Gość: Mirek IP: *.mielec.sdi.tpnet.pl 19.03.02, 11:40 Witam Mam wielką ochotę kupic Forda Focusa. Proszę bardzo użytkowników o opinie na jego temat. Myślę oczywiście o nowym z salonu. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: martynka Re: Focus IP: 192.168.1.* 19.03.02, 11:45 Hej, było juz kilka wątków na ten temat - poszukaj....:) Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Focus IP: *.mielec.sdi.tpnet.pl 19.03.02, 11:46 Gość portalu: martynka napisał(a): > Hej, było juz kilka wątków na ten temat - poszukaj....:) Juz szukam .Dzięki Link Zgłoś
Gość: martynka Re: Focus IP: 192.168.1.* 19.03.02, 11:59 Ponieważ napisałam ci , że to już było :), sama poszukałąm - u mnie 2 wątki znajduj się na 3 stroniczce.papapa Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Focus IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.03.02, 12:14 Drze opony. Pamietaj kupic tez hurtownie z obuwiem samochodowym Link Zgłoś
Gość: Kicur Re: Focus IP: *.bielsko.msk.pl 19.03.02, 12:29 Gość portalu: Krzysiek napisał(a): > Drze opony. Pamietaj kupic tez hurtownie z obuwiem samochodowym Tak, czasem się tak zdarza w wersji sedan lub kombi. Sam mam sedana - ścinało mi 1 oponę w tyle. Dostałem nowe. Mimo to jeździ się super i nie znalazłem do dzisiaj żadnego innego auta tej klasy równie dobrego jak Focus. Jesli wiedziałbym o oponach - tez kupiłbym Focusa. Mam go 2 lata i 53.000 km. Prowadzi sie rewelacyjnie i polecam!!! A poza tym o co Ci chodzi - przecież jest rękojmia, gwarancja? Pod rękojmię podlega wszystko - łącznie z oponami. Sam chciałbyś Focusa, że tak niechętnie o nim piszesz?? Kicur prze@go2.pl Link Zgłoś
Gość: robert Re: Focus IP: *.astercity.net / 10.129.132.* 19.03.02, 12:35 Gość portalu: Kicur napisał(a): > Gość portalu: Krzysiek napisał(a): > > > Drze opony. Pamietaj kupic tez hurtownie z obuwiem samochodowym > > Tak, czasem się tak zdarza w wersji sedan lub kombi. Sam mam sedana - ścinało m > i > 1 oponę w tyle. Dostałem nowe. Mimo to jeździ się super i nie znalazłem do > dzisiaj żadnego innego auta tej klasy równie dobrego jak Focus. Jesli wiedziałb > ym > o oponach - tez kupiłbym Focusa. Mam go 2 lata i 53.000 km. Prowadzi sie > rewelacyjnie i polecam!!! > A poza tym o co Ci chodzi - przecież jest rękojmia, gwarancja? Pod rękojmię > podlega wszystko - łącznie z oponami. Sam chciałbyś Focusa, że tak niechętnie > o > nim piszesz?? > Kicur > prze@go2.pl O ho ho, już się zaczyna - czy ktoś słyszał co to asertywność? Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Focus IP: *.mielec.sdi.tpnet.pl 19.03.02, 13:10 To ścinanie opon to firma Forda usunęła po marcu 2001r. Link Zgłoś
Gość: Tojo Re: Focus IP: *.waw.cdp.pl 19.03.02, 14:44 Rozmawiałem z gościem z Ford Polska. Zrobili badania odnośnie zdzierania tylnych opon w Focusach. Okazało się , że opony zdierają się u młodych osób szyybko jeżdżacych. Podobno konstrukcja tylnego zawieszenia umożliwia szybsze pokonywanie zakrętów i powoduje że opony tego nie wytrzymują. W związku z powyzszym uznali, iż nie jest to usterka gwarancyjna. Pozdrawiam. Link Zgłoś
Gość: Robo Re: Focus IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.03.02, 15:49 Focus 99 1.6 130.000 przebieg.Bryka ok z tym zdzieraniem opon u mnie prawie bez oznak.Na gwarancji wymiana amorków.Spalanie średnie ok 7,5 litra.Nowy focus już tak bardzo mi się nie podoba.Co to za zderzak z przodu?-paskudztwo. Jeżeli będziesz kupować focusa spytaj o osłonę pod silnik bo jej nie mają fabrycznie. Ten ford przynajmniej u mnie praktycznie bez awarii. Pozdro Robo Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Bzdura !!! IP: 192.168.3.* 19.03.02, 16:29 Gość portalu: Tojo napisał(a): (Oczywiście chodzi mi o gościa z Ford Polska.) W życiu nie słyszałem takich głupot!!! Oznacza to,że każdy szybko jezdzacy skazany jest na "ciecie" opon z tyłu niezależnie od opon z przodu samochodu.Moim zdaniem w samochodach przednionapedowych przy dynamicznej jezdzie w zakretach zdecydowanie bardziej zuzywaja sie opony z przodu samochodu z uwagi na kilka faktow.Tak czy inaczej nigdy nie słyszałem takich głupot!!! Okazało się , że opony zdierają się u młodych osób > szyybko jeżdżacych. Podobno konstrukcja tylnego zawieszenia umożliwia szybsze > pokonywanie zakrętów i powoduje że opony tego nie wytrzymują. W związku z > powyzszym uznali, iż nie jest to usterka gwarancyjna. Pozdrawiam. pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Kicur DO TOYO I MIRKA!!! IP: *.bielsko.msk.pl 20.03.02, 00:15 Gość portalu: Tojo napisał(a): > Rozmawiałem z gościem z Ford Polska. Zrobili badania odnośnie zdzierania > tylnych opon w Focusach. Okazało się , że opony zdierają się u młodych osób > szyybko jeżdżacych. Podobno konstrukcja tylnego zawieszenia umożliwia szybsze > pokonywanie zakrętów i powoduje że opony tego nie wytrzymują. W związku z > powyzszym uznali, iż nie jest to usterka gwarancyjna. Pozdrawiam. W Fordzie chrzanią!! 1) Jestem młody 2) Tak można szybko jeździć na zakrętach, ale co z tego - inne auta stają? 3) Opona JEDNA się zdzierała - sugerujesz, że jeżdżę w kółko?? 4) Opona PRZEDE WSZYSTKIM zdzierała się na autostradzie przy szybkiej jeździe: widziałeś jakieś ostre zakręty na takich drogach? 5) Gwarancja nie musi być brana pod uwagę. Jest rękojmia. Ja dostałem nowe opony. Uważasz, że od kogo?? A FORD Distr. umywa ręce, jak nie zna przyczyny! OLEWA TO!! Na szczęście dealer nie. Mam pytanie: JAK Ford to usunął PO MARCU 2001 r.?? Aha! I nie chciałem nikogo obrazić tym brakiem asertywności, ale i tak ktoś nie odpowiedział na pytanie... Pozdrawiam! Link Zgłoś
Gość: PG Re: Focus IP: *.chello.pl 20.03.02, 00:36 Goraco polecam. Jezdze od nim od 2 lat 78 000 km bez zadnej awarii. Auto ma super zawieszenie i przestronne wnetrze. A tak na marginesie, to moj trzeci Ford i jestem z niego tak zadowolony jak z poprzednich. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Focus IP: *.mielec.sdi.tpnet.pl 20.03.02, 07:30 Dziękuję Wam wszystkim za swoje wypowiedzi. Odnosnie usunięcia wady ścinania opon to wyczytałem gdzieś w internecie o różnych wadach które Ford sukcesywnie na przestrzeni 4 lat usuwa, i właśnie poprawka dotyczyła tej wady usuniętej jak podają po macu 2001r. Link Zgłoś