Gość: jac Re: trudny wybor (Vectra, Mondeo, Accord, Volvo) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.04, 00:18 na razie przetestowalem: Avensis 2D4D 2 l, 280Nm, 116KM, Mondeo TDCi 2l, 130KM, 330Nm oraz Mondeo ST3l 226KM, 285Nm. Moje wnioski sa nastepujace na razie: kolejnosc od najlepszej opcji do najgorszej : 1 Mondeo diesel 2. Mondeo ST 3. Avensis Avensis - przecietne auto jesli chodzi o osiagi - raczej wolowate, dobrze sie toczy ale bez radosci z jazdy, wnatrze przyjemniejsze od Mondeo ale halas we wnetrzu podobny do Mondeo beznzyny i diesla. Natomiast jesli chodzi o Mondeo to zarowno benzyna jak i diesel sa stanowczo zbyt glosne przy predk. ok 150 km/h i wiecej - chodzi o halas powietrza i ukladu jezdnego, silnik jest OK - mruczy sobie basowo i jest do wytrzymania. Jesli chodzi o osiagi to na przwde diesel przy predkosci podroznej nie ustepuje ST a ruszanie z piskiem opon spod swiatel mam juz za soba - dlatego lepszy jest diesel od ST. Jeszcze jedna uwaga - komfort jazdy ST na trasie - raczej problematyczny - auto swietnie trzyma sie drogi ale jest zbyt twarde. Model nie sportowy Mondeo bardziej przypomina mi Audi jesli chodzi o komfort jazdy niz ST. A wiec jesliby Mondeo bylo cichsze to wyboru dokonalbym szybko. Na razie wybieram sie przetestowac Volvo i Accorda. cdn. Link Zgłoś
Gość: Kaszana Re: Do jaca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.04, 10:38 Czy nie chcesz poczekać na Mondeo TDCI 2,2( 155KM i 360 Nm a z overboostem 400) Czytałem,że ma niesamowitą kulturę pracy,dobre przyspieszenie(podawali 8,7 sek. do 100 km)i przede wszystkim elastyczność( 60-100 4 bieg 5,8 sek). Link Zgłoś
Gość: Pit Re: trudny wybor (Vectra, Mondeo, Accord, Volvo) IP: 80.72.35.* 04.07.04, 19:23 > Natomiast jesli chodzi o Mondeo to > zarowno benzyna jak i diesel sa stanowczo zbyt glosne przy predk. ok 150 km/h i > wiecej - chodzi o halas powietrza i ukladu jezdnego Niestety moge tylko potwierdzic - Mondi nie jest za cichy przy duzych predkosciach. Glownie za sprawa aerodynamiki. Poza tym - zawieszenie cywilnej wersji, osiagi TDCi w trasie - bdb. Ale przy wydawaniu 150kpln raczej na pewno znajdziesz lepsze auta, choc nie bedzie to roznica kolosalna. Link Zgłoś