Dodaj do ulubionych

Samochody używane: BMW 5 (seria E-34)

IP: *.sggw.waw.pl 26.05.04, 14:08
w życiu bym takiego auta nie kupił. nawet jakby mi go dawali za darmo to bym
sie mocno zastanawiał. kawał złomu za zachodniej granicy
Obserwuj wątek
    • Gość: leon Re: Samochody używane: BMW 5 (seria E-34) IP: 195.205.45.* 27.05.04, 09:57
      Autorowi artykulu gratuluje 'profesjonalizmu'.
      W BMW serii 5 E-34 NIE BYLO silnikow V6, tylko R6. Z tej konstrukcji BMW jest znane
      od wielu lat. Napisac, ze w E-34 byly V6 to tak jak napisac, ze Mercedes W123
      nie wystepowal z silnikami diesla. Zenada.
      • Gość: seat :-) Re: Samochody używane: BMW 5 (seria E-34) IP: *.era.pl 27.05.04, 11:09
        Autorowi "artykulu" nalezy wspolczuc, a nie gratulowac...
        Wspolczuc przykrych spotkan (chyba) z myslacymi inaczej i swojej niewiedzy w
        temacie, na ktory pisze...
        I takie "cos" pojawia sie na lamach Wysokich Obrotow ? Kiepsciutko...
    • Gość: GregM65 Re: Samochody używane: BMW 5 (seria E-34) IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.04, 11:35
      Nie mam w zwyczaju nigdy nikogo obrazac, ale powiem jedno - samochodami E34
      zrobilem juz okolo 200tys. km i z wlasnego doswiadczenia wiem, ze zadna z
      negatywnych opini pisanych w tym artykule nie ma nic wspolnego z
      rzeczywistoscia. Autor Pan Balkan byl albo pijany, albo ma kompleksy albo jest
      najzwyklejszym kretynem. Prawda jest taka, ze jest to auto perfekcyjne i nie
      posiada zadnych wad. Dla np. Mercedesa moze byc niedoscignionym wzorem do
      nasladowania. Ale to wie sie dopiero, jak sie nim jezdzi a nie jak sie
      ukratkiem spoglada przez szybe jak Balkan.
      • Gość: t-72 no co ty nie powiesz IP: 212.14.63.* 27.05.04, 11:48
        no co ty nie powiesz...

kliknij sobei na www.bmw-klub.pl --> forum i poczytaj, ile osób co chwila prosi
        o pomoc bo zdechło to, padło tamto itd, itp
        • Gość: E34 Re: no co ty nie powiesz IP: 195.205.45.* 27.05.04, 12:00
          A wg Ciebie po co jest forum dyskusyjne? Żeby pisać że moje auto jest
          bezawaryjne? Gdyby raz w tygodniu każdy z użytkowników forum wpisał że przez
          ostatni tydzień nic w samochodzie nie naprawiał to byłoby tam 120 tys. wpisów a
          nie 12 tys...

Zresztą moim zdaniem większym problemem niż awaryjność / bezwawryjność BMW E34
          (bo to jakby nie patrzeć samochody kilku-kilkunastoletnie, więc się czasem
          psują) jest zdanie autora artykułu, z którego wynika, że większość kierowców
          tego modelu to bandyci, dresiarze i biedacy których nie stać na utrzymanie tego
          modelu. A to przecież nieprawda... I pan Balkan powinien to wiedzieć i uczciwie
          o tym napisać. W przeciwnym wypadku artykuł jest niewiarygodny...

No i nie wspomnę już o silnikach V6 w BMW... Myślę, że redaktorzy Wysokich
          Obrotów powinni dokładniej sprawdzać teksty pod względem merytorycznym.
        • Gość: GregM65 Re: no co ty nie powiesz IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.04, 12:14
          Tak sie sklada, ze naleze do tego klubu. Ci co maja problemy to tylko w wyniku
          niewlasciwego serwisowania, nie takie plyny, nie takie paliwo i nie takie
          czesci jak sa wymagane. BMW to produkt wysokiej jakosci i wmontowujac mu byle
          co narusza sie jego klase, wiec nic dziwnego. Powtarzam jeszcze raz - BMW E34
          nie posiada zadnych wad. Mialem porownanie np. z Toyota Camry i BMW jest autem
          z innego (lepszego) swiata, rowniez pod wzgledem niezawodnosci.
          • Gość: Milos Re: no co ty nie powiesz IP: 193.19.140.* 28.05.04, 21:28
            Gość portalu: GregM65 napisał(a):

Mialem porownanie np. z Toyota Camry i BMW jest autem
            > z innego (lepszego) swiata, rowniez pod wzgledem niezawodnosci.

No teraz to nieźle pojechałeś. Camry to legenda niezawodności i pod tym
            względem E34 może jej buty lizać. Lista typowych usterek tego modelu BMW jest
            długa. Co nie znaczy że nie jest to ładne i eleganckie (chociaż już wiekowe)
            auto. Ale nie pisz mi o jakiejś wyjątkowej niezawodności i nie porównuj z
            Camry, please !

Pzdr
      • Gość: Kufel Re: Samochody używane: BMW 5 (seria E-34) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 00:04
        GREGM65 ma racje.Kto ma ten wozek wie o co chodzi.Pozdrawiam!
    • Gość: E34 '95 Re: Samochody używane: BMW 5 (seria E-34) IP: *.pse.pl / 194.92.66.* 27.05.04, 12:05
      Domyślam się majateo, że nigdy nie jechałeś takim autem i nie wiesz o czym
      wogóle piszesz. Szybko byś zmienił swoje zdanie. Nie mam na myśli osiągów tylko
      komfort podróżowania autem w dobrym dobry stanie a nie jakimś zapuszczonym.
      Z oznaczeniem V zamiast R autor faktycznie dał ciała tak samo jak z tym kto
      głównie jeździ takim samochodem :(
    • rapid130 Przeleciał temat po łebkach 27.05.04, 13:07
      Nie ma samochodów bez wad, E34 też je ma, chociaż naprawdę niewiele.

Mam duże wątpliwości, czy autor jechał tym samochodem i czy w ogóle zbierał
      informacje na temat tego modelu z kilku źródeł, zwłaszcza ze statystyk
      usterkowości. Temat jest przelecony po łebkach, jakby pisany na ostatnią
      chwilę, żeby wypełnić miejsce. Wyszło jak wyszło - dzwony biły, ale nie w tym
      kościele.

Przykład - światła E34 rzeczywiście tracą blask po latach, ale problem dotyczy
      wypłowiałych, elipsoidalnych soczewek świateł mijania, a nie luster świateł
      drogowych!

Ani słowa o wybitych tulejach zawieszenia, zjechanych do zera hamulcach, co
      przytrafia się zaniedbanym egzemplarzom, zwłaszcza jeśli często pędzą po
      dziurawych drogach.

Ani słowa o delikatnych przepływomierzach źle współpracujących z instalacjami
      LPG.

Ani słowa o wisko.

Ani słowa o cewkach zapłonowych benzynowych silników M50, którym po latach
      zdarza odmawiać posłuszeństwa.

Ani słowa o pompie wtryskowej 525 tds, która nie znosi ON kiepskiej jakości.

Eeee... szkoda gadać.
    • Gość: KG Re: Samochody używane: BMW 5 (seria E-34) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.04, 13:42
      Ten artykuł to totalne dno, czytając mamy wrażenie że są to wypociny
      niezakceptowanego "dresa" który mści się po prostu na grupie innych - bardziej
      inteligentnych :)) dresów - wypisując takie głupoty, poza tym autor widać nie
      zna się na samochodach marki BMW a juz tym bardziej nie zna ludzi którzy są
      posiadaczmi tej marki.
      Artykuł nawiązuje do tzw.: "dresów i umcy, umcy", czyli do marginesu
      społecznego którego tak naprawdę nie stać na dobry samochód, na dobry jaki
      kolwiek samochód nie mówiąc już o BMW. Każde auto kupowane jako używane może
      być w b.dobrym, dobrym, złym lub b.złym stanie technicznym i dotyczy to
      wsyskich samochodów, także BMW. Jednak większość tych samochodów ma się
      świetnie w porównaniu do innych aut po przejściach dlatego że cena jego jest
      wyższa a kupowane są częściej po to by nimi się poruszać a nie na tzw.: handel.
      A "dresy" są w Polsce i będą.
      Skąd u autora taka niechęć i agresja w stosunku do BMW. Nie obrażając nikogo
      auta takie jak Audi, VW, peugeot, Opel, czy inne są tak samo sprowadzane do
      naszego kraju jako uszkodzone, i są jeszcze mocniej uszkodzone i tańsze i jest
      ich jeszcze więcej, i co z tego, nikt nic z tym nie robi a nasze Państwo na to
      pozwala. Dlatego mamy to co mamy - złom z zagranicy i tylko część z tych aut
      nadaje się do naprawy i bezpiecznego poruszania się nimi. Jak p.Autor chce
      napisać ambitny artykuł o sprowadzaniu aut powypadkowych, o stanie technicznym
      samochodów i o przepisach celnych to niech się przejedzie na granicę i zobaczy
      jak to wygląda to sprowadzanie, ile "łapówki" trzeba dać celnikowi żeby się nie
      czepiał i robił tylko to co musi i nic ponad, i niech popatrzy się jakie auta
      po Polsce się poruszają - albo nowe albo ruiny, a BMW do nich w większości nie
      należy bo nie każdego na nie stać.
      Inna sprawa - może p.Autor poczyta sobie forum uzytkowników BMW z cytowanej
      w artykule strony www.bmw-klub.pl, oficjalnej strony BMW, i wówczas wyciągnie
      wnioski do czego służy ten samochód - a na pewno nie do transportu zwłok - jaki
      jest klimat tego forum a przede wszystkim jaki poziom reprezentują właściciele
      popularnych BeeMek.
      KG.
    • wejdz_wyjdz w Poznaniu dosyć sporo jeździ 27.05.04, 13:54
      prawda ????.............:)
    • wejdz_wyjdz Re: Samochody używane: BMW 5 (seria E-34) 27.05.04, 14:02
      fajny artykuł, nieprawdaż ??

• Gość: Bob Re: Samochody używane: BMW 5 (seria E-34) IP: 193.59.95.* 27.05.04, 15:27
      Autor ma malucha albo jeździ tramwajem i zazdrość go zrzera. Mam BMW seri 5
      (e28) i uratowało mi życie w wypadku. Myśle że do tych pochwał na temat jakości
      i komfortu trzeba dodać bezpieczeństwo. Jak będe miał kase na droższe to kupie
      E34.
    • Gość: HeZi Re: Samochody używane: BMW 5 (seria E-34) IP: 5.5R* / *.wincor-nixdorf.com 27.05.04, 15:34
      Do wypowiedzi przedmówców dodam tylko to, że od 6ciu lat jeżdżę 13-letnim
      obecnie E34, serwisuję go tylko i wyłącznie na oryginalnych częściach (czy
      Szanowny Autor wie np., że oryginalny - kupowany u autoryzowanego dealera -
      zderzak do E34 jest tańszy niż do Daewoo ?), jestem człowiekiem dosyć młodym,
      lecz z wyższym wykształceniem i znam b.wielu podobnych do mnie posiadaczy aut
      tej - jakże ekscytującej (także Szanownego Autora ;) - marki. Dla przykładu
      polecam lekturę artykułów na www.bmw-klub.pl.
      A przedmiotowe auto, cóż... młode już nie jest i ma pewne symptomy
      kilkunastoletniego wieku i kilkuset-tysięcznego przebiegu, lecz nadal jest w
      100% sprawne technicznie - czy może Pan wskazać porównywalne egzemplarze aut
      innych marek? (poza podobnymi - ale tylko i wyłącznie pod względem trwałości -
      Mercedesami?).
      No i jak dotychczas NIGDY mi się nie zepsuło - pewnie dlatego, że na szczęście
      nie ma w nim silnika "V6" :))).
      Cóż za brak profesjonalizmu i elementarnej (przynajmniej jak na dziennikarza z
      prawdziwego zdarzenia) kultury - wstyd !
    • Gość: E34'95 Re: Samochody używane: BMW 5 (seria E-34) IP: *.pse.pl / 194.92.66.* 27.05.04, 16:50
      Jak już autor nanosi poprawki to niech to robi z pojęciem. Jeżeli silnik
      przeszedł przemianę "wkońcu R6 - rzędówka" to z całą pewnością to jest to 24v a
      nie 12v :)
      Chyba, że to jakiś inny model :)
      Wygląda na to, że autor niema pojęcia o tych autach a to co napisał oparł na
      podstawie jakiś zasłyszanych opinii od ludzi którzy to z kolei nie mieli też z
      nimi nigdy doczynienia. Echh
    • Gość: korzuch Re: Samochody używane: BMW 5 (seria E-34) IP: *.czarne.sdi.tpnet.pl 27.05.04, 17:10
      witam!!
      Auto jednak zazdrosci czegos włascicielom e34 niestety trzeba miec róznież
      charakter do tego auta...
    • Gość: kirek Re: Samochody używane: BMW 5 (seria E-34) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.05.04, 18:11
      Nie no koles mnie rozbroił tymi swoimi wypocinami chyab musiał napisac jakis
      artykuł i wywalił o BMW hahahahahahahahah,gratulacje znajomosci tematu
      hahahahahahahahahha sorry ale oprócz ze wokół sami debile to jeszcze debile
      którzy nie wiedza ci pisza
    • Gość: TO JA Re: Samochody używane: BMW 5 (seria E-34) IP: *.honeywell.com 27.05.04, 18:21
      Moj 525i (93,kupiony w 92) ma prawie 300 tys mil (480 tys km), silnik i automat
      oryginalne. Z wad wymienionych przez autora zgadza sie klapka wlewu paliwa.
      Jazda bez oleju doprowadzila do przegrzania silnika i samoczynnego(?)
      zatrzymania, a po nalaniu oleju i wody chodzi jakby nawet lepiej niz przedtem.
      Artykul to kupa bzdur a samochod wart kazdego centa. Aha jedna zarowka w tylnej
      tablicy nie swieci i radio ma chrypke. Nie ma nawet pol kropli jakiegos
      wycieku. Lakier dalej jak nowy.
    • Gość: KG Re: Samochody używane: BMW 5 (seria E-34) IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 27.05.04, 19:45
      Pan autor niech postara sie kupić dobre BMW z 94 roku z silnikiem 2,5 litra,
      klima i skóra za 22000 PLN? Raczej mu się nie uda. Kupi za to dobre Audi 80 1.9
      td z 92 roku. Audi do BMW - nie można tego porównać.
      Krzysiek.
    • Gość: yoshi Re: Samochody używane: BMW 5 (seria E-34) IP: *.tarchomin.waw.pl / *.crowley.pl 27.05.04, 20:48
      co z idiota zostal redaktorem tej kolumny???????????
      czlowiek ma bardzo male i mylne pojecie o marce BMW :D jak juz chce pisac
      jakies artykuly na ten temat to niech najpierw zasiagnie dobry, sprawdzonych i
      prawdziwych informacji
      a oto cytat z jednego forum BMW

"Nie wiem jak wy ale posłałem mu wiache taka ze zaraz wlasnie bedzie
      konflikt.Poprostu poraz kolejny kogos żal dupe ściska ze ktoś jeżdzi BMW a
      bałwan porusza sie Daewoo albo rozwlajacym sie farncuskim gównem."

Only Bayerische Motoren Werke

P.S. Ja nigdy nie mialem dresu, nie chodze w dresie, a buffeme kupilem za
      uczciwie zakupione pieniadze!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Mc Do autora artykułu... IP: *.chello.pl 27.05.04, 21:41
      Panie Balkan, jak pan tak samo zna się na pisaniu, jak na samochodach marki
      BMW, to proszę zmienić zawód, bo jak narazie to nie zabłysnął pan w temacie
      wiedzy o BMW.
      • merro Re: Do autora artykułu... 28.05.04, 01:11
        chyba Pan Balkan podpadł wszystkim dresom na forum
        rzeczywiście z tym ciałem w bagażniku przesadził

Gość portalu: Mc napisał(a):

> Panie Balkan, jak pan tak samo zna się na pisaniu, jak na samochodach marki
        > BMW, to proszę zmienić zawód, bo jak narazie to nie zabłysnął pan w temacie
        > wiedzy o BMW.
    • Gość: PePiS_e28 Re: Samochody używane: BMW 5 (seria E-34) IP: *.nfz.gov.pl / 62.233.196.* 28.05.04, 09:49
      Nie bede komentował artykułu pana Bal-wana bo poprzednicy juz wystarczajaco
      duzo temu Panu wygarneli:) Pozdrawiam wszystkich posiadaczy najlepszej marki na
      ziemi!!! Ave Betka!!!
    • Gość: alex BMW to stylowe auto a nie amfibia dla przestepcow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.04, 18:36
      Czlowiek ktory pisal ten artykul nie ma zielonego pojecia na temat kierowcow
      tej marki a jedyne co robi to opiera sie na micie obowiazujacym nascie lat
      temu.Sytuacja na swiecie i w Polsce zmienia sie i kupno takiego auta nie wiaze
      sie z ogromnym wydatkiem.Byc moze autor wyladowuje w ten sposob swoje
      niezadowolenie powstale z braku mozliwosci zakupienia takiego samochodu. BMW
      jest szanujaca sie marka na swiecie i odnosi dosc duze sukcesy w jej
      sprzedazy . Czyzby swiat i klienci Bmw byli przestepcami badz na garnuszku
      dziadkow... Kompromitacja po stronie autora. To zwykly burak.
    • Gość: hehe.he Re: Samochody używane: BMW 5 (seria E-34) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.04, 19:21
      Mister Balkan napisał:
      Z czym nam się kojarzy kilkunastoletnie BMW? Z przyciemnionymi odklejającą się
      folią szybami, z głośną muzyką "umc, umc, umc" i z młodym wygolonym wyrostkiem
      w dresie. Z wystającym poza obrys auta łokciem. I oczywiście z fatalnym stanem
      technicznym.

A z czym nam sie kojarzy Pan BALKAN? Z przyciemnionymi łuszczącą sie tanią
      farbą włosami, z głośnym bekaniem i pierdzeniem "purt, purt,purt" i z młodym
      tanim winem w kieszeni dziennikarskiego bezrękawnika. I oczywiście z fatalnym
      stanem uzębienia
    • Gość: MBA Re: Samochody używane: BMW 5 (seria E-34) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.04, 18:05
      niezły artykuł-tak to jest jak radiowiec postanowi sie zabrac za pisanie
    • Gość: PW Artykuł obraźliwy i pełen nieścisłości IP: 195.245.217.* 06.08.04, 10:39
      BMW jeżdżą nie tylko dresiarze i mafia. Niestety oni też je lubią, bo są
      szybkie, wygodne i niezawodne.
      Co do E-34:
      - oczywiście silniki R6 i lepsze :-)
      - kiepskie notowania miał silnik 524td, właśnie ze względu na wrażliwość na
      przegrzanie i przeciążenie. Poprawiony 525tds nie sprawia takich kłopotów.
      Pojemności obu silników sa takie same.
      - uwagi o "kiepskich" sprężynach gdy używa się auto jak ciężarówkę można
      odnieść do każdego samochodu, nawet wychwalanych tu Mercedesów
      - to samo dotyczy "nie działających wiecznie skrzyń biegów" gdy nie wymienia
      sie w nich oleju
      - dostępność dobrej jakości nieoryginalnych części zamiennych czyni koszty
      eksploatacyjne porównywalne z innymi autami zachodnimi (a nawet Skodami). Jak
      się jeszcze ma dobry, tani warszat, na przykład u Zalewskiego (W-wa, ul.
      Burakowska), to nic tylko jeździć.
      Co do jakości wykończenia wnętrza, komfortu jazdy, kultury prowadzenia i pracy
      silnika, to można tylko powiedziec rewelacja. Przesiadka z 10 letniego 524td na
      nowego Peugeota 406 2.0 była bolesnym i mocno rozczarowującym przeżyciem.

• Gość: bmw Re: Samochody używane: BMW 5 (seria E-34) IP: *.skierniewice.mediaclub.pl 17.08.04, 22:15
      widac ze autor tego artykulu nigdy nie jezdzil BMW!!
    • Gość: BMW Re: Samochody używane: BMW 5 (seria E-34) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 14:37
      Jesteś pierdolnięty. Jak ci nie odpowiada E-34 to nie pierdol, że jest to złom. Złom to ty masz w głowie. Sam pewnie popierdalasz jakąś francuską taczką.
    • Gość: PRZECZYTAJtoMAJERO Re: Samochody używane: BMW 5 (seria E-34) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 14:51
      JESTEŚ PIERDOLONYM KUTASEM. PEWNIE NIGDY NIE JECHAŁEŚ BMW, WIĘC NIE PIERDOL, ŻE E-34 NADAJE SIĘ NA ZŁOM. A DO WIADOMOŚCI POWIEM CI JESZCZE, ŻE NIEMCY ROBIĄ NAJLEPSZE SAMOCHODY. BMW JAKO JEDYNA FIRMA NA ŚWIECIE MA NAJLEPSZY SZEŚCIO CYLINDROWY SILNIK ZE WSZYSTKICH MAREK, NIE LICZĄC FRANCUSKICH-BO TO SĄ TACZKI DLA LALUSI(TAKICH JAK TY). MAJERO-dam ci dobrą radę. Kup se lepiej cetroena, peugeota albo renaulta i woź się koło domu.
      • Gość: gość Re: Samochody używane: BMW 5 (seria E-34) IP: *.class146.petrotel.pl 14.09.04, 21:36
        Idiotyczny artykuł, ale przynajmniej V6 poprawili :) Jacusiu, lepiej już
        nawijaj w tym radyjku, nie będzie pośmiewiska z cię.
        • Gość: hehe ja Re: Samochody używane: BMW 5 (seria E-34) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 13:56
          kurzce ja na poczatku tez byłem sceptyczny co do BMW, ale do czasu. Kumpel kupił E36 w naprawdes super stanie i sie bryknołem. No i zmieniłem zdanie. Fakt moze troche za twrde zawieszeni na te dziury i torowiska ale za to ciche. BMKi to naprawde dobre wózki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka