Dodaj do ulubionych

Z okazji zbliżajoncych siem wyboruff dla....

18.07.11, 12:55
...wszystkich kierofcuff zainteresowanych infrastrukturom drogowom, w szczególności tych mieszkajoncych w stolycy lub naokoło

ponieważ jak wiadomo pamięć krótka jest to odkopałem i wstawiam dla was dokłądnye "plany budopwy dróg, podkreślam plany budowy dróg" obiecane przez buf...przepraszam paniom prezydent popieranom przez donka, radka i resztem

plan pryszeł do mnie posztom przed wyborami 5 czy ileś tam lat temu

o tu: można powienkszyć i dopisywać pod spodem co powstało hehe (plan jest bardzo dokładny, hanka dokładnie go kreśliła na kolanie specjalnie dla was - nie wiem na ch... tylko wszendzie te forty - jakaś wojna ma być czy co?)

Tekst linka

...ale te szybkie szosy wszendzie - kurna - jakby tak było to bym kręcił szybcy i wściekli na obwodnicach centrum warszawy i jeździł w kołko 250 aż do wyczerpania paliwa hehe

"a zimowom porom, architekci bendom szykować plany budowy dróg! plany budowy dróg! a nawiosne wyjdziemy z budowom: ulic i ulic"
Obserwuj wątek
    • swan_ganz Re: Z okazji zbliżajoncych siem wyboruff dla.... 18.07.11, 13:13
      i jeździł w kołko 250 aż do wyczerpania paliwa hehe

to pewnie byś pół kółka nie zrobił tą swoją tojotą gdybyś tak jeżdził jak mówisz.. Szymek - przecież ty masz wir w zbiorniku jak stufkie przekroczysz a powyżej dwóćh pak to F16 mniej palą ...
    • boomslang99 Re: Z okazji zbliżajoncych siem wyboruff dla.... 18.07.11, 13:23
      Cud, miód i orzeszki. Normalnie można się poczuć jak w niejakim Wien.
      BTW, nie widzę tam planowanej trasy szynowozu do Żelazowej Woli. Czyżby miała rację jedna starowinka z którą niedawno rozmawiałem, że gdyby PiS rządził to by to powstało ale ponieważ PO to same k***y i złodzieje więc nici z szynowozu?
    • ab_extra Wczoraj urodzony? 18.07.11, 14:32
      To ty nie wiesz, że prawdziwą kasę robi się nie na Z-budowaniu drogi, tylko na jej budowaniu? Kalabryjska i sycylijska mafia wie to od dziesięcioleci. Gdy oglądam nasz aktualny "skok inwestycyjny" mam wrażenie, że to jakaś powtórka z historii Włoch. Kalka wręcz.
      P.S. Ostatnio wymysliło, że będą budować most z Reggio do Messyny :) Czekam na twórczą odpowiedź posiadacza Toli!
      • swan_ganz tia... tyle, ze oni nam tego "misia" budują 18.07.11, 14:43
        już dwadzieścia lat wiec wydaje mi się, ze nawet najbardziej tępy wyborca mógł wreszcie wyciągnąć z tego jakiś wniosek...
        • ab_extra I tu się mylisz! 18.07.11, 14:55
          Ludzie naprawdę nie są tacy głupi, na jakich wyglądają!

Są jeszcze głupsi! :)
          • szymizalogowany Tak, masz rację! 18.07.11, 20:59

to jest coś co mnie fascynuje z psychologicznego punktu widzenia ale z uwagi na pracę w polu nie mam czasu żeby naczytać się jak to się dzieje

otóż większośc społeczeństwa, mówię o tych wykształconych, pracujących (wykształconych nawet na w miarę dobrych uczelniach nie jakiś tam MBA z wyższej szkoły prasowania gotowania hotelarstwa i ekonomii) - otóż ci ludzie:

- pracują najczęściej w firmach (tzw pracownicy biurowi)
            - są "specjalistami" tzn. są w stanie wysilić mózgownice i np. zrobić prezentację na jakiś temat, inni coś tam "komputerują" (rozumieją skomplikowane sprawy techniczne),
            - potrafią załatwić sprawy urzędowe
            - potrafią załatwić sobie kredyt, dopiąć formlaności
            - potrafią przeczytać pana tadeusza (i inne duperele) i czasem zrozumieć nawet omamy po marichuanie Mickiewicza

ogólnie posiadają wysoko wykształcony jeden z typów inteligencji oraz specjalistyczną wiedzę w jakiejś dziedzinie

jednak z jakiegoś nieznanego mi powodu ci sami ludzie:

- nie rozumieją prostej rzeczy którą rozumie w 5s jakiś np właściciel warsztatu ślusarskiego np. że jak przychodzi jakiś nagabywacz z OpenFinance, EGON czy innego Heliona i nie potrafi w ciągu 3 minut wytłumaczyć o co biega w "interesie" to niech spie... od razu

- nie rozumieją że w państwowości ich budżet rodzinny i budżet państwa są naczyniami połączonymi innymi słowy (oprócz budżetówki) im powinno zależeć aby w budżecie państwa nie było środków lub było ich mało bo to się wprost przekłada na to że wich budżetach domowych jest więcej

- nie rozumieją że politykom się nie ufa, oraz że nie daje im się drugiej szansy

- dają sobą w dość prymitywny sposób manipulować środkom masowego przekazu

- nie rozumieją (lub rozumieją ale sobie wmawiają) że każdy kredyt (oprócz inwestycyjnego) jest złem i się go bierze tylko jeśli absolutnie nie ma innego wyjścia

- zachowują się jak stado baranów, tzn. na przykład idzie fama że "warto wyrabiać sobie historię kredytową" i jeden za drugim jak down to powtarza powoli w to wierząc

- nie rozumieją że w zastanym systemie finansowym jedyną ich własnością materialną są pasywa nie obciążone hipoteką i aktywa bankowe - wszelkie pasywa kredytowe nie są ich

itp.

ciekawy materiał na analizę zachowań społecznych
            • ab_extra Re: Tak, masz rację! 18.07.11, 22:01
              Ja gdzieś ostatnio wyczytałem, że nie jest już trendy pchać w górę na wysokie stanowiska w korporacjach ludzi inteligentnych. Otóż okazało się, że ludzie z wysokim IQ mają po prostu za dużą wyobraźnię i zbyt gruntownie szukają we wszystkim drugiego i trzeciego dna.

I to ma sens.

Bo prawie równocześnie zapoznawałem się z różnymi popularnymi metodami oszustw, kantów i przekrętów. I wyszło mi, że sam na żaden z tych trików bym nie wpadł, a na pewno bym się nie zdecydował ich użyć, bo wydają się tak debilne i prostackie, że każdy głupek wioskowy jest w stanie je wyczuć na pierwszy rzut oka. Nie uwierzyłbym nigdy, że to może się udać (znasz metodę "na wnuczka"?) Ale okazuje się, że to działa! Niewiarygodne, ale to działa!
              • szymizalogowany Re: Tak, masz rację! 18.07.11, 22:15
                Tak znam,

Ja miałem jeszcze inne przemyślenia nt. temat.

Otóż myślałem sobie jak tu się szybko dorobić wagonu pieniędzy i zniknąć gdzieś poza EU.

I taki pierwszy z brzegu przykład:

- zakładam firmę z jakąś artystokratyczną nazwą np. "Exotic-Luxury cars Corporation".
                - wkładam trochę pieniędzy w marketing a więc otwieram gdzieś w Polsce 2-3 salony
                - oczywiście wynajmuję powierzchnię na krótki okres np. 3 miesiące
                - wynajmuję na ten sam okres luksusowe auta, pewnie wystarczy jeden na salon
                - inwestuje trochę pieniędzy w reklamę oraz oczywiście w luksusowe na pierwszy rzut oka wyposażenie salonów (katalogi na papierze kredowym, z logami znanych instytucji finansowych banksów UBS, Creditt Swiss itd.)
                - w katalogach są zmyślone historie sprzedaży zadowolonym nieistniejącym klientom w egzotycznych bogatych krajach
                - do każdego salonu zatrudniam obsługę, kupuje im najlepsze ubrania i zapewniam o stałości zatrudnienia ale na razie na okres próbny z dobrą pensją

Cały biznes opiera się na tym iż firma sprowadza nowe i używane luksusowe samochody w cenach około 50-70% cen rynkowych (np Bentley Continental GT rocznik 2009 bez przebiegu niby z salonu z Monaco za 500tys PLN)

Warunkiem zakupu jest wpłata 20% zaliczki (wtedy firma wystawia certyfikat i umowę sprzedaży oraz potwierdzenie wpłaty).

Wszystko musi wyglądać jak obsługa u prawdziwego Bentleya.

Po 3 miesiącach pakuje zaliczki w kalesony, wsiadam w samolot do Honolulu i tyle mnie widzieli.

Ale ja tego nie zrobię bo pierwsza myśl jest taka: "ku..., co za bzdura, co za debil by mi wpłacił zaliczkę, przecież ja będąć potencjalnym klientem bym taką firmę obśmiał - dla mnie kasa i samochód dla mnie wydany od razu, innej opcji nie ma"

Ale, kurde....tu jest problem ze mną - nie potrafię myśleć jak szarak - bo ja się przekonuje że znalazło by się dziesiątki chętnych frajerów.

Jeszcze lepiej byłoby zrobić to samo tylko target obrać takich co chcą nowego Passata czy Vectre tak za 100tys i oferować im po 50-60tys.

Wtedy chętnych by było w ciągu 3 miesięcy liczonych w tysiącach.

Potem w Honolulu bym zamówił GW i czytał że tysiące oszukanych klientów rządaają od rządu działania w tej sprawie hehe.

I co GROM by po mnie wysłali?
                • milos75 Re: Tak, masz rację! 18.07.11, 22:40
                  Tam zaraz grom, Polska nie ma umowy o ekstradycji z Filipinami ale zawsze jest możliwe wydanie na zasadzie wzajemności. Co prawda akurat z Filipinami jeszcze tego nie ćwiczyliśmy ale zawsze może być pierwszy raz. Zakładam, że masz polskie obywatelstwo i nie masz filipińskiego.. Zakładam, że masz polskie obywatelstwo i nie masz filipińskiego. A sam pomysł dobry. Tylko zamiast Filipin proponuję Kanadę i będzie dobrze.
                  • milos75 Re: Tak, masz rację! 18.07.11, 22:44
                    Sorry co ja gadam ale Hawaje tym bardziej nie będą dobre, nie dość że ekstradycja z usa wchodzi w grę to jeszcze immigration cię może szybko deportować jak cię polska prokuratura podpucuje do ambasady w wawie.
                    • szymizalogowany Milos... 18.07.11, 22:49
                      ..to był pzykład wymyślony w trakcie pisania - mozliwości jest setki.

Co do ekstradycji - kto powiedział że działalność gospodarcza musiałaby być na mnie?

Wystarczy że konto przypisane do REGON firmy jest założone tak że ja mam wszelkie prerogatywy do wpłat i wypłat - sama działaność może być na bezrobotnego człowieka który dostanie za to pare tysięcy złotych.

jak by coś zaczął kombinować w ciągu tych 3 miesięcy to łatwo można takiego zastraszyć tak że popuści - oczywiście na takiego słupa nie wziąłbym mocnego psychicznie i cwanego typa tylko desperata.
                      • milos75 Re: Milos... 18.07.11, 23:11
                        Nie ma znaczenia na kogo jest działalność - nie mówimy oczywiście o roszczeniach cywilnych tysięcy klientów do zdesperowanego słupa tylko o regularnej sprawie karnej o oszustwo. Prokuratura oczywiście zaczęłaby od słupa ale jakby go przycisnęli a potrafią i by popuścił to szybko by ci się do dupy dobrali chyba że byś był w Kanadzie albo NZ z krajów cywilizowanych to by ci mogli faktycznie skoczyć. Wiem co mówię wierz mi.
                • jasiek-23 Re: Tak, masz rację! 19.07.11, 15:23
                  To dosc slaby pomysl.Lepiej pojsc za przykladem chlopakoow z Izraela i nakreecic cos z na miaree artb .Oni siee drobnicaa nie kalali ale mozgownice mieli zydowskie a nie slabe krajowe
            • wegorkie2 Re: Tak, masz rację! 18.07.11, 22:11
              W większości punktów (aczkolwiek nie we wszystkich), masz dużo racji.

Tak jest.

Ale nie ma w tym nic dziwnego, po prostu ludzie działają pod wpływem emocji i one determinują niektóre zachowania i decyzje, zupełnie niezależnie od IQ, wykształcenia etc. To siedzi bardzo głęboko w nas.
    • jbl25 Re: Z okazji zbliżajoncych siem wyboruff dla.... 18.07.11, 16:54
      Ech marzenia marzenia...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka