Dodaj do ulubionych

trudny wybor (Vectra, Mondeo, Accord, Volvo)

• Gość: jac Re: trudny wybor (Vectra, Mondeo, Accord, Volvo) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.04, 00:18
      na razie przetestowalem: Avensis 2D4D 2 l, 280Nm, 116KM, Mondeo TDCi 2l, 130KM,
      330Nm oraz Mondeo ST3l 226KM, 285Nm. Moje wnioski sa nastepujace na razie:

kolejnosc od najlepszej opcji do najgorszej :
      1 Mondeo diesel
      2. Mondeo ST
      3. Avensis

Avensis - przecietne auto jesli chodzi o osiagi - raczej wolowate, dobrze sie
      toczy ale bez radosci z jazdy, wnatrze przyjemniejsze od Mondeo ale halas we
      wnetrzu podobny do Mondeo beznzyny i diesla. Natomiast jesli chodzi o Mondeo to
      zarowno benzyna jak i diesel sa stanowczo zbyt glosne przy predk. ok 150 km/h i
      wiecej - chodzi o halas powietrza i ukladu jezdnego, silnik jest OK - mruczy
      sobie basowo i jest do wytrzymania. Jesli chodzi o osiagi to na przwde diesel
      przy predkosci podroznej nie ustepuje ST a ruszanie z piskiem opon spod swiatel
      mam juz za soba - dlatego lepszy jest diesel od ST. Jeszcze jedna uwaga -
      komfort jazdy ST na trasie - raczej problematyczny - auto swietnie trzyma sie
      drogi ale jest zbyt twarde. Model nie sportowy Mondeo bardziej przypomina mi
      Audi jesli chodzi o komfort jazdy niz ST. A wiec jesliby Mondeo bylo cichsze to
      wyboru dokonalbym szybko. Na razie wybieram sie przetestowac Volvo i Accorda.
      cdn.
      • Gość: Kaszana Re: Do jaca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.04, 10:38
        Czy nie chcesz poczekać na Mondeo TDCI 2,2( 155KM i 360 Nm a z overboostem 400)
        Czytałem,że ma niesamowitą kulturę pracy,dobre przyspieszenie(podawali 8,7 sek.
        do 100 km)i przede wszystkim elastyczność( 60-100 4 bieg 5,8 sek).
      • Gość: Pit Re: trudny wybor (Vectra, Mondeo, Accord, Volvo) IP: 80.72.35.* 04.07.04, 19:23
        > Natomiast jesli chodzi o Mondeo to
        > zarowno benzyna jak i diesel sa stanowczo zbyt glosne przy predk. ok 150 km/h
        i
        > wiecej - chodzi o halas powietrza i ukladu jezdnego
        Niestety moge tylko potwierdzic - Mondi nie jest za cichy przy duzych
        predkosciach. Glownie za sprawa aerodynamiki. Poza tym - zawieszenie cywilnej
        wersji, osiagi TDCi w trasie - bdb. Ale przy wydawaniu 150kpln raczej na pewno
        znajdziesz lepsze auta, choc nie bedzie to roznica kolosalna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka