Dodaj do ulubionych

Odnowienie lakieru

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.03.02, 04:05
Proszę o opinie na temat środków i sposobów odświeżenia lakieru w aucie(6
letnim)Na myjni zaoferowano mi taką usługę za ok 160 pln.Może po prostu samemu
można kupić jakiś środek i zregenerować lakier? T-Cut? Z góry dzięki za uwagi,
pzdr
Obserwuj wątek
    • Gość: M Re: Odnowienie lakieru IP: *.alstom.pl / 10.197.133.* 06.03.02, 06:45
      Poszukaj w jednym z ostatnich numerów Auto Świata jest artykuł na ten temat. Są
      środki do regeneracji lakieru i sposób ich wykorzystania.
      • Gość: Michal Re: Odnowienie lakieru IP: *.telia.com 06.03.02, 11:20
        Adamie oczywiwiscie mozesz zrobic to sam.
        1. Najwazniejsze czysty fizycznie lakier na samochodzie.
        2.Tzn musisz og odluscic i dobrze wyszorowac.Uzywac dobrych szamponow.
        3.Pod tak przygowatowana powierzchnie,nakladamy rubing teraz jest pytanie co to
        za lack,metalic czy zwykly.Jzeli metalic uzywamy bardzo drobnego rubingu kiedys
        tzn w zeszlym roku byl na rynku ,ale obecnie zniknal srodek niemiecki o nazwie
        Carnauba.Lepszego w zyciu niewidzialem.Po spolerowaniu tym auta nakladamy
        zwykly polisch Hagmans on jest u Was na rynku zawiera teflon i swietnie jeszcze
        doczyszcza powierzchnie i polerujemy ostatni raz.Do polerownia i nakladania
        uzywac malych starych recznikow frote najlepsza rzecz,pamietajcie stare i
        zuzyte. Swietnie wszystko wychwytuja. To wy bylo wszystko masz pytania
        pytaj.Pzdr.Michal
        • Gość: Adam Re: Odnowienie lakieru IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.03.02, 11:28
          Michał, serdecznie dzięki za poradę.myślałem o kupnie t-cuta, albo sonaxa.Co o
          tym sądzisz? Lakier mam zwykły, niemetalik.Jakie środki kupić, rozumiem ze dwa,
          jeden do wstępnego przygotowania, a drugi do właściwego polerowania.Jak to
          wcierać, czy nie zetre starego lakieru trąc np. zbyt mocno?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka