Gość: Gość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.11, 19:57 i zabiera kolejom - no świetny pomysł. Tak to każdy potrafi - ja bym zabrał jeszcze nauczycielom, pielęgniarkom i podniósł VAT. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: dyzio Rząd daje więcej na drogi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.11, 20:52 ..tych gnoi na górze trzeba dusić i męczyć , o jedno i m chodzi , utrzymanie stółków...jak sie ich bedzie dobrxe przycicskać to może cos zrobią.. z własnej woli?!? nie ma na co liczyć.. Link Zgłoś
Gość: kierowca bombowca Re: Rząd daje więcej na drogi IP: *.ip.netia.com.pl 28.01.11, 13:35 Wszyscy 'wypowiadacze' na tym forum to uważają, że rząd ma nieograniczone fundusze i MUSI dawać wszystkim i na wszystko. I oczywiście obniżyć podatki i nie obciążać ludzi tymi wydatkami. Ale powiedzcie sami: skąd brać pieniądze, skoro nie ma przychodów? Wszyscy chcą inwestycji (ja jestem pierwszy za) ale za co? Tym najmądrzejszym zapewne trudno starcza zarobków na miesiąc, życzę aby kupili sobie jeszcze samochód, dom letniskowy i samolot. I dopiero po tym niech zabierają głos. Link Zgłoś
Gość: p Re: Rząd daje więcej na drogi IP: *.nplay.net.pl 29.01.11, 18:07 Ja rozumiem, że brakuje pieniędzy. Trzeba łatać dziurę budżetową oraz redukować dług na jednego obywatela, ale... 1. Najłatwiej jest zabrać komuś, w tym przypadku kolejarzom. ;-/ Nie mogą zacząć z redukcją wydatków od siebie? Podobno chcieli zlikwidować 13-tki. To do roboty! Podczas światowego kryzysu nowo wybrany prezes firmy Toyota, pierwsze co zrobił, zredukował każdą pensję zarządu (w tym swoją) o 40%. Tylko brać przykład. 2. Po co nowe samochody rządowe? 3-letnie BMW, Audi czy inna Lancia - zła? Co nowy rząd, to nowy park maszynowy. ;/ Podobno teraz jest więcej aut niż było za poprzedniej koalicji. 3. Podnieść VAT - ok, przejdzie. Jednak akcyzę na paliwo powinni obniżyć. Rozumiem, że główny dochód państwa to akcyza z paliwa, papierosów i alkoholu, ale od ceny paliwa zależą ceny wszystkich towarów i pośrednio życie obywateli. Tzn. wzrost ceny paliwa spowodował wzrost ceny towarów, ceny biletów przewozowych oraz kosztów transportu własnym samochodem. Uważam, że teraz ujawni się następujący wzór myślenia - "kupię ten produkt, ale na tamten mi nie starczy, więc nie wezmę", "nie pojadę wypoczywać do miasta X, bo za drogą mnie wyniesie dojazd i pobyt... zostanę w domu", "ten produkt jest tańszy, ale ma więcej chemii w składzie... cóż, jeść trzeba." Teoretycznie dochód powinien być wyższy, ale raczej będzie niższy od założeń. "Tanie państwo" - z której strony? Chyba że w założeniu chodziło o tanie życie obywateli, tzn. skromne. Zobaczymy co jeszcze wymyślą do jesieni. :] Link Zgłoś
1mississauga Re: Rząd daje więcej na drogi 30.01.11, 05:03 Chcesz rzadzic to jest sluzba ,musisz liczyc sie poniesieniem wlasnych kosztow .Gubernator kaliforni nie pobieral wynagrodznia przez dwie kadencje.To nic slynny Arni wedlug mediow stracil okolo 400 milionow dolarow,. czasie swojej kadencji.Te pieniadze mialby gdyby byl aktorem w tym czasie.Podajcie przyklady polskich politykow.Tylko nie aferzystow.............................. Link Zgłoś
Gość: Jo Re: Rząd daje więcej na drogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.11, 12:46 A ja nie zabierałbym nikomu i wiem skąd zabrać nawet parę mld bez uszczerbku dla potrzebujących . Tę kasę można zabrać namiestnikom Watykanu bezprawnie buszującym po budżecie Państwa. I sprawa rozwiązana. Będą drogi,będą szpitale,bedzie dla głodujących dzieci itd itp że można by długo wyliczać.Nie rozumię rządzących czego się boją.Przecież pieniądze załatwią wszystko, a i wyborcy będą wdzięczni. A czarni - Bóg im zapłaci i B16 Link Zgłoś
wirecki Re: Rząd daje więcej na drogi 01.02.11, 12:57 Pomorze znowu zostaje od tyłka rządowej strony, co zauważono już na www.autosalonpomorski.pl w "zachodniopomorskie nawalanki" oraz w relacjacjh z budowy 16-kilometrowej obwodnicy Słupska na parametrach ekspresówki S6, która wypadła z programu i... tyka jak kolejowy zegar Grabarczyka. Mamy na razie zadowalać się krajówką nr 6, gdzie ostatnio w ramach kapitalnego remontu zapomniano o budowie pasów awaryjnych między Wicimicami a Wojcieszynem. Gdzie ekspresową obwodnicę Słupska zbudowano na 9 km z jedną jezdnią. Gdzie od ponad 30 lat odkłada się budowę obwodnicy Sianowa, a ta w Sławnie to zwyczajny knot drogowy. Nastaną letnie wojaże i podróże na Euro to się przekonamy na własnej skórze, że ten poprawiony program budowy drróg jest tyle warty co wcześniejsze obietnice Tuska. Link Zgłoś
mechanik72 Rząd daje więcej na drogi 02.02.11, 11:26 Warszawa podobno stolica na trasie rezerwowej rządu?. Przecież jak już zbudują te drogi i punkty poboru opłat co 30-50km to trasa W-wa-Poznań bedzie kosztowała przy dzisiejszych cenach ok. 100 zł. Wtedy nie bedzie wyjscia tylko LPG, na szczęście są też markowe dobre instalki np. LandiRenzo, Lovato. Link Zgłoś