Dodaj do ulubionych

1,5 mln Hond do serwisu

IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 08.08.11, 13:23
Legendarna jakość japońskich aut pozostała już tylko legendą.
Obserwuj wątek
    • don_sobolev Re: 1,5 mln Hond do serwisu 08.08.11, 13:33
      "Legendarna jakość japońskich aut pozostała już tylko legendą."

Hondą legendą, żeby nie było :)
    • Gość: adam78 Re: 1,5 mln Hond do serwisu IP: *.agora.pl 08.08.11, 13:43
      leszczu, wypier..laj!
    • Gość: jacek Re: 1,5 mln Hond do serwisu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.11, 13:47
      No rzeczywiście, straszna wpadka. Jeżeli w poruszającym się samochodzie szybko zmienimy bieg z R na D, albo odwrotnie, to może zgasnąć silnik, albo nawet dojść do uszkodzenia skrzyni. Nikomu z tego powodu nawet paznokieć nie zszedł, a naprawa będzie polegała na wgraniu nowego softu. Chyba wszyscy znamy parę firm europejskich, w których propozycja zrobienia czegoś z podobnym problemem wywołałaby wyłącznie salwy śmiechu wśród inżynierów i menadżerów, ale jakoś o upadku tych firm nie słychać.
    • Gość: sss Re: 1,5 mln Hond do serwisu IP: *.ip.netia.com.pl 08.08.11, 14:26
      oj ta Honda..... szmelc, wiadomo. Sam mam już 6-tą i nigdy nic lepszego nie miałem :)
    • Gość: dziad Re: 1,5 mln Hond do serwisu IP: *.pl.man-mn.com 08.08.11, 15:22
      ehh zacznijmy od tego, ze honda ma z ta skrzynia tyle wspolnego, ze ja kupuje i montuje w swoich autach, wiec najpewniej za akcje serwisowa zaplaci dostawca skrzyn
    • fragles102 Re: 1,5 mln Hond do serwisu 08.08.11, 15:22
      Tylko najlepsze firmy stać na przyznanie sę do winy (vw ałdi bwmy merci) NIE
    • Gość: rezmizowyCHŁOPAK Re: 1,5 mln Hond do serwisu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.11, 15:41
      Ja w moim Golfiku III TDI od dziadka Rudolfa z Niemiec (jeździł tylko po bułki do sklepu i czasem do kościoła) , wymieniłem już zawieszenie, sprzęgło, rozrząd, hamulce, a nawet w zamki w drzwiach.

Dałem za niego 2,5 tys. ojro i włożyłem kolejne 8 "tysi" ;))

To jest najlepszy samochód jaki w życiu miałem. Nic lepszego w życiu mnie nie spotkało i w kółko chwalę się moim znajomym, że to najlepsze auto na świecie.
    • smrodek71 Re: 1,5 mln Hond do serwisu 08.08.11, 15:50
      straszna perspektywa - najlepsze co w życiu wyszło to Golf III ..................... idę szukać wysokiej skały żeby się z niej rzucić
    • tijeras66 Re: 1,5 mln Hond do serwisu 08.08.11, 16:42
      "usterki do jakiej może >dojąć< w modelach wyposażonych w przekładnię automatyczną" - kolejna wpadka redaktorow GW!
    • Gość: z Re: 1,5 mln Hond do serwisu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.11, 17:12
      Remizowy chłopaku oszulał Cię mechanik.
      Nie mógł wymienić rozrządu w TDI
    • Gość: tahczek Re: 1,5 mln Hond do serwisu IP: *.adsl.inetia.pl 08.08.11, 17:17
      "Legendarna jakość japońskich aut pozostała już tylko legendą."

Hehe...
      To nigdy nie była legenda, tylko fakt, że są to solidne samochody. A to, że ostatnio zaczynają powoli prezentować "europejski" poziom tych lepszych marek, no cóż, chyba jeszcze nie jest tak źle.
      W sumie w czym problem?? Właściciele Hondy pojadą do serwisów na kilkanaście minut, wypiją kawę, dostaną nowy soft i wrócą do domu sprawnymi samochodami. Rzecz nawet nie warta wspominania w newsie.
      Tak to powinno się odbywać w przypadku porządnych marek. Szkoda, że niektóre inne marki nie mają odwagi, aby przyznać się do choćby niewielkiego błędu, tylko nadal wolą produkować tandetę i robić w bambuko klientów z klapkami na oczach, jak np. alfa rumeno. No ale to kwestia honoru i podejścia do klienta.

Swoją drogą, ciekawe dlaczego śmieszne polskie serwisy nie napisały o 1.1 milionach Fordów z akcji serwisowej z obecnego miesiąca? Nie warto? Za mało szokujące? Największe hamerykańskie serwisy o tym nie napisały? więc nie ma skąd brać źródeł? (zawsze pozostaje NHTSA, no ale kto by tam zaglądał...).
    • Gość: Ackermann Re: 1,5 mln Hond do serwisu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.11, 17:30
      I to jest firma. pomimo upływu 5 as nawet 6 lat na swój koszt osuwają usterkę, ktoś powiedziałby eliminują ewentualne awarie z aktóre klient ma płacić. A inni???? Głupa udają!! tylko uśmieszki przez pierwsze 2-3 lata byle gwarancja już minęła a wtedy czy wina czy projektowa pomyłka PLAĆ!!
    • literka_m Re: 1,5 mln Hond do serwisu 08.08.11, 18:22
      każda marka każdego roku ma kilka akcji przywoławczych. ciekawe jakim kluczem kierują się dziennikarze pisząc tylko o niektórych ?
    • Gość: hr Re: 1,5 mln Hond do serwisu IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.08.11, 19:23
      Juz widze ustawiaja sie obroncy japonskich aut, wkoncu oni zapobiegaja usterka! nie je naprawiaja! tak jak to bylo w Subaru...
    • Gość: zycietowiecej.com Re: 1,5 mln Hond do serwisu IP: *.hsd1.wa.comcast.net 09.08.11, 05:46
      Honda to dobre samochody, ale usterki zdarzają sie w każdym. czym jest to życie? zycietowiecej.com
    • Gość: M. Re: 1,5 mln Hond do serwisu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.08.11, 06:11
      'hond', a nie 'Hond', panie 'dziennikarzu'.
    • Gość: ser Re: 1,5 mln Hond do serwisu IP: *.tktelekom.pl 09.08.11, 08:01
      Tu milion hond tam milion toyot jedzie do serwisu.
      A śmieją się z golfa czy innych francuzów albo włochów.
    • Gość: hartge Re: 1,5 mln Hond do serwisu IP: *.mll.pl 09.08.11, 15:34
      @ser
      Postaw koło siebie dwudziestoletniego Francuza albo Niemca obok Japończyka to też będziesz się śmiał... pierwsze dwa będą w stanie rozkładu, a japończyk będzie nadal dzielnie się trzymał. Pozatym Honda i Toyota nie zataja usterek jak konkurencja - wolisz pojechać na akcję serwisową i mieć spokój czy któregoś dnia obudzić się z poważną awarią-niespodzianką ? Zastanówcie się ludzie zanim coś palniecie bez sensu...
      Pozdro z 17-letniego Accorda ;-p
    • Gość: dacz1 Re: 1,5 mln Hond do serwisu IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.08.11, 19:21
      Nie oszukujmy się, mit o legendarnej japońskiej trwałości i jakości wykonania podtrzymuje już tylko Mazda.
    • Gość: inż Re: 1,5 mln Hond do serwisu IP: *.dynamic.chello.pl 19.08.11, 07:23
      W 2010 r. 8 mln Toyot do serwisów, w tym 1,5 mln Hond do serwisu, ja się w sumie teraz nie dziwię że ludzie masowo kupują Volkswageny ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka