IP: *.mielec.sdi.tpnet.pl 19.03.02, 11:40
Witam Mam wielką ochotę kupic Forda Focusa. Proszę bardzo użytkowników o
opinie na jego temat. Myślę oczywiście o nowym z salonu.
Obserwuj wątek
    • Gość: martynka Re: Focus IP: 192.168.1.* 19.03.02, 11:45
      Hej, było juz kilka wątków na ten temat - poszukaj....:)
      • Gość: Mirek Re: Focus IP: *.mielec.sdi.tpnet.pl 19.03.02, 11:46
        Gość portalu: martynka napisał(a):

> Hej, było juz kilka wątków na ten temat - poszukaj....:)

Juz szukam .Dzięki
    • Gość: martynka Re: Focus IP: 192.168.1.* 19.03.02, 11:59
      Ponieważ napisałam ci , że to już było :), sama poszukałąm - u mnie 2 wątki
      znajduj się na 3 stroniczce.papapa
    • Gość: Krzysiek Re: Focus IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.03.02, 12:14
      Drze opony. Pamietaj kupic tez hurtownie z obuwiem samochodowym
      • Gość: Kicur Re: Focus IP: *.bielsko.msk.pl 19.03.02, 12:29
        Gość portalu: Krzysiek napisał(a):

> Drze opony. Pamietaj kupic tez hurtownie z obuwiem samochodowym

Tak, czasem się tak zdarza w wersji sedan lub kombi. Sam mam sedana - ścinało mi
        1 oponę w tyle. Dostałem nowe. Mimo to jeździ się super i nie znalazłem do
        dzisiaj żadnego innego auta tej klasy równie dobrego jak Focus. Jesli wiedziałbym
        o oponach - tez kupiłbym Focusa. Mam go 2 lata i 53.000 km. Prowadzi sie
        rewelacyjnie i polecam!!!
        A poza tym o co Ci chodzi - przecież jest rękojmia, gwarancja? Pod rękojmię
        podlega wszystko - łącznie z oponami. Sam chciałbyś Focusa, że tak niechętnie o
        nim piszesz??
        Kicur
        prze@go2.pl
        • Gość: robert Re: Focus IP: *.astercity.net / 10.129.132.* 19.03.02, 12:35
          Gość portalu: Kicur napisał(a):

> Gość portalu: Krzysiek napisał(a):
          >
          > > Drze opony. Pamietaj kupic tez hurtownie z obuwiem samochodowym
          >
          > Tak, czasem się tak zdarza w wersji sedan lub kombi. Sam mam sedana - ścinało m
          > i
          > 1 oponę w tyle. Dostałem nowe. Mimo to jeździ się super i nie znalazłem do
          > dzisiaj żadnego innego auta tej klasy równie dobrego jak Focus. Jesli wiedziałb
          > ym
          > o oponach - tez kupiłbym Focusa. Mam go 2 lata i 53.000 km. Prowadzi sie
          > rewelacyjnie i polecam!!!
          > A poza tym o co Ci chodzi - przecież jest rękojmia, gwarancja? Pod rękojmię
          > podlega wszystko - łącznie z oponami. Sam chciałbyś Focusa, że tak niechętnie
          > o
          > nim piszesz??
          > Kicur
          > prze@go2.pl

O ho ho, już się zaczyna - czy ktoś słyszał co to asertywność?
          • Gość: Mirek Re: Focus IP: *.mielec.sdi.tpnet.pl 19.03.02, 13:10
            To ścinanie opon to firma Forda usunęła po marcu 2001r.
            • Gość: Tojo Re: Focus IP: *.waw.cdp.pl 19.03.02, 14:44
              Rozmawiałem z gościem z Ford Polska. Zrobili badania odnośnie zdzierania
              tylnych opon w Focusach. Okazało się , że opony zdierają się u młodych osób
              szyybko jeżdżacych. Podobno konstrukcja tylnego zawieszenia umożliwia szybsze
              pokonywanie zakrętów i powoduje że opony tego nie wytrzymują. W związku z
              powyzszym uznali, iż nie jest to usterka gwarancyjna. Pozdrawiam.
              • Gość: Robo Re: Focus IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.03.02, 15:49
                Focus 99 1.6 130.000 przebieg.Bryka ok z tym zdzieraniem opon u mnie prawie bez
                oznak.Na gwarancji wymiana amorków.Spalanie średnie ok 7,5 litra.Nowy focus już
                tak bardzo mi się nie podoba.Co to za zderzak z przodu?-paskudztwo. Jeżeli
                będziesz kupować focusa spytaj o osłonę pod silnik bo jej nie mają fabrycznie.
                Ten ford przynajmniej u mnie praktycznie bez awarii.

Pozdro
                Robo
              • Gość: Sławek Re: Bzdura !!! IP: 192.168.3.* 19.03.02, 16:29
                Gość portalu: Tojo napisał(a):

(Oczywiście chodzi mi o gościa z Ford Polska.)

W życiu nie słyszałem takich głupot!!! Oznacza to,że każdy szybko jezdzacy
                skazany jest na "ciecie" opon z tyłu niezależnie od opon z przodu samochodu.Moim
                zdaniem w samochodach przednionapedowych przy dynamicznej jezdzie w zakretach
                zdecydowanie bardziej zuzywaja sie opony z przodu samochodu z uwagi na kilka
                faktow.Tak czy inaczej nigdy nie słyszałem takich głupot!!!
                Okazało się , że opony zdierają się u młodych osób
                > szyybko jeżdżacych. Podobno konstrukcja tylnego zawieszenia umożliwia szybsze
                > pokonywanie zakrętów i powoduje że opony tego nie wytrzymują. W związku z
                > powyzszym uznali, iż nie jest to usterka gwarancyjna. Pozdrawiam.

pozdrawiam
              • Gość: Kicur DO TOYO I MIRKA!!! IP: *.bielsko.msk.pl 20.03.02, 00:15
                Gość portalu: Tojo napisał(a):

> Rozmawiałem z gościem z Ford Polska. Zrobili badania odnośnie zdzierania
                > tylnych opon w Focusach. Okazało się , że opony zdierają się u młodych osób
                > szyybko jeżdżacych. Podobno konstrukcja tylnego zawieszenia umożliwia szybsze
                > pokonywanie zakrętów i powoduje że opony tego nie wytrzymują. W związku z
                > powyzszym uznali, iż nie jest to usterka gwarancyjna. Pozdrawiam.

W Fordzie chrzanią!!
                1) Jestem młody
                2) Tak można szybko jeździć na zakrętach, ale co z tego - inne auta stają?
                3) Opona JEDNA się zdzierała - sugerujesz, że jeżdżę w kółko??
                4) Opona PRZEDE WSZYSTKIM zdzierała się na autostradzie przy szybkiej jeździe:
                widziałeś jakieś ostre zakręty na takich drogach?
                5) Gwarancja nie musi być brana pod uwagę. Jest rękojmia. Ja dostałem nowe opony.
                Uważasz, że od kogo??

A FORD Distr. umywa ręce, jak nie zna przyczyny! OLEWA TO!! Na szczęście dealer
                nie.
                Mam pytanie: JAK Ford to usunął PO MARCU 2001 r.??

Aha! I nie chciałem nikogo obrazić tym brakiem asertywności, ale i tak ktoś nie
                odpowiedział na pytanie...
                Pozdrawiam!
    • Gość: PG Re: Focus IP: *.chello.pl 20.03.02, 00:36
      Goraco polecam. Jezdze od nim od 2 lat 78 000 km bez zadnej awarii. Auto ma
      super zawieszenie i przestronne wnetrze. A tak na marginesie, to moj trzeci
      Ford i jestem z niego tak zadowolony jak z poprzednich.
      Pozdrawiam
      • Gość: Mirek Re: Focus IP: *.mielec.sdi.tpnet.pl 20.03.02, 07:30
        Dziękuję Wam wszystkim za swoje wypowiedzi. Odnosnie usunięcia wady ścinania
        opon to wyczytałem gdzieś w internecie o różnych wadach które Ford sukcesywnie
        na przestrzeni 4 lat usuwa, i właśnie poprawka dotyczyła tej wady usuniętej jak
        podają po macu 2001r.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka