Dodaj do ulubionych

Salon Genewa 2012 | Ferrari California

04.03.12, 11:59
Mdła sylwetka, brak drapieżności, leciwy wygląd?
Może w stajni Ferrari znajdą się inne modele, bardziej groźnie wyglądające, ale na temat tego podobnych tez bym nie stawiał. Bez problemu uda się odnaleźć wiele samochodów sportowych, bądź aspirujących do miana sportowych, które będą cechowały się o wiele mniej "nowoczesną" sylwetką.
Jestem przekonany, że wycieczka takim kabrioletem, z takim silnikiem, po takiej szosie i w takim otoczeniu, większości czytelników moto.pl zapadłaby na długo w pamięć...
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Salon Genewa 2012 | Ferrari California IP: *.toya.net.pl 04.03.12, 12:45
      Pomarzyć tylko można.Poczytać, obejrzeć - fajna rzecz, niestety "polskie" realia nie pozwalają na taką ekstrawagancję.Wolnossący silnik z taką mocą to czysta poezja , a i drogi u nas takie mało sprzyjające.Pozdrawiam właścicieli "dmuchanych koni"-czytaj tdi i tsi.Właściciel hondy z lat 90'.
    • Gość: q Re: Salon Genewa 2012 | Ferrari California IP: *.rzeszow.vectranet.pl 04.03.12, 13:01
      Zastanawia mnie jak to robią Włosi, że dość ciężka California, której moc dotychczas wynosiła 460KM miała/ma znacznie lepsze osiągi- w tym 0-100 niż jej znacznie mocniejsi rywale o podobnej wadze.
    • Gość: misio zdzisio Re: Salon Genewa 2012 | Ferrari California IP: *.ip154.fastwebnet.it 04.03.12, 13:17
      @q: ktorzy to ci mocniejsi rywale, ze tak z ciekawosci spytam?
    • Gość: gość Re: Salon Genewa 2012 | Ferrari California IP: *.mynet.at 04.03.12, 13:23
      brzydkie zdjęcie
    • Gość: Mundek Re: Salon Genewa 2012 | Ferrari California IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.03.12, 14:37
      Czy ktoś się orientuje, czy do Californii wejdzie z tyłu fotelik dla dziecka do 36 kg?
    • pluuto Re: Salon Genewa 2012 | Ferrari California 04.03.12, 19:05
      Jakoś nie działa na mnie żadne Ferrari za to uwielbiam Porsche, chyba jestem zbyt praktyczny. Porsche w przeciwieństwie do Ferrari sprawuje się świetnie na co dzień i dużo łatwiej się prowadzi.
    • Gość: gosc Re: Salon Genewa 2012 | Ferrari California IP: *.aster.pl 04.03.12, 19:21
      Niestety już mi się znudziła ta powiększona krata na masce, najpierw w FF później F12, teraz California. W starszych modelach nie było jej tak bardzo widać. A teraz wygląda jak Aston Martin.
    • marrcel Re: Salon Genewa 2012 | Ferrari California 04.03.12, 21:53
      @pluuto
      "Porsche w przeciwieństwie do Ferrari sprawuje się świetnie na co dzień i dużo łatwiej się prowadzi."

Skąd te wnioski? Jak zebrałeś te doświadczenia? Które modele testowałeś i gdzie?
      No właśnie... Porównywać plakaty czy resoraki to nie to samo ;)

Tutaj filmik odnośnie tego jak prowadzi się Ferrari.
      www.youtube.com/watch?v=4GNt4NaRhQc

Napęd 4x4, sportowe zacięcie, wygląd budzący porządnie. Czego więcej chcieć?
    • Gość: GSP Re: Salon Genewa 2012 | Ferrari California IP: *.dip.t-dialin.net 05.03.12, 00:45
      Piekne auto! Mua!
    • facelift Re: Salon Genewa 2012 | Ferrari California 05.03.12, 01:51
      Bardzo się cieszę, że dzięki poprawkom, auto rozpędza się teraz o 0,2 sec szybciej do setki. Strasznie mnie niepokoiło, że ten model Ferrari przyspiesza aż w 4 sec., ale teraz już jestem spokojny.
    • Gość: misio zdzisio Re: Salon Genewa 2012 | Ferrari California IP: 151.91.34.* 05.03.12, 12:00
      @marrcel: jaki naped 4x4??? poki co tylko FF ma naped na wszystkie kola, natomiast Fiorano, italia, California i F12 maja tylny naped.
    • marrcel Re: Salon Genewa 2012 | Ferrari California 05.03.12, 20:11
      @misio zdzisio
      Ale właśnie o FF i jego 4x4 mowa. Nie zobaczyłeś filmiku z youtube, który załączyłem.
      W jego kontekście to było pisane. Filmik polecam...
    • Gość: Gość Re: Salon Genewa 2012 | Ferrari California IP: *.adsl.inetia.pl 11.03.12, 22:23
      Mnie to Ciekawe gdzie jest kierowca: P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka