Gość: Jacekk30 IP: *.dolsat.pl 22.04.04, 17:14 Czy warto kupić Astrę Classic 1.6 produkowaną w Gliwicach. Słyszałem już dużo negatywnych opinii. Co Wy na to? Czy ktoś ma jaieś doświadczenia? Doradźcie proszę. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Jacekk30 Re: Astra Classic IP: *.dolsat.pl 22.04.04, 17:14 Oczywiście chodzi o Astrę II Classic nową Link Zgłoś
mic4 Re: Astra Classic 22.04.04, 17:39 jeżdzę takim autkiem od czasu do czasu. Jak dla mnie ma dwie, odczuwalne przez sporadycznego użytkownika, wady: fatalnie niewygodne fotele (bez regulacji lędźwiowej i bez regulacji wysokości) i brak jakiejkolwiek regulacji kolumny kierowniczej. W rezultacie nie potrafię znaleźć wygodnej pozycji za kierownicą. W porównaniu z drugim samochodem, którym jeżdzę codziennie zupełna katastrofa. To pewnie specyfika tej konkretnej wersji (Opel na pewno oferuje lepsze fotele i regulację kolumny kier. w Astrze II). Silnik 1,6 (osiemdziesiąt ileś KM) nie czyni z tego pojazdu samochodu sportowego... Astra II ma, moim zdaniem, całkiem dobre zawieszenie - w porównaniu z poprzednikiem różnica jest ogromna. Przez ponad rok eksploatacji (jakieś 30.000 km) bez szczególnych problemów - jakieś 2-3 nieplanowane wizyty w serwisie. Nie pamiętam czego dotyczyły, bo to nie ja jestem głównym użytkownikiem. Odpowiedź czy warto zależy w dużej mierze od ceny. Nie wiem ile taki samochód kosztuje. Moim zdaniem nie warto kupować wersji, w której ani fotel kierowcy ani kolumna kierownicza nie ma regulacji. Pozdrawiam, M. Link Zgłoś
deltaforce1 Re: Astra Classic 22.04.04, 20:02 Witam Chyba raczej nie mamy o czym mówić. Nie ma jeszcze zbyt wielu astrII z Gliwic. Polecam ogólnie. Polacy mimo wszystko potrafią zrobić porządnie. Narazie Agile, pużniej zobaczymy. Link Zgłoś