Dodaj do ulubionych

Motodziennik: Smakowite nowości Kii

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.11, 08:11
Dzień dobry:)
Obserwuj wątek
    • Gość: sailor Motodziennik: Smakowite nowości Kii IP: *.dynamic.chello.pl 28.03.11, 08:18
      co do kijanek to jacek ma rację , rozwijają się bardzo szybko, sam rozważałem zakup ceeda pro w zeszłym roku , sądzę że każdemu nowemy modelowi tej firmy trzeba się uważnie przyglądać ,
    • Gość: Sobota Re: Motodziennik: Smakowite nowości Kii IP: *.welnowiec.net 28.03.11, 08:34
      Coś za bardzo nie podoba mi się sceneria na zdjęciach tego citroena.. Daje do myślenia :)
    • Gość: MarekW Re: Motodziennik: Smakowite nowości Kii IP: *.plock.mm.pl 28.03.11, 08:38
      A Henry Ford przewraca się w grobie - nie można mieć czarnego Forda?

"Any customer can have a car painted any color that he wants so long as it is black. H. Ford"
      A kolor "tylko czarny" wprowadzono dopiero w 1914 roku ponieważ był najtańszy, najtrwalszy i podobno najszybciej sechł.
    • Gość: majki Re: Motodziennik: Smakowite nowości Kii IP: *.pswbp.pl 28.03.11, 09:25
      podoba mi się soul ze swoją nietuzinkową stylistyką, wyróżnia się na tle konkurencji, cenowo jak wiekszość kii nie do pobicia, natomiast zawodzi bardzo małym, nawet jak na tę klasę bagaznikiem. jako auto dla nawet małej rodziny już się raczej nie sprawdzi, szkoda. może kolejna wersja się w tym względzie poprawi.
    • Gość: wwx1 Re: Motodziennik: Smakowite nowości Kii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.11, 09:40
      Powiem tak że dziś to ja za nowym sportage oglądam się na ulicy bo mi się podoba. Nie miałem okazji zobaczyć wnętrza na żywo ale taki samochodzik już od 68 tyś to przyzwoita cena. Teraz chyba najlepszy czas na kupowanie kijanek bo za pare lat wraz z ambicjami przyjdzie wyższa cena.
    • Gość: koszyk Re: Motodziennik: Smakowite nowości Kii IP: *.dynamic.chello.pl 28.03.11, 09:45
      Wśród zalet Kii można jeszcze dodać bardzo dobrego obecnego szefe designu
    • Gość: wierny_widz Re: Motodziennik: Smakowite nowości Kii IP: *.238.73.201.ip.abpl.pl 28.03.11, 10:24
      Za nowym Sportage czy Sorento ogląda się chyba każdy. Samochody pod względem stylistycznym znacznie wyprzedzają konkurencję i naprawdę się podobają. Co do sportowego samochodu z Korei, to można by w sumie podpiąć pod to Hyundaia Genesis Coupe.
    • Gość: GosiaQ Re: Motodziennik: Smakowite nowości Kii IP: *.riz.pl 28.03.11, 11:38
      Mniejsze czy większe problemy będą też mieli inni np:
      "Opel sygnalizuje wstrzymanie produkcji w fabryce w hiszpańskiej Saragossie (Corsa, Meriva) i niemieckim Eisenach (Corsa), ze względu na brak podzespołów elektronicznych, które nie przyjechały z Japonii. Związki w Hiszpanii informują o 2 400 samochodach, które nie zjadą z linii podczas postoju.

Renault zapowiadają cięcia produkcji (15-20%) w Busan, w Korei Południowej po zakłóceniu dostaw japońskich części dla Renault-Samsung. W normalnej sytuacji fabryka produkuje 20 000 pojazdów miesięcznie. Rzecznik spółki mówi, że podczas przestoju fabryki nie opuści ok. 3 000 pojazdów"
    • Gość: Koval_Marcin Re: Motodziennik: Smakowite nowości Kii IP: 10.202.59.* 28.03.11, 12:01
      Hyundai już potrafi robić sportowe samochody i wyprzedził pod tym względem nie jedną firmę europejską. Wszak sportowych aut nie potrafią robić (już) Francuzi, a w Korei i owszem. Kia jest tańszą marką (jak by to nie brzmiało) Hyundaia, ale podpina się pod jego technologię i konkurent Mazdy MX-5 jest realny. A jak jeszcze do tego będzie z 15-20% tańszy...

Warto też przypomnieć licencyjną Kię Elan (Lotus Elan II). Doświadczenie już jest, teraz pora na sportowe auto w połączeniu z akceptowalną (lub jeszcze lepszą) jakością wykonania.

pozdr.
    • waldus-master Re: Motodziennik: Smakowite nowości Kii 28.03.11, 12:09
      nikt mi nie wmowi ze kia jest fajna wiem napewno ze policja boi sie poscigow tym autkiem od krawca
    • Gość: tmk Re: Motodziennik: Smakowite nowości Kii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.11, 12:32
      czyżby kia elan 2?
    • Gość: Gość: dh Re: Motodziennik: Smakowite nowości Kii IP: *.subscribers.sferia.net 28.03.11, 13:58
      Z tą kią roadster to byłaby nie ich pierwsza próba. W latach 96-97 Kia już produkowała licencyjnego Lotusa Elana - głównego konkurenta mx-5/miaty.
    • Gość: dobryautor Re: Motodziennik: Smakowite nowości Kii IP: *.e-wro.net.pl 28.03.11, 14:14
      Miałem niedawno okazje dysponować Kią Soul (1.6 benz) przez cały dzień. Auto sprawia dobre wrażenie jeśli chodzi o wykonanie, dobrze wygląda i wygodnie w niej siedzieć, ale jazda cóż.... dla mnie dyskwalifikująca jeśli chodzi o zakup. Silnik na wyższych obrotach wyje jak zarzynany, jest tak kłośny, że myślałem iż zaraz się rozleci. Skrzynia biegów wyklucza wręcz płynną jazdę, oczywiście idzie o manual. Tu trzeba powiedzieć, że mam w tej dziedzinie dość wygórowane standardy, więc nawet sporadyczne szarpnięcia jakie Kijanka daje odczuć, były dla mnie bardzo nieprzyjemne. Sama skrzynia jest też nieprecyzyjna, naprawdę trzeba przyłożyć trochę siły, żeby włożyć 1, a nie 3 - przy ruszaniu spod świateł jest to do prawdy kłopotliwe. Sprzęgło też nie ratuje sytuacji, bo jest chyba zrobione z papieru. Jazda przy małych prędkościach na 1, pół-sprzęgle, gdy szukamy miejsca, w zasadzie od razu budzi smród spod maski. :-/ A przy oszczędnym duszeniu sprzęgła, auto szarpie na 3 pierwszych biegach tak, że o pomstę wołam. Zawieszenie! O ile z przodu jest do przyjęcia, to z tyłu wzięte jest chyba z drewnianego powozu. Nawet na drobnych nierównościach, auto skacze jak opętane i myszkuje tyłkiem, co trzeba korygować kierownicą. Nawet pasażerki z tyłu zauważyły te dyskomforty, a uwierzcie mi że modelki, choć tajniki zawieszenia niewiele ich obchodzą, to do dyskomfortów są przyzwyczajone.
      Powiecie, że sprzęgło było już zjarane, a zawieszenie wybite, ale mój egzemplarz miał 8 tys. przebiegu! Co mogło się stać po tym spacerku, jaki dopiero to auto zrobiło.
      Naprawdę fajne auta robi teraz Kijanka, ale akurat Soula bym nie kupił.
      Pozdrawiam!
    • waldus-master Re: Motodziennik: Smakowite nowości Kii 28.03.11, 14:35
      strach sie bac oby sie zmienila kia za 3l ( www.gorlice24.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=3266:rozbili-si-jadc-do-wypadku&catid=66:na-sygnale&Itemid=20 )
    • Gość: żądza nowości Re: Motodziennik: Smakowite nowości Kii IP: *.teoc.pl 28.03.11, 15:06
      Panie Jacku proponuję powiedzieć coś więcej na temat nowej bmw 3 - zaplanowana premiera w 2012r. (i info o tym jak powiększy się paleta bmw 3)
    • Gość: terry Re: Motodziennik: Smakowite nowości Kii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.11, 15:46
      Jaką niby okazją jest ta Camry?
      2008 rok i 89 000 zł?
      Rozumiem, że jest abrycznie nowa, tylko ciekawe, kto w to uwierzy za 3 lata przy sprzedaży.
      Poza tym, nawet gdyby była np. z 2010 roku, i tak bym jej nie kupił. Za te pieniądze można mieć dużo ciekawszy, ładniejszy i (przede wszystkim) lepiej wykończony samochód.
    • Gość: terry23 Re: Motodziennik: Smakowite nowości Kii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.11, 15:48
      Swoją drogą, proponowałbym pomyśleć o jakimś rozszerzeniu orum.
      Teraz ogranicza się do opinii pod danym odcinkiem, o którym po tygodniu nikt już nie pamięta.
      Gdyby zrobić to w standardowy sposób, mogłoby być dużo ciekawiej. Tak wszyscy kierują się bardziej do Pana, a nie dyskutują między sobą.
    • Gość: wieloletni kierowc Re: Motodziennik: Smakowite nowości Kii IP: *.adsl.inetia.pl 28.03.11, 16:42
      Sportage?? Wszystko fajnie, ale ma tylko połowę silnika,
      Gwarancja? 7lat? Nawet sami sprzedawcy mówią,. że jak Pan chcesz jeździć z każdym duperelem do serwisu, to oczywiście naprawią, ale to strata czasu. Zresztą na większość elekentów jest limit 100000km czyli 3 lata normalnego użytkowania.
      Cena? za 70000 w wyposażeniu jest powietrze i dodatki którę sa standardem od 10 lat, bo chyba ktoś mi nie powie że climatronic, 4 szyby el, lusterka, MP3, wspomaganie to wyposażenie, to jest standart jak podgrzewana szyba, ludzie przestawcie się.
      Gdyby Sportage miał w ofercie jeden porządny silnik np 5 lub 6 cylindrowy z turbiną to byłby to hicior. Zresztą zobaczcie jak BMW czy Audi sprzedaje samochody w 90% klienci kupują mocne silniki, bo mają dużą żywotność i wcale nie spalają wiele więcej niż padła typu 1.6 czy 1.8. A potem jedziesz przez miasto czy poza nim i wlecze się taki z gównem pod maską lewym pasem a potem są wypadki. Albo zbiera się 5 minut do wyprzedzania czy wyjechania ze skrzyżowania i są korki.
    • waldus-master Re: Motodziennik: Smakowite nowości Kii 28.03.11, 17:35
      wieloletni kierowc ma racje kia jest skonstruowana z mysla o jezdzie przepisowej zastanawia mnie jedno jak renault mogl byc gorszy w crash test od kia
    • Gość: Ktosik Re: Motodziennik: Smakowite nowości Kii IP: 94.75.125.* 28.03.11, 18:20
      @wieloletni kierowca
      Rzuć okiem na Sportage z silnikiem 2.0 GDI Turbo. To cudo ma 255 km. Na razie tylko na rynku amerykańskim, ale KMP ma plany wprowadzenia go na rynek polski.
      W chwili obecnej najprzyjemniejszy silnik w gamie to 2.0 CRDI. Fabrycznie ma on 136 km, ale chipuje się do 177km.
      A tak poza tym to nie ma sensu porównywać KIA z BMW czy Audi. Tego kogo stać na BMW czy Audi nie pójdzie do salonu KIA.
    • Gość: jaro Re: Motodziennik: Smakowite nowości Kii IP: *.e-wro.net.pl 28.03.11, 18:52
      Nowy Hiunday Genesis bardzo fajnie wygląda i przypuszczam, ze jak to nowe koreańskie konstrukcje również jest nieźle zrobiony i nieźle jeździ. Ale wygląd na prawdę na 5 !!
      Można było troche więcej powiedzieć o wiatrołapie... bo tak baaaaaaaardzo króciutko o nim usłyszeliśmy.

Pozdrawiam
    • Gość: turbo Re: Motodziennik: Smakowite nowości Kii IP: *.xdsl.centertel.pl 28.03.11, 19:55
      tak, tak ;) kazdy ma w standardzie mp3 z USB (bo takie jest w Hyundai/Kia - słucham muzy prosto z Pendriva), zwłaszcza VW np Golf VI (w opcj podstawowej jak byłem w salonie 1,5 roku temu nie miał radia....). Passat 2.0 TDI gdyby miał 7 lat gwarancji to i tak bym go nie kupil (ale można wyśmiewać 5 i 7 lat gwarancji Hyundai/Kia). Co do zdjęć z wypadku policyjnego widać jak ładnie składa się Kianka bo ma dobrze zaprojektowaną strefę zgniotu temu ma 5 gwiazdek i jest bezpieczna, radze poczytać na rzeczowy temat. PS w testach pokazują na manekinach zielonę lub inne kolory (obrażenia) z opisem co moze być. pozdrawiam
    • Gość: Jaro Re: Motodziennik: Smakowite nowości Kii IP: *.warszawa.mm.pl 28.03.11, 20:00
      Gdzie mozna obejrzec tego Citroena Grand Picasso? Czy ktos wie?
    • Gość: cenzor Re: Motodziennik: Smakowite nowości Kii IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 28.03.11, 20:13
      Jacus, "łindszot"? Jestes pewny ze to "z angielskiego angielskiego" a nie twojego angielskiego? Jedynie na francuskojezycznym forum spotkalem sie z takim okresleniem. (moze to ty byles?)
      Windscreen, windstop, wind deflector, to sa okreslenia na to urzadzenie uzywane powszechnie w jezyku angielskim, a ktore nawet w wideo jakim sie posluzyles (czy legalnie to inna sprawa) sie pojawiaja.
      www.youtube.com/watch?v=UVZZdEjbz5w&feature=related
      Ale "łindszot"?? A moze o wind shout myslales ;)
      www.youtube.com/watch?v=UHfDwBHp-W4

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka