Gość: majateo IP: *.sggw.waw.pl 26.05.04, 14:08 w życiu bym takiego auta nie kupił. nawet jakby mi go dawali za darmo to bym sie mocno zastanawiał. kawał złomu za zachodniej granicy Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: leon Re: Samochody używane: BMW 5 (seria E-34) IP: 195.205.45.* 27.05.04, 09:57 Autorowi artykulu gratuluje 'profesjonalizmu'. W BMW serii 5 E-34 NIE BYLO silnikow V6, tylko R6. Z tej konstrukcji BMW jest znane od wielu lat. Napisac, ze w E-34 byly V6 to tak jak napisac, ze Mercedes W123 nie wystepowal z silnikami diesla. Zenada. Link Zgłoś
Gość: seat :-) Re: Samochody używane: BMW 5 (seria E-34) IP: *.era.pl 27.05.04, 11:09 Autorowi "artykulu" nalezy wspolczuc, a nie gratulowac... Wspolczuc przykrych spotkan (chyba) z myslacymi inaczej i swojej niewiedzy w temacie, na ktory pisze... I takie "cos" pojawia sie na lamach Wysokich Obrotow ? Kiepsciutko... Link Zgłoś
Gość: GregM65 Re: Samochody używane: BMW 5 (seria E-34) IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.04, 11:35 Nie mam w zwyczaju nigdy nikogo obrazac, ale powiem jedno - samochodami E34 zrobilem juz okolo 200tys. km i z wlasnego doswiadczenia wiem, ze zadna z negatywnych opini pisanych w tym artykule nie ma nic wspolnego z rzeczywistoscia. Autor Pan Balkan byl albo pijany, albo ma kompleksy albo jest najzwyklejszym kretynem. Prawda jest taka, ze jest to auto perfekcyjne i nie posiada zadnych wad. Dla np. Mercedesa moze byc niedoscignionym wzorem do nasladowania. Ale to wie sie dopiero, jak sie nim jezdzi a nie jak sie ukratkiem spoglada przez szybe jak Balkan. Link Zgłoś
Gość: t-72 no co ty nie powiesz IP: 212.14.63.* 27.05.04, 11:48 no co ty nie powiesz... kliknij sobei na www.bmw-klub.pl --> forum i poczytaj, ile osób co chwila prosi o pomoc bo zdechło to, padło tamto itd, itp Link Zgłoś
Gość: E34 Re: no co ty nie powiesz IP: 195.205.45.* 27.05.04, 12:00 A wg Ciebie po co jest forum dyskusyjne? Żeby pisać że moje auto jest bezawaryjne? Gdyby raz w tygodniu każdy z użytkowników forum wpisał że przez ostatni tydzień nic w samochodzie nie naprawiał to byłoby tam 120 tys. wpisów a nie 12 tys... Zresztą moim zdaniem większym problemem niż awaryjność / bezwawryjność BMW E34 (bo to jakby nie patrzeć samochody kilku-kilkunastoletnie, więc się czasem psują) jest zdanie autora artykułu, z którego wynika, że większość kierowców tego modelu to bandyci, dresiarze i biedacy których nie stać na utrzymanie tego modelu. A to przecież nieprawda... I pan Balkan powinien to wiedzieć i uczciwie o tym napisać. W przeciwnym wypadku artykuł jest niewiarygodny... No i nie wspomnę już o silnikach V6 w BMW... Myślę, że redaktorzy Wysokich Obrotów powinni dokładniej sprawdzać teksty pod względem merytorycznym. Link Zgłoś
Gość: GregM65 Re: no co ty nie powiesz IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.04, 12:14 Tak sie sklada, ze naleze do tego klubu. Ci co maja problemy to tylko w wyniku niewlasciwego serwisowania, nie takie plyny, nie takie paliwo i nie takie czesci jak sa wymagane. BMW to produkt wysokiej jakosci i wmontowujac mu byle co narusza sie jego klase, wiec nic dziwnego. Powtarzam jeszcze raz - BMW E34 nie posiada zadnych wad. Mialem porownanie np. z Toyota Camry i BMW jest autem z innego (lepszego) swiata, rowniez pod wzgledem niezawodnosci. Link Zgłoś
Gość: Milos Re: no co ty nie powiesz IP: 193.19.140.* 28.05.04, 21:28 Gość portalu: GregM65 napisał(a): Mialem porownanie np. z Toyota Camry i BMW jest autem > z innego (lepszego) swiata, rowniez pod wzgledem niezawodnosci. No teraz to nieźle pojechałeś. Camry to legenda niezawodności i pod tym względem E34 może jej buty lizać. Lista typowych usterek tego modelu BMW jest długa. Co nie znaczy że nie jest to ładne i eleganckie (chociaż już wiekowe) auto. Ale nie pisz mi o jakiejś wyjątkowej niezawodności i nie porównuj z Camry, please ! Pzdr Link Zgłoś
Gość: Kufel Re: Samochody używane: BMW 5 (seria E-34) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 00:04 GREGM65 ma racje.Kto ma ten wozek wie o co chodzi.Pozdrawiam! Link Zgłoś
Gość: E34 '95 Re: Samochody używane: BMW 5 (seria E-34) IP: *.pse.pl / 194.92.66.* 27.05.04, 12:05 Domyślam się majateo, że nigdy nie jechałeś takim autem i nie wiesz o czym wogóle piszesz. Szybko byś zmienił swoje zdanie. Nie mam na myśli osiągów tylko komfort podróżowania autem w dobrym dobry stanie a nie jakimś zapuszczonym. Z oznaczeniem V zamiast R autor faktycznie dał ciała tak samo jak z tym kto głównie jeździ takim samochodem :( Link Zgłoś
rapid130 Przeleciał temat po łebkach 27.05.04, 13:07 Nie ma samochodów bez wad, E34 też je ma, chociaż naprawdę niewiele. Mam duże wątpliwości, czy autor jechał tym samochodem i czy w ogóle zbierał informacje na temat tego modelu z kilku źródeł, zwłaszcza ze statystyk usterkowości. Temat jest przelecony po łebkach, jakby pisany na ostatnią chwilę, żeby wypełnić miejsce. Wyszło jak wyszło - dzwony biły, ale nie w tym kościele. Przykład - światła E34 rzeczywiście tracą blask po latach, ale problem dotyczy wypłowiałych, elipsoidalnych soczewek świateł mijania, a nie luster świateł drogowych! Ani słowa o wybitych tulejach zawieszenia, zjechanych do zera hamulcach, co przytrafia się zaniedbanym egzemplarzom, zwłaszcza jeśli często pędzą po dziurawych drogach. Ani słowa o delikatnych przepływomierzach źle współpracujących z instalacjami LPG. Ani słowa o wisko. Ani słowa o cewkach zapłonowych benzynowych silników M50, którym po latach zdarza odmawiać posłuszeństwa. Ani słowa o pompie wtryskowej 525 tds, która nie znosi ON kiepskiej jakości. Eeee... szkoda gadać. Link Zgłoś
Gość: KG Re: Samochody używane: BMW 5 (seria E-34) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.04, 13:42 Ten artykuł to totalne dno, czytając mamy wrażenie że są to wypociny niezakceptowanego "dresa" który mści się po prostu na grupie innych - bardziej inteligentnych :)) dresów - wypisując takie głupoty, poza tym autor widać nie zna się na samochodach marki BMW a juz tym bardziej nie zna ludzi którzy są posiadaczmi tej marki. Artykuł nawiązuje do tzw.: "dresów i umcy, umcy", czyli do marginesu społecznego którego tak naprawdę nie stać na dobry samochód, na dobry jaki kolwiek samochód nie mówiąc już o BMW. Każde auto kupowane jako używane może być w b.dobrym, dobrym, złym lub b.złym stanie technicznym i dotyczy to wsyskich samochodów, także BMW. Jednak większość tych samochodów ma się świetnie w porównaniu do innych aut po przejściach dlatego że cena jego jest wyższa a kupowane są częściej po to by nimi się poruszać a nie na tzw.: handel. A "dresy" są w Polsce i będą. Skąd u autora taka niechęć i agresja w stosunku do BMW. Nie obrażając nikogo auta takie jak Audi, VW, peugeot, Opel, czy inne są tak samo sprowadzane do naszego kraju jako uszkodzone, i są jeszcze mocniej uszkodzone i tańsze i jest ich jeszcze więcej, i co z tego, nikt nic z tym nie robi a nasze Państwo na to pozwala. Dlatego mamy to co mamy - złom z zagranicy i tylko część z tych aut nadaje się do naprawy i bezpiecznego poruszania się nimi. Jak p.Autor chce napisać ambitny artykuł o sprowadzaniu aut powypadkowych, o stanie technicznym samochodów i o przepisach celnych to niech się przejedzie na granicę i zobaczy jak to wygląda to sprowadzanie, ile "łapówki" trzeba dać celnikowi żeby się nie czepiał i robił tylko to co musi i nic ponad, i niech popatrzy się jakie auta po Polsce się poruszają - albo nowe albo ruiny, a BMW do nich w większości nie należy bo nie każdego na nie stać. Inna sprawa - może p.Autor poczyta sobie forum uzytkowników BMW z cytowanej w artykule strony www.bmw-klub.pl, oficjalnej strony BMW, i wówczas wyciągnie wnioski do czego służy ten samochód - a na pewno nie do transportu zwłok - jaki jest klimat tego forum a przede wszystkim jaki poziom reprezentują właściciele popularnych BeeMek. KG. Link Zgłoś
wejdz_wyjdz Re: Samochody używane: BMW 5 (seria E-34) 27.05.04, 14:02 fajny artykuł, nieprawdaż ?? Link Zgłoś
Gość: Bob Re: Samochody używane: BMW 5 (seria E-34) IP: 193.59.95.* 27.05.04, 15:27 Autor ma malucha albo jeździ tramwajem i zazdrość go zrzera. Mam BMW seri 5 (e28) i uratowało mi życie w wypadku. Myśle że do tych pochwał na temat jakości i komfortu trzeba dodać bezpieczeństwo. Jak będe miał kase na droższe to kupie E34. Link Zgłoś
Gość: HeZi Re: Samochody używane: BMW 5 (seria E-34) IP: 5.5R* / *.wincor-nixdorf.com 27.05.04, 15:34 Do wypowiedzi przedmówców dodam tylko to, że od 6ciu lat jeżdżę 13-letnim obecnie E34, serwisuję go tylko i wyłącznie na oryginalnych częściach (czy Szanowny Autor wie np., że oryginalny - kupowany u autoryzowanego dealera - zderzak do E34 jest tańszy niż do Daewoo ?), jestem człowiekiem dosyć młodym, lecz z wyższym wykształceniem i znam b.wielu podobnych do mnie posiadaczy aut tej - jakże ekscytującej (także Szanownego Autora ;) - marki. Dla przykładu polecam lekturę artykułów na www.bmw-klub.pl. A przedmiotowe auto, cóż... młode już nie jest i ma pewne symptomy kilkunastoletniego wieku i kilkuset-tysięcznego przebiegu, lecz nadal jest w 100% sprawne technicznie - czy może Pan wskazać porównywalne egzemplarze aut innych marek? (poza podobnymi - ale tylko i wyłącznie pod względem trwałości - Mercedesami?). No i jak dotychczas NIGDY mi się nie zepsuło - pewnie dlatego, że na szczęście nie ma w nim silnika "V6" :))). Cóż za brak profesjonalizmu i elementarnej (przynajmniej jak na dziennikarza z prawdziwego zdarzenia) kultury - wstyd ! Link Zgłoś
Gość: E34'95 Re: Samochody używane: BMW 5 (seria E-34) IP: *.pse.pl / 194.92.66.* 27.05.04, 16:50 Jak już autor nanosi poprawki to niech to robi z pojęciem. Jeżeli silnik przeszedł przemianę "wkońcu R6 - rzędówka" to z całą pewnością to jest to 24v a nie 12v :) Chyba, że to jakiś inny model :) Wygląda na to, że autor niema pojęcia o tych autach a to co napisał oparł na podstawie jakiś zasłyszanych opinii od ludzi którzy to z kolei nie mieli też z nimi nigdy doczynienia. Echh Link Zgłoś
Gość: korzuch Re: Samochody używane: BMW 5 (seria E-34) IP: *.czarne.sdi.tpnet.pl 27.05.04, 17:10 witam!! Auto jednak zazdrosci czegos włascicielom e34 niestety trzeba miec róznież charakter do tego auta... Link Zgłoś
Gość: kirek Re: Samochody używane: BMW 5 (seria E-34) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.05.04, 18:11 Nie no koles mnie rozbroił tymi swoimi wypocinami chyab musiał napisac jakis artykuł i wywalił o BMW hahahahahahahahah,gratulacje znajomosci tematu hahahahahahahahahha sorry ale oprócz ze wokół sami debile to jeszcze debile którzy nie wiedza ci pisza Link Zgłoś
Gość: TO JA Re: Samochody używane: BMW 5 (seria E-34) IP: *.honeywell.com 27.05.04, 18:21 Moj 525i (93,kupiony w 92) ma prawie 300 tys mil (480 tys km), silnik i automat oryginalne. Z wad wymienionych przez autora zgadza sie klapka wlewu paliwa. Jazda bez oleju doprowadzila do przegrzania silnika i samoczynnego(?) zatrzymania, a po nalaniu oleju i wody chodzi jakby nawet lepiej niz przedtem. Artykul to kupa bzdur a samochod wart kazdego centa. Aha jedna zarowka w tylnej tablicy nie swieci i radio ma chrypke. Nie ma nawet pol kropli jakiegos wycieku. Lakier dalej jak nowy. Link Zgłoś
Gość: KG Re: Samochody używane: BMW 5 (seria E-34) IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 27.05.04, 19:45 Pan autor niech postara sie kupić dobre BMW z 94 roku z silnikiem 2,5 litra, klima i skóra za 22000 PLN? Raczej mu się nie uda. Kupi za to dobre Audi 80 1.9 td z 92 roku. Audi do BMW - nie można tego porównać. Krzysiek. Link Zgłoś
Gość: yoshi Re: Samochody używane: BMW 5 (seria E-34) IP: *.tarchomin.waw.pl / *.crowley.pl 27.05.04, 20:48 co z idiota zostal redaktorem tej kolumny??????????? czlowiek ma bardzo male i mylne pojecie o marce BMW :D jak juz chce pisac jakies artykuly na ten temat to niech najpierw zasiagnie dobry, sprawdzonych i prawdziwych informacji a oto cytat z jednego forum BMW "Nie wiem jak wy ale posłałem mu wiache taka ze zaraz wlasnie bedzie konflikt.Poprostu poraz kolejny kogos żal dupe ściska ze ktoś jeżdzi BMW a bałwan porusza sie Daewoo albo rozwlajacym sie farncuskim gównem." Only Bayerische Motoren Werke P.S. Ja nigdy nie mialem dresu, nie chodze w dresie, a buffeme kupilem za uczciwie zakupione pieniadze!!!!!!!!!!!! Link Zgłoś
Gość: Mc Do autora artykułu... IP: *.chello.pl 27.05.04, 21:41 Panie Balkan, jak pan tak samo zna się na pisaniu, jak na samochodach marki BMW, to proszę zmienić zawód, bo jak narazie to nie zabłysnął pan w temacie wiedzy o BMW. Link Zgłoś
merro Re: Do autora artykułu... 28.05.04, 01:11 chyba Pan Balkan podpadł wszystkim dresom na forum rzeczywiście z tym ciałem w bagażniku przesadził Gość portalu: Mc napisał(a): > Panie Balkan, jak pan tak samo zna się na pisaniu, jak na samochodach marki > BMW, to proszę zmienić zawód, bo jak narazie to nie zabłysnął pan w temacie > wiedzy o BMW. Link Zgłoś
Gość: PePiS_e28 Re: Samochody używane: BMW 5 (seria E-34) IP: *.nfz.gov.pl / 62.233.196.* 28.05.04, 09:49 Nie bede komentował artykułu pana Bal-wana bo poprzednicy juz wystarczajaco duzo temu Panu wygarneli:) Pozdrawiam wszystkich posiadaczy najlepszej marki na ziemi!!! Ave Betka!!! Link Zgłoś
Gość: alex BMW to stylowe auto a nie amfibia dla przestepcow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.04, 18:36 Czlowiek ktory pisal ten artykul nie ma zielonego pojecia na temat kierowcow tej marki a jedyne co robi to opiera sie na micie obowiazujacym nascie lat temu.Sytuacja na swiecie i w Polsce zmienia sie i kupno takiego auta nie wiaze sie z ogromnym wydatkiem.Byc moze autor wyladowuje w ten sposob swoje niezadowolenie powstale z braku mozliwosci zakupienia takiego samochodu. BMW jest szanujaca sie marka na swiecie i odnosi dosc duze sukcesy w jej sprzedazy . Czyzby swiat i klienci Bmw byli przestepcami badz na garnuszku dziadkow... Kompromitacja po stronie autora. To zwykly burak. Link Zgłoś
Gość: hehe.he Re: Samochody używane: BMW 5 (seria E-34) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.04, 19:21 Mister Balkan napisał: Z czym nam się kojarzy kilkunastoletnie BMW? Z przyciemnionymi odklejającą się folią szybami, z głośną muzyką "umc, umc, umc" i z młodym wygolonym wyrostkiem w dresie. Z wystającym poza obrys auta łokciem. I oczywiście z fatalnym stanem technicznym. A z czym nam sie kojarzy Pan BALKAN? Z przyciemnionymi łuszczącą sie tanią farbą włosami, z głośnym bekaniem i pierdzeniem "purt, purt,purt" i z młodym tanim winem w kieszeni dziennikarskiego bezrękawnika. I oczywiście z fatalnym stanem uzębienia Link Zgłoś
Gość: MBA Re: Samochody używane: BMW 5 (seria E-34) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.04, 18:05 niezły artykuł-tak to jest jak radiowiec postanowi sie zabrac za pisanie Link Zgłoś
Gość: PW Artykuł obraźliwy i pełen nieścisłości IP: 195.245.217.* 06.08.04, 10:39 BMW jeżdżą nie tylko dresiarze i mafia. Niestety oni też je lubią, bo są szybkie, wygodne i niezawodne. Co do E-34: - oczywiście silniki R6 i lepsze :-) - kiepskie notowania miał silnik 524td, właśnie ze względu na wrażliwość na przegrzanie i przeciążenie. Poprawiony 525tds nie sprawia takich kłopotów. Pojemności obu silników sa takie same. - uwagi o "kiepskich" sprężynach gdy używa się auto jak ciężarówkę można odnieść do każdego samochodu, nawet wychwalanych tu Mercedesów - to samo dotyczy "nie działających wiecznie skrzyń biegów" gdy nie wymienia sie w nich oleju - dostępność dobrej jakości nieoryginalnych części zamiennych czyni koszty eksploatacyjne porównywalne z innymi autami zachodnimi (a nawet Skodami). Jak się jeszcze ma dobry, tani warszat, na przykład u Zalewskiego (W-wa, ul. Burakowska), to nic tylko jeździć. Co do jakości wykończenia wnętrza, komfortu jazdy, kultury prowadzenia i pracy silnika, to można tylko powiedziec rewelacja. Przesiadka z 10 letniego 524td na nowego Peugeota 406 2.0 była bolesnym i mocno rozczarowującym przeżyciem. Link Zgłoś
Gość: bmw Re: Samochody używane: BMW 5 (seria E-34) IP: *.skierniewice.mediaclub.pl 17.08.04, 22:15 widac ze autor tego artykulu nigdy nie jezdzil BMW!! Link Zgłoś
Gość: BMW Re: Samochody używane: BMW 5 (seria E-34) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 14:37 Jesteś pierdolnięty. Jak ci nie odpowiada E-34 to nie pierdol, że jest to złom. Złom to ty masz w głowie. Sam pewnie popierdalasz jakąś francuską taczką. Link Zgłoś
Gość: PRZECZYTAJtoMAJERO Re: Samochody używane: BMW 5 (seria E-34) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 14:51 JESTEŚ PIERDOLONYM KUTASEM. PEWNIE NIGDY NIE JECHAŁEŚ BMW, WIĘC NIE PIERDOL, ŻE E-34 NADAJE SIĘ NA ZŁOM. A DO WIADOMOŚCI POWIEM CI JESZCZE, ŻE NIEMCY ROBIĄ NAJLEPSZE SAMOCHODY. BMW JAKO JEDYNA FIRMA NA ŚWIECIE MA NAJLEPSZY SZEŚCIO CYLINDROWY SILNIK ZE WSZYSTKICH MAREK, NIE LICZĄC FRANCUSKICH-BO TO SĄ TACZKI DLA LALUSI(TAKICH JAK TY). MAJERO-dam ci dobrą radę. Kup se lepiej cetroena, peugeota albo renaulta i woź się koło domu. Link Zgłoś
Gość: gość Re: Samochody używane: BMW 5 (seria E-34) IP: *.class146.petrotel.pl 14.09.04, 21:36 Idiotyczny artykuł, ale przynajmniej V6 poprawili :) Jacusiu, lepiej już nawijaj w tym radyjku, nie będzie pośmiewiska z cię. Link Zgłoś
Gość: hehe ja Re: Samochody używane: BMW 5 (seria E-34) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 13:56 kurzce ja na poczatku tez byłem sceptyczny co do BMW, ale do czasu. Kumpel kupił E36 w naprawdes super stanie i sie bryknołem. No i zmieniłem zdanie. Fakt moze troche za twrde zawieszeni na te dziury i torowiska ale za to ciche. BMKi to naprawde dobre wózki. Link Zgłoś