25.06.11, 00:01
Widziałem dzisiaj to auto na ulicy.Czy tym się da jeździć po naszych wertepach?
Obserwuj wątek
    • fuiio Re: bmw 630 25.06.11, 00:06
      nie chodzi o jazde tylko o szacun na blokach.da sie jezdzic nawet ferrari z zabetonowanym zawieszeniem podobno nawet da sie przezyc spotkanie z betonowym filarem..ale co to za jazda i co to za zycie?
      • rraaddeekk Re: bmw 630 25.06.11, 00:08
        Skoro da się 645 bez problemu codziennie używać, to i 630 może jakoś też ogarnie ;-)
        • ulubiony19 A niby dlaczego miałoby się nie dać jeździć? 25.06.11, 01:24
          Drogi w sumie mamy of koz lipne i w zasadzie to po sporej ich długości człowiek kroczy, a nie jedzie, ale dla chcącego nic trudnego.
          Jeśli to 630 jest fabryczne, to doprawdy nie wiem, co mogłoby stwarzać wyjątkowe utrudnienia podczas eksploatacji. Co więcej, 630 to jeszcze nie M6 (swoją drogą i tak znakomite na co dzień...), więc "latasz jak Nubirą";)
          Uważam, że u nas da się śmigać autem na wielkich felgach obsznurowanych czarnym paskiem, z hokejem urywającym głowy mrówkom bez większych szkód.
          Sam mam jedno (w sumie dwa, ale z kilku powodów ten jeden udziela się w ruchu ulicznym chyba tylko "od święta") bardzo wymagające auto, które wymusza na mnie różne dziwne zachowania (i pozwala wykazać się strategowi), ale generalnie ubaw z jazdy mam obrzydliwy. Po prostu nie wjeżdżam tam, gdzie wjechałbym Nysą, Thalią czy choćby A8, omijam kratery i wsio ok.
          Ci, co tak dramatyzują, to sytuację oceniają ZAWSZE zza szyby swojego "jedynego prawidłowego na polskie warunki wozidła" typu Fusion, Outlander czy inna Albea (nie chciałem być złośliwy). Ale tacy przeważnieto mają w ogóle problem z jazdą, więc nie ma z kim i o czym gadać.
          Of koz jestem kim jestem (ale to głupio brzmi), w związku z tym doskonale zdaję sobie sprawę z obiektywnej przewagi normalnego, uniwersalnego wózka nad moją padliną (biorąc pod uwagę przeciętnego obywatela w warunkach wielkomiejskich).
          Zboczę z tematu deczko. Zapominam o całym swoim aucie i skupiam się na glebie.
          O to chyba autorowi wątki chodzi. Otóż gleba jest ok. Intryguje, inspiruje, rodzi podśmiehujki (ze strony np. diagnostów, którzy na widok takich aut ręce rozkładają; dobrze, że mój diagnosta to także mój zajebiście dobry znajomy). Czasem im wolniej jedziesz, tym lepiej- dłużej cię oglądają. Wlepa na szybie "Nie trąb pojebie, bo jadę na glebie" nabiera mocy urzędowej. Jak akuratnie nie jesteś tym konkretnym autem i ktoś spyta, gdzie twoja furmanka, możesz odpowiedzieć, że leży w garażu:) Inni się realizują na wzór Tuwima:

Jade wolno, jade nisko, och obedre Ciebie misko

"Jade wolno, bo jade na glebie,
          jade wolniej i reszta mnie jebie,
          zwalniam do zera bo kamyk na drodze,
          by oleju nie stracić - Ku Przestrodze

Nie trąb gdy zwalniam
          jadę na glebie
          zaraz wahaczem
          o coś przyjebie

Albo Wodeckiego:

www.youtube.com/watch?v=QwaL-j1MWkE
          • trypel Re: A niby dlaczego miałoby się nie dać jeździć? 01.07.11, 10:34
            ulubiony19 napisał:

>
            > Ci, co tak dramatyzują, to sytuację oceniają ZAWSZE zza szyby swojego "jedynego
            > prawidłowego na polskie warunki wozidła" typu Fusion, Outlander czy inna Albea
            > (nie chciałem być złośliwy). Ale tacy przeważnieto mają w ogóle problem
            > z jazdą, więc nie ma z kim i o czym gadać.

Pozwolę sie nie do końca zgodzić.
            Ostatnio wraz z kolegą serdecznym porównywalismy 2 słuzbowe fabiedy - moją i jego.
            Jego XF z doładowaną V8 to naprawdę cudo. Marzenie.Ale jechalismy wąską osiedlową drogą i każdy samóchód jadący z naprzeciwka zmuszał kolegę do zatrzymania sie na brzegu asfaltu i poczekania (starty juz 2 felgi mi poszły w 4 msc), to samo na wybojach - prawie przenosił ten samochód. Przejazd kolejowy to samo.

Potem wsiedlismy do mojego - do setki nie 5 ale 10 s. Prowadzenie tez nie takie ale za to doły do 20 cm nie robią wrażenia na na tej samej dziurawej co XFem jechalismy 10/godz moim nawet nie zwolniłem z 70 :)

Konkluzja- kazdy z nas chciałby miec takie oba :D
    • roll Re: bmw 630 25.06.11, 00:33
      Chodzi mi o komfort zawieszenia.Nie o gonitwę na światłach.O trzeszczące szyby w drzwiach bez ramek,o resorowanie na torowiskach czyli o ogólny komfort jazdy.
      • fuiio Re: bmw 630 25.06.11, 12:27
        roznica pomiedzy afrykanami a polakami jest taka,ze tamci kochaja landcruisery jako fury na bezdroza a glupie polaczki wola zaciskac zeby i sie meczyc w "szacunkach". Twierdzenia "drogi w pl nie sa takie zle,idzie wytrzymac" rozpowszechniaja debile ktorzy nie wiedza ,ze drogi nawet na bialorusi sa lepsze .Dowodem na to co pisze jest wszedzie obecna usluga "prostowanie felg..aluminiowych tez" nieznana w zadnym NORMALNYM kraju.bo Polak to smutne to.. legendarny juz synonim durnia
        • ulubiony19 Re: bmw 630 26.06.11, 15:40
          fuiio napisał:

> roznica pomiedzy afrykanami a polakami jest taka,ze tamci kochaja landcruisery
          > jako fury na bezdroza a glupie polaczki wola zaciskac zeby i sie meczyc w "szac
          > unkach".

O afrykańczykach nie pisz, bo żeś nawet tam nie był. Nawet w boso.
          Jeśli do mnie pijesz, to mówię, że nie zrobiłbym nic (prawie, są wyjątki of koz), co miałoby mnie wykończyć. Wszystko sprowadza się w sumie do czerpania frajdy, więc wrzucanie mnie (?) do jednego wora ze spoconymi pajacami, co to autem prawie nie jeżdżą, bo lansują się na 30'' felgach wykutych z chińskiego kamienia wapiennego i liczą na sukces na mieście jest cholernie nietrafione.
          Mało pewnie wiesz, za to stereotypami posługujesz się nie tyle sprawnie, co bezustannie.

Twierdzenia "drogi w pl nie sa takie zle,idzie wytrzymac" rozpowszechn
          > iaja debile ktorzy nie wiedza ,ze drogi nawet na bialorusi sa lepsze

Łał. Pulicera chcesz?
          OGÓLNIE drogi są parszywej jakości, każdy o tym wie. W dodatku ceny paliw stają się "niemoralne" i najgorsze jest to, że wcale tak nie musi być! Naprawdę czasem mam wszystkiego dość, bo po prostu nie jest dobrze. Ale powiedz mi, co z tego?
          Mam se kupić elektrycznego Honkera z kołami od Bizona, czy jak? Wtedy bendem szczęśliwy, nie będę Ciebie drażnił i wsio bydzie w zgodzie z resztą ogółu i resztą wszechświata, tak?
          Poza tym co Ty wiesz o Białorusi...

.Dowodem n
          > a to copisze jest wszedzie obecna usluga "prostowanie felg..aluminiowych tez"
          > nieznana w zadnym NORMALNYM kraju

Widzę, że strasznie jara Ciebie fakt, że u nas zajebiście łatwiej skrzywić felgę, niż dajmy na to w tej niemcowni. Myślisz, że jak Niemiec skrzywi swoją niemiecką felgę w swoim niemieckim aucie i postanowi ją naprawić z zachowaniem najwyższych niemieckich standardów, to będzie musiał do nas zajrzeć.
          Panie, agent Mulder by Cię wyśmiał.

Swoją drogą, jak ktoś niszczy sobie felgi, to z reguły sam sobie jest winien (pomijam, że dziury faktycznie mogłoby nie być). Taki ktoś może być ofermą albo jakimś pojebusem. Reszta ma pecha.
          Osobiście udało mi się pozbyć już 2 kilo ciężarków z felg, odesłałem już kilka kompletów opon do nieba, z kilka opon zrzuciłem z felgi, ale jak do tej pory nigdy nie urwałem koła/nie skrzywiłem felgi, będąc się w normalnym ruchu drogowym. Uwaga, zaangażowanie w jazdę i tyle. A to wszystko bez szczególnego napinania się. W wszystkim szukam odrobiny przyjemności:)

bo Polak to smutne to.. legendarny juz synon
          > im durnia

Rwa mac! A ty niby kto, Holender

Moja diagnoza jest taka, że masz znikome pojęcie o rzeczach, zjawiskach i całej też reszcie, więc uchyl wieko umysłu, rozluźnij dópę i kup se jakieś fajne auto.
    • fuiio Re: bmw 630 25.06.11, 15:15
      ot i sie odezwal kolejny glupi polaczek..idz kup sobie rozum..
      • analny_wybawca Re: bmw 630 25.06.11, 15:25
        w twarz byś mi tego nie powiedział, pi... jebana
    • analny_wybawca Re: bmw 630 25.06.11, 15:35
      na żywo po gębie byś dostał za takie wyzywanie Polaków, jesteś taka pi... co musi się w necie wyżyć
      staticmg.demotywatory.pl/uploads/201104/1301760174_by_ToxicGirl_500.jpg
      • fuiio Re: bmw 630 25.06.11, 19:04
        Na zywo to nie musze ci nic mowic.Jak juz wczesniej pisalem, na zywo to mowil premier ,ze 2ga irlandia ,nizsze podatki a ty pewnie w to wierzyles jak wiekszosc zreszta.Mam nadzieje ,ze w jakims przeblysku rozumu widzisz to ,ze jako Polak mozesz co najwyzej byc glosem unijnej taniej /najtanszej w EU?/ sily roboczej .Jak zauwazyl juz kiedys poeta "trzeba doic strzyc to bydlo a jak padnie zrobic mydlo" i to dokladnie sie dzieje bo od tego jest narod durniow ,bialych murzynow w europie.Twoje podskakiwanie z "dawaniem w ryja" ,wulgaryzmami oraz innymi zlotymi myslami zostaw dla kumpli spod budki z piwem
        • adrian_ktostam Re: bmw 630 27.06.11, 00:04
          Skoro tak odważnie, bo anonimowo wyzywasz nas Polaków od "polaczków", próbujesz nas obrazić, poniżyć, to czy wystarczy co odwagi, by przyznać się jakiej ty jesteś narodowości, ty piz.. zakompleksiona?
          • fuiio Re: bmw 630 30.06.11, 08:01
            "Polaczki" to nie moj wymysl .Piz.. proponuje poszukac we wlasnym domu.Opinie o "Polaczkach" sa niestety w wiekszosci zasluzone nie bede sie spieral czy bardziej odpowiednie sa "biali murzyni europy" glupcy europy" czy inne podobne .Mozesz spojrzec na statystyki czasu pracy w EU i zarobkow -wnioski sa dosyc oczywiste
            • adrian_ktostam Re: bmw 630 01.07.11, 19:16
              Ja też nie wymyśliłem "zakompleksionej piz..." i to nie moje wina, że to określenie świetnie do ciebie pasuje i swoją chamską postawą na tym forum na nie zasłużyłeś. Korzystając z anonimowości plujesz i próbujesz obrazić tych, wśród których rosłeś, którzy ciebie uczyli czytać i pisać.

Prawdziwy mężczyzna nie wstydzi się odpowiedzieć na pytanie jakiej jest narodowości. Tylko tchórzliwe gnidy takie jak ty boją się odpowiedzieć na proste pytanie...

Ja jestem Polakiem i jestem z tego dumny
    • e92m3 Re: bmw 630 01.07.11, 00:02
      Najpierw krótko i rzeczowo: jeśli pytasz o o E63/64, odpowiedź brzmi TAK, da się zupełnie normalnie jeździć. Zwłaszcza na seryjnych felgach 17. Da się na codzień jeździć nawet M3, choć przyznaję, że EDC to warunek komfortu.
      Nieco mniej rzeczowo: pytanie do różnych dziwnych fuiiów i innych trolli: czy wy kiedykolwiek siedzieliście w czymkolwiek powyżej golfa II na LPG? jest szansa, że tak. Ale czy prowadziliście to rzekomo betonowe Ferrari? Cholera, jakiekolwiek Ferrari? Może choć siedzieliście jako pasażer? Jeździliście tym beznadziejnie zawieszonym E63/64?
      Jeśli nie, to po cholerę w ogóle tykacie klawiatury?
      Coś jak koleś w plastikowym garniturku z Makro mądrzący się, że krawcy na Saville Row są gorsi niż Zegna. Albo chlor pijący wyłącznie jabole, twierdzący że panie to Brunello, to w tym roku słabe...
      • szymizalogowany Odpowidz trolla... 01.07.11, 08:56
        ...tak, ja jako pasazer bylem wieziony ferrari w trakcie wakacji we wloszech gdy zrobilismy wycieczke do muzeum i fabryki w maranello

tak, jako pasazer bylem wieziony lamborghini gallardo w trakcie tej samej wycieczki do wloch i do fabryki lambo w santagata czy jak to sie zwie

nie, nie jezdzilem bmw 6xx

ps. nie znosze jak jakis wyksztalciuch co pracuje gdzies w biurze i zapie... tam na osma rano, zarabia jakies pinuts many 10 czy 20tys i mysli ze pana boga za nogi zlapal - od innych klonow ze swojej firmy uslyszal pare nazw jakis burzujskich firm zenga, patek itp gowna i potem szpanuje

a prawda jest taka ze bedzie tak zapie...l do 65 roku zycia zeby splacic kredyt za swoj apartament w marinie mokotow 60m2 i dwa razy w roku pojechac na wczasy z rodzinka do tunezji

wez ty chlopie sie ogarnij , obok mnie jest typ co nie umie mowic dobrze po polsku, lazi w lachach a jak zaprasza na grilla to pije krolewskie i siedzi z wielkim brzuchem na lerzaku w klapkach kubota za 15 zeta

tylko jest wlascicielem 20 hektarow obsianych truskawkami i jeszcze cos tam sadzi
        zona mu glowe suszyla zeby w lazience zrobic sciane z ajkiegos tam fajansu z jednej plyty nie laczanej jakiegos marmury czy innego tam czegos co specjalnie im przywiezli z hiszpanii - jedna plyta do durnej lazienki za ponad 100tys

taki chlopek z polem truskawek duzym nie wie co to zenga czy inne pateki a miesiecznie ma tyle przychodu co ty w ciagu 20 lat nie bedziesz mial

wiec sie nie pedzluj jakimis nazwami burzujskich firm i nie mysl ze jestes taki high class, nie oceniaj ludzi po znajomosci marek ktorymi sie bredzluja biedne korporacyjne klony bo spotkasz takie rolnika i sie ostro zdziwisz
        • szymizalogowany i tak, ferrari jest twarde jak sam sku...syn... 01.07.11, 08:59
        • e92m3 Re: Odpowidz trolla... 01.07.11, 11:26
          A może ja mam pole z truskawkami, tylko przy okazji nie przepadam za noszeniem kufajki i walonek?
          Swoją drogą chłopaku, skąd w tobie tyle frustracji... na luz wrzuć, życia szkoda :D
          • szymizalogowany wielce mało prawdopodobne 01.07.11, 11:44
            ze masz pole truskawkowe predzej marchewkowe

po co sie sadzisz, gegasz tam cos ze a to ten a to tamten nie jechal tym czy owym

na tym forum jest pare osob ktore maja wieksze mozliwosci niz ty, jechaly tym i owym i maja to i owo niekoniecznie jakas padake jakich pelno jezdzi

wienc przystopuj trochem bo zapewniam cie ze krolofcem co to zna z autopsji super fury to nie jestes - poczytaj troche dluzej innych to sie przekonasz
            • e92m3 Re: wielce mało prawdopodobne 01.07.11, 13:55
              Wiesz co, dla mnie EOT, bo jakoś nie potrafię się zniżać do Twojego poziomu. Użyłem prostego porównania w poście, a Ty wyciągasz z tego wnioski na temat tego gdzie pracuję, ile zarabiam i czy na etacie czy nie... lecz się. W przeciwieństwie do Ciebie nie mam potrzeby udowadniania komukolwiek czegokolwiek, więc żyj sobie w swoim błogim przekonaniu że jestem etatowcem i jeżdżę służbowym mondeo, jeśli tylko to sprawi, że będziesz miał lepszy weekend.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka