Dodaj do ulubionych

Więcej zdjęć nowej Kii Cee'd

• Gość: JCV Re: Więcej zdjęć nowej Kii Cee'd IP: *.180.216.166.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.01.12, 16:33
      Auta grupy PSA, Fiat, Nissan-Renault czy GM sprzedają się bo są tanie .
      A wiadomo w europie kryzys więc coraz więcej ludzie nie stać na takie samochody jak dotychczas ale mimo tego chcą mieć nowe(w ogóle tego nie rozumiem, niby zaciskają pasa a kupują nowe).
    • marrcel Re: Więcej zdjęć nowej Kii Cee'd 15.01.12, 16:37
      @JCV
      Po pierwsze sprzedaż nie jest aż tak imponująca biorąc pod uwagę inne rynki.
      Po drugie ludzie umoczyli i teraz mają problem. Wierzyli starym, dawno utartym, dziś nie mającym odzwierciedlenia w rzeczywistości opiniom. VW to dziś przeciętniak, z ukierunkowaniem na niską jakość... niestety czasy się zmieniają.
      Problemów z TSI jest więcej niż myślisz. VW wykręca się od odpowiedzialności. A klienci tego nie zapomną, co będzie miało odzwierciedlenie w przyszłych statystykach... Gwiazda lat 80-tych schodzi z impetem. Welcome 2012!
    • samiec_alfa_romeo Re: Więcej zdjęć nowej Kii Cee'd 15.01.12, 16:50
      @JVC:
      Volkswagen, Skoda i Seat - czyli marki generujące większość zysków koncernu VAG to konstrukcje na takiej samej półce cenowej jak podane wcześniej przeze mnie popularne marki. Siłą VW jest przewidywalność i powiedzmy w miarę stała jakość, dobre materiały we wnętrzu, porządne spasowanie - tu nie zaprzeczam. Ale zdecydowanie nie są to auta w najmniejszym chociaż stopniu prestiżowe - to po prostu auto. Das Auto. Ludzie lubią to, co znane, bardzo oczywista prawda psychologii.

Poza tym np. Peugeot ma segmenty w których sprzedaje więcej niż VW, ma też segmenty w których ma samochody droższe. Są testy w których Punto wygrywa z Polo a Astra z Golfem - także VW nie rządzi tak jakbyś chciał.
    • Gość: ella Re: Więcej zdjęć nowej Kii Cee'd IP: *.adsl.inetia.pl 15.01.12, 16:53
      PLOTKI POTWIERDZIŁY SIĘ.
      Nowy Kijak ma podwójny słupek A.
      Nie używam aut z takim słupkiem ograniczającym widoczność na skos.
      Powyżej pisało już ze 40-tu i nikt porównując nowego Hultaja z nową Kijanką nie zauważył, że nowy Hultaj ma pojedynczy słupek A.
      To bezpieczniejsze dla kierowcy.
      A milion złotych dla tego, kto zauważy w obu modelach wolną kieszeń DIN 1 na konsoli środkowej , aby tam zamontować własne urządzenie w standardzie DIN 1.
      Ja nie kupię żadnego z tych aut.
      A jest producent co robi auta z praktyczniejszymi wnętrzami.
    • marrcel Re: Więcej zdjęć nowej Kii Cee'd 15.01.12, 16:58
      @samiec_alfa_romeo
      > dobre materiały we wnętrzu, porządne spasowanie - tu nie zaprzeczam
      Niestety nie do końca jest to prawda. Tylko w teorii.
      Jak poczytasz żale użytkowników np. Skody (to samo wnętrze co Golf, tyle, że nawet w Skodzie lepszy montaż) to niestety te dobre materiały skrzypią i trzeszczą zaraz po wyjechaniu z salonu. Dlaczego tak się dzieje? Może jednak nie są aż tak dobrze spasowane?
    • samiec_alfa_romeo Re: Więcej zdjęć nowej Kii Cee'd 15.01.12, 17:22
      Nie miałem nigdy VAGa ale wieloma jeździłem i wnętrze oprócz tego, że było nudne i było nieco twardo - było porządnie zrobione. Może w nowych generacjach pojechali po kosztach i trochę się pogorszyło. Z drugiej strony pasek B7 ma w środku analogowy zegarek i podobno bardziej szlachetne materiały niż szóstka. Lista dodatkowego wyposażenia też robi wrażenie i są tam wynalazki jak z aut klasy wyższej - tak więc może golfik stał się tandentny, ale pasek z pewnością nie.
    • Gość: Piotrek Re: Więcej zdjęć nowej Kii Cee'd IP: *.pools.arcor-ip.net 15.01.12, 18:24
      @marrcel

>Skody (to samo wnętrze co Golf, tyle, że nawet w Skodzie lepszy montaż) to niestety te >dobre materiały skrzypią i trzeszczą zaraz po wyjechaniu z salonu.

Jak czytam takie bzdury, to odechciewa sie wogole zaczynac jakas dyskusje.
    • Gość: prokijankowiec Re: Więcej zdjęć nowej Kii Cee'd IP: *.wroclaw.vectranet.pl 15.01.12, 20:39
      Kia - b.ładne i bdb auto, ta nowa przypomina astrę czy focusa.
      Cena niestety też przypominać może bardziej znane marki :)
      Hyundai jest tanszy, moze dlatego ze czeska korona tak nie podrozala jak euro (Kia - prod. Słowacja).
    • Gość: m Re: Więcej zdjęć nowej Kii Cee'd IP: *.centertel.pl 15.01.12, 21:23
      Więcej zdjęć nowej Kii Cee'd?

Słówko "nowość" w przypadku samochodów kojarzy mi się z niewiadomą i niepewnością...pierwsi właściciele będą jak króliki doświadczalne...dopiero po 2-3 latach okaże się jakie to autko ma zalety a jakie wady ;-)
      Dlatego wolę autka używane bo są sprawdzone ;-)
    • marrcel Re: Więcej zdjęć nowej Kii Cee'd 15.01.12, 21:50
      @Gość: Piotrek
      > >Skody (to samo wnętrze co Golf[..]
      > >dobre materiały skrzypią i trzeszczą zaraz po wyjechaniu z salonu.
      > Jak czytam takie bzdury, to odechciewa sie wogole zaczynac jakas dyskusje.

nic nie jest wyssane z palca, te "bzdury" pochodzą od użytkowników salonowych Octavii...
      chyba, że bzdurą nazywasz "dobre materiały"... być może ;)
    • marrcel Re: Więcej zdjęć nowej Kii Cee'd 15.01.12, 21:51
      @m
      > Słówko "nowość" w przypadku samochodów kojarzy mi się z niewiadomą
      > Dlatego wolę autka używane bo są sprawdzone ;-)

...albo nowe, gdy jest to model poliftingowy
    • marrcel Re: Więcej zdjęć nowej Kii Cee'd 15.01.12, 22:09
      @samiec_alfa_romeo
      > wyposażenia też robi wrażenie i są tam wynalazki jak z aut klasy wyższej - tak więc
      > może golfik stał się tandentny, ale pasek z pewnością nie.
      Długo czają się z wypuszczeniem najnowszego modelu swojego flagowego produktu - Golfa, więc czas pokaże, a oczekiwać należy raczej dobrego... Mocno też obserwują koreańską konkurencję, o czym świadczył filmik z targów jakiś czas temu.
      Ponoć poprzedni Golf też jest dopracowany - jak mówią testy w prasie, w przeciwieństwie do Paska, który nie zyskuje przychylnych opinii.
      Ale z drugiej strony tych testów są użytkownicy np. Octavii (akurat śledziłem temat) posiadającej wnętrze Golfa. Ci często wymieniają się nieciekawymi opiniami również na temat wnętrza...
      Osobiście miałem okazję dotykać wnętrza Golfa/Octavii i nie mam zastrzeżeń. Poza nudnością, same materiały bardzo mi odpowiadały. Być może jeszcze nie trzeszczało ;) Jednak w świetle problemów z silnikami, wygląda to jak maskowanie tandetnej techniki, odrobinę lepszymi tworzywami na kokpicie. Pytanie czego oczekuje kierowca od swojego samochodu, niezawodności, czy mniej twardego kokpitu.

Okazuje się, że koreańczyki, jak KIA z artykuły, tracą w oczach klientów gdy dotyka się materiałów wykończeniowych, a zaskakują pozytywnie w późniejszej eksploatacji...
      Zobaczymy co będzie w prezentowanym modelu.
      Jeśli zaserwują lepsze tworzywa, Golf może jeszcze bardziej martwić się o pozycję...
      • Gość: 5 Re: Więcej zdjęć nowej Kii Cee'd IP: *.dip.t-dialin.net 15.01.12, 22:36
        marrcel napisał:

> Jeśli zaserwują lepsze tworzywa, Golf może jeszcze bardziej martwić się o pozycję...

Raczej jest to niemozliwe, jesli wierzyc slowom szefa Hyundaia, to w 2012 roku koncern ma 3 krotnie obnizyc tempo wzrostu (z 19 do 6%) i utrzymac produkcje na poziomie 7 mln.
        "Czas pomyslec o zyskach i jakosci..." powiedzial Chung Mong Koo.
    • Gość: Logika Re: Więcej zdjęć nowej Kii Cee'd IP: *.dynamic.chello.pl 16.01.12, 07:00
      "bestseller" to na mój rozum coś co sprzedaje się najlepiej, w największej ilości sztuk. A tu ciągle dziennikarze nadużywają tego pojęcia. Jaki z Kii Cee'd bestseller skoro w ciągu prawie 5 lat produkcji sprzedano niewiele ponad 200 tys sztuk tego modelu? Dla porównania Volkswagena Golfa VI rocznie (rocznie!) sprzedaje się ok. 550 tys sztuk ... i to jest bestseller
    • Gość: martinez Re: Więcej zdjęć nowej Kii Cee'd IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 16.01.12, 11:40
      I znów stłucze po ryjach szajsowate Aurisy, golfy czy inne badziewia. Niestety różnica w ceni topnieje.
    • Gość: Logika Re: Więcej zdjęć nowej Kii Cee'd IP: *.dynamic.chello.pl 18.01.12, 07:01
      @martinez:

A od kiedy Cee'd "stłukł po ryju" (używając Twojego wyszukanego języka) Golfa ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka