Dodaj do ulubionych

dla misiaczka

03.07.13, 10:20
Siedmioletni chłopczyk spaceruje sobie chodnikiem w drodze do szkoły.
Podjeżdża samochód. Kierowca odsuwa szybkę i mówi:
Wsiadaj do środka to dam Ci 10 złotych i lizaka!
Chłopczyk nie reaguje i przyspiesza kroku. Samochód powoli toczy się za nim. Znowu się zatrzymuje przy krawężniku...
- No wsiadaj! Dam Ci 20 złotych, lizaka i chipsy!
Chłopczyk ponownie kręci głową i przyspiesza kroku...
Samochód nadal powoli jedzie za nim. Znowu się zatrzymuje...
- No nie bądź taki ... wsiadaj! Moja ostatnia oferta - 50 złotych, chipsy, cola i pudełko chupa-chups!
- Oj odczep się Tato! Kupiłeś polo to musisz z tym żyć...
Obserwuj wątek
    • galtomone BARDZO DOBRE!!!!! 03.07.13, 10:44
      I Zaskakujace!
      Cudownie sie ubawilem :-)
      • jeepwdyzlu Re: BARDZO DOBRE!!!!! 03.07.13, 10:45
        eee tam
        Twoja ironia jest zanadto widoczna :-))
        ciao
        j.
        • galtomone Nie ma tam ironi!!!!! 03.07.13, 11:30
          Ale ja szczerze!!!!
          Bez ironi!!!!
          DLa postronnych moze humor sredni ale dla zorientowanych w temacie, naprawde przedni :-)
          • soner3 Re: Nie ma tam ironi!!!!! 03.07.13, 11:34
            Przecież to stare jak węgiel .
            Słyszałem to kilka lat temu tylko że w wersji z Matizem , pózniej modna była Skoda
            • galtomone Ale do Polo pasuje najlepiej :-) 03.07.13, 11:53

• wtopek Re: Ale do Polo pasuje najlepiej :-) 03.07.13, 14:10
                misio to gimbus, nie ma dzieci, więc polokokta mu wystarcza do osiągnięcia kingsajzu ;)
    • iberia.pl BOMBA!!!, n/t 03.07.13, 11:19

• mameja21 Re: dla misiaczka 03.07.13, 11:37
      jeepwdyzlu napisał:
      Oj odczep się Tato! Kupiłeś polo to musisz z tym żyć...

A napisał to posiadacz Hądy hehe.

• jeepwdyzlu Re: dla misiaczka 03.07.13, 12:48
        mameja czy Ty czasem się uśmiechasz?
        Np jak patrzysz na swoją kię rio?
        Przyznaj się :-)
        ciao
        jeep
        • mameja21 Re: dla misiaczka 04.07.13, 12:18
          jeepwdyzlu napisał:
          mameja czy Ty czasem się uśmiechasz?

Szyderczo, pd nosem, jak (rzadko) czytamTwoje mądrości.
    • bemeta Ja bym dodal jeszcze .... 03.07.13, 13:18
      .... Pojade lepiej z tymi smutnymi panami co sie kreca czarna wolga kolo szkoly, wolga nie ma dwumasy za tysiac pincet, PDF za trylion, i wtryskow za billion bitcoinow.
      Dlatego wole czarna wolge.
    • qqbek Jebut... 03.07.13, 14:24
      ...dowcip potknął się o własną brodę i wyrżnął o glebę.

Pierwsza wersja, jaką słyszałem jeszcze w przedszkolu, dotyczyła PF 126p... a było to ponad 30 lat temu :)

Nie zmienia to faktu, że pasuje jak ulał i uśmiech na twarzy przywołał.

Inna sprawa, że szansy na to, że misiaczek inaczej niż w stanie tzw. "pomroczności jasnej" się rozmnoży są raczej zerowe.
      Po pierwsze dlatego, że na trzeźwo podliczyłby koszty rzetelnie i kupił gumki.
      Po drugie dlatego, że i kobita musiałaby pewnie w tym celu być nieźle "na cyku".
      • wujaszek_joe Re: Jebut... 03.07.13, 14:40
        ostatnią wersję słyszałem z Multiplą w finale.
        • misiaczek1281 Re: Jebut... 03.07.13, 15:25
          świetny kawał...tylko zamiast mojego niezawodnego polo bardziej pasuje jakiś nowoczesny awaryjny i drogi w naprawach Diesel do którego części kosztują 12-15 tys.zł ...kawał powinien się zaczynać:
          "w oddali słychać KLE KLE , do idącego ulicą chłopca podjeżdża klekocząca droga w naprawach i awaryjna ale "nowoczesna" terenówka.....";-)

hehe ;-)
    • mariusz-ef Re: dla misiaczka 03.07.13, 15:23
      misiek chyba nie zrozumie
      wszak kupił używane z okazjonalną ceną, a teraz jego auto nabiera z każdym rokiem wartości..
      • misiaczek1281 Re: dla misiaczka 03.07.13, 15:29
        mariusz-ef napisał:

> misiek chyba nie zrozumie
        > wszak kupił używane z okazjonalną ceną, a teraz jego auto nabiera z każdym roki
        > em wartości..

Sam nie zrozumiałeś...."nabiera wartości" to była MATAFORA...w sensie że nie traci dużo na wartości jak nowe i nie trzeba do niego dokładać 12 tys.zł jak do nowoczesnego Diesla( DPF,Turbo,Dwumasa) bo to benzynówka....METAFORA to trudne słówko:)
        • qqbek No i żeś cały urok... 03.07.13, 15:36
          ...leciwego, acz sympatycznego dowcipu, właśnie zabił.
          Jesteś na tym forum jak ten facet z plakatu Greenpeace, stojący z zakrwawioną pałką nad parującym na mrozie truchłem młodej foczki.
          • jeepwdyzlu Re: No i żeś cały urok... 03.07.13, 18:01
            Jesteś na tym forum jak ten facet z plakatu Greenpeace, stojący z zakrwawioną pałką nad parującym na mrozie truchłem młodej foczki.
            ----------
            no fakt
            misiaczek poczucia humoru niestety nie masz.... :-(

Tak czy siak chciałem Szanownych Panów (plus iberię) troszeczkę rozweselić
            Kłaniam się najniżej
            jeep
            • misiaczek1281 Re: No i żeś cały urok... 03.07.13, 19:31
              jeepwdyzlu napisał:

> Jesteś na tym forum jak ten facet z plakatu Greenpeace, stojący z zakrwawioną p
              > ałką nad parującym na mrozie truchłem młodej foczki.
              > ----------
              > no fakt
              > misiaczek poczucia humoru niestety nie masz.... :-(
              >
              > Tak czy siak chciałem Szanownych Panów (plus iberię) troszeczkę rozweselić
              > Kłaniam się najniżej
              > jeep

jeep
              Mam poczucie humoru...ale nie polega ono na wyśmiewaniu innych ludzi (misiaczek) i samochodów (Polo) ;-)
              • misiaczek1281 Re: No i żeś cały urok... 03.07.13, 19:41
                myślę że mój kawał był lepszy:) ...(ten sam co twój tylko z podstawionym nowoczesnym Dieslem (niekoniecznie Jeepem;-) który jest droższy w naprawach niż Polo;-)
                • do.ki Re: No i żeś cały urok... 04.07.13, 06:35
                  Już tyle razy wykazano ci tu, że nie masz racji strasząc straszną awaryjnością i strasznymi kosztami napraw nowoczesnych diesli, że doprawdy pora się zastanowić.
                  • misiaczek1281 Re: No i żeś cały urok... 04.07.13, 18:30
                    do.ki napisał:

> Już tyle razy wykazano ci tu, że nie masz racji strasząc straszną awaryjnością
                    > i strasznymi kosztami napraw nowoczesnych diesli, że doprawdy pora się zastanow
                    > ić.

To nie kwestia wykazywania tylko logicznego myślenia:
                    Jeśli samochód posiada DPF,Turbo i dwumasę to kiedyś te części się zepsują...za rok,dwa,trzy...kwestia czasu...a wtedy wydatek kilka tysięcy...a w benzynówce tych części nie ma więc się nigdy nie zepsują...czyli wydatek = zero:) Logiczne nie?:-)

• do.ki Re: No i żeś cały urok... 05.07.13, 08:02
                      nie bardzo. Dlaczego uwazasz, ze te czesci zepsuja sie za "rok, dwa, trzy", skoro w przewazajacej wiekszosci przypadkow nie psuja sie w ogole w calym okresie uzytkowania samochodu?
                      • misiaczek1281 Re: No i żeś cały urok... 05.07.13, 10:25
                        do.ki napisał:

> nie bardzo. Dlaczego uwazasz, ze te czesci zepsuja sie za "rok, dwa, trzy", sko
                        > ro w przewazajacej wiekszosci przypadkow nie psuja sie w ogole w calym okresie
                        > uzytkowania samochodu?

Gdyby części nie psuły się wogóle to by ich nie produkowali hehe ;-)
                        W nowym aucie te części wytrzymają 6-7 lat...ale gdy kupujesz 7 letniego Diesla z przebiegiem 300 000 km to w każdej chwili może paść turbo,dpf czy dwumasa...

• do.ki Re: No i żeś cały urok... 05.07.13, 12:35
                          > ale gdy kupujesz 7 letniego Diesla
                          > z przebiegiem 300 000 km to w każdej chwili może paść turbo,dpf czy dwumasa..

Tylko ze to jest argument przeciwko kupowaniu 7-letniego diesla, a nie nowego.
            • trollik.morski Re: No i żeś cały urok... 04.07.13, 07:11
              jeepwdyzlu napisał: ... misiaczek poczucia humoru niestety nie masz.... :-(

Przecież nie można mieć wszystkiego:P trzeba z tym żyć:)
    • asterik Re: dla misiaczka 04.07.13, 22:36
      Znacie misiaczka?!
      Każdy go zna!!!
      On wypierdziane polo ma!!!!
      • misiaczek1281 Re: dla misiaczka 04.07.13, 22:58
        asterik napisał(a):

> Znacie misiaczka?!
        > Każdy go zna!!!
        > On wypierdziane polo ma!!!!

bla bla bla !
        • swan_ganz Re: dla misiaczka 05.07.13, 13:34

żeby nie było, że wszyscy są tu gnani jakimś instynktem stadnym to ja powiem, że ja cię Misiaczek w pełni rozumiem...
          Jeśli jesteś pracownikiem najemnym zarabiający coś koło polskiej średniej, który auta używa tylko i wyłącznie do realizacji swoich prywatnych celów to z punktu widzenia takiego właśnie gościa kupno używki jest najbardziej optymalnym wyborem...
          Zdecydowanie uważam, że masz rację bo na auto do takiego prywatnego celu nie powinno się wydawać więcej niż powiedzmy te 3 - 4 miesieczne pensje bo nawet jeśli dokonamy złego wyboru albo ktoś nas wyrucha przy okazji tego zakupu to i tak strata trzech pensji nie spowoduje, ze w rewanżu sięgniemy po jakiś granat by wyrównać rachunki... Co innego gdy ktoś wydyma nas np. na kilkuletni dochód bo wtedy może być różnie....
          W życiu nie zrozumie ludzi, którzy potrafią brać pięcioletni kredyt tylko po to by sobie używaną beemkę czy ołdika kupić ...

Nie przejmuj się tutejszymi forowiczami bo oni tak naprawdę zazdroszczą ci rozsądku... Sami wpierdzielili się na kilkuletnią minę i dziś tym swoim rozsądkiem kłujesz ich po oczach więc golasy odreagowują swoją głupotę...
          Inaczej to wygląda gdy krytykuje cię jakiś nieprzytomnie naszmalowany gości taki jak np. tutejszy Doki, który kasy ma aż do zrzygania...
          Facet na swój wózek też wydał trzy miesięczny dochód ale ten jego miesięczny dochód jest równy twoim dwuletnim dochodom więc jego stać nie tylko na wypasioną audicę ale również na to by czarne perły zakopać koło przydomowego basenu co by mieć na starość jakąś finansową rezerwę gdy już pracować nie będzie mógł bo łapy mu zaczną mu się trząść...
          • only_the_godfather Re: dla misiaczka 05.07.13, 13:41
            Tylko widzisz nikt by się z misiaczka nie śmiał gdyby jego argumenty miały potwierdzenie w liczbach (słynne jego że nowy traci 50% w 3 lata po czym jak mu napiszesz żeby pokazał taki samochód to okazuje że nie ma takich aut), i gdyby nie wmawiał każdemu że najlepsze 4 letnie polo za pół ceny a potem sam pisze że kupił 6 czy 8 letnie. Każdy kupuje to na co go stać i jakie ma potrzeby.
            • asterik Re: dla misiaczka 05.07.13, 14:09
              Misiaczek nie szanuje innych trudno by inni go szanowali.Ciągle to samo diesel kle kle kle i ta słynna utrata wartosci i cena dwumasy dpf turbiny z nie wiadomo skąd wzieta.Nawet nie w stanie uszanowac autorów wątków w których prosza by nie sie nie wypowiadał i bynajmiej nie chodzi o cenzure a to jego kle kle kle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka