Dodaj do ulubionych

Focus vs Golf: Król zdetronizowany

IP: *.dynamic.chello.pl 28.06.11, 18:48
Szrota mogły wybierać jedynie miernoty społeczne.
Obserwuj wątek
    • Gość: den Re: Focus vs Golf: Król zdetronizowany IP: *.dynamic.chello.pl 28.06.11, 19:05
      Na szczęście było ich mniej i VW przegrał :)
    • durnepsy [...] 28.06.11, 19:11
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: X Re: Focus vs Golf: Król zdetronizowany IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.06.11, 19:11
      No szkoda ,ze ludzie nie mysla tak jak trolle forumowe i VW ma wieksza sprzedaz niz Focus...
    • Gość: logon Re: Focus vs Golf: Król zdetronizowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.11, 19:30
      Pewnie dlatego w Europie sprzedają 500 tyś. egz. tego auta. Tyle miernot pajacu.
      Nawet goście z Forda mają tego świadomość. Sam się zdziwiłem jak kilka miesięcy temu czytałem wypowiedź przy jego prezentacji - chcą dorównać, wzór dla nich to Golf. Niestety nie pamiętam, gdzie to było.
    • Gość: do durnepsy Re: Focus vs Golf: Król zdetronizowany IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.11, 19:33
      E36 jest tak prestiżowe jak Tata Indica. E36 ma 1,5 gwiazdki w euroncap (tyle co seicento, wiec z tym porownuj a nie z Fordem Focusem). Pozatym ma super opinie na wsiach, taką, że raczej wstyd sie do takiego auta przyznawać. Swoja droga sugeruje prowokacje na portalu na litere O... a nie tu.
    • Gość: Gość Re: Focus vs Golf: Król zdetronizowany IP: *.stk.vectranet.pl 28.06.11, 20:26
      Żartów wam się zachciało :)
    • Gość: Zycietowiecej.com Re: Focus vs Golf: Król zdetronizowany IP: *.dsl.emhril.sbcglobal.net 28.06.11, 20:29
      Mam focusa - potwierdzam ze wlasnosci jezdne sa wysmnienite i bezawaryjnosc przez ostatnie trzy lata takze super. Czym jest to zycie? zobacz strone. Zycietowiecej.com
    • Gość: van der Cyc Re: Focus vs Golf: Król zdetronizowany IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.11, 20:30
      Golf był pierwszy w tej klasie i kupuje go w dużych ilościach 82 mln Niemców. Cała tajemnica sukcesu Golfa. To tylko średni samochód. Są lepsi w tej klasie.
    • Gość: m Re: Focus vs Golf: Król zdetronizowany IP: *.centertel.pl 28.06.11, 20:50
      Forumowi "znafcy" głosowali na Forda z zazdrości ;-) Golf to ikona motoryzacji i żaden Ford (ani inne auta na F) tego nie zmienią ;-)
    • adomas Re: Focus vs Golf: Król zdetronizowany 28.06.11, 20:51
      C****j mnie obchodzi rodzina Adam Michnika. Przestań imbecylu wklejać tutaj te teksty. A co robił twój ojciec? Co robi twój brat? I jaki to ma związek z tym co robisz ty? Pajacu spadaj stąd.
    • Gość: Dawid Re: Focus vs Golf: Król zdetronizowany IP: *.warszawa.vectranet.pl 28.06.11, 21:25
      www.youtube.com/watch?v=zC38GJmhiro&feature=related
    • Gość: sebastian Re: Focus vs Golf: Król zdetronizowany IP: *.acn.waw.pl 28.06.11, 21:26
      Miałem okazje jeździć Golfem V i Focusem II. Oba silniki diesla Golf 105 km, Focus 115 km. Golf miał 3 razy mniej przejechane. Moje odczucie - przyjemność z jazdy jaką daje Focus II jest nieporównywalna z Golfem V. Golf nie daje takiego wyczucia, oba samochody są dość sztywne, chociaż nie jest to deska, ani nie amerykańskie czy koreańskie "bujanki" od których można dostać choroby morskiej. Silnik - tak Golf może i mniej pali, jednak 1 litr czy 2 w tą czy w tamtą nie robi dla mnie różnicy, liczy się przyjemność z jazdy, silnik Focusa II chociaż przy bardzo niskich obrotach jest słaby to wolę go niż Golfa V. I kultura pracy - TDCI jest bardziej komfortowy, cichszy niż TDI, po 300 km w Golfie V mam dość odgłosu tego silnika, w Focusie II w porównaniu z Golfem V jest cisza. Przy ostrym ruszaniu owszem słychać oba, ale tylko przez moment. Wnętrze - Focus II jest lepszy niż Golf V, plastiki w Golfie jakoś mi nie pasują, fakt fajnie wygląda pasek z aluminium przechodzący przez całą szerokość ale tylko to. Przyśpieszenie, hamulce, praca zawieszenia - Focus. Golf zarzuca tyłem a Focus nic - testowane na tej samej drodze, ta sama pogoda, Focusem jechałem szybciej niż Golfem i nic go nie ruszyło. Dodam że Focus jest kombi czyli ciężki tył. Prywatnie też wybrałem Focusa II 1.8 TDCI kombi i nie żałuję. Nie dość że super jeździ to jeszcze fajnie wygląda. Bagażnik Golfa porażka, krótki i płytki. Pozdrawiam zdrowo myślących, Sebastian.
    • Gość: jacek Re: Focus vs Golf: Król zdetronizowany IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.11, 21:28
      Czy admin mógłby łaskawie zbanować tego psychola powyżej? Jak nie za głupotę, to za słownictwo.
    • adomas Re: Focus vs Golf: Król zdetronizowany 28.06.11, 22:10
      pajacu to jest artykuł o focusie i golfie a nie o twjej rodzinie i nie o rodzinie michnika. Nie pasuje ci michnik to spadaj stąd na drzewo.
    • Gość: VRszosty Re: Focus vs Golf: Król zdetronizowany IP: *.ip.netia.com.pl 28.06.11, 22:22
      Tyle że to głosował najgłupszy naród świata, więc nie ma się czym przejmować ...
    • Gość: er Re: Focus vs Golf: Król zdetronizowany IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.06.11, 22:41
      @do durnepsy A wlasciwosci jezdne gorsze niz 15-letnie BMW... poza tym ja mam w du** jakie auto ma opinie, jesli ty patrzysz tylko na to co ludzie powiedza to szczerze ci wspolczuje.
    • Gość: Gość Re: Focus vs Golf: Król zdetronizowany IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.11, 22:59
      Czy tego Fokusa rdza jeszcze nie zjadła bo widziałem resztki z popękanych plastików na parkingu jak mucha na niego wpadła. Pozdrawiam właścicieli FORDA
    • nicpon007 Re: Focus vs Golf: Król zdetronizowany 29.06.11, 00:05
      @Habla: To jest forum moto.pl, więc pisz gdzie indziej (jak już musisz).
    • talsen Re: Focus vs Golf: Król zdetronizowany 29.06.11, 01:18
      Focus wygrał z Golfem. Śmiech na sali. Fakt ,że niezawodność VW i Audi, to już historia ale Ford tak jak Fiat, zawsze był zawodny i nikt mi nie powie,że nagle się to zmieniło. W każdym warsztacie samochodowym, znają powiedzenie, że "Ford gó... wort a Fiat jego brat ".
    • talsen Re: Focus vs Golf: Król zdetronizowany 29.06.11, 01:27
      Kupcie se "Tata", to jest dopiero jazda!
    • Gość: gość Re: Focus vs Golf: Król zdetronizowany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.11, 07:54
      poziom komentarzy poniżej poziomu ryczki... dlaczego gazeta.pl nie wprowadzi możliwości komentowania tylko poprzez facebooka? wtedy każdy będzie musiał się podpisać z imienia i nazwiska, skończy się w znacznym stopniu anonimowe wypisywanie bzdur i obrażanie ludzi
    • Gość: Danyy Re: Focus vs Golf: Król zdetronizowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.11, 09:28
      @Talsen A ty znasz może takie powiedzenie co obiega warsztaty?
      Co znowu Niemiec na warsztacie, przecież one nigdy się nie psują, więc nie wiem po co robimy te pudełka??" Miny właścicieli - bezcenne

@gość: przez facebuka? inwigilujesz każdego czy co?

• Gość: tmk Re: Focus vs Golf: Król zdetronizowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.11, 10:08
      według mnie sondaż kompletnie bezsensowny , znając naszych kochanych forumowiczów każdy zagłosuje byle na co byle by nie na VW , dobrze o tym wiecie w redakcji :) ale cóż , trzeba robić ruch na forum
    • petwope Re: Focus vs Golf: Król zdetronizowany 29.06.11, 10:37
      @sebastian

Jakos twoja opinia wydaje mi sie bardzo stronnicza, skoro masz Focusa.
      Niestety, mozna sie zgodzic, co do prowadzenia i ukladu kierowniczego, ze jest lepszy (ale raczej 5/5 Focus, 4/5 Golf), to wykonczeniem wnetrza i materialami Golf bije FOcusa na glowe. Nie wspominajac o czyms takim jak komputer pokladowy, ktory w Focusie wyglada jak zegarek z poczatku lat 90.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka