Gość: Czujny Re: Chevrolet Cruze Hatchback | Galeria IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.07.11, 07:30 TO KOSZMARNY KOREAŃSKI PAŹDZIERZ. Chevrolet to dobra amerykańska marka. Gdyby w Polsce sprzedawano amerykańskie chevrolety to wszystko byłoby OK. To co sprzedają w Polsce pod marką chevrolet to ohydne koreańskie paździerze dewoo. OHYDA, OHYDA. Gdzie tym samochodopodobnym potworkom do doskonałej i pięknej Octavii :) Link Zgłoś
Gość: wlv Re: Chevrolet Cruze Hatchback | Galeria IP: *.acn.waw.pl 27.07.11, 08:00 Ten samochód JEST oferowany w USA (, i produkowany na ten rynek w Lordstown, Ohio), tylko w wersji sedan, rzecz jasna, z bardzo dobrymi wynikami sprzedaży. A samochód jest OK, paździerze masturbujący się przy zdjęciach supersamochódów, ewentualnie zakon miłośników niemieckiej produkcji samochodów premium. Link Zgłoś
Gość: qq Re: Chevrolet Cruze Hatchback | Galeria IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.11, 08:24 Toczka Link Zgłoś
Gość: Czujny Re: Chevrolet Cruze Hatchback | Galeria IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.07.11, 08:28 W Stanach to sprzedawano nawet kiedyś jugosłowiańska zastawę. To dopiero był złom. Chevrolet tak, ale tylko typu amerykańskiego, czyli takiego jaki jest przeznaczony dla Amerykanów, a nie dla żółtego motłochu i przez żółtków zaprojektowany. Link Zgłoś
Gość: Sedanowiec Re: Chevrolet Cruze Hatchback | Galeria IP: 193.179.215.* 27.07.11, 08:46 Hatchback? Dlaczego bezcześci się wszystko co fajne w motoryzacji robiąc z ciekawych aut hatchbacki - co ludzie widzą w tym typie nadwozia? Ok, "hacze" są fajne do mniejszych aut ale nie w aucie o gabarytach Cruza - coupe, liftback lub combi wydają się lepszymi pomysłami - nie psuje się wtedy linii samochodu (takie coupe na bazie Cruza wyglądało by genialnie). Co do psucia dobrych aut, mam na myśli n.p genialne auta rajdowe jak Impreza czy Lancer. Cruze w wersji sedan wygląda bardzo nowocześnie i całkiem mi się podoba ale hatch na jego bazie jest jak by robiony na siłę, no i ta obleśna klamka bagażnika. Btw. wie ktoś czemu na Polskim rynku nie oferuje się wersji sedan popularnych aut jaka np. fiesty czy peugeota 207? Pozdrawiam. Link Zgłoś
Gość: Czujny Re: Chevrolet Cruze Hatchback | Galeria IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.07.11, 08:55 @Sedanowiec, Też tak uważam, nie znoszę aut typu hatchback. Są ohydne i niby maja sie upodobnić do paskudnego golfa. W małym wozie sedan wygląda trochę śmiesznie, ale mały wóz typu coupe wygląda przepięknie. Link Zgłoś
Gość: polaki21 Re: Chevrolet Cruze Hatchback | Galeria IP: *.pool.mediaWays.net 27.07.11, 08:57 nie ma 1.9 tdi to nie kupie go Link Zgłoś
Gość: Czujny Re: Chevrolet Cruze Hatchback | Galeria IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.07.11, 09:02 ciekawe dlaczego GM niszczy piękna markę Chevrolet. Jak już przejęli za długi czy nawet kupili to paskudne dewoo, to dlaczego tam po prostu nie zrobili fabryk wykonawczych i montowni. Pozostawili żółtkom biura konstrukcyjne. Powinni je natychmiast pozamykać, żółtków na zbita mordę, a biura konstrukcyjno-designerskie przenieść albo do Stanów (lepiej) albo chociaż do Europy. Żółtki nie potrafią projektować samochodów, są jacyś skrzywieni genetycznie :) Link Zgłoś
Gość: Czujny Re: Chevrolet Cruze Hatchback | Galeria IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.07.11, 09:05 ten koreański paździerz ma tylko jedną dobrą rzecz - silnik. Silnik 1.8 i 141 koni jest niezły. Jeżeli nie ma w nim żadnej turbosprężarki, kompresora czy innego guana, jeżeli nie ma w nim systemu GDI czyli jakiegoś bezpośredniego wtrysku benzyny i jest to NAPRAWDĘ WOLNOSSĄCY SILNIK, to uważam że jest extra. Link Zgłoś
Gość: asd Re: Chevrolet Cruze Hatchback | Galeria IP: *.xdsl.centertel.pl 27.07.11, 10:21 @tijeras66 trzecie światło stop-u jest wyposażeniem obowiązkowym. Link Zgłoś
Gość: Gość - senior Re: Chevrolet Cruze Hatchback | Galeria IP: *.toya.net.pl 27.07.11, 10:34 do Gościa Johny Muszą być życiowi nieudacznicy aby byli udacznicy. Wynika to z matematyki, której Ty widocznie się nie uczyłeś. Link Zgłoś
Gość: b. Re: Chevrolet Cruze Hatchback | Galeria IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.11, 11:03 z tą klimą to dobre, 3800?!. teraz byle wozidło ma w standardzie klime, np. suzuki alto czy splash...auta za ok 30-35k :D z drugiej strony, nowe picanto też chyba nie ma klimki w podstawie... no nie wiem, wydaje mi się, że nowe auto powinno ją mieć w standardzie. :) Link Zgłoś
Gość: Wombat Re: Chevrolet Cruze Hatchback | Galeria IP: *.aster.pl 27.07.11, 12:50 Przeciwnicy hatchbacków - jedno słowo: PRAKTYCZNOŚĆ. Ja moim starym, niewielkim Citroenem ZX woziłem (po złożeniu tylnych siedzeń, oczywiście) rzeczy, które nijak nie weszłyby do sporo większych samochodów, takich, jak np. Peugeot 406 czy VW Passat (w wersji sedan, rzecz jasna, nie mówimy tu o kombiakach). Ale zgadzam się, że kombi przydałoby się bardziej. Natomiast brak klimy w standardzie to w przypadku samochodu tej klasy (i w tej cenie) zwykły obciach. Link Zgłoś
liczbynieklamia Re: Chevrolet Cruze Hatchback | Galeria 27.07.11, 13:50 @Wombat Przeciwnicy hatchbacków - jedno słowo: PRAKTYCZNOŚĆ Wielokrotnie zdarzało mi się, że coś co geometrycznie z wielkim zapasem powinno mieścić się do bagażnika sedana jest nie do przewiezienia, bo nie przechodzi przez otwór bagażnika. Tak więc w hatchbacku można często przewieźć więcej, niż w większym bagażniku sedana. Na dodatek w krajach, gdzie parkuje się głównie równolegle 20 czy 30cm mniej robi różnicę (więc jest tu przewaga nad sedanem, kombi i kompromisowym liftbackiem). @Wombat Natomiast brak klimy w standardzie to w przypadku samochodu tej klasy (i w tej cenie) zwykły obciach. No fakt, tego brakuje, ale poza tym z najważniejszych elementów wyposażenia jest wszystko - silnik 124KM, ESP, ISOFIX, radio, 6 poduszek. Czyli za 51490zł masz samochód nadający się do jazdy. Żeby kupić tak wyposażonego Aurisa musisz wydać 65 tysięcy, na Golfa 69 tysięcy, na Focusa czy Astrę 71 tysięcy, a więc 13 do 20 tysięcy złotych więcej. Link Zgłoś
Gość: Wombat Re: Chevrolet Cruze Hatchback | Galeria IP: *.aster.pl 27.07.11, 14:08 @ liczbynieklamia - no więc właśnie o tym pisałem. Czyli o przewadze hatcha nad sedanem w kwestii praktyczności. Link Zgłoś
Gość: adamo Re: Chevrolet Cruze Hatchback | Galeria IP: *.play-internet.pl 27.07.11, 16:28 w porównaniu do golas-a golfa, który niedawno kupił mój znajomy z sekty 'tylko niemieckie' brak klimy w Cruzie nie robi na mnie żadnego wrażenia. Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Chevrolet Cruze Hatchback | Galeria IP: *.dynamic.chello.pl 28.07.11, 07:16 adamo: Tylko że Twój znajomy będzie przez kilka lat jeździł porządnym i bardzo bezpiecznym samochodem znanje marki a potem go świetnie sprzeda na rynku wtórnym, a nabywca Cruze będzie się wstydził a potem żałował zakupu auta które za 5 lat odsprzeda z trudem za 8 tys zł Link Zgłoś
Gość: jaca Re: Chevrolet Cruze Hatchback | Galeria IP: *.dynamic.mm.pl 27.12.11, 15:09 widziałem na żywo w salonie - bardzo fajne auto , bez udziwnień , dobry silnik , ciekawy wygląd , dobrej jakości wnętrze . Samochód jest do jeżdżenia , a nie do oglądania jego emblematów . Obecnie wszystkie modele samochodów dla normalnego "zjadacza chleba" są prawie jednakowe - tu też nastąpiła globalizacja . Link Zgłoś