Dodaj do ulubionych

Opinie o Fieście

IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.04, 09:01
Proszę o informację na temat zakupu Fiesty FX Silver ewentualnie FX Gold. Czy
polecacie ten samochodzik i którą wybrać wersję tańszą Silver ok. 41 tys. z
ABS 2 poduszkami czy za ok 46 tys. Gold dod klimatyzacja i podbuszki boczne.
Pozdrawiam wszystich i czekam na porady.
Obserwuj wątek
    • Gość: Andy Re: Opinie o Fieście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 13:00
      Od kilku miesięcy żonka jeżdzi wersją FX Silver 1.25.
      Samochodzik żwawy, zwrotny - bardzo dobry do miasta.
      Na dłuższe trasy może powinien być silniejszy.

I jeszcze jedno: w porównaniu do poprzedniego Punto prowadzi się bardzo pewnie
      i ma znacznie lepsze hamulce.

Pozdrawiam
      • Gość: gość Re: Opinie o Fieście IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.04, 13:46
        Mugłbyś powiedzieć jakie gratysy lub jaki uoust dostałeś do Fiesty oraz jak Ci
        wychodzi spalanie Pozdrawiam
        • Gość: Andy Re: Opinie o Fieście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 17:15
          Samochód kupiony za równe 40k (lakier metalik).
          W cenie montaż radiaCD z głośnikami.

Na samochód tylko czekałem 2 tyg.

Poza Warszawą może byłoby trochę taniej, ale przy tej cenie samochodu to nie
          wiem czy wyjazd poza Warszawę po odbiór by tego nie skonsumował.

Dzisiaj tankowałem: 40l na 600 km (wyłącznie po mieście).
          Samochodu nie rżniemy, bo jeszcze trochę świeży, ale jak trzeba kogoś szybciej
          wyprzedzić to na te 5500 obrotów się wchodzi.

Pozdrawiam
          • Gość: Albercik Re: Opinie o Fieście IP: *.sownet.gliwice.pl / *.pl 11.08.04, 21:57
            witam i polecam forda fusiona , troche wiecej kasy ale wiekszy bagaznik i wiekszy samochod . wyposazenie prawie takie samo jak w fiescie , sam mialem dylemat ale po jazdach jednym i drugim wybralem fusiona.mam przejechane ok 170000 tys i jest ok. polecam autko z klima bo bez to szkoda kasy i lepiej jezdzic rowerkiem .no i lakier metalik sobie odpuscilem bo 1700 zl to troche przesada za ta kase mam prawie pelne ubezpieczenie .pozdrawiam i zycze udanego wyboru.
            • Gość: pidżej Re: Opinie o Fieście IP: *.acn.waw.pl 11.08.04, 22:02
              ILE? (tych kilometrów)? 170000 w rok? współczuję.
              bo w 170000 tys nie wierzę zupełnie
              • Gość: gość Re: Opinie o Fieście IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.04, 14:43
                Ludzie miało być o Fieście a nie o Fusjonie. proszę na temat
    • trug Re: Opinie o Fieście 11.08.04, 22:17
      Coś tu nie tak. Wersja Silver ma klimę w stand. i cena kat. to ponad 46 tys.
      Dla Ciebie to 41 tys. Chłopie, to dali upustu 5 tys? Nie ma co się zastanawiać,
      bierz silver i już.
      • Gość: pidżej Re: Opinie o Fieście IP: *.acn.waw.pl 11.08.04, 22:26
        trug napisał:

> Coś tu nie tak. Wersja Silver ma klimę w stand. i cena kat. to ponad 46 tys.
        > Dla Ciebie to 41 tys. Chłopie, to dali upustu 5 tys? Nie ma co się
        zastanawiać,
        >
        > bierz silver i już.
        wszystko święta prawda, ale w kwestii fusiona silver. ale pytek pyta o fiestę,
        a ta ma klimę właśnie tylko w goldzie
        • trug Re: Opinie o Fieście 11.08.04, 22:31
          Słuszmna uwaga. Q-wa ten Albercik ze swoimi 170000 mnie zmylił i się machnąłem.
          Albercik pochwalił się przebiegiem fisiona i stąd ja poleciałem rozpędem.
      • Gość: gość Re: Opinie o Fieście IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.04, 08:05
        Człowieku przeczytaj o czym rozmawiamy sprawa dotyczy Fiesty a nie Fusjona
    • Gość: Albercik Re: Opinie o Fieście IP: *.sownet.gliwice.pl / *.pl 11.08.04, 22:54
      oj sorry ale ogladalem mecz i pisalem , nie 170000 ale 17000 i nie w rok ale w 9 miesiecy . fiesta jes cienka i pospolita a Fusion przynajmniej wyroznia sie w segmencie B. A tak naprawde to to jest samochod zonki ja jezdze Renault Kangoo i mam przejechane 187000 tys w 3 lata , ale ogolnie to autko takie sobie , zadna rewelacja firma kupila to sie bujam , motor 1.9 dti pozdrawiam fanow motoryzacji
      • Gość: pidżej Re: Opinie o Fieście IP: *.acn.waw.pl 11.08.04, 23:03
        jednak od tych tys. nie potrafisz się powstrzymać! pewnie dalej oglądasz jakiś
        mecz.
        mnie akurat wygląd fusiona nie porywa, choć wiąże sie z odrobinę wyższym
        zawieszeniem, co przy parkowaniu na chodnikach jest pożyteczne. i w ogóle de
        gustibus...
        • Gość: Allbercik Re: Opinie o Fieście IP: *.sownet.gliwice.pl / *.pl 11.08.04, 23:18
          moze kolega robi na rok 10000 tys i jest to szczyt Twoich mozliwosci , no tez bym tak chcial bywalbym czesciej w domu i mial wiecej czasu dla rodziny , ale taka praca . co do Fusiona to zapraszam na jazde testowa i porownanie Fusion kontra Fiesta ,i nie tylko chodniki lepiej sie pokonuje ha ha
          • Gość: pidżej Re: Opinie o Fieście IP: *.acn.waw.pl 11.08.04, 23:31
            dobra, już się nie będę czepiać, ale uważaj jak wypisujesz czeki bo zamiast
            10000 napiszesz 10000 tys. i kiedy to spłacisz?
            miłej nocy, PJ
            • Gość: Albercik Re: Opinie o Fieście IP: *.sownet.gliwice.pl / *.pl 11.08.04, 23:39
              dzieki za rade i pozdrawiam i zycze spokojnej nocy . Fiesta jest OK
    • Gość: pidżej Re: Opinie o Fieście IP: *.acn.waw.pl 11.08.04, 22:57
      gold ma najlepszy stosunek ceny do jakości - nie tylko dochodzi klima i trzecia
      i czwarta poducha, jeszcze centralny zamek, elektryczne szyby z przodu, fotel
      kierowcy regulowany na wysokość. silnik 1.25 (chyba że przebiegi uzasadniają
      diesla, który jest najlepszy z trzech oferowanych na polskę agregatów). wady:
      przykrótkie siedziska foteli, słabe trzymanie boczne tychże, aż 1900 dopłaty za
      radio z CD (ale tu można urwać nawet 900 jak się zaprzesz) i aż 1600 za lakier.
      za to wnętrze przestronne, najlepsze w klasie pod tym względem, niezłe
      wytłumienie, nic nie skrzypi, nie stuka. średnica skrętu o metr mniejsza niż w
      corsie czy punto (przez co żona na początku obtarła dwa razy błotnik bo nie
      spodziewała się że skręcenie kierownicy do oporu da taki efekt).
      • Gość: Albercik Re: Opinie o Fieście IP: *.sownet.gliwice.pl / *.pl 11.08.04, 23:06
        nic nie stuka i nie skrzypi bo jes jeszcze nowe , co do reszty no moze tak . radio cd za 1900 to przesada , motor jak najbardziej tdci niezle spalanie ale cena wysoka ,chyba ze ktos sie duzo buja to tak . kolega ma fieste demo i jakosc plastikow i spasowanie marne , moze rocznik 2004 ma ok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka