Dodaj do ulubionych

Suzuki Swift 1.2 VVT | Za kierownicą

IP: *.range86-147.btcentralplus.com 04.02.11, 11:18
?oldchoolowa? oj oj
Obserwuj wątek
    • Gość: i-mi Re: Suzuki Swift 1.2 VVT | Za kierownicą IP: *.leoni.com 04.02.11, 11:33
      idealne autko do miasta, zgrabne i oszczedne
    • Gość: b Re: Suzuki Swift 1.2 VVT | Za kierownicą IP: *.ima.pl 04.02.11, 12:29
      chętnie wybrałbym 3drzwiówke w bogatej wersji zamiast ,np. ds3 . Zdecydowanie taniej a też ciekawie.
    • Gość: g Re: Suzuki Swift 1.2 VVT | Za kierownicą IP: *.play-internet.pl 04.02.11, 12:33
      a mozna go kupic z automatem?
    • Gość: ccc Re: Suzuki Swift 1.2 VVT | Za kierownicą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.11, 13:06
      mam parę pytan do autora tekstu: jakie zderzaki projektowali styliści? jacy to byli styliści? jakie auto dostało nowe lampy? czy te lampy tez projektowali ci sami styliści?...
      a tak na poważnie to jesli ktos nie potrzbuje bagaznika, nie potrzebuje mocy na niskich obrotach i ma do wydania tyle ile kosztuje koreański kompakt to chyba warto.
      tylko ze to wcaleni taki wypas...nowa micra za te same pieniadze oferuje sporo wiecej, a korea auto z wyższego segmentu..
    • Gość: mix Re: Suzuki Swift 1.2 VVT | Za kierownicą IP: *.scansafe.net 04.02.11, 13:43
      ty razem zdjecie z komuter bardziej poprawne 5,9l /100km, kto by kiedys pomyslal 1,2l i prawie 100KM, przy tej masie powinno sie lepiej zbierac niz 12,3s do 100km/h
    • Gość: alom Re: Suzuki Swift 1.2 VVT | Za kierownicą IP: 193.169.148.* 04.02.11, 14:04
      Uwielbiam to autko!
    • Gość: mk Re: Suzuki Swift 1.2 VVT | Za kierownicą IP: *.aster.pl 04.02.11, 14:19
      @mix - zgadzam się i po przeczytaniu tego artykułu miałem to samo napisać. Jak czytałem tabele z danymi technicznymi to widząc tą moc, niską masę i słabe przyśpieszenie to myślałem, że tak jest skrzynia zestrojona i że prędkość maksymalna będzie wysoka ale 165 to słabiutko.
    • Gość: jako Re: Suzuki Swift 1.2 VVT | Za kierownicą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.11, 14:38
      żona ma to autko od października, jest bardzo zadowolona niż z Micry, wyciszenie, komfort, przyśpieszenie też jest lepsze - próbowałem. Do jazdy miejskiej - super.
      Nowa Micra to porażka, wygląda jak Matiz (na jesień były pokazy przed premierowe) i nie jest taka tania.
    • Gość: eddie Re: Suzuki Swift 1.2 VVT | Za kierownicą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.11, 15:05
      Drogi ccc pracowniku Nissana jak podejrzewam. Otóż miałem ostatnio okazję jeździć nową Micrą i nowym Swiftem. No cóż, jak twierdzisz nowa micra za te same pieniądze oferuje sporo więcej, być może, ale w porównaniu z nowa Micra Swift ma dodatkowo np.
      -poduszkę kolanową
      -ma 5 gwiazdek w testach zderzeniowych a nie 4 jak Micra
      -ma super prowadzenie w porównaniu z Micrą, która prowadzi się jakby miała ukł. kierowniczy z budyniu a kierownicą trzeba nakręcić się jak w autobusie
      -ma znacznie lepszy 4 cylindrowy silnik a nie 3 cylindrowy jak w micrze, i co najważniejsze Swift mniej pali
      Zapytasz skąd to wiem? Moi znajomi szukali auta tej wielkości ( byliśmy jeszcze w Mitsubishi - Colt to już totalna porażka, wyciszenie jak w żuku, plastiki jak z chińskich zabawek ) i pomagałem im dokonać wyboru. Mimo nieznacznie wyższej ceny, wybrali Swifta. Więc drogi ccc nie wychwalaj tak Micry, bo ona się niestety Nissanowi nie udała.
    • Gość: Gość Re: Suzuki Swift 1.2 VVT | Za kierownicą IP: 91.209.116.* 04.02.11, 15:47
      Co za pedał nieudolnie łączyć połówkę czerwoną z białą?
    • Gość: forest Re: Suzuki Swift 1.2 VVT | Za kierownicą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.11, 15:56
      ale jaki jeszcze maluch ma 4x4?
    • Gość: tent Re: Suzuki Swift 1.2 VVT | Za kierownicą IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.02.11, 16:08
      Zaskakująco trzeźwy opis furmanki. Szkoda tylko, że nic nie ma o tym jak zachowuje się na naszych dziurach. Ale i tak w sumie przyjemnie się czyta
    • Gość: pat Re: Suzuki Swift 1.2 VVT | Za kierownicą IP: *.acn.waw.pl 04.02.11, 16:52
      idealne auto na miasto to toyota yaris tsport 1.5 starsza wersja! oryginalny japonczyk a do tego 9sek i zawstydza wiekszosc banzyn 2.0l po 150-170koni i dizli 140konnych
    • Gość: van der Cyc Re: Suzuki Swift 1.2 VVT | Za kierownicą IP: *.adsl.inetia.pl 04.02.11, 17:03
      Ciekawy i dobry samochód. Rozczarowuje ten mały bagażnik. Jednak jest parę lepszych samochodów tego segmentu z C3 na czele.
    • pandzik Re: Suzuki Swift 1.2 VVT | Za kierownicą 04.02.11, 17:23
      Za tę cenę mam Bravo, które miażdży to autko pod każdym względem. Także kosztów utrzymania.
    • Gość: Arek Re: Suzuki Swift 1.2 VVT | Za kierownicą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.11, 18:29
      16 calowe koła do takiego auto to nie za dużo przypadkiem?
    • Gość: rper Re: Suzuki Swift 1.2 VVT | Za kierownicą IP: *.xdsl.centertel.pl 04.02.11, 18:47
      ile ?? Widać że Polska to jednak kraj 3 świata
    • Gość: procliowiec Re: Suzuki Swift 1.2 VVT | Za kierownicą IP: *.wroclaw.vectranet.pl 04.02.11, 19:22
      W segmencie B clio najlepiej się opłaca i nie pieprzcie że "francuz" to zły. Laguna gorsza od passata na pewno, megane troche gorszy od golfa (ale tanszy duzo, więc sie opłaci), ale clio zawsze uchodziło za bdb auto, w tym lepsze od polo (Polacy na punkcie vw mają zayoba). Clio 1,2 (1149 ccm) TCE 101 KM - super autko, przyspieszenie 11 sek. (a o to trudno przy Euro 5), nie spala za dużo, przestronne wnetrze (ale peugeocik 207, corsa czy fiesta maja ładniejsze niestety) czy bagażnik 288 litrów - może być. Długość 4,03 m to prawie tyle co focus I (4,17 m).
      Za 41.400 clio 5 drzwi ma m.in. silnik 100KM, klimę, radio i 4 airbagi. Fiesta w tej cenie ma silnik 60 KM, 2 poduchy i bez klimy - jak w latach 90.
    • Gość: m Re: Suzuki Swift 1.2 VVT | Za kierownicą IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.11, 20:02
      za beczkę kapusty bym nie wziął tak ją uwielbiam
    • 1mississauga Re: Suzuki Swift 1.2 VVT | Za kierownicą 04.02.11, 20:16
      Suzuki swift moje pierwsze nowe auto,do tej pory wspominam je z zona pomimo ze minelo 23lata.Pojemnosc 1L ,3 cylindry.nizawodnosc mechaniczna,jeden problem rdza.
    • Gość: Deseń Re: Suzuki Swift 1.2 VVT | Za kierownicą IP: *.static.tkt-net.pl 05.02.11, 10:59
      tak jak Polóweczki m? akurat tyle kosztowała? :-D
    • Gość: m Re: Suzuki Swift 1.2 VVT | Za kierownicą IP: *.dynamic.chello.pl 05.02.11, 11:29
      teraz dokonałem transakcji, oddałem polo za 200 b e c z e k kiszonej kapusty, już mam inny przedmiot pożondania
    • Gość: tudor Re: Suzuki Swift 1.2 VVT | Za kierownicą IP: *.raciborz.vectranet.pl 05.02.11, 17:43
      Od razu widać że Suzuki jest w rękach VW, i wychodzą z tego samego założenia że jeżeli coś jest dobre i dobrze się sprzedaje to nie ma potrzeby zmiany, bo niektórzy to przesadzają bardzo mocno z nową wizualizacją.
      @procliowiec
      mówisz że Clio jest takie dobre szczególnie te z silnikiem 1,2 TCE i ma takie dobre osiągi, a jednak Polo wychodzi w twoim teście lepiej z silnikiem 1,2 TSI i mocy 105KM przyśpiesza w 9,7s (też jednak z normą Euro5- więc widzisz można) moment obrotowy to 175Nm w przedzile 1550-4100 obr/min a spalanie 4,5l/100km ma tylko minimalnie mniejszą pojemność bo 270l a nie 288l. Ale ogólnie to jednak Polo wychodzi lepiej niż Clio więc według twojej oceny to 3:0 dla VW
    • Gość: Yoshi Re: Suzuki Swift 1.2 VVT | Za kierownicą IP: *.dynamic.chello.pl 18.02.11, 07:32
      Moim zdaniem nowy model jest brzydszy niż poprzedni, powiększenie nadwozia rozumiem ale te szkaradne lampy przednie i tylne już nie. I tak Swift pozostaje jednym z najmniejszych aut w swoim segmencie i nie ma szans np. z Clio czy Volkswagenem Polo które mają rozmiary niemal kompaktu (Polo ma rozstaw osi więszy niż Golf IV generacji)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka