zaoszczędzić pieniądze. System egzaminowania w naszym kraju jest bardzo nie fair, bo sprzęgło w Skodzie przecież działa inaczej niż w innych markach. Czy mam racje? Link Zgłoś
kropkanadjot "Prawko" jednak w Skodach 24.01.11, 17:46 A czy jesli egzamin zda sie na Skodzie to pozniej tez bedzie mozna prowadzic jedynie Skode? ...PARANOJA! Link Zgłoś
kropkanadjot "Prawko" jednak w Skodach 24.01.11, 17:53 A gdyby tak okreslic wymagania wzgledem samochodu egzaminacyjnego stosownego dla danej kategorii uprawnienia? Kazdy moglby przyjechac i wynajetym samochodem i nikt nie musialby utrzymywac floty. Ech, za prosto, za tanio by bylo. Link Zgłoś
Gość: Roob "Prawko" jednak w Skodach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.11, 19:56 Może to wam wyda się śmieszne. Mój znajomy ma szkołe jazdy i kursanci pytając na jakim samochodzie jest kurs (chodzi oToyote Yaris) pytają czy taki sam kolor jak na egzaminie będzie :) Link Zgłoś
michal_zz8 "Prawko" jednak w Skodach 24.01.11, 22:54 @kropkanadjot O tym właśnie poniekąd pisałem... W Anglii możesz zdawać egzamin nawet samochodem swoich rodziców lub swoim 10 letnim! Samochód taki musi mieć zagłówek dla pasażera, pasy, mieć ważny przegląd, ubezpieczenie i być sprawny, bez np. świecącej się kontrolki ABS, no i oczywiście mieć "L" ki nalepione z przodu i z tyłu samochodu. Takie zmiany zostaną w końcu w Polsce kiedyś wprowadzone... Mam nadzieje :) Link Zgłoś
1mississauga "Prawko" jednak w Skodach 25.01.11, 07:39 @michal-zz8 Zgadzam sie masz racje . Teraz staraj sie przekonac polskich desydetow. Glowa w mur........ Link Zgłoś
1mississauga "Prawko" jednak w Skodach 25.01.11, 08:47 Qmichal-zz8 masz racje w tym polskim kociolku nikt nic nie rozumie.Liczcy sie kasa a baranami sa polscy poczatkujacy kierowcy,ktorzy placa kase dla skorupowanej masy. Link Zgłoś
Gość: gość "Prawko" jednak w Skodach IP: *.torun.mm.pl 25.01.11, 09:26 Z punktu widzenia bezpieczeństwa obecny system wydaje się jak najbardziej rozsądny. Na miejscu egzaminatora nie wsiadłbym z egzaminowanym po kursie w jakiejś podrzędnej szkole do pełnoletniego Golfa zespawanego z czterech pełnoletnich Golfów, bez dodatkowego hamulca. Prawa jazdy nie dostaje się na swój samochód, tylko na każdy samochód. WORD-y powinny mieć różne samochody, które się losuje przed egzaminem. Link Zgłoś
Gość: kursant "Prawko" jednak w Skodach IP: *.tvk.torun.pl 25.01.11, 10:17 ale wybrali największą kupe jaka moze pojawidz siena drodze--ja ide na prawko wlasnie,ale bede szukal szkoly co niema skody bo jak mnie ktos w tym zobaczy to trauma do konca zycia--jak mozna takim czyms jezdzić????? Link Zgłoś
Gość: Czujny "Prawko" jednak w Skodach IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.01.11, 12:35 @kursant, Te kursant jesteś zaplutym i opryszczonym gimnazjalistą, który wymachuje piąstkami ze złości bo nie lubi Skody - cz za szczyl, a może jesteś przebiegłym sprzedawcą francuskiego, pozabezpieczanego kodami złomu, który wymyślił, że jest sprytny he, he...ciule Link Zgłoś
Gość: egzaminator "Prawko" jednak w Skodach IP: *.raciborz.vectranet.pl 25.01.11, 18:36 @ kursant A jak można każdego dnia patrzeć w lustro? Nie masz jeszcze traumy, IQ napewno na poziomie 20 co Link Zgłoś
Gość: C-Bool "Prawko" jednak w Skodach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.11, 20:32 @ Kursant Jak by na tej skodzie był znaczek VW albo BMW to bys już nic nie pie...ł cwaniaczku nie ?? Link Zgłoś
Gość: Tolo "Prawko" jednak w Skodach IP: *.toya.net.pl 26.01.11, 06:15 No jasne, bo w Polsce lepiej zapłacić więcej za to samo niż mniej. Później się wszyscy zastanawiają, skąd brać pieniądze. Link Zgłoś
Gość: Tolo "Prawko" jednak w Skodach IP: *.toya.net.pl 26.01.11, 06:20 Jedyne "ale" co do zdawania własnym samochodem jest takie, że na placu manewrowym musieliby rozstawiać "pachołki" inaczej dla każdego modelu auta, różniącego się od poprzedniego gabarytami, promieniem skrętu, nawisem przednim i tylnym... Link Zgłoś
Gość: kursant "Prawko" jednak w Skodach IP: *.tvk.torun.pl 26.01.11, 16:19 Widze ze zaatakowali mnie wlasciciele kup o nazwie skoda!!!!Ja sie tylko smieje.tak jak codziennie sie smieja z was ,skodziarzy!!!!!Wiecie ze jestescie zerami,kobiety patrza na skodziarzy jak na impotentow i nieudacznikow.....Ja mam prestizowz zawod;SYN,tata jest POslem i kupi mi audi r8...A wy dalej jezdzijcie kupami.... Link Zgłoś