bratnig Re: Samochód dla kobiety? 26.01.11, 23:26 Może C30? Choć te różnice się tak zatarły nie dziwi kobieta w SUVie także. Link Zgłoś
stuntman-mark Re: Samochód dla kobiety? 27.01.11, 14:27 wcześniejszy model C30 był uważany za typowo damski samochód, jednak nowa wersja jest kierowana bardziej do mężczyzny... chociaż granice rzeczywiscie się zacierają i dla kobiet ten model napewno może być ciekawa propozycją Link Zgłoś
czujny_obywatel Re: Samochód dla kobiety? 26.01.11, 11:50 Jakiś ładny, Gdyby to nie był francuski złom to stawiałbym na citroena c3, a tak to Fiat 500, Nissan Micra czy którąś z małych, ale ślicznych i uroczych Alf Romeo Link Zgłoś
toreon Re: Samochód dla kobiety? 26.01.11, 12:16 >>Jaki samochód polecacie dla kobiety? << Żaden. Lepiej bądź wożona. Link Zgłoś
novationen Re: z autopilotem 26.01.11, 12:33 byle by tylko był na właściwym kursie i ścieżce :P P.S. Alfę Romeo 'Mito' Link Zgłoś
fredoo Re: z autopilotem 26.01.11, 13:03 Mito, popieram ale dodałbym Fiat Sedici (suzuki sx4) Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: Samochód dla kobiety? 26.01.11, 13:53 Jaki samochód polecacie dla kobiety? blondynka? jeep Link Zgłoś
romantic5 Re: Samochód dla kobiety? 26.01.11, 15:56 Pytanie bylo powazne. Jeep moze byc jezeli pasuje do charakteru i wygladu. Raczej trzeba szukac ASTRY, 307, GOLFA i podobnych. Ja by stawialem na LANCERA - nie za duzy, oszczedny, lepiej ,,zesrubowany,,. Polecacz toczydelko mozna raczej dla nie zbyt milej tesciowe przy warunku ze nie bedzie zabierala se soba dzieciakow. W duzym kompakcie o wiele bezpieczniej i wiecej respektu ze strony kierowcow na trasie. Link Zgłoś
jureek Re: Samochód dla kobiety? 26.01.11, 16:20 romantic5 napisał: > Pytanie bylo powazne. A skąd wiesz? Jura Link Zgłoś
qqbek Dowolny samochód... 26.01.11, 19:07 ...ale samochód a nie "auto miejskie". Czyli od segmentu "C" wzwyż. Link Zgłoś
jureek Re: Dowolny samochód... 26.01.11, 19:36 qqbek napisał: > ...ale samochód a nie "auto miejskie". Czyli od segmentu "C" wzwyż. Kurde, ale szyfrujesz, jak Enigma prawie. Segment to ja miałem w stolowym, mówiło się na niego też meblościanka. :P Jura Link Zgłoś
qqbek Re: Dowolny samochód... 27.01.11, 19:28 jureek napisał: > Kurde, ale szyfrujesz, jak Enigma prawie. Segment to ja miałem w stolowym, mówi > ło się na niego też meblościanka. :P > Jura No to wersja: "jak krowie na miedzy". Segment A, to m.in.: Fiat Panda, Hyundai i10, VW Lupo Segment B: Opel Corsa, Hyundai i20, Ford Fiesta, Fiat Punto, VW Polo, Renault Clio, Skoda Fabia Segment C: VW Golf, Opel Astra, Renault Megane, Skoda Octavia Teraz jasne? A i B są "beee" Od "C" w górę można śmiało polecać coś... czym będzie to "coś", zależy przede wszystkim od tego, do czego samochód ma być używany, jakie są konkretne wymagania co do jego pakowności/mocy/ekonomiczności... a przede wszystkim od zasobności portfela potencjalnego nabywcy. Link Zgłoś
jureek Re: Dowolny samochód... 27.01.11, 21:56 A dlaczego A i B są beee? Jeżeli ktoś nie musi wozić dzieci, czy teściów, to jak siedzi się z przodu po odsunięciu foteli jest tak samo wygodnie jak w większych autach. Bagażnik za mały? Można złożyć tylne siedzenie. Z punktu widzenia kierowcy tak samo wygodnie jechało mi się BMW jedynką jak piatką, a to podobno różnica dwóch klas. Jedynka nawet lepiej się prowadziła. Nową Corsą też całkiem przyjemnie się jeździło, oczywiście pod warunkiem, że jadą zo najwyzej 2 osoby, bo dla tych z tyłu, to już zbyt wygodnie nie jest. Jura P.S. A tak przy okazji - BMW jedynka to jaki segment byłby? Link Zgłoś
qqbek Re: Dowolny samochód... 28.01.11, 12:09 jureek napisał: > P.S. A tak przy okazji - BMW jedynka to jaki segment byłby? "C" - kompakt... tyle, że "premium" (czyli wyższa półka - razem z Audi A3 na przykład). Link Zgłoś
jureek Re: Dowolny samochód... 28.01.11, 12:39 qqbek napisał: > "C" - kompakt... tyle, że "premium" (czyli wyższa półka - razem z Audi A3 na pr > zykład). Czego to marketingowcy nie wymyślą? Nie tylko segmenty, ale i premiumy. Trochę dziwne te klasyfikacje, bo wtedy BMW trójka musiałaby być w kolejnej klasie, a miejsca w niej mniej niż choćby w Astrze czy Focusie (zastrzegam, że to tylko moje subiektywne odczucia, bo będąc od prawie dwóch lat zdanym na wypożyczalnie, mogłem sobie trochę różnych samochodów popróbować). Jura Link Zgłoś
qqbek Re: Dowolny samochód... 28.01.11, 12:45 jureek napisał: > Czego to marketingowcy nie wymyślą? Nie tylko segmenty, ale i premiumy. > Trochę dziwne te klasyfikacje, bo wtedy BMW trójka musiałaby być w kolejnej kla > sie, ...bo jest. "3" to segment "D" (poza rzecz jasna E36 i E46 compact) > a miejsca w niej mniej niż choćby w Astrze czy Focusie (zastrzegam, że to > tylko moje subiektywne odczucia, bo będąc od prawie dwóch lat zdanym na wypożyc > zalnie, mogłem sobie trochę różnych samochodów popróbować). > Jura Zastrzegam, że mam Astrę i starą "trójkę" na stanie i nijak nie jestem się z Tobą w stanie zgodzić co do subiektywnych odczuć dotyczących ilości miejsca. Link Zgłoś
fuiio Re: Samochód dla kobiety? 26.01.11, 15:59 Polecam 911.Bo to maly zgrabny samochodzik.Do tego sprawnie jezdzi ,panie w Austrii np b. lubia to autko Link Zgłoś
jureek Re: Samochód dla kobiety? 26.01.11, 16:21 kree1 napisała: > Jaki samochód polecacie dla kobiety? Różowy. Jura Link Zgłoś
leksak Re: Samochód dla kobiety? 24.02.11, 00:46 mam podobne pytanie, chce kupic sam. z automatem, ekonomiczny, taki w sredniej klasie w cenie 50 000 - 60 000 zl. I oczywiscie bezpieczny! Moze mi ktos doradzic? Link Zgłoś
cloclo80 Re: Samochód dla kobiety? 26.01.11, 17:32 Z automatycznymi: klimą i skrzynią biegów. Link Zgłoś
norbert.n Re: Samochód dla kobiety? 26.01.11, 19:08 Kobiety wyglądają super w dużych autach. Ostatnio w Bergen w Norwegii widziałem dziewczynę w odstawionym na topp BMW E-28, kłuł w oczy kolor yellow bahama. Wersja bez wspomaagania, bo miała mały problem z wyjazdem z ciasnego parkingu. Link Zgłoś
nazimno Ten temat juz jest "dyskutowany": 26.01.11, 19:30 moto.pl/MotoPL/1,88571,8992288,10_aut_najlepszych_do_seksu,,ga.html Link Zgłoś
mariner4 A ile masz kasy? 28.01.11, 09:14 Nie ma aut dla kobiet. W dobie wspomagania wszystkiego co się da, to jest przesąd. M. Link Zgłoś
toreon Re: A ile masz kasy? 28.01.11, 09:18 >>Nie ma aut dla kobiet. W dobie wspomagania wszystkiego co się da, to jest przesąd<< W takim razie Liebherr T282 nada się? Link Zgłoś
jureek Re: A ile masz kasy? 28.01.11, 10:31 toreon napisał: > W takim razie Liebherr T282 nada się? Jak ma wspomaganie, to dlaczego nie? Jura Link Zgłoś
cbool91 Re: Samochód dla kobiety? 29.01.11, 13:10 To zalezy ile kasy bedzie przeznaczone na samochod i czy to bedzie samochod dla samotnej kobiety czy prowadzacej matki np. Wg mnie dla kobiet sa odpowiednie nie za duze autka np, hyundai i10 superfuryy.blogspot.com/ Link Zgłoś
toja117 Re: Samochód dla kobiety? 31.01.11, 22:56 rav4 albo yaris , w tych autach najwięcej spotyka się kobiet Link Zgłoś
mechanik72 Re: Samochód dla kobiety? 07.02.11, 09:38 Jeżeli na miasto to segment B. łatwy w manewrowaniu tzn:R Clio, P 207, VW Polo, jeżeli użytkowane podmiejsko + transport dzieci: segment C lub C Kombi: R Megane, P307/308, VW Golf. W przypadku kombi pomimo większych rozmiarów zdecydowanie lepsza widoczność zwłaszcza podczas cofania. Z całą pewnością polecam silnik benzynowy+ nowy akumulator na zimę wtedy nie zawiedzie.Można również pomyśleć o oszczędności założyć LPG, tylko koniecznie markowy: Lovato, LandiRenzo. Link Zgłoś
black_candy Ten jest Najlepszy!! 16.02.11, 20:08 ten bylby idealny, szkoda ze taki niedostepny ;p www.motokobiety.pl/Rinspeed,BamBoo,w,wakacyjnym,klimacie,804.html Link Zgłoś
rysiek2011 Re: Samochód dla kobiety? 19.02.11, 21:29 Mini Cooper - ale to już wysoki przedział cenowy Link Zgłoś
kraqsek80 Re: Samochód dla kobiety? 19.02.11, 21:35 suzuki jimny :) -->www.fachoweremonty.pl<-- Link Zgłoś
egolit Re: Samochód dla kobiety? 23.02.11, 14:30 Toyota Yaris, Suzuki Swift, Mitsubishi Colt Link Zgłoś
leksak Re: Samochód dla kobiety? 24.02.11, 02:32 mam podobne pytanie, chce kupic sam. z automatem, ekonomiczny, taki w sredniej klasie w cenie 50 000 - 60 000 zl. I oczywiscie bezpieczny! Moze mi ktos doradzic? Link Zgłoś
biala_myszka1 Re: Samochód dla kobiety? 27.02.11, 10:49 A chciałbyś nowe auto, czy używane.Wiesz ja zasadniczo nie jestem ekspertem (ale jestem kobietą :)). Jednak u mnie wyglądało to tak, że chciałam auto przede wszystkim pewne i bezpieczne. Kupiłam prawie nowe, lecz używane - peugeot 207 z niecałym 5 000 tysiącami km na liczniku. Miał wszystkie niezbędne "Bajery", łącznie z gwarancją, za które nie musiałam już dopłacać jak przy aucie kupionym w salonie. Szczerze powiem, że jeżdżę nim do dziś i wcale nie żałuje tego zakupu z Płowieckiej w Warszawie na który zdecydowałam się z zeszłym roku. Przeciwnie jak na francuza autko sprawdza się po prostu świetnie. Cena zresztą też była ok. Link Zgłoś
leksak Re: Samochód dla kobiety? 01.03.11, 12:06 ja myslalam bardziej o Polo albo Golfie.Wczoraj rozmawialam z kolega z pracy i poradzil mi rowniez zeby nie kupowac nowego tylko taki 1-2 latka.Masz racje , jak moj kolega, a ja mam nadzieje, ze znajde taki ze wszystkimi "bajerami".Dzieki i pozdrawiam. Link Zgłoś
eurofan74 Kryptoreklama dealera 01.03.11, 13:32 Taaak, najważniejsze, że był to dealer z ul. Płowieckiej w Warszawie :) Kolejna osoba na forum podkreślająca miejsce zakupu, chociaż pytający nie podaje, gdzie mieszka, i Warszawa może być jej/mu zupełnie nie po drodze. Link Zgłoś
pyskata.1 Re: Samochód dla kobiety? 28.02.11, 14:27 Myślę, że odpowiedni byłby czerwony :) Link Zgłoś
arojamajka22 Re: Samochód dla kobiety? 28.03.11, 19:58 a coś więcej na temat tej kobiety czy to ma być pierwszy samochodzik czy kolejny i jakie a potrzeby czy będzie dużo podróżować czy po mieście raczej użytkowany ma być? oraz jakie ma zdolności jeździe autem Link Zgłoś