Dodaj do ulubionych

małe kombi

12.02.12, 18:21
Witam, pytanie jak w temacie. Chodzi mi o małe gabarytowo kombi kyóre może cie polecić. Chodzi mi o to, że nie wyjżdżamy zbyt często w związku z tym funkcjonujemy raczej w mieście, no ale przecież tez są wakacje i dziecko i wtedy trochę bagażu trzeba zabrać. Myślałam o VW Golfie kombi, co sądzicie? Może jeszcze jakieś pomysły??
Obserwuj wątek
    • qqbek Re: małe kombi 12.02.12, 18:35
      Nowe czy używane?
      No i budżet by się przydał.
      Dla mnie małe kombi to BMW E91... także przydałaby się też bliższa definicja twojego wyobrażenia na temat tego, co to takiego "małe kombi".

Jeżeli szukasz czegoś podobnego wymiarami do Golfa, to niezłe opinie zbiera Focus Kombi (byle nie diesel TDCi).
      • miss10 Re: małe kombi 12.02.12, 19:17
        Używane, gdzieś w granicach 30-40 000 zł.
        • qqbek Re: małe kombi 12.02.12, 19:42
          miss10 napisała:

> Używane, gdzieś w granicach 30-40 000 zł.

A rozmiar?
          Tylko nie mów, że mąż mówi, że rozmiar nie ma znaczenia ;)
          Segment Golfa (kompakt) czy coś większego?
          Bo jak kompakt, to Golf albo Focus (z wyżej wymienionymi przeze mnie zastrzeżeniami co do tego ostatniego - ale dotyczą one obydwu aut - przy tych przebiegach polecam zdecydowanie auto benzynowe).
          Jak większe... to też propozycję (niezbyt pakowną, za to dobrze się prowadzącą) masz w mojej pierwszej odpowiedzi :)
    • mariusz-ef Re: małe kombi 12.02.12, 18:35
      Dacia sandero (ok, wiem), peugeot 207 SW,
      • only_the_godfather Re: małe kombi 12.02.12, 19:46
        małe kombi to dla mnie coś pokroju renault clio grandtour.
    • miss10 Re: małe kombi 14.02.12, 11:22
      Wielkie dzieki za rady! Ten Peugeot 207 sw wizualnie bardzi mi odpowiada - to jest to o co mi chodzi, nie za duze, a ma spory bagażnik. Tylko nie wiem jak teraz, ale słyszałam o awaryjności francuskich samochodów. Potwierdzacie to? Mi niezawdodność kojarzy się z niemieckiemi samochodami, stąd myślałam o Golfie.
      • galtomone Spore na zewnatrz i male w srodku ;-) 14.02.12, 11:51
        W sobote takie ogladalem - Oooo... takie
        Ja sie zakochalem... a tez polowa km, ktore robie to miasto.

Ale jak ten silnik brzmi.... ech.... miod dla uszu. Nie wiem jak Tobie ale sadze, ze Maz bardzo by Cie kochal gdybys powiedzial, ze takie chcesz ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka