Dodaj do ulubionych

Dwie nowości bez szans

27.05.04, 20:45
Niemal równocześnie na rynku europejskim oficjalnie zadiebiutowały dwie
pseudoterenówki z Ameryki. Nissan Murano tylko w jednej wersji silnikowej -
benzynowe 3.5 V6 245 KM

www.quattroruote.it/auto/mondoauto/attualita/visualizza_articolo.cfm?codice=27544&pagina=34318&canaleuscita=-1

i Cadillac SRX z jeszcze bardziej niedorzecznymi w europejskiej dyzlowskiej
rzeczywistości silnikami: 3.6 V6 264 KM i 4.6 325 KM.

www.quattroruote.it/auto/mondoauto/attualita/visualizza_articolo.cfm?codice=27495&pagina=34298&canaleuscita=-1

Oczywiście z powodu braku dyzli w ofercie sprzedaż obu będzie śladowa.
Obserwuj wątek
    • marekatlanta71 Re: Dwie nowości bez szans 27.05.04, 21:04
      Nie ma czego zalowac. Murano to potworek na 4 kolach (kto widzial takie okienko
      zrobic?) a SRX to tez nic specjalnego, szczegolnie za te pieniadze...
      • viper39 Re: Dwie nowości bez szans 27.05.04, 21:12
        marekatlanta71 napisał:
        > Nie ma czego zalowac. Murano to potworek na 4 kolach (kto widzial takie
        okienko
        > zrobic?) a SRX to tez nic specjalnego, szczegolnie za te pieniadze...

marek pozwol ze powiem tak, pieprzysz jak maly kazio po duzym piwie, i jedno i
        drugie SUV sprzedaje sie bardzo dobrze, maja tez bardzo dobre opinie (nawet ten
        amerykaniec) murano ma wspaniala sylwetke, w NYC jezdzi tym ogromna ilosc
        ludzi, bylem ostatnio tez w chicago i na florydzie i tez tego jest
        zatrzesienie, poza tym cena murano jest niezla jak na taki autko zaczyna sie od
        $27k co przeciwstawisz temu SUV?
        kazdy ma swoje gusty ludziom sie to podoba (w szczegolnosci kobietom)

a greenblack juz placze bo nie bedzie populatrne to w eu bo nie ma dyzla, i
        dobrze, choc pewnie za pol roku to bedzie tam jakis dyzel w nim siedzial i na
        eu puszcza jedno i drugie, opel robi dyzla 3L to wsadza go do cadillaca,
        renault da dyzla do nissana, i bedzie pyr pyr pyr
        • greenblack Re: Dwie nowości bez szans 27.05.04, 21:23
          viper39 napisał:

> marek pozwol ze powiem tak, pieprzysz jak maly kazio po duzym piwie,

Niestety muszę się z tobą zgodzić.

> a greenblack juz placze bo nie bedzie populatrne to w eu bo nie ma dyzla, i
          > dobrze,

Ja tylko stwierdzam fakt.

choc pewnie za pol roku to bedzie tam jakis dyzel w nim siedzial i na
          > eu puszcza jedno i drugie, opel robi dyzla 3L to wsadza go do cadillaca,
          > renault da dyzla do nissana, i bedzie pyr pyr pyr

Jak na ironię byłby to ten sam silnik: 3.0 V6d Isuzu, ale chyba jednak nie.
          • marekatlanta71 Re: Dwie nowości bez szans 27.05.04, 21:28
            1) Naprawde Wam sie Murano podoba?????
            2) SRX jest piekny na zdjeciach - jak sie w tym usiadzie to zachwyt znika.

Jezeli juz musicie jakies SUV (nadal nie wiem po cholere) to Infiniti FX jest
            moim zdaniem dosc ladne. Podoba mi sie tez VW Tu...reg tylko ta nazwa... A i tak
            jakbym chcial kupic samochod uniwersalny to bym bez wachania kupil Dodga Magnum...
            • Gość: venivv Re: Dwie nowości bez szans IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.04, 23:03
              Murano? jak dla mnie skrzyzowanie Renault z PTCruiser i ew. trochę Lexusa RX
              dla smaku, nic specjalnego
              SRX nie jest piekny na zdjęciach:)

pozdr
      • Gość: TO JA Re: Dwie nowości bez szans IP: *.honeywell.com 27.05.04, 21:15
        Kolega ma Murano. Bezstopniowa skrzynia i elektrycznie regulowane pedaly to
        plusy. Buda faktycznie nie za bardzo. A Wlochy to kraj artystow!
    • Gość: Doki Re: Dwie nowości bez szans IP: *.15-200-80.adsl.skynet.be 27.05.04, 22:24
      greenblack, czego marudzisz? To producent ma sie dopasowac do gustow klienta, a
      nie odwrotnie. Nissan i Cadillac wybrali taka strategie, ktora zapewnia im
      przegrana na europejskim rynku? Ich sprawa.
      • niknejm Re: Dwie nowości bez szans 28.05.04, 09:10
        Jeśli już o stylistyce... Mnie to najbardziej rzucił na glebę w spazmach
        śmiechu wywiad z facetem kierującym centrum stylistycznym, gdzie zrobiono nową
        Octavię. Kurioza w stylu wypowiedzi, że widok na maskę z miejsca kierowcy
        potęguje wrażenie luksusu itp. spowodowały, że od razu poprawił mi się humor :-)

Pzdr
        Niknejm
        • greenblack Re: Dwie nowości bez szans 28.05.04, 10:35
          Śmiejesz się, bo nie jesteś w stanie zrozumieć psychiki skodziarzy.
          • qrakki999 Re: Dwie nowości bez szans 28.05.04, 10:46
            A czy się ona różni od psychiki "fiaciarzy", "oplarzy", "fordziarzy"????

pzdr.
            Q
    • szczurek.polny Re: Dwie nowości bez szans 28.05.04, 11:28
      Sprzedaż będzie śladowa, ale nie z powodu braku diesla (przynajmniej nie tylko
      z powodu braku diesla). Po prostu nie ma w Europie wielkiego rynku na dwutonowe
      SUVy.
      A Murano wygląda pięknie. Ale wyspa Murano.
    • qwerty56i56 Re: Dwie nowości bez szans 29.05.04, 12:45
      Nissan wydaje sie byc kopia Infiniti FX45 , z tym ze Inifitni ma silnik V8.
      Taki sama klasa jak nowe Mini , tylko dla b. bogatych
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka