Dodaj do ulubionych

Audi A6 Hybrid

01.08.11, 10:57
Uhm.... spalanie z dupy. Poproszę o realne spalanie wtedy gdy poziom naładowania akumulatora będzie rzędu 10-15%. Wtedy spalinówka nie dość że będzie musiała napędzać samochód to jeszcze ładować akumulatory a to wszystko przy wyższej masie hybrydy. Czyli de facto mniej ekologicznie już nie mówiąc o ekologii produkcji akumulatorów.

Hybryda to tylko miasto. Miasto na kilkumetrowe kulanie samochodu w korku na światłach bez uruchamiania silnika spalinowego oraz odzysk energii przy częstym miejskim hamowaniu. Poza miastem hybryda to wręcz synonim ANTYekologii.
Obserwuj wątek
    • Gość: brachu Re: Audi A6 Hybrid IP: *.play-internet.pl 01.08.11, 10:58
      a moze dlatego to robia?
      www.youtube.com/watch?v=qbK9kjwfk60&feature=related
    • Gość: hybrydowiec Re: Audi A6 Hybrid IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.11, 11:27
      No proszę - Niemcy zaczynają się uczyć od najlepszych.

Gdzie jesteście jaskiniowcy spod znaku TDi?

Niedługo nawet biedno polo będzie hybrydowe...

Czy m wtedy popełni seppuku?
    • Gość: gosc Re: Audi A6 Hybrid IP: *.nyc.biz.rr.com 01.08.11, 11:52
      wytlumaczcie jak oni to licza 211KM + 54KM = 245KM ???
      350Nm + 211Nm = 480Nm ???
    • Gość: gosc Re: Audi A6 Hybrid IP: 195.249.172.* 01.08.11, 12:03
      "wytlumaczcie jak oni to licza 211KM + 54KM = 245KM ???
      350Nm + 211Nm = 480Nm ???"

211Km spalinowki nie jest dostępne w całym zakresie obrotów. Elektryczny silnik nie będzie pracował przez cały czas. Rozumisz :-) ?
    • Gość: vopis Re: Audi A6 Hybrid IP: 195.116.98.* 01.08.11, 12:13
      Produkcja hybryd i aut ekologicznych jest nieekologiczna,marnuje sie przez to mnóstwo energii.Ale tego procesu nie da sie już zatrzymać
    • dany_28 Re: Audi A6 Hybrid 01.08.11, 12:19
      Co z tego że wydawac sie może to nieopłacalne, wazne że coraz więcej sie dzieje w kierunku ograniczenia lub całkowitego odejscia od paliw których ceny sa ustalane zaleznie od humoru panów w turbanach.
    • waldus-master Re: Audi A6 Hybrid 01.08.11, 12:30
      licza moc za pomoca hamowni narpiew bez elektryka 211km pozniej z i wyszlo 245km chociaz ze elektryk ma 54km
    • Gość: vopis Re: Audi A6 Hybrid IP: 195.116.98.* 01.08.11, 12:32
      Panowie w turbanach nie ustalają cen,od tego jest giełda.Oni tylko sprzedają towar i mają nadzieje że pójdzie za jak najwyższą cenę(atwy. pl/nokaut )
    • Gość: involve Re: Audi A6 Hybrid IP: 194.9.246.* 01.08.11, 12:36
      @xaliemorph
      10-15% naladowanie jest stanem przejsciowym. Potem ta energia tloczona w akumulatory i tak zostanie wykorzsytana do napedzania auta. CZego nie mozna powiedziec o biegu jalowym w konencjonlanych samochodach. Tam energia idzie w komin a nie w kola.
      Na autostradzie nie mowi sie o osczedzaniu bo tam kazdy samochod pali najmnije (z warunku optymalnej predkosci oczywiscie).

Bedzie dla Ciebie samego lepiej jak pozostaniesz przy czytaniu a nie pisaniu postow na ten temat.
    • Gość: Robcio Re: Audi A6 Hybrid IP: *.aster.pl 01.08.11, 12:42
      Ile to cacko kosztuje i kiedy się zwróci premium w cenie w stosunku np. TDI czy TSI?. Nie patrzyłem w katalogu, lecz strzele, ze ten model bedzie droższy nawet od 3.0 TSI z silnikeim 313KM, który ma nieporównywalnie lepsze osiągi.
    • Gość: hybrydowiec Re: Audi A6 Hybrid IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.11, 13:42

No proszę - Niemcy zaczynają się uczyć od najlepszych.

Gdzie jesteście jaskiniowcy spod znaku TDi?

Niedługo nawet bi_dne polo będzie hybrydowe...

Czy m wtedy popełni seppuku?

A może już popełnił?
    • Gość: Autor Re: Audi A6 Hybrid IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.11, 13:42
      @Robcio, jak chcesz aby Ci się zwracało to inwestuj a nie kupuj samochód za kilkaset tysięcy... nie po to on jest robiony, opłacać to się będzie bałe Audi A1/A3 z takim silnikiem za 15 lat, teraz to zabawa i przecieranie szlaków...
    • Gość: juzek Re: Audi A6 Hybrid IP: 78.133.164.* 01.08.11, 15:45
      6,2 litra - śmiech na sali, gdzie oni to testowali ? w laboratorium ? 8 to jest jakaś realna wartość, a w mieście 10.
    • Gość: erenz Re: Audi A6 Hybrid IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.11, 16:55
      Ooooooooo, niemiecki EKO-melex!!
      Ale fajnie eko ałdi.
      Ciekawe ile emituje CO2!!!
    • kwant0 Re: Audi A6 Hybrid 01.08.11, 17:07
      @vopis: ,,Panowie w turbanach nie ustalają cen,od tego jest giełda.Oni tylko sprzedają towar i mają nadzieje że pójdzie za jak najwyższą cenę (atwy. pl/nokaut)''

poczytaj czym jest OPEC: pl.wikipedia.org/wiki/OPEC
      a następnie definicję słowa KARTEL pl.wikipedia.org/wiki/Kartel
    • kwant0 Re: Audi A6 Hybrid 01.08.11, 17:10
      @vopis: ,,Produkcja hybryd i aut ekologicznych jest nieekologiczna,marnuje sie przez to mnóstwo energii. Ale tego procesu nie da sie już zatrzymać''

Samochody spalinowe to rosną na drzewach? Przy ich produkcji również marnuje się mnóstwo energii. W dodatku benzyna i olej napędowy jest podwójnie szkodliwy - raz podczas wydobywania/transportu/rafinacji/produkcji a drugi raz podczas spalania...
    • Gość: Robcio Re: Audi A6 Hybrid IP: *.aster.pl 01.08.11, 18:09
      @Autor - moze i przecieranie szlaków. Lecz ja wtedy wole TDI z 245KM albo 313KM. Wiekszy kop, podobne jak nie lepsze spalanie i mniej rzeczy do psucia.
    • Gość: hehe Re: Audi A6 Hybrid IP: *.play-internet.pl 01.08.11, 19:08
      @Robcio
      "wiekszy kop"...a ja myslaem ze samochod ma jezdzic a nie kopac.
    • xaliemorph Re: Audi A6 Hybrid 01.08.11, 20:12
      @involve Ale ładowanie jest też procesem stratnym.

Ja popieram hybrydy i owszem ale w mieście. Ale jednocześnie chcę by ktoś pokazał czarno na białym jednoznaczne porównanie spalania hybryd a nie jakieś wydłubane z nosa warunki gdzie hybryda jedzie 100km a stan początkowy naładowania akumulatora ma 100% To przecież jakieś kuriozum bo wpierw musimy spalić te paliwo by naładować te akumulatory. Nie rozumiesz tego?

Tak czy siak jestem zwolennikiem hybryd ale nie mogę znieść tej kłamliwej propagandy niczym za PRL gdzie tak steruje się warunkami by pokazać ... nieprawdę.
    • Gość: hybrydowiec Re: Audi A6 Hybrid IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.11, 22:11
      Ja popieram hybrydy i owszem ale w mieście. Ale jednocześnie chcę by ktoś pokazał czarno na białym jednoznaczne porównanie spalania hybryd a nie jakieś wydłubane z nosa warunki gdzie hybryda jedzie 100km a stan początkowy naładowania akumulatora ma 100% To przecież jakieś kuriozum bo wpierw musimy spalić te paliwo by naładować te akumulatory. Nie rozumiesz tego?

Tak czy siak jestem zwolennikiem hybryd ale nie mogę znieść tej kłamliwej propagandy niczym za PRL gdzie tak steruje się warunkami by pokazać ... nieprawdę.

Kolega widzę nigdy hybrydą nie jechał. Akumulator ładuje się w hybrydzie w ciagu 3 minut w cyklach co kilkanaście minut. W upalny dzień przejeżdzam około 5-10 kilometrów w korkach (około 30 minut) na jednym ładowaniu - potem 3 minuty ładowania z silnika spalinowego i tak w kółko ...

Radzę poczytać trochę zanim kolega znowu coś mądrego napisze ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka