Dodaj do ulubionych

Nowy Opel Astra

21.03.12, 15:05
Lepsze to niż VW/Skoda/Audi (widły od siana/kura/łańcuch od krowy).

I tyle w temacie.
Obserwuj wątek
    • Gość: wiki Re: Nowy Opel Astra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.12, 15:19
      @ ekspert`motoryzacji zgadzam się z tobą
    • Gość: gosc Re: Nowy Opel Astra IP: *.tom-net.pl 21.03.12, 17:24
      popieram
      a vw malowac na zielono i w krzaki
    • Gość: tralala Re: Nowy Opel Astra IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.03.12, 17:50
      Co raz bardziej podobny do mojej Bravy.
    • Gość: lolo eskimos Re: Nowy Opel Astra IP: *.150.187.3.csa-net.pl 21.03.12, 18:32
      ople sa ładne i rzeczowe ale mi najbardziej podoba sie vectra gts elegancka muskularna i masywna a te cechy najbardziej cenie nowe ople sa ładne ale troche mniej masywne i przez to mniej eleganckie
    • Gość: Turbo Re: Nowy Opel Astra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.12, 18:34
      Przypominam, że pierwszy tą bryłę, łezki w reflektorach, przetłoczenia na masce i z boku oraz tylne okienka miał i30 w 2007 roku. Co do wyglądu to bardzo ładny smaochód, jak wielo ostatnio kompaktów, teraz i Hyundai i KIA i Opel i Citroen c4 i Renault laguna wyglądają prawie identycznie. Co do opla to tylko nadwaga jest straszna i całe turbo diabli biorą nie ma zysku na osiągach i na spalaniu. Pozdrawiam
    • Gość: fakej Re: Nowy Opel Astra IP: *.dynamic.chello.pl 21.03.12, 19:00
      opel to złom
    • Gość: Gość Re: Nowy Opel Astra IP: *.lcs.net.pl 21.03.12, 19:37
      twoja pala to zlom
    • Gość: Gość Re: Nowy Opel Astra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.12, 20:30
      Tylko żeby te twardawe plastiki we wnętrzu poprawili... byłoby bosko.
    • Gość: rdzOpel Re: Nowy Opel Astra IP: *.adsl.inetia.pl 21.03.12, 21:21
      w czym lepsze od VW/Skody/AUDI?? Ze ekelogiczniejsze, bo sie rozklada po 6 latach?
    • cezar85 Re: Nowy Opel Astra 21.03.12, 22:06
      opel? nie dzięki
      fordem będę jeździł
    • Gość: Pluto Re: Nowy Opel Astra IP: *.dynamic.chello.pl 21.03.12, 22:55
      Całkiem ładne, zwarta i spójna bryła bez udziwnień, spoko auto. Ciekawe czy poprawia tandetny plastik w środku bo głównie to mnie najbardziej zniechęcało u Opli. Czekam na szczegóły techniczne.
    • Gość: Garfield Re: Nowy Opel Astra IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.12, 00:25
      @Pluto
      Na pewno plastik jest lepszy niż w Wieśwagenie.
      Tam zupełną normalnością jest, że przecierają się przyciski i pokrętła po roku, góra dwóch używania auta. Nawet jak tworzywa są miękkie, to wszystko momentalnie się rysuje. Sprawia tylko przyzwoite wrażenie w salonie, a w praktyce okazuje się tandetne. Więc u konkurencji, patrząc na takiego Volkswagen to dopiero mamy tandetę...
    • Gość: jacek Re: Nowy Opel Astra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.12, 08:02
      Bardzo ładny samochód. Poprzednia generacja też mi się bardzo podobała do czasu pierwszej przejażdżki. Po kilkuset metrach za kierownicą czar prysnął. Po dwóch dniach znienawidziłem Astrę.
    • Gość: janek Re: Nowy Opel Astra IP: 91.208.10.* 22.03.12, 08:45
      ale nudne auto...
    • Gość: mateo Re: Nowy Opel Astra IP: *.ip.netia.com.pl 22.03.12, 09:24
      ktos wie jakie zmiany dokladnie zaszly ? ja zauwazylem tylko zmiane grila
    • Gość: z innej strony Re: Nowy Opel Astra IP: *.mofnet.gov.pl 22.03.12, 09:43
      Opel astra IV to prawdopodobnie najlepszy kompakt, ale ma pewne wady - cena, zwłaszcza jeśli chodzi o mocniejsze silniki, druga rzecz - auto ma 4,4 m długości, a mniej miejsca w środku niż kompakty z 4,25 m.
      Mając do wyboru podobnie wyposaż. i z silnikami 1,4 100 (oplowski) i 1,4 109 (hyundaiowski) - corsa za ok. 47, hyundai i30 z 2011 r. za 47 i astra za ponad 60 - wybrałbym hyundaia i30.
    • Gość: Wujek Dobra Rada Re: Nowy Opel Astra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.12, 09:51
      Opel jeżeli nie zmieni polityki cenowej pogrąży się tak jak Fiat po wchłonięciu Chryslera.
      Modele Astra Insignia Corsa są stanowczo za drogie.Ceny mogłyby spaść o 10 tysięcy i byłoby ok.
    • Gość: Pan Tadeusz Re: Nowy Opel Astra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.12, 10:06
      @rdzOpel - "w czym lepsze od VW/Skody/AUDI?? Ze ekelogiczniejsze, bo sie rozklada po 6 latach?"

Lubię opinie folksdojczów ludzi którzy nawet nie potrafią używać polskich znaków oraz interpunkcji...

@Pluto - "Ciekawe czy poprawia tandetny plastik w środku bo głównie to mnie najbardziej zniechęcało u Opli."

Nie zgodzę się z Tobą, miałem okazję jeździć nową Astrą i jej jakość we wnętrzu oceniam bardzo dobrze, oczywiście są znacznie lepiej wykończone auta, ale nie w tym przedziale cenowym. Reasumując konkurencja Golf, Focus, Auris oferuje bardzo podobny poziom. Innym argumentem przemawiającym za Astrą jest to że jej produkcja odbywa się w Polsce (taki mały nacjonalistyczny akcent).
    • Gość: jan Re: Nowy Opel Astra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.12, 12:24
      Opel robi chyba najładniejsze samaochody w klasie sredniej. czym jest to życie? zycietowiecej i dodaj com
    • sebbek303 Re: Nowy Opel Astra 22.03.12, 12:37
      Opel !
      Karoserie fajne niezle wygladajace
      Zawieszenie w nowej generacji Opli daja rade ,
      Materjaly we wnetrzu sa coraz to lepsze ,
      Tylko do jasnej holery dlaczego zapychaja do przyciezkawych karoserji taaak slabiutkie motorki , no zall ... a poza tym to " Wir Lieben Autos "
    • Gość: vtec Re: Nowy Opel Astra IP: *.rzeszow.vectranet.pl 22.03.12, 13:23
      Szkoda, że urosłem na 190 cm i takie auta są dla mnie za małe. No może jakbym jeździł sam, ale niestety za mną również ktoś musi siedzieć.

www.autokoncern.pl
    • Gość: metrus Re: Nowy Opel Astra IP: *.centertel.pl 22.03.12, 13:28
      nieudolna zrzynka z nowej i30.
    • wookiee.chewbacca Re: Nowy Opel Astra 22.03.12, 13:31
      Jest mi za Was wstyd! W komentarzach tylko obelgi dla wszystkich bez wyjątku producentów samochodów, NIE MA ANI JEDNEGO, który dostąpiłby zaszczytu pozytywnej opinii Polaka. A czym jeździcie? Spójrzcie z okna swojego bloczyska na samochód stojący jednym kołem na chodniku a drugim w gęstym błocie, które kiedyś miało być trawnikiem. Tak, ten samochód jest najlepszy ze wszystkich.
    • Gość: inzynier ds jakosc Re: Nowy Opel Astra IP: *.150.187.3.csa-net.pl 22.03.12, 14:23
      opel jest dobry a materiały to np vectra b i c maja lepsze od insigni takie sa koszty szybkiej i tanszej produkcji.opel miał zawsze mieciutkie deski a teraz troche ładniej w srodku ale kosztem jakosci ale itak j love opel

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka