hascofungin 11.06.11, 14:54 OK, skoro tamten post został usunięty to spytam inaczej. Czy za 69zł opłaca się kupic usługę czyszczenia, napełniania i odgrzybiania ozonem klimatyzacji? Link Zgłoś Obserwuj wątek
hascofungin Re: Tak. 11.06.11, 15:45 Tego nie wiem bo po pierwsze nigdy nie serwisowałem klimatyzacji, a po drugie serwisu też nie znam (Auto Service Alfa z Siemianowic Śląskich). Można przy tym w ogóle coś zepsuć? Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: Tak. 11.06.11, 15:53 Wszystko można zepsuć ;) Ja nie pamiętam już ile dokładnie płaciłem, ale pomiędzy 100 a 200 PLN. U mnie zakres prac był taki: - sprawdzenie szczelności - ewentualne uszczelnienie - odgrzybienie - wyczyszczenie - nasmarowanie całego układu - nabicie. A serwisu też nie znam, bo ja z Wrocławia. Link Zgłoś
tow_beton Re: Czyszczenie napełnianie i odgrzybianie klimy 11.06.11, 16:51 niedawno płaciłem 150 zł w nieautoryzowanym. Link Zgłoś
hascofungin Chyba jest haczyk? 11.06.11, 17:10 Chyba jest haczyk, wklejam część treści oferty: Oferta obejmuje odessanie gazu, wykonanie próżni, odgrzybianie ozonem, wymianę oleju w układzie klimatyzacji i podanie kontrastu UV, uzupełnianie brakującego czynnika chłodzącego (100 ml) – za każde dodatkowe 100 ml dopłata 15 zł Nie wiem ile wchodzi do klimatyzacji ale sądzę, że więcej więc podsumowując można zapłacić więcej niż jeśli zrobi się to gdzie indziej za jakieś 150-200 zł - zgadza się? Link Zgłoś
blumm Nie oplaca sie 11.06.11, 21:29 Po co wydawac 200 zl na ogrzybianie ???? Jak wlaczysz taka stara klime przy ponad 30 stopniowych upalach to obecnosc grzyba wprawi kierowce i pasazerow w radosny nastrój bez dodatkowych oplat i wizyt u dilera ;) hehe Link Zgłoś