Dodaj do ulubionych

Badanie techniczne dla rowerów obowiązkowe

• Gość: dziki_z_lasu Re: Badanie techniczne dla rowerów obowiązkowe IP: *.rkt.umed.lodz.pl 11.04.12, 15:15
      Obowiązkowa to powinna być homologacja na rowery, bo to co sprzedają po marketach jest często niebezpieczne. Rowery bez odblasków i z wątpliwej jakości materiałów nie powinny być dopuszczane do sprzedaży. Raz kupiłem tani rower ... po miesiącu rozleciał się w czasie jazdy przedni widelec. Całe szczęście że jechałem pustą drogą bo inaczej rozmawiał bym z wami co najwyżej na seansach spirytystycznych. Co do przeglądów to już głupota godna kolesi Palikota. Niby co mieli by sprawdzać? Hamulce? od czego są podeszwy!
    • Gość: czujduch Re: Badanie techniczne dla rowerów obowiązkowe IP: 193.164.157.* 11.04.12, 15:40
      Wiem jedno: rowerzystów traktuje się jak święte krowy. Oni nie muszą przestrzegać przepisów kodeksu drogowego, a policja ich za to nie sciga. Tak więc jeżdżą jak chcą, na rowerach w różnym stanie. Raz taki jeden podczas slalomu między samochodami stracił równowagę, zarysował mi drzwi i urwał lusterko. No i uciekł. Wezwana policja tylko wzruszyła ramionami - przecież mam AC, dostanę odszkodowanie. Tyle tylko, ze to moje AC i za likwidację tej szkody podwyższą mi składkę. Pytam się więc: dlaczego cyklistów nie traktuje się tak jak innych użytkowników dróg?!
    • Gość: rk Re: Badanie techniczne dla rowerów obowiązkowe IP: *.xdsl.centertel.pl 11.04.12, 16:05
      @ liczbynieklamia teraz to doje.ałeś do pieca Jeśli nie jeździsz rowerem do zastosowań specjalnych (typu BMX albo MTB), to przekroczenie 30km/h nie jest ani problemem, ani specjalnie wielkim wysiłkiem. Nawet jeśli rowerem jest stara Ukraina.

jak cos koles to bmx jest to taki malutki rowerek do stuntu a mtb to taki górski i ubezbieczenie chyba ciebie gnie to ja joz wole kupic chinola skuter i go opłacac..
    • Gość: czekista Re: Badanie techniczne dla rowerów obowiązkowe IP: *.ip.netia.com.pl 11.04.12, 16:26
      badanie techniczne roweru-paranoja , premier matol-paranoja , prezydent straznikiem zyrandola-paranoja - tak trzymac
    • Gość: wiesiek Re: Badanie techniczne dla rowerów obowiązkowe IP: 88.220.124.* 11.04.12, 18:03
      Dlaczego podczas kontroli drogowej poseł wyciąga legitymację poselską , a przecież policjant wyraźnie prosi o prawo jazdy i dowód rejestracyjny ?
      Przecież Maciej Mroczek też może sobie kupić rower , i korzystać z niego ,pomimo tego czy jest z ruchu palikota czy też innej nieudolnej partii.
      Przecież nie został wybrany do sejmu po to ażeby wymyślać idiotyzmy ?
    • Gość: duszek Re: Badanie techniczne dla rowerów obowiązkowe IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 11.04.12, 18:24
      skojarzenia po tekstach-czy wyborcy są chorzy?-wybierają potem chrzanią i psioczą
      leczmy my ssię wyborcy zanim pojdziemy do urn!!!!!!!!
    • Gość: rafubikes.pl Re: Badanie techniczne dla rowerów obowiązkowe IP: *.lublin.mm.pl 12.04.12, 07:56
      a może wprowadzić ubezpieczenie od słuchania głupot ??
    • Gość: Fabian Re: Badanie techniczne dla rowerów obowiązkowe IP: *.adsl.inetia.pl 12.04.12, 08:25
      Niech się lepiej zajmą lekami dla chorych na nowotwory, bo jak się okazało manipulowaniem przepisami stali sie niebezpieczni dla społeczeństwa! Albo niech już lepiej nie robią nic bo czego sie dotkną to ....
    • Gość: Staś Re: Badanie techniczne dla rowerów obowiązkowe IP: *.tktelekom.pl 12.04.12, 16:48
      Czyżby pomroczność posła dosięgła o zmroku
    • Gość: Gość Re: Badanie techniczne dla rowerów obowiązkowe IP: *.16-1.cable.virginmedia.com 12.04.12, 22:23
      Niech se badanie mózgu wprowadzi debil jeden. To państwo to coraz bardziej jest nie do życia.
    • Gość: Krzysztof Re: Badanie techniczne dla rowerów obowiązkowe IP: 212.160.172.* 13.04.12, 12:56
      Poseł Mroczek trochę przesadził co do badań technicznych, ale co do obowiązkowego ubezpieczenia OC, to byłbym za. Wiadomo bowiem, ze w przypadku gdy sprawcą wypadku jest rowerzysta, to jest strata i naprawa na własny koszt lub AC, a dlaczego ze swojego. Można by to zrobić tak, że ubezpieczający samochód, jak ma rower to ma zaznaczone że OC dotyczy też i jazdy rowerem, a w przypadku gdy jest tylko rower wykupuje sobie osobne OC, choć w przypadku posiadania samochodu i tak warto wykupić osobne OC na rower ...
    • Gość: Loool Re: Badanie techniczne dla rowerów obowiązkowe IP: *.ip.dobranet.pl 13.04.12, 22:07
      Chyba ich zaprzeproszeniem po****ło :( Niech Posłowie dadzą do przeglądu swoje mózgi bo widać że głupieją z każdym dniem. Już nie mają z czego kasy zdzierać? Nie dość że paliwo po 6zł za litr i przeglądy motorowerów. (Kiedyś nie były obowiązkowe) W niektórych krajach są traktowane jako rowery. Więc NASTEPNYM RAZEM NIE GŁOSOWAĆ NA TOTALNYCH ****** ;(
    • Gość: Gość Re: Badanie techniczne dla rowerów obowiązkowe IP: *.dynamic.chello.pl 02.05.12, 22:16
      hAahaha pewnie już lapówy ida zeby to zrobic bo kase salony wiecej beda zarabiac zenada ta polska

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka