Dodaj do ulubionych

CD w Space Starze?

09.06.04, 07:14
Kupiłem Space Stara z z firmowym kaseciakiem.
Wiem, że to był błąd.

Mam do forumowiczów kilka pytań:
czy można włożyć CD innego producenta niż Mitsubishi, tak by zachować
dotychczasowe funkcje na wyświetlaczu?
Jeśli nie, to jaką podłączyć zmieniarkę do firmowego radia Mitsubishi z odtwarzaczem
kasetowym?

dzięki wszyskim za pomoc

saluti
Obserwuj wątek
    • apacz9 Re: CD w Space Starze? 09.06.04, 09:16
      Trzeba by sprawdzić czy to radyjko ma w ogóle sterowanie zmieniarką - to po
      pierwsze. Jeżeli ma to są co najmniej dwie metody:
      1. Większość tak zwanych firmowych odtwarzaczy to tak naprawdę odtwarzacze
      znanych firm audio i wystarczy dobrać zmieniarkę firmy która wstawiła radio do
      Mitsubishi np. W Seacie Leonie był to Panasonic (pod marką Aurora Seata), w VW
      Golfach IV był to Blaupunkt itp. Najlepiej wyjąć radyjko i gdzieś można się
      pewnie doczytać jakiej jest firmy, zazwyczaj z góry na nalepce, ale nie
      koniecznie tam.
      2. W Warszawie jest znana mi firma KOMOROWSCY którzy specjalizują się w
      autoalarmach i sprzęcie audio, oferują oni przejściówki dzięki którym można
      podłączyć dowolne fabryczne radyjko w samochodzie do dowolnej zmieniarki
      dowolnej firmy (osobiście polecam Sony:)). Z tego co wiem, bo znajomi tam sobie
      to roblili (przejściówka nie jest droga), to po podłączeniu zmieniarki sony do
      radyjka fabrycznego w TOYOTACH wszystko działało i również na wyświetlaczu bez
      problemu pojawiały się numery odtwarzanych utworów itp. Jak potrzebujesz na nich
      namiar to podaję ich stronę internetową: wwww. komorowscy.com Trzeba do nich
      zadzwonić albo podjechać bo na stronka jest nie aktualizowana ostatnoi i nie
      pełna, więc zdaje się ,że akurat o tym to info tam nie znajdziesz, ale polecam
      ten zakładzik.
      Pozdr.
      • giorno Re: CD w Space Starze? 12.06.04, 15:00
        Dzięki za info o 'komorowskich'.

Przepraszam za długi brak reakcji.

pzdr.giorno

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka