Dodaj do ulubionych

Tani bagażnik rowerowy na dach

IP: *.dynamic.chello.pl 30.06.13, 21:22
Witam,

Musze kupic do samochodu dwa dachowe bagazniki na rowery (MTB i cross damka). Niespecjalnie mam pieniadze na ten wydatek i zastanawiam sie jak sie moga sprawdzic bagazniki w cenie do 100zl? Np. Modena Inter Pack, Taurus III, Tour 400 lub cos innego. Chodzi mi przede wszystkim o bezpieczenstwo i niezniszczenie rowerow (np. przez zle uchwyty). Czy ma ktos z tego typu bagaznikami jakies doswiadczenia?
Obserwuj wątek
    • auto-blog Re: Tani bagażnik rowerowy na dach 20.07.13, 11:14
      Taurus III jest ok. Miałem, używałem i byłem zadowolony.
      • Gość: Kij Re: Tani bagażnik rowerowy na dach IP: *.henet.pl 08.08.13, 19:00
        Po przestudiowaniu tematu w sieci wybrałem tani uchwyt Homar (70zł bez zamykania i chyba 80 zł z zamykaniem). Do kupienia w Norauto. Moim zdaniem solidny jak na cenę.
      • Gość: xxx Re: Tani bagażnik rowerowy na dach IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.10.13, 17:19
        Z tego co wiem to ten uchwyt o którym Pan/Pani/Państwo wspomniał nie posiadają nawet znaku bezpieczeństwa B ( nie mówię już o TUV/GS ) - te produkty zbijane są w garażu w mieście Łodzi. Nie mam zielonego pojęcia jak te produkty znalazły się w sieci sprzedaży np Taurus - który jest przecież przedstawicielem PODOBNO najlepszej firmy thule.

Homar ma przynajmniej znak B - czyli był w jakiś tam sposób sprawdzony przez PIMOT, to samo tyczy się produktów Amos - a pod Taurus III - zbijanym w garażu - producent tego uchwytu się nie podpisze i nie zagwarantuje czy jakość pozwala na bezpieczne użytkowanie - w garażowej TANIEJ produkcji nie ma mowy o KONTROLI JAKOŚCI !!!

A uważam że bezpieczeństwo powinno stawiać się na pierwszym miejscu, bo rower który wypadnie z uchwytu ma jakąś nikłą wartość jeżeli spadnie do rowu. Ale jeśli po drodze wpadnie komuś do auta i stanie się jakaś tragedia - to oszczędzanie kilku, kilkudziesięciu złotych może powiększyć się wielokrotnie na odszkodowania, sprawy sądowe i inne - bo to użytkownik uchwytu odpowiada za jego jakość, a jeśli coś spadnie i stworzy zagrożenie - to właściciel uchwytu jest odpowiedzialny :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka