Dodaj do ulubionych

waszym zdaniem ...

01.06.12, 14:31
.. jakie modele aut sprzedawane w Polsce
zasluguja na miano najpaskudniejszych ?

od 1 do 3
Obserwuj wątek
    • milos75 Re: waszym zdaniem ... 01.06.12, 14:48
      1. Skoda Fabia
      2. Nissan Juke
      3. Dacia Duster
    • qqbek Re: waszym zdaniem ... 01.06.12, 15:01
      3. Dacia Logan
      2. Śkoda Fabia
      ...daleko, daleko nic...

w końcu niekwestionowany (IMHO) lider brzydoty
      1. KIA Soul
      • trypel Re: waszym zdaniem ... 01.06.12, 15:12
        soul jest super, prawie tak jak nissan cube

brzydactwa rekordowe to nieprodukowana thalia poprzednia (obecna jest jaki pierdyliard x ładniejsza), volvo c30 i rexton
      • milos75 Re: waszym zdaniem ... 01.06.12, 15:25
        Rozumiem, że chodzi o auta aktualnie sprzedawane w Polsce, dlatego nie wymieniłem Logana (teraz jest tylko MCV), Thalii 1 czy choćby Multipli 1, Palio czy Scenika RX4, które znalazłyby się niewątpliwie na liście wszechczasów.
        • henryk245 Re: waszym zdaniem ... 01.06.12, 15:50
          zamierzam zwiedzic Polske wzdlu i wszerz
          gdyz niezrobilem tego mieszkajac w kraju

niechce by zlodzieje zepsuli podroz zycia
          auto dla mnie to tylko srodek transportu
          a nie przedluzenie penisa

czego zlodzieje mi nieukradna ?
          chodzi o nowe autozgwarancja
          i bez klopotow.
          • trypel Re: waszym zdaniem ... 01.06.12, 16:04
            skróć penisa i kup sobie rower.

23 mln zarejestrowanych aut
            16 tys kradzieży z tego ostrożnie liczac 20% (3000 ) to próby wyłudzenia odszkodowania.
            zostaje 13 tys kradzieży na 23 mln aut.

Faktycznie ryzyko kradzieży jest olbrzymie. Mniej więcej takie jak to że w drewnianym kościele cegła na łeb spadnie.
            • lazy.eye Re: waszym zdaniem ... 03.06.12, 13:14
              Nie do końca tak. Jeśli od tych 23 mln odliczysz złomy to zostanie ok. 1.5 mln. aut poniżej 5 lat. Do tego te kradzieże znając kreatywne statystyki naszej policji możesz spokojnie pomnożyć przez 5 i dodać do tego kradzieże kół, poduszek, radia itp. I wtedy to ryzyko wygląda inaczej:)
              A jak bardzo chcesz mogę Ci polecić miejsca w Warszawie, gdzie masz gwarancję utraty samochodu lub wyposażenia w ciągu max. pół godziny.

A nawiasem mówiąc zwiedzanie Polski to średni pomysł. Brud, smród, ubóstwo, bieda i drożyzna w skrócie. Nawet Rumuni już tu nie przyjeżdżają żebrać.
              • milos75 Re: waszym zdaniem ... 03.06.12, 13:24
                lazy.eye napisał:

>>
                > A nawiasem mówiąc zwiedzanie Polski to średni pomysł. Brud, smród, ubóstwo, bie
                > da i drożyzna w skrócie. Nawet Rumuni już tu nie przyjeżdżają żebrać.

Czy my mieszkamy w tym samym mieście/kraju? Sporo jeżdżę/latam po Europie i różnicę z roku na rok widzę coraz mniejszą, a do domu wracam z coraz większą przyjemnością. Jak byłem pierwszy raz w życiu w Londynie na początku lat 90'tych to nie była różnica tylko po prostu kosmos, inna galaktyka. Teraz mogę wrócisz skądkolwiek i nigdy nie ma szoku. Nie wiem tylko czy macie taką krótką pamięć czy po prostu lubicie narzekać?
                • milos75 Re: waszym zdaniem ... 03.06.12, 13:28
                  A już pisanie, że nie ma sensu zwiedzać naszego pięknego kraju, to jakiś absurd jest kompletny. Przy czym byłem już we wszystkich krajach w Europie i na wszystkich kontynentach poza Australią i mogę tylko napisać, że nie rozumiem takiego myślenia.
                  • milos75 Re: waszym zdaniem ... 03.06.12, 13:29
                    Może po prostu nie znacie Polski lub jak piszą niektórzy z pogardą bolandy czy innej pomrocznej...
              • trypel Re: waszym zdaniem ... 03.06.12, 21:12
                lazy.eye napisał:

> A jak bardzo chcesz mogę Ci polecić miejsca w Warszawie, gdzie masz gwarancję u
                > traty samochodu lub wyposażenia w ciągu max. pół godziny.

No popatrz - od 15 lat z małymi przerwami tu mieszkam. Jezdzę zawsze autem poniżej 3 lat, zawsze marek popularnych (vw, audi, opel) i w popularnych kolorach (srebrny, czarny). Od dobrych 10 lat nie bawie sie w strzeżone parkingi i jakoś nawet mi kół nie ukradli.

>
                > A nawiasem mówiąc zwiedzanie Polski to średni pomysł. Brud, smród, ubóstwo, bie
                > da i drożyzna w skrócie. Nawet Rumuni już tu nie przyjeżdżają żebrać.

widać żyjemy w innych wymiarach i tylko forum umozliwia kontakt.
          • kontik_71 Re: waszym zdaniem ... 01.06.12, 17:05
            Zostan w domu. Po co masz sie stresowac w tej dzikiej, bandyckiej Polsce? Jeszcze Cie zamorduja i zgwalca po smierci, przeciez wiadomo, ze takie rzeczy sa codziennoscia w Twojej bylej ojczyznie..
            • nazimno kontik_71, zjadles cos nieswiezego??? 06.06.12, 10:21
              Po smierci NIE MOZNA ZGWALCIC.

Co najwyzej mozliwy bylby akt nekrofilii, ale to rownie obrzyliwe, fuuuuuuujjjjj.

PS
              Zadzwon moze do stacji pomiarow czystosci powietrza.
              Moze sie dowiesz, co Ci tak zaszkodzilo.
            • milos75 Mało tego !!! 07.06.12, 10:47
              Wzdłuż ulic, na latarniach i płotach wiszą zwłoki upolowanych zwierząt aby mięso się wysuszyło.
              W przydrożnych lasach grasują całe rodziny, uzbrojone w dzidy i polujące na posiłek.
              Ich zakrwawione twarze, wykrzywiają się w straszliwym grymasie wściekłości gdy wznoszą okrzyk po znalezieniu zwierzyny.
              Tłumy Polaków odzianych w skóry padłych zwierząt domowych, wyrywa sobie mięso na ulicach miast i gryzie się wzajemnie gdy jeden drugiemu chce zabrać kość wołu lub konia.
              Pod stadionami całe tłumy prostytuujących się kilkunastoletnich dziewczynek i chłopców, którzy zajmują się z kolei okradaniem zagranicznych turystów.
              Wszędzie wałęsają się bezpańskie psy, często ranne, bez kończyn, które są odrywane żywcem przez matki, by nakarmić swoje dzieci.
              W centrach dużych miast, morderstwa są popełniane co jedenaście sekund a na każdym rogu stoją handlarze narkotyków i uzbrojeni bandyci.
              Miejskie autobusy, upaprane błotem i poobijane na bezdrożach, ledwo przeciskają się przez przeszkody w postaci spalonych wraków i stert opon.
              Tyfus, dur brzuszny i malaria, to najczęstsze dolegliwości i plagi na terenie Polski i wszystkich większych miast.
              Dodatkowo, w pobliżu stadionów są liczne ogniska dżumy i aids.
              Każdego dnia w katastrofach i wypadkach ginie od 150 do 300 obywateli a służba zdrowia nie jest w stanie pomóc nawet w przypadku ataku wyrostka robaczkowego.
              Stacje benzynowe opanowane są przez mafię i nikt, kto nie należy do jej szeregów, nie ma prawa tankować.
              Może jedynie nabyć olej lub hamburgera.
              Szpitale przepełnione są umierającymi ludźmi, nie ma miejsc nawet na korytarzach.
              Brak leków, strzykawek i podstawowych środków higieny spowodował że szpitale i przychodnie zostały odizolowane przez wojsko, jako miejsca skażone.
              Dworce i lotniska to z kolei siedlisko narkomanów, trędowatych i bezdomnych.
              Zajmują nawet torowiska między peronami a brak dworcowych służb porządkowych uniemożliwia udrożnienie torów.
              Przestoje na kolei sięgają nawet dwóch, trzech dni, kiedy umrą zajmujący tory bezdomni i ulotni się wpuszczony przez policję, sarin.
              W tunelach metra, chowa się zmarłych bo cmentarze dawno zostały zamknięte i otoczone przez żołnierzy.
              Na lotniskach grasują uzbrojone bandy, które zabierają przylatującym bagaże i kosztowności.
              Pobicia i zabójstwa w hali przylotów na Okęciu, to codzienność a policja jest bezradna.

Tak poza tym, to fajnie u nas jest.
              Serdecznie zapraszamy Anglików, Hiszpanów i Niemców.
              No dobra... Rosjan też :)

Polska Gola !!!
          • lazy.eye Re: waszym zdaniem ... 03.06.12, 13:17
            Nie prościej wynająć? Taniej niż utrata wartości przy odsprzedaży nowego auta.
          • qqbek Re: waszym zdaniem ... 07.06.12, 23:51
            henryk245 napisał:

> zamierzam zwiedzic Polske wzdlu i wszerz
            > gdyz niezrobilem tego mieszkajac w kraju

"Nie" z przymiotnikami łącznie, z czasownikami oddzielnie.
            Czego więc nie zrobiłeś?
            Wzdłuż?

> niechce by zlodzieje zepsuli podroz zycia

Czego nie chcesz?
            Zło się już dawno tutaj nie dzieje, tutaj kradnie się mniej aut niż w krajach "cywilizowanych".

> auto dla mnie to tylko srodek transportu
            > a nie przedluzenie penisa

Przyda się i jedno i drugie... albo alternatywnie - Słownik Poprawnej Polszczyzny (miast auta lub przedłużenia).

> czego zlodzieje mi nieukradna ?

Czego nie ukradną?
            Wszystkiego co nie jest nową Toyotą Yaris lub nowym autem za ponad 100k, co zamkniesz i pozostawisz z włączonym alarmem na noc.
            W tym kraju kradnie się albo na zamówienie, albo na części. Właściciele nowych aut średniej klasy śpią zaś spokojnie :)
            No, ale to kraj, gdzie mówi się (jeszcze) po polsku. Jak przyjeżdżasz z kraju, gdzie mówi i pisze się po polskiemu, to rzeczywiście masz skrzywiony obraz.

> chodzi o nowe autozgwarancja
            > i bez klopotow.

"autozgwarancją" i "bez kłopotów" - kup sobie koreańca promowanej ostatnio marki - będziesz miał 7 lat na "wzdłu i wszerz"
    • henryk245 Re: waszym zdaniem ... 01.06.12, 15:11
      jaki model i kolor jest najwiekszym obciachem
      ktorego zlodzieje unikaja ?
      • wsk175 paszczur wszechczasów całej galaktyki 01.06.12, 16:01
        pontiac aztec
        • milos75 Re: Scenic RX4 był/jest... 01.06.12, 16:41
          równie paskudny. I nasz, rodzimy, europejski :-)
          • dyktator_bolandy Re: Scenic RX4 był/jest... 01.06.12, 18:10
            no proszę, jak to siem Polaki dowartościowali- francuski samochód to już "ich", rodzimy, europejski ...
            • henryk245 ciekawostka,moze sie przydac ... 01.06.12, 18:36
              srodek dnia,sredniej wielkosci szwedzkie miasteczko
              o miejsce na parkingu w centrum ..eech mozna pomazyc

ale musialem wiec wjechalem na centralny parking-ciasno/pelno
              az tu widze czerwonego SAAB'a a po obu jego stronach po jednym
              pustym miejscu,podjezdzam i huuura mam miejsce-parkuje

wysiadam i co widze?po obu stronach na szybach saaba pokaznej
              wielkosci kartki z textem "Jag har AIDS" , ludzie tak jakos dziwnie
              sie namnie patrzyli wiec wsiadlem do auta i odjechalem
              niesprawdzalem co dalej bylo z tym SAAB'em,tak jakos glupio bylo by pytac.
            • milos75 Re: Scenic RX4 był/jest... 01.06.12, 19:42
              Nie wiem gdzie mieszkasz ale ja właśnie wróciłem z Moskwy i tam to jest dopiero bolanda więc tym bardziej doceniam naszą wspólną, zjednoczoną Europę. A za kilka lat może to Francuzi się będą musieli dowartościowywać ale nie będę miał z tym problemu tak jak i teraz nie mam kompleksów.
              • dyktator_bolandy Re: Scenic RX4 był/jest... 02.06.12, 12:04
                konie kują, żaba nogę wystawia
                haha
                • milos75 Re: Scenic RX4 był/jest... 02.06.12, 12:50
                  Typowe bolandzkie kompleksy pokolenia wychowanego w komunie...
    • boomslang99 Re: waszym zdaniem ... 03.06.12, 12:24
      1. skoda fabia kombi
      2. skoda fabia hatchback
      3. skoda yeti
    • czujny_obywatel Re: waszym zdaniem ... 03.06.12, 12:28
      Zdecydowanie najpaskudniejszą rzeczą pod słońcem jest:
      Używany turbodiesel od handlarza samochodowymi wrakami.

• derff Re: waszym zdaniem ... 06.06.12, 10:15
      Dodge Kaliber absolutny lider ale też wymieniłbym Cayenne
    • darmowy1 Re: waszym zdaniem ... 06.06.12, 11:00
      Z przekory napiszę, że 4-letnie VW Polo :)

Ale faktycznie fabieda sedan i długo długo nic.
      Nie wiem, czy klepią jeszcze renault velsatis - wygląd eleganckiej mobilnej trumny.
      • ulubiony19 Re: waszym zdaniem ... 09.06.12, 18:10
        1. Mini Coupe. Jak to było...? ...Ubrałem czapke tył napszut. Nie ma startu do Mini klasik hatchback, nawet jeśli chodzi o sposób, w jaki jeździ, ale poza tym to bym śmigał. Wóz chce być tak niemejnstrimowy, że koniec końców wstawiłbym go do durszlaka, ustawił nad wanną i czekał aż ociekając wypełni ją mejnstrimowym sokiem. Sok ów wypiłbym na dzień drugi, po czym założyłbym dziurawy szal, trampki do kolan, rajbany na pół twarzy i ruszył w miasto, gdzie na zielonym świetle przesyłabym se utrzymane w stylu dub Gotye z tableta na AjFona 4S (for Steve, ojej ale się wzruszyłem, rzyg) Siódmego dnia bym siedział w domu, bo ponoć Bóg też był hipsterem.
        2. Hyundai Veloster. Pierwszy heczbeg 4d. Jaaasne...
        www.youtube.com/watch?v=rX7wtNOkuHo
        3. Kia Venga. Prowadź ciekawe życie.

A generalnie rzecz biorąc to nie mamy o czym pisać. Ogólnie w Polsce nie ma nic ciekawego do kupienia. Europa to kontynent niesamowicie bidny i olewany, jeśli chodzi o motoryzacyjny krajobraz. Japonia, Australia, Afryka... są przed nami o lata świetlne. Można powiedzieć, że sami tego chcieliśmy.
        Nie wiem, jaki kontynent to Turcja, ale tam mają np. Anadola A8. Ależ on piękny. Im trzeba zadać pytanie, jak w temacie.

Poza tym witam wszystkich ponownie po dłuższej przerwie;)
    • rysiekk111 po 1sze pseudosenady z "doklejonym" bagażnikiem 10.06.12, 00:31
      to zaraza która toczy stylistuf od czasów forda oriona a może i wcześniej
      obecnie n.p. reno thalia
      a jeszcze niedawno logan, fabia, polonez atu
      czy przypadki bardzo ciężkie w postaci VW jetty
      krotki bagażnik może znośnie wyglądać o ile jest naturalnym , ciągłym przedłużeniem kadłuba jak w audi.
      Gdy jest rozdmuchany by pełnić role kufra wychodzi tragedia

wszystko przez drobnomieszczańskie "poczucie estetyki" co poniektórych, ale to nie do drobnomieszczan mam pretensje ze nimi sa, lecz do grup trzymających motoprzemysl (i sprzedajnych stylistuf ), ze im wmawiają ze takie potworki to som "eleganckie" i z chciwości oszpecają przestrzeń publiczną
    • rysiekk111 po 2gie: te z rozciagnietymi lampami n.p. Spark 10.06.12, 00:35
      Nowy Spark jest tu przypadkiem skrajnym i patologicznym, ale w każdej prawie firmie zauważamy tendencję do rozciągania lamp w górę i zniekształcania ich bez ładu i składu.
    • rysiekk111 po 3cie ocieżalość n.p. tyl Aurisa 10.06.12, 00:39
      od dawna już można zauwazyc że optyczna lekkość nie jest w cenie u stylistuf
      zderzaki , progi, nieproporcjonalnie wysokie burty co w połączeniu z jednolitym malowaniem calosci daje efekt potwornej ociężałości

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka