Dodaj do ulubionych

Chevrolet aveo roczny psuje sie

20.04.13, 09:43
Auto zakupione w salonie auto pol Warszawa od lutego prawie co chwila w serwisie ... Dealer nie reaguje . Czy może ktoś ma pomysł ... Mam dosyć ciągłych wizyt w serwisie... Czy nie mam wyjścia ? Może ktoś ma jakiś pomysł ... Teraz znowu coś sie dzieje z obrotami silnika czyli znowu serwis.... Masakra.
Obserwuj wątek
    • mariusz-ef Re: Chevrolet aveo roczny psuje sie 20.04.13, 15:54
      to jest ten z takimi penisowymi zegarami?
    • carfan Re: Chevrolet aveo roczny psuje sie 20.04.13, 21:51
      jak dealer nie reaguje to pisz do centrali.
      • misiaczek1281 Re: Chevrolet aveo roczny psuje sie 20.04.13, 22:15
        Roczne ci się zepsuło? A to pech ;-)
        a ja kupiłem 8 letnie Polo 20 tys.zł taniej i nic się nie psuje ...
        • gzagorski Ty, w końcu ile ma lat to twoje Polo? 21.04.13, 13:14
          Raz podajesz, że 3, 5, 7 lat. Teraz podajesz, że ośmioletnie. I zawsze zyskujesz albo 20 tys. albo 50%. Inni chyba mają rację nazywając Cię " ... ".
          Pozdrawiam.
          • misiaczek1281 Re: Ty, w końcu ile ma lat to twoje Polo? 21.04.13, 13:28
            gzagorski napisał:

> Raz podajesz, że 3, 5, 7 lat. Teraz podajesz, że ośmioletnie. I zawsze zyskujes
            > z albo 20 tys. albo 50%. Inni chyba mają rację nazywając Cię " ... ".
            > Pozdrawiam.

źle zrozumiałeś sens tekstu .... Nie ważne ile dokładnie ma lat...ważne że bezawaryjne i dużo tańsze niż nowe z salonu ;-)
            • misiaczek1281 Re: Ty, w końcu ile ma lat to twoje Polo? 21.04.13, 13:31
              misiaczek1281 napisał:

> gzagorski napisał:
              >
              > > Raz podajesz, że 3, 5, 7 lat. Teraz podajesz, że ośmioletnie. I zawsze zy
              > skujes
              > > z albo 20 tys. albo 50%. Inni chyba mają rację nazywając Cię " ... ".
              > > Pozdrawiam.
              >
              > źle zrozumiałeś sens tekstu .... Nie ważne ile dokładnie ma lat...ważne że b
              > ezawaryjne i dużo tańsze niż nowe z salonu ;-)

a nazywają mnie "..." bo mi zazdroszczą włanego zdania i auta...utopili 50 tysięcy w nowe a tu ktoś im pokazuje że można było kupić używane bezawaryjne za połowę tej ceny ...życie ;-)
              • greges58 Re: Ty, w końcu ile ma lat to twoje Polo? 21.04.13, 14:22
                kurr_rrwa !!!
                Misiu szarobury - miałem tu nigdy nie pisać, ale naprawdę nie wytrzymuję !
                czy dla Ciebie suma przekraczająca 50 000 złotych jest już całkowicie nie do wyobrażenia ?
                informuję :
                u t o p i ł e m niedawno w nowy samochód 265730 !
                i co ?
                może mi zabronisz ???

;)
                • do.ki Re: Ty, w końcu ile ma lat to twoje Polo? 21.04.13, 14:45
                  Mało tego. Wcale ci żal d... nie ściska, że sprzedając dostaniesz połowę tej sumy, nie?
                • misiaczek1281 Re: Ty, w końcu ile ma lat to twoje Polo? 22.04.13, 12:04
                  greges58 napisał:

> kurr_rrwa !!!
                  > Misiu szarobury - miałem tu nigdy nie pisać, ale naprawdę nie wytrzymuję
                  > !
                  > czy dla Ciebie suma przekraczająca 50 000 złotych jest już całkowicie nie do w
                  > yobrażenia ?
                  > informuję :
                  > u t o p i ł e m niedawno w nowy samochód 265730 !
                  > i co ?
                  > może mi zabronisz ???
                  >
                  > ;)

Przeklinanie na forum i kupowanie auta za 300 000 zł nie sprawi że człowiek stanie się lepszym człowiekiem :)
                  A czym się różni auto za 120 000 zł od auta za 300 000 zł ? To drugie ma skrzydła i potrafi latać? Nie ! Różni się tylko marką, "prestiżem" i ceną bo komfort mają wysoki obydwa....
      • ak35 Re: Chevrolet aveo roczny psuje sie 21.04.13, 16:05
        Centrala auto pol to na Mangalia? I tam zakupione ... Nawet juz nie bardzo wiem co pisać. Oni mówią, ze skoro ciagle naprawiaja to tak ma byc i tyle. Nie wiadomo do kogo i co pisać . A kierownik chevroleta na Mangalia to żenada ... Zero zainteresowania ważne ze sprzedał i tyle.
    • dr.hayd Re: Chevrolet aveo roczny psuje sie 21.04.13, 21:54
      Można powołać się na niezgodność towaru z umową.
      Samochód ma jeździć, a nie jeździ. Więc towar niezgodny z umową. Żądasz zwrotu zapłaconej sumy. Najlepiej idź do Miejskiego (czy Powiatowego?) Rzecznika Praw Konsumenta, w każdym powiecie jest ktoś taki. Za darmo pomagają w takich sprawach.
      • mariusz-ef Re: Chevrolet aveo roczny psuje sie 21.04.13, 22:25
        znaczy co jest niezgodne z umową - kupił/płacił za samochód, a dali mu oposa?
        Auto się psuje to się jedzie do serwisu. Naprawiają i jeździ się dalej. Jak się zepsuje to znowu do serwisu. Serwis można pominąć jeśli potrafi się samemu naprawić pojazd.
        • misiaczek1281 Re: Chevrolet aveo roczny psuje sie 22.04.13, 12:07
          mariusz-ef napisał:

> znaczy co jest niezgodne z umową - kupił/płacił za samochód, a dali mu oposa?
          > Auto się psuje to się jedzie do serwisu. Naprawiają i jeździ się dalej. Jak się
          > zepsuje to znowu do serwisu. Serwis można pominąć jeśli potrafi się samemu nap
          > rawić pojazd.

Ludzie myślą ł: "kupiłem nowe bo nowe się nie psują".....Bzdura ! Nowe auta też się psują
          jak widać na powyższym przykładzie :) Zatem szkoda przepłacać za nowe:)
    • toreon Re: Chevrolet aveo roczny psuje sie 22.04.13, 19:06
      Taka rzekomo niezawodna marka i nawala? Z ciekawości - jaki to silnik?
      Czy oni nie dają przypadkiem 3 lat gwarancji?
      Jeśli awarie są poważne i powtarzają się cyklicznie, można chyba żądać wymiany auta.
      • ak35 Re: Chevrolet aveo roczny psuje sie 22.04.13, 19:54
        toreon napisał:

> Taka rzekomo niezawodna marka i nawala? Z ciekawości - jaki to silnik?
        > Czy oni nie dają przypadkiem 3 lat gwarancji?
        > Jeśli awarie są poważne i powtarzają się cyklicznie, można chyba żądać wymiany
        > auta.
        Silnik 1.2
        Maja 3 lata
        Zastanawiam sie właśnie nad opcja wymiany , jutro planuje rozmowę , ale ciagle psują sie rzeczy niby bzdety czyli auto zdane do jazdy np.swiatla, brak ogrzewania silnika, a teraz dziwnie z obrotami silnika i tak cały czas od lutego
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka