Dodaj do ulubionych

Salon Detroit 2012 | C-Maxy z napędem hybrydowym

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.12, 18:44
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: FORT Re: Salon Detroit 2012 | C-Maxy z napędem hybrydo IP: *.adsl.inetia.pl 02.01.12, 19:03
      Gó.wno worth.

Van od Forda - ulubiona fura grubych, niewyrośniętych Dresów.
    • Gość: wuczko Re: Salon Detroit 2012 | C-Maxy z napędem hybrydo IP: *.dynamic.chello.pl 02.01.12, 21:08
      zatankowany "pod korek" (paliwo i prąd) potrafi przejechać 800 km - brawo !!! tyle ja robię na 1 baku Focusem 1,6 TDI :-)))
    • kgbltd Re: Salon Detroit 2012 | C-Maxy z napędem hybrydo 02.01.12, 21:49
      mam juz 2-go focusa i nie wiem co to warsztat i poważne usterki

razem ponad 210 tyś

a teraz czas na elektryka :)
    • Gość: boost Re: Salon Detroit 2012 | C-Maxy z napędem hybrydo IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.01.12, 23:31
      śmigam C-Maxem Ecoboost :-) rewelka!
    • Gość: jacek Re: Salon Detroit 2012 | C-Maxy z napędem hybrydo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.12, 07:34
      A czy Ford pochwalił się, jak zamierza osiągnąć wyraźnie niższe zużycie paliwa od Toyoty? Opisane rozwiązania wyglądają na powtórzenie tego, co robi Toyota, a tu żadnych łatwych rezerw nie ma. Do tego o upokorzeniu Toyoty trudno mówić, jeśli kopiuje się jej dawno sprawdzone rozwiązania. Na koniec - walka z Toyotą na hybrydy jest dość niebezpieczna, bo w tej konkurencji Toyota jest gotowa na wszystko, żeby tylko wygrać. Ford na taką wojnę jest za cienki zarówno finansowo, jak i technicznie.
    • Gość: Pan Tadeusz Re: Salon Detroit 2012 | C-Maxy z napędem hybrydo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.12, 08:57
      Mam nadzieję że Ford na dobre nie zmieni swej polityki i nie będzie się nastawiał na hybrydy i elektryki, wodór jest dużo lepszym wyborem dla przyszłości motoryzacji, choćby dla tego że jest najbardziej zbliżonym paliwem do obecnego, a co za tym idzie trzeba ponieść dużo mniejsze koszty infrastruktury...
    • Gość: fragles102 Re: Salon Detroit 2012 | C-Maxy z napędem hybrydo IP: *.play-internet.pl 03.01.12, 09:30
      Jakby nie MAZDA to FORD by był teraz na poziomie FOLCWAGENA hehe
    • gostek_gostek Re: Salon Detroit 2012 | C-Maxy z napędem hybrydo 03.01.12, 11:28
      Litości z tymi głupimi, onetowymi tytułami artykułów! Upokorzenie musiało by być następstwem deklasacji. O jakiej deklasacji możemy mówić? Priusem spokojnie można wyciągnąć 3,5 l/100 km po mieście a duża limuzyna camry ok 4,5 spali. Oczywiście o ile kierowca zalicza się do tych myślących. Czy ford może zejść średnio poniżej 3 aby coś udowodnić Toyocie? wątpię. Tym bardziej, że prius od podstaw jest zaprojektowany jako auto mające być jak najmniej energochłonnym. A fokus? to wariacja na temat seryjnego kompaktowego vana z całym bagażem tradycyjnych rozwiązań - praktycznych a nie koniecznie wpływających korzystnie na ekonomikę! Więc gdzie tu miejsce dla tego cudu? Myślę, że można tu dać wiele fajnie brzmiących tytułów, nie tak pretensjonalnych, "taniosensacyjnych" i infantylnych.
      To co, może "upokorzycie" dziennikarza? Konkurs na porządny tytuł:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka