Dodaj do ulubionych

Nawigacja satelitarna - polska CD?

19.07.04, 09:46
Wybieram sie na urlop do Polski autem.
Czy ktos z Was moze mi powiedziec, czy dostane juz CD do fabrycznego systemu
nawigacji satelirarnej.
W ubieglym roku bylo to jeszcze niemozliwe.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Adrian4u Re: Nawigacja satelitarna - polska CD? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 11:06
      Na system Blaupunkt już jest. Na PDA z modułem GPRS też. Zupełnie przypadkiem
      znalazłem na edonkey2000.
      <a href="ed2k://|file|travelpilot.blaupunkt.teleatlas.(zip).-.Poland.-
      .Polen.v.2003.-
      .2004.DX.erste.ausgabe.warschau.zip|275951955|b4172f5bd2ca57e283f4a4162d9f00c1|"
      >travelpilot.blaupunkt.teleatlas.(zip).-.Poland.-.Polen.v.2003.-
      .2004.DX.erste.ausgabe.warschau.zip</a>

poszukaj w osiołku pod hasłem Polen :) a powyżej masz lijnk do blaupunkta:)
      • Gość: Michal Re: Nawigacja satelitarna - polska CD? IP: *.fornfyndet.se 19.07.04, 11:09
        Grubym,
        nie zdzysz zalaczyc urzadzenia jak je podwedza.Nie bedziesz mogl spokojnie
        sypiac.pzdr,.Michal
        • jan.kulczyk Re: Nawigacja satelitarna - polska CD? 19.07.04, 13:51
          Jeśli ma fabryczny system, tak jak np. jest w Primerach, to nie da się tego wymontować. Dane wyświetlane są na ekranie centralnym wozu, a bebechy są gdzieś pod deską rozdzielczą i trudno to wyszarpać. Nie mówiąc już o jakiejkolwiek późniejszej sprzedaży...
    • greenblack Re: Nawigacja satelitarna - polska CD? 19.07.04, 13:56
      Na razie tylko BMW ma szczątkową mapę Polski.
      • Gość: Adrian4u Nie tylko BMW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 10:35
        GB - to nie kwestia samochodu, ale systemu. na radjka samochodowe są poniekąd 2
        systemy - Blaupunkt i Alpine (nazwałem je tak od standardów przyjętych przez te
        firmy i zaadaptowanych przez inne).
        Zupełnie przypadkiem znalazłem mapę Polski 2003-2004 z dokładną mapą Warszawy
        na system Blaupunkt (właśnie się ściąga na osiołku),
        znalazłem mapę Polski na PDA z modułem GPS (fajna i tania opcja - PDA -
        wiadomo - do wszystkiego, a GPS dołączasz np. w czasie podróży),
        znalazłem mapy miast Europy (głównie Włochy) na Nokię 6600 (pewnie na inne z
        Jawą też).
        Nie mam żadnego z tych urządzeń, ale co tam - zawsze mogę ściągnąć - może komuś
        ze znajomych się przyda:):):)
        pozdrawiam:)
        • Gość: Pytanie Re: Nie tylko BMW IP: *.lubin.dialog.net.pl 20.07.04, 12:55
          A czy do Becker'a cos juz wyszlo? Wiem, ze sa Czechy ale to male pocieszenie...
          bo mi by sie PL przydala...
          • Gość: Adrian4u Do Beckera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 15:37
            zdaje się, że to jedna ryba - blau czy becker...
            najlepiej, jakby ktoś podskoczył do salonu ze sprzętem, i podpytał...
            ja polecam ci empirycznie - ściągnąć blaupunktową (link masz), zgrać i
            zainstalować:)
            jak nie ruszy, to znaczy że masz system alpinowy.....

zresztą, zamiast gdybać powinienem zamknąć dziób i pozwolić sie wypowioedzieć
            jakiemuś speszyliście.....

Wiem w każdym razue, że Audi i VW mają system Blau
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka