Gość: Marcin IP: *.bluu.net / *.bluu.net 14.06.04, 12:46 Prosze o informacje użytkowników lub byłych użytkowników Fiata Bravy,co sie w nich najcześciej psuje, itp. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Brava Re: Fiat Brava czy warto kupić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 18:33 Poszukaj: autokacik.pl/postlist.php?Cat=&Board=bravo Link Zgłoś
Gość: kortatu Re: Fiat Brava czy warto kupić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 19:44 warto \ moja przejechalem 110 kkm i wszystko jest oki, wygodna, duza, nawet dosc ekonomiczna 1.6 - moja bedzie sprzedana w lipcu, obecnie mam inny samochod Link Zgłoś
Gość: rtoip Re: Fiat Brava czy warto kupić IP: 213.17.236.* 14.06.04, 20:09 Jężdziłem cztery lata Brava kupioną w salonie, generalnie jest to dobry samochód wygodny o dość durzym bagarzniku. Nie polecany jest silnik 1,4 12V jest paliwożerny i posiadał jakąś wadę w układzie smarowania, zresztą fiat go wycofał z montażu i od 99 roku zastąpił silnikiem 1,2 16V 80 KM ten silnik miałem i uważam że w tym samochodzie się sprawdzał. Przedewszystkim mało palił a i spokojnie się można było tym samochodem poruszać. w 99 roku Brva przeszła niewielką modernizacje i te modele są chyba obecnie na rynku njbardziej atrakcyjne. Godna jest też uwagi wersja steel z końca produkcji modelu wyposażona wseryjnie w 2 x airbag, abs, klima, elektryka, centralny zamek, wspomaganie i radio. W mojej bravie stosunkowo szybko bo po 3 latach skorodował wydech, po 80 tys padł amortyzator przód, słabe są też fabryczne akumulatory. Generalnie reszta była ok. Link Zgłoś
mejson.e Re: Fiat Brava czy warto kupić 23.10.04, 23:23 Gość portalu: rtoip napisał: "1,2 16V 80 KM ten silnik miałem i uważam że w tym samochodzie się sprawdzał. Przedewszystkim mało palił a i spokojnie się można było tym samochodem poruszać" Potwierdzam - te marne 82 KM wystarczą do spokojnej eksploatacji. Dla niewprawionych i niecierpliwych za mało mocy ale ja jeździłem bez stresu nawet z pełnym obciążeniem, właczonymi światłami i klimatyzacją. Poza tym już napisano wyżej - duży, wygodny i bezpieczny. Mimo, że FIAT... Pozdrawiam, Mejson Link Zgłoś
Gość: Jacenty Re: Fiat Brava czy warto kupić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 22:38 Ja kupiłem bravę (rocznik 96) równo rok temu, miała wtedy przebiegu 140.000 km. Kupiłem z pewnych rodzinnych rąk, po remontach i wymianach krytycznych elementów- rozrząd, wydech, koncówki drążków kierowniczych. Mój kuzyn zachorował na nowy samochód. Rok mojej eksploatacji był bezawaryjny, tylko benzyna i dolewka oleju, ok 1l. Przejechałem 10 tys. km. Samochód bardzo chwale, wygodny, dynamiczny ( 1,6 pojemności, 103 KM ).Spalanie w granicach 7- 9l. Polecam każdemu, ale tylko z pewnych rąk, po właściwej eksploatacji. Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Fiat Brava czy warto kupić IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.10.04, 23:14 Jesli brac po uwage stosunek ceny do walorow, warto. Silniki 1,2 1,6 i JTD. Link Zgłoś
fabricio Re: Fiat Brava czy warto kupić 23.10.04, 23:27 Nie kupuj tego!!!!Po 3 latach rozsypie Cie się i będziesz mógł tylko pozamiatać po nim.Nie popełniaj tego błędu!!!!!! Link Zgłoś
firehand Nie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.10.04, 00:55 fabricio napisał: > Nie kupuj tego!!!!Po 3 latach rozsypie Cie się i będziesz mógł tylko pozamiatać > > po nim.Nie popełniaj tego błędu!!!!!! Pierwszy glos na NIE. I jaki glosny! Znaczy - fachowiec sie odezwal. Ten co kupil czy ten co zamiatal? Link Zgłoś