grubym 19.07.04, 09:46 Wybieram sie na urlop do Polski autem. Czy ktos z Was moze mi powiedziec, czy dostane juz CD do fabrycznego systemu nawigacji satelirarnej. W ubieglym roku bylo to jeszcze niemozliwe. Pozdrawiam Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Adrian4u Re: Nawigacja satelitarna - polska CD? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 11:06 Na system Blaupunkt już jest. Na PDA z modułem GPRS też. Zupełnie przypadkiem znalazłem na edonkey2000. <a href="ed2k://|file|travelpilot.blaupunkt.teleatlas.(zip).-.Poland.- .Polen.v.2003.- .2004.DX.erste.ausgabe.warschau.zip|275951955|b4172f5bd2ca57e283f4a4162d9f00c1|" >travelpilot.blaupunkt.teleatlas.(zip).-.Poland.-.Polen.v.2003.- .2004.DX.erste.ausgabe.warschau.zip</a> poszukaj w osiołku pod hasłem Polen :) a powyżej masz lijnk do blaupunkta:) Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Nawigacja satelitarna - polska CD? IP: *.fornfyndet.se 19.07.04, 11:09 Grubym, nie zdzysz zalaczyc urzadzenia jak je podwedza.Nie bedziesz mogl spokojnie sypiac.pzdr,.Michal Link Zgłoś
jan.kulczyk Re: Nawigacja satelitarna - polska CD? 19.07.04, 13:51 Jeśli ma fabryczny system, tak jak np. jest w Primerach, to nie da się tego wymontować. Dane wyświetlane są na ekranie centralnym wozu, a bebechy są gdzieś pod deską rozdzielczą i trudno to wyszarpać. Nie mówiąc już o jakiejkolwiek późniejszej sprzedaży... Link Zgłoś
greenblack Re: Nawigacja satelitarna - polska CD? 19.07.04, 13:56 Na razie tylko BMW ma szczątkową mapę Polski. Link Zgłoś
Gość: Adrian4u Nie tylko BMW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 10:35 GB - to nie kwestia samochodu, ale systemu. na radjka samochodowe są poniekąd 2 systemy - Blaupunkt i Alpine (nazwałem je tak od standardów przyjętych przez te firmy i zaadaptowanych przez inne). Zupełnie przypadkiem znalazłem mapę Polski 2003-2004 z dokładną mapą Warszawy na system Blaupunkt (właśnie się ściąga na osiołku), znalazłem mapę Polski na PDA z modułem GPS (fajna i tania opcja - PDA - wiadomo - do wszystkiego, a GPS dołączasz np. w czasie podróży), znalazłem mapy miast Europy (głównie Włochy) na Nokię 6600 (pewnie na inne z Jawą też). Nie mam żadnego z tych urządzeń, ale co tam - zawsze mogę ściągnąć - może komuś ze znajomych się przyda:):):) pozdrawiam:) Link Zgłoś
Gość: Pytanie Re: Nie tylko BMW IP: *.lubin.dialog.net.pl 20.07.04, 12:55 A czy do Becker'a cos juz wyszlo? Wiem, ze sa Czechy ale to male pocieszenie... bo mi by sie PL przydala... Link Zgłoś
Gość: Adrian4u Do Beckera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 15:37 zdaje się, że to jedna ryba - blau czy becker... najlepiej, jakby ktoś podskoczył do salonu ze sprzętem, i podpytał... ja polecam ci empirycznie - ściągnąć blaupunktową (link masz), zgrać i zainstalować:) jak nie ruszy, to znaczy że masz system alpinowy..... zresztą, zamiast gdybać powinienem zamknąć dziób i pozwolić sie wypowioedzieć jakiemuś speszyliście..... Wiem w każdym razue, że Audi i VW mają system Blau Link Zgłoś