Dodaj do ulubionych

ranking kombi

12.06.04, 15:49
Wlasnie nam ukradziono samochód... i musimy ze względu na przeprowadzkę w
dość pilnym trybie kupic nowy...
Myslimy o combi, ktory bylby ładny, ekonomiczny (spalanie), ale też w miare
dynamiczny,
no i ktory kosztowalby w granicach 100 000zl.
Czy ktos moze cos doradzić, albo odradzić?
Obserwuj wątek
    • Gość: Maciek Re: ranking kombi IP: *.arkonskie.v.pl 13.06.04, 16:44
      Jesli chcesz bardzo duze i bardzo pojemne kombi, w sam raz na przeprowadzke
      kupcie Vectre Caravan...Za 100 tys bedziecie mieli z dobrym silnikiem i dobrym
      wyposazeniem!
      Mysle ze dzis to jeden z lepszych samochodow na rynku, bardzo pojemny, dobrze
      sie jezdzacy....Lepiej jezdzi chyba tylko Mondeo, no ale zwykly czlowiek i tak
      chyba nigdy nie wykorzysta tych wszsystkich mozliwosci ukladu jezdnego....
      ...A moze nalezy pomyslec o Minivanie? Za te pieniadze dostaniecie swietnie
      wyposazonego Scenica z 1.9dci!
      • Gość: Bibilolo Re: ranking kombi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.04, 16:50
        Jestem za Oplem Vectrą!!!
    • Gość: długopisem Re: ranking kombi IP: *.visp.energis.pl 13.06.04, 16:57
      Ja bym kupił Forda Windstara - ale nowych nie ma, pozatym pali sporo i to van.
      Jeśli chodzi o kombi za tą cenę nie ma problemu Ford Mondeo ew VW Passat
      pozdro
    • Gość: pro Pieprz te kombi - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 17:31
      czy tak czy siak to ciasnota. Za 60 tys PLN masz super wyposazonego Opla Combo
      1.7DTI (16-zaworowy dizel). Komfort, oszczednosc, pelno przestrzeni, etc. Albo
      za 65 tys VW Caddy SDI/TDI.
    • arturos01 Re: ranking kombi 13.06.04, 17:37
      Ja bym wybrał Mondeo 2.0 TDCi(130KM), zróbcie sobie jazde próbną, a napewno wam
      się spodoba. Oszczędny silnik z niezłą dynamiką.
      Polecam, sam takim jeżdże.
      Duży bagażnik i duża ładowność.
      Co wam ukradli?
      • Gość: verte Re: ranking kombi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 17:41
        też polecałbym vectre
      • nastinka Re: ranking kombi 13.06.04, 18:46
        Dzieki za pomoc,
        ukradli nam 206...,
        i tym samym przyspieszyli decyzje kupna wiekszego auta...
        Nasze autko bylo wiecznie brudne, niewypieszczone ze stosem papierow w srodku...
        te wypieszczone pewnie kradna w calosci, a takie jak nasz na czesci...
        Ciekawe, ze nikt nie poleca Laguny...
        Moj maz by chcial,
        a ja mniej...
        wolalabym Subaru, ale to nie ta półka...: (
        a swoja drogą ile to Mondeo 2.0 TDCi pali?
        • Gość: pro Geeee!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 19:08
          Laguna i Subaru, a wcześniej 206!!!! Czarne mokasyny, biale skarpetki i jeszcze
          koszula z bistoru.
          • nastinka Re: Geeee!!! 13.06.04, 21:24
            ...wybaczam tylko dlatego,
            ze sie nie znamy osobiscie...
            ...i wiem, ze bys sobie nie wybaczyl,
            gdybys mnie zobaczyl...
            • Gość: pro Ale co tu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 21:59
              jest do wybaczania? Ja naprawde uważam, ze Twoj wybor samochodów (te 3) jest w
              stylu wyboru ciuchów, o ktorych pisalem. Najgorsze z mozliwych typów. Zadęte
              (206), przedrożone (Subaru) lub psujace się (Laguna) kaszany. Subaru =
              mokasyny; Laguna = biale skarpetki; 206 = koszula z bistoru. Tak to widzę i
              taki masz w moim rozumieniu gust. A o gustach.... mozna je najwyżej opisać i
              ocenic. Dyskutować już nie.
              Moje typy dla Ciebie i męża:
              - caddy
              - combo
              (tansze)
              - vectra kombi
              - avensis kombi
              - touran
              - zafira
              (drozsze)

• Gość: Jarek Re: Ale co tu IP: 217.8.186.* 14.06.04, 15:44
                Może ze względu na przeprowadzkę zdecydować się na... bagażowe taxi???
                A następnie kupić pojazd nie obciążony koniecznością "przeprowadzki"??? Coś o
                wiele ładniejszego niż kombi?
        • arturos01 Re: ranking kombi 13.06.04, 19:32
          Znam ból kradzieży, mi ukradli accorda.
          Mi pali 7.5/100km w mieście. Według forda ma prawo palić w mieście 7.7-8.1.
          W trasie w okolicach 6.8/100km, przy dynamicznej jeździe.
    • cytryniec Re: ranking kombi 13.06.04, 19:45
      Zastanówcie się nad C5 2.0 hdi.Ogromny bagażnik z układem
      samopoziomującym,przydatne bajery typu otwierana szyba w klapie,więc nie trzeba
      męczyć się z całą klapą,w zależności od potrzeby tył można opuścić albo
      podnieść,gnazdko zapalniczki w którym jest cały czas napięcie,bez problemów
      podłącza się ładowarkę albo lodówkę,albo cośtam.
      Po rozłożeniu siedzeń mieści się dwuosobowa kobylasta kanapa (sprawdzone).
      Lepszy byłby silnik 2.2,ale to już powyżej 100.000pln.
    • Gość: Maciek Re: ranking kombi IP: *.arkonskie.v.pl 13.06.04, 19:55
      Diesel w Vectrze ten 2,2...tyle ze w GTS pali mi na trasie ok 6,2l/100
      km...minimalne mialem 5,7l/100km...w miescie ok 7,5l/100 km przy dynamicznej
      jezdzie!
      Goraco polecam Opla!
      Swietne auto!
      • nastinka Re: ranking kombi 13.06.04, 21:29
        A czy ktoś ma jakieś doświadczenia z volvo V40, zdaje sie, ze nie jest takie
        bardzo drogie?
        ...
        Ide jutro oblecieć salony,
        wedłg waszych wskazowek
        (mąż w delegacji)
        • zubr_zalogowany Re: ranking kombi 13.06.04, 21:41
          wielki i wygodny jest c5

nie wiem czy bedzie ci sie podobal
          • Gość: Maciek Re: ranking kombi IP: *.arkonskie.v.pl 13.06.04, 21:50
            No tak, ale C5 jest stosunkowo drogie...biorac pod uwage wyposazenie jakie jest
            w standardzie...Praktycznie zawsze trzeba doplacac do pakietu autmoatycznego
            (czy jak tam on sie dzis nazywa) bo inaczej wyglada, czy raczej jest ubogo
            wyposazony!
            No a 2,0 HDI to slaby silnik do tego auta i wogule nie jest to najnowszy
            silnik...pamieta przeciez czasy Xantii!
            I czy ktos widzial zeby C5 wygral w jakims tescie? Silniki nie cudowne,
            zawieszenie zapewniajace tylko komfort...na zakretach buja jak na lodce gdy
            wieje szostka!
            Laguna jest ladna ale ponoc sypie sie elektronika, Mondeo jest calkiem ciekawym
            autem, ale tez nie ma nigdy swietnego wyposazenia (za takie rzeczy jak kurtyny-
            tu chyba, ESP i ksenony trzeba zawsze doplacac...podczas gdy w innych autach
            mozna je juz znalezc, a jesli nie oba to przynajmniej ESP)...Dzis jesli chodzi
            o pojemne kombi chyba jednak najciekawsza propozycja jest Vectra...fakt nie
            wyglada najpiekniej, ale gdy wsiadlem do niej, i usadowliem sie za kierownica
            (mam 190 cm wzrostu) a potem przesiadlem sie do tylu to bardzo mnie zaszokowalo
            ze nie dotykam wogule nogami do siedzienia....auto to jest olbrzymie...No i
            kufer duzy!

No ale napewno Vectra jest ladniejsza od Accorda (ciasnego wewnatrz) ktory w
            wersji kombi wyglada jak karawan, chyba najbrzydszy tyl z dzisiejszych kombi!
            • Gość: Jarek Re: ranking kombi IP: 217.17.46.* 14.06.04, 16:03
              Gość portalu: Maciek napisał(a):

> No a 2,0 HDI to slaby silnik do tego auta i wogule nie jest to najnowszy
              > silnik...pamieta przeciez czasy Xantii!

Może, może, ale nie dzieją sie w nim rzeczy znane z tego forum tyczące się
              między innymi 2,0 TDCi (130 KM), czy też 1,9 dCi (120 KM). Sam zjeździłem
              kiedyś tym silnikiem prawie 100 tys. km i w trakcie do wymiany był tylko zawór
              ERG (przy około 90 tys. km).

> zawieszenie zapewniajace tylko komfort...na zakretach buja jak na lodce gdy
              > wieje szostka!

Widzę, że zjeździłeś tysiące kilometrów hydroactiv'em, ale mała poprawka -
              bujanie występowało w może DS'ie, ale nie w drugiej generacji hydroactiv'a. A
              poza tym niektórzy miast sportowych doznań kręgosłupa wolą komfort.
    • Gość: Maciek Re: ranking kombi IP: *.arkonskie.v.pl 13.06.04, 21:35
      V40 juz nie kupisz nowego..tak mi sie wydaje...teraz jest V50, ale kosztuje
      ponad 120tys zl....Poprzednie V40 jest bardzo male...wiec nie bardzo sie nadaje
      na przeprowadzke!
      • nastinka Re: ranking kombi 13.06.04, 22:01
        kiedys uwielbialam citroeny,
        byly sliczne i bardzo oryginalne
        (reczny tam gdzie radio, radio tam gdzie reczny etc.)
        ale firma poszla chyba w zlym kierunki i stracily kompletnie charakter,
        więc żal mi tej legendy...

szkoda, że V40 już nie robią...
        może rzeczywiście za mały
        (tak jak Alfa mniejwięcej?)
        V50 odpada, wiadomo dlaczego...

A co wiadomo o elektronice Laguny/
        Co w niej siada?
        • Gość: Maciek Re: ranking kombi IP: *.arkonskie.v.pl 13.06.04, 22:04
          Niestety szczegolow nie znam...ale Laguna tez nie jest duzym autem...bagaznik
          475l...a dodatkowo po rozlozeniu siedzien nie jest olbrzymia...wszsytko przez
          tylnie slupki ktore zaprojektowano dla wygladu a nie dla pojemnosci!

Sam rok temu stalem prze wyborem ktoregos z aut...Laguna mi sie podobala, ale
          nie potrafilem znalezc w niej miejsca...Niby ladne auto, ale jak wsiadalem do
          wnetrza to nie potrafilem sobie ustawic fotela, kierownicy tak aby wygodnie mi
          sie siedzialo!
          Pozdrawiam!
        • Gość: pro A co nie siada :( nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 22:05
          • Gość: Maciek Re: A co nie siada :( nt IP: *.arkonskie.v.pl 13.06.04, 22:21
            Komputery Apple!
            • nastinka Re: A co nie siada :( nt 13.06.04, 22:26

> Komputery Apple!

lap topy też?
              • Gość: Maciek Re: A co nie siada :( nt IP: *.arkonskie.v.pl 14.06.04, 00:07
                No ba iBooki i PowerBooki to najlepsze co swiat komputerow przenosnych ma do
                zaoferowania!
                • nastinka Re: A co nie siada :( nt 14.06.04, 14:48
                  czytałam na jakimś forum, że mac to raczej bizuteria (jesli idzie o lap topy),
                  technicznie gorzej...
                  ale nie mam zadnych doświadczeń
                  • Gość: Maciek Re: A co nie siada :( nt IP: *.arkonskie.v.pl 14.06.04, 15:39
                    no a ja mialem i juz wiem ze nigdy nie kupie PC
                    • Gość: Pitz Re: A co nie siada :( nt IP: 81.210.87.* 14.06.04, 16:12
                      Poczekaj aż Ci się zepsuje taki IBook lub PowerBook. Wbrew pozorom, nie są to
                      wcale rzadkie przypadki (z doświadczenia - mamy kilka w firmie) a na każdą
                      pierdółkę czeka się nawet do miesiąca.

> no a ja mialem i juz wiem ze nigdy nie kupie PC
                      • Gość: Maciek Re: A co nie siada :( nt IP: *.arkonskie.v.pl 14.06.04, 16:25
                        No coz mialem dosc czesty kontakt zarowno z PowerMac( zarowno G3 jaki G5) i
                        iBook, przez ponad rok (z g5 krocej) i nigdy nic nie wysiadlo....No i wszystko
                        ladnie dziala...a nie jak na PC z Windowsem........
                        ...moze trafiles na psujacy sie egzemplarz...przeciez nawet Toyota potrafi sie
                        zepsuc!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka