Dodaj do ulubionych

Samochody z innej bajki | Alpina

IP: *.dynamic.chello.pl 06.04.11, 11:33
Autor bardzo ciekawie opisuje, słowa z jezyka potocznego niespotykane we współczesnym sztucznym opisywaniu motoryzacji, jak ekipa chociażby z tvn turbo tak nużąco podchodząca do tematów z kretyńskim żartem. Więcej takich, aaa i pana Jacka z motodzennika możnaby podszkolić chociaż i jego język odbiega od norm, za co również jestem wdzięczny niemalże.
Obserwuj wątek
    • Gość: R4NA Re: Samochody z innej bajki | Alpina IP: *.adsl.inetia.pl 06.04.11, 12:19
      fajne logo: ITBs i crankshaft.

Dla maniaków smutna wiadomośc - to crankshaft od rzędowej czwórki. Zaraz zwyzywają alpine od zbesztania ideałów i najgorszych takich... żeby to jeszcze R6 było lob V8 a tu bryndza....
    • Gość: BOB Re: Samochody z innej bajki | Alpina IP: 77.236.26.* 06.04.11, 12:27
      to e34 był brał :)
    • Gość: Danyy Re: Samochody z innej bajki | Alpina IP: *.olsztyn.vectranet.pl 06.04.11, 12:28
      Albina 318i - aerodynamiczny kształt, ale nerki się zachowały :P
      szkoda że trzeba klikać co obrazek, a nie można było tego w jednym ciągu puścić?
    • scorpinor Re: Samochody z innej bajki | Alpina 06.04.11, 13:49
      Danyy -> to właśnie chodzi o to abyś klikał. Zwiększa im to wyświetlanie strony, co daje im lepsze statystyczne wyniki oglądalności. Taki wkurzający pomysł Agory, który lansuje do obrzydzenia we wszystkich portalach zależnych.
    • Gość: JakJaNieCierpięKli Re: Samochody z innej bajki | Alpina IP: *.multimo.pl 06.04.11, 14:51
      W logo firmy wał od r4... Dobrze że podparty w 5 łożyskach a nie w 3.
      Jak zauważył też @R4N
      Wk..........mnie to klikanie. Czemu jesteście tak pazerni na kasę z reklam!!!!!!!!!!
    • Gość: s Re: Samochody z innej bajki | Alpina IP: *.adsl.inetia.pl 06.04.11, 14:59
      nie umniejszajac "zasług " alpiny nie robi ona nic wielkiego.Ani to specjalnie mocne ponad serię, tyle tylko ze biora mniejsza wersje silnikową i poprzez turbo dokręcają na poziom tej fabrycznie wyższej.

Ja wiem czy to takie znowu halo - tak robi każdy najmniejszy garażyk tuningowy na świecie
    • Gość: kkts Re: Samochody z innej bajki | Alpina IP: *.adsl.inetia.pl 06.04.11, 17:40
      Kuriozum Alpina osiągnęła gdy wzięła na warsztat BMW Z8. Piękne auto z rewelacyjnym silnikiem z ówczesnej M5 o mocy 400 KM. Jakież było zdziwienie w Top Gear gdy dowiedzieli się, że firma (marka?) bądź co bądź tuningowa, zmniejszyła moc do bodajże 380 KM:)
      Ale Alpina to przede wszystkim styl, technika i dodatki a nie dzika moc.
    • Gość: xyz* Re: Samochody z innej bajki | Alpina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.11, 18:31
      @kkts: Dobrze gadasz! Alpina to klasa i estetyka a nie wyjące 2JZ pompowane do 500KM z litra, przy pomocy turbo wielkości wiadra.
    • Gość: xyz* Re: Samochody z innej bajki | Alpina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.11, 18:39
      PS.
      A co do logo to miał być wał i tyle. Nikt nie przewidywał że ktoś będzie patrzył co to za wał i od czego. Może jeszcze stwierdzicie że ITB są z dwucylindrówki? Fiat 500? I co do wału to zasmucę was tym że to jak najbardziej MOŻE być wał z V8 :D zależy jak zostały zaprojektowane korbowody. Czasem jedne są podczepione do drugich około połowy ich wysokości i wtedy wał wygląda jak ten z R4. Możecie sprawdzić to na wiki :D Korbowód doczepny :D
      Zagiąłem wszystkich!
    • Gość: xyz* Re: Samochody z innej bajki | Alpina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.11, 18:43
      Rysunek :P przesadziłem z tą połową wysokości ehh ale tyle się tych konstrukcji widziało że się już to wszystko miesza.
      upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/cc/Renault_190HP_conrods_fig5.jpg
    • Gość: Murzyn Re: Samochody z innej bajki | Alpina IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.04.11, 20:57
      Wolalbym jakas ladna AC Schnitzer zamiast Alipinki:)
    • Gość: Kamil Re: Samochody z innej bajki | Alpina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.11, 21:00
      "Odpalam sprzęt, ten sprzęt to Alpina;
      kluczyk, sprzęgło, bieg, w tle syczy turbina
      auto wydaje dźwięk, jak krew krąży obieg paliwa
      ruszam - mam tylko jeden cel nim utonę w spalinach" 3W
      i tyle w temacie:)
    • Gość: krejzol Re: Samochody z innej bajki | Alpina IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.04.11, 22:56
      adblock - i możecie robić nawet 100/100 stron, ANI JEDNEJ REKLAMY NIE WIDZĘ
    • waldus-master Re: Samochody z innej bajki | Alpina 07.04.11, 08:59
      wolalbym sam tuningowac swoje autko bo nawet jak to zrobi abt albo mtm to znajdzie sie taki ktos kto powie ze wiocha albo zwiesniaczone
    • dellik Re: Samochody z innej bajki | Alpina 07.04.11, 09:48
      krejzol --> im wystarczy statystyka wyświetlanych stron, reklam nie musisz widzieć :)

Mimo wszystko to dzielenie na podstrony to kretyński pomysł.
    • Gość: Tr Re: Samochody z innej bajki | Alpina IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.04.11, 15:03
      Kazdy musi jakos zarabiac... bardziej mnie wkurzaja minutowe reklamy przed jakims filmikiem... Nie bede czekac minuty zeby sobie Balkana poogladac.
    • Gość: Niemiec z bawarii Re: Samochody z innej bajki | Alpina IP: *.zone13.bethere.co.uk 12.06.11, 16:43
      Chłopaki w Alpach w skórzanych krótkich spodenkach dymają w tych alpinach długowłose jasnowłose panienki a wy co polskie buraki wino i gruba dziewucha pod dyskoteką we wioskach w tdi wieśwagenach :) he he h e

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka