Dodaj do ulubionych

Fiat Brava czy warto kupić

IP: *.bluu.net / *.bluu.net 14.06.04, 12:46
Prosze o informacje użytkowników lub byłych użytkowników Fiata Bravy,co sie w
nich najcześciej psuje, itp.
Obserwuj wątek
    • Gość: Brava Re: Fiat Brava czy warto kupić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 18:33
      Poszukaj: autokacik.pl/postlist.php?Cat=&Board=bravo
    • Gość: kortatu Re: Fiat Brava czy warto kupić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 19:44
      warto \
      moja przejechalem 110 kkm i wszystko jest oki, wygodna, duza, nawet dosc
      ekonomiczna 1.6 - moja bedzie sprzedana w lipcu, obecnie mam inny samochod
    • Gość: rtoip Re: Fiat Brava czy warto kupić IP: 213.17.236.* 14.06.04, 20:09
      Jężdziłem cztery lata Brava kupioną w salonie, generalnie jest to dobry
      samochód wygodny o dość durzym bagarzniku. Nie polecany jest silnik 1,4 12V
      jest paliwożerny i posiadał jakąś wadę w układzie smarowania, zresztą fiat go
      wycofał z montażu i od 99 roku zastąpił silnikiem 1,2 16V 80 KM ten silnik
      miałem i uważam że w tym samochodzie się sprawdzał. Przedewszystkim mało palił
      a i spokojnie się można było tym samochodem poruszać. w 99 roku Brva przeszła
      niewielką modernizacje i te modele są chyba obecnie na rynku njbardziej
      atrakcyjne. Godna jest też uwagi wersja steel z końca produkcji modelu
      wyposażona wseryjnie w 2 x airbag, abs, klima, elektryka, centralny zamek,
      wspomaganie i radio. W mojej bravie stosunkowo szybko bo po 3 latach skorodował
      wydech, po 80 tys padł amortyzator przód, słabe są też fabryczne akumulatory.
      Generalnie reszta była ok.
      • Gość: TomGaw Re: Fiat Brava czy warto kupić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 20:22
      • mejson.e Re: Fiat Brava czy warto kupić 23.10.04, 23:23
        Gość portalu: rtoip napisał:

"1,2 16V 80 KM ten silnik
        miałem i uważam że w tym samochodzie się sprawdzał. Przedewszystkim mało palił
        a i spokojnie się można było tym samochodem poruszać"

Potwierdzam - te marne 82 KM wystarczą do spokojnej eksploatacji.
        Dla niewprawionych i niecierpliwych za mało mocy ale ja jeździłem bez stresu
        nawet z pełnym obciążeniem, właczonymi światłami i klimatyzacją.

Poza tym już napisano wyżej - duży, wygodny i bezpieczny.

Mimo, że FIAT...

Pozdrawiam,

Mejson
    • Gość: Jacenty Re: Fiat Brava czy warto kupić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 22:38
      Ja kupiłem bravę (rocznik 96) równo rok temu, miała wtedy przebiegu 140.000 km.
      Kupiłem z pewnych rodzinnych rąk, po remontach i wymianach krytycznych
      elementów- rozrząd, wydech, koncówki drążków kierowniczych. Mój kuzyn
      zachorował na nowy samochód. Rok mojej eksploatacji był bezawaryjny, tylko
      benzyna i dolewka oleju, ok 1l. Przejechałem 10 tys. km. Samochód bardzo
      chwale, wygodny, dynamiczny ( 1,6 pojemności, 103 KM ).Spalanie w granicach 7-
      9l. Polecam każdemu, ale tylko z pewnych rąk, po właściwej eksploatacji.
    • Gość: Krzysiek Re: Fiat Brava czy warto kupić IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.10.04, 23:14
      Jesli brac po uwage stosunek ceny do walorow, warto. Silniki 1,2 1,6 i JTD.
      • fabricio Re: Fiat Brava czy warto kupić 23.10.04, 23:27
        Nie kupuj tego!!!!Po 3 latach rozsypie Cie się i będziesz mógł tylko pozamiatać
        po nim.Nie popełniaj tego błędu!!!!!!
        • firehand Nie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.10.04, 00:55
          fabricio napisał:

> Nie kupuj tego!!!!Po 3 latach rozsypie Cie się i będziesz mógł tylko pozamiatać
          >
          > po nim.Nie popełniaj tego błędu!!!!!!

Pierwszy glos na NIE.
          I jaki glosny!

Znaczy - fachowiec sie odezwal.
          Ten co kupil czy ten co zamiatal?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka