Dodaj do ulubionych

a moze Mazda 6...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 10:03
Czesc.
co sadzicie o Mazdzie 6 z silnikiem diesla 2.0 136km .Wkrotce wybieram sie za
granice w celu sprowadzenia autka i do tej pory myslalem tylko o Mondeo Tdci
ale ostatnio zauwazylem oferty takiej Mazdy i jestem ciekawy jak wypada w
konfrontacji z Mondziakiem.
Z gory dzieki.Pozdro
Obserwuj wątek
    • Gość: stefan Re: a moze Mazda 6... IP: *.ahold.cz / *.ahold.cz 11.08.04, 10:12
      Witam!

Mieszkam w Pradze na codzien i musze powiedziec, ze Mazda jest w Czechach
      bardzo widoczna, a na ulicach sporo jezdzi nowych 3-jek i 6-stek.
      Mazda 6 naprawde niezle sie prezentuje-dla mnie nawet lepiej niz Honda Accord.
      jesli w opowiesciqach o niezawodnosci Mazd jest troche prawdy, to ja bym sie
      mocno zastanawial nad Mondeo maja jako alternatywe wlasnie Mazde 6...
      Moj kolega jezdzi Mazda 626 2,0 D ktora ma teraz 18 lat, 560 tys km przebiegu,
      jego dziadek kupil ja jeszcze w Pewexie- alez to wtedy bula fura...:))) Do dzis
      nie ma z nia problemow, silnik jezdzi w oryginalnym stanie, wymienil kmpl
      sprzeglo, i wiadome czesci zawieszenia. Z tego co opowiadal- nigdy go nie
      zawiodla
      • remo29 Re: a moze Mazda 6... 11.08.04, 10:20
        [...]
        > Z tego co opowiadal- nigdy go nie zawiodla

To se ne vrati, jak mawiają starożytni Czesi :)
        Teraz już nie ma takich samochodów. Zbyt dużo elektroniki, kooperanci rozsiani po całym świecie z ich różną wydajnością pracy i solidnością i zbyt szybkie wprowadzanie nowych modeli na rynek. Taki klimat nie sprzyja powstaniu w najbliższej przyszości niezatapialnych maszyn na miarę mercedesa W124 (chyba nie pomyliłem nazwy?), mazdy 626 czy toyoty camry. Wszystko przypomina bardziej fast food: szybko kupić, dużo jeździć, sprzedać po 3-4latach, żeby szybko kupić i znów pojeździć, i znów sprzedać...
        Cemność widzę...
      • zubr_zalogowany Re: a moze Mazda 6... 11.08.04, 10:24
        2.0 136 to godny polecenia silnik z PSA

wg niektorych opinii ma nieco wieksza turbodziure w porownaniu z fordowskim 2.0
        130, ale wydaje mi sie ze to bedzie sprzyjac trwalosci sprezarki
        • greenblack Re: a moze Mazda 6... 11.08.04, 12:38
          zubr_zalogowany napisał:

> 2.0 136 to godny polecenia silnik z PSA

Bełkot.
          • Gość: Kompressor System Komentarzy GB ver beta ;) IP: 81.168.185.* 11.08.04, 13:31
            ja proponuje zeby pan o nicku greenblack wprowadzil sobie takie male skroty, bo
            po co ma pisac ciagle to samo w kazdym komentowanym poscie i byloby to :

1. - bełkot
            2. - kłamiesz
            3. - nie masz pojecia
            4. - gnido
            5. - he he he

I tak, komentujac posty moglby sobie znacznie ulatwic sprawe, wystarczy wstawic
            1.
            lub
            2.
            mozna stosowac tez kombinacje tych slow, np:
            2.4.5.
            lub
            1.3.5.
            • Gość: stefan Re: System Komentarzy GB ver beta ;) IP: *.ahold.cz / *.ahold.cz 11.08.04, 13:48
              Popieram, przynajmniej nie bedzie musial sie chlopina meczyc, odpowiedzi czy
              komentarzy i tak nie ma bardziej zroznicowanych...:)
              pozdrawiam
              • Gość: Fan Re: System Komentarzy GB ver beta ;) IP: *.prokom.pl 11.08.04, 16:04
                Popieram! Najlepiej żeby numer komentarza wstawiał w tytule wiadomości, żeby
                nie trzeba otwierać wiadomości!
                • Gość: Seul Re: System Komentarzy GB ver beta ;) IP: 195.94.206.* 11.08.04, 16:17
                  Grennblack ale cie głupku zjechali.

He, he, he (o przepraszam 5, 5, 5)
          • Gość: Jacek 1.3.5 IP: *.prokom.pl 12.08.04, 09:39
    • Gość: Rysiu Re: a moze Mazda 6... IP: *.ipt.aol.com 11.08.04, 16:53
      A ja ciagle bylem przekonany, ze Mazda nalezy do Forda i w zwiazku z tym kupno
      samochodu tej marki to rzecz wylacznie gustu.W przypadku Mazdy 6 wszystkim
      duchownym beda sie bardzo podobac "odpustowe" reflektory i mnostwo plastikowych
      ozdob udanie imitujacych chromowany metal.
    • Gość: Gosia Re: a moze Mazda 6... IP: *.warta.pl / 195.149.64.* 11.08.04, 17:01
      Mazda 6 jest ładniejszą wersją Mondka (bardziej zaokrągloną)- tyle że znacznie,
      znacznie droższa a czy lepszą? Trochę mogę nawet wątpić...
      Mnie osobiście podoba mi bardzo Mazda (a mam mondka). Ale w Polsce mazdy bym z
      pewnościa nie kupiła, skoro za około 30 tys. mniej mam taki sam samochód (tyle
      ze w bardziej kanciastej budzie).
      Kwestia wyboru. Serwis Forda nie jest tak strasznie drogi jak Mazdy (a może się
      mylę?)No chyba, ze zamierzasz jeżdić do wujka Zdzisia do warsztatu naprawiać
      samochodzik i wtedy nie ma problemu...
      • Gość: Szymi Re: a moze Mazda 6... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 17:55
        zauwaz ze masz taki sam samochod tylko zlozony przez arabskich emigrantow w
        anglii i innych mongolow

a mazde skaldaja japonczyki wiec wszystko jest skrecone 10 razy lepiej
    • Gość: Szymi Re: a moze Mazda 6... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 17:48
      fajny samochod

silnik godny polecenia to 3.0 V6 220KM w wersji amerykanskiej - ostatnio bylo
      ogloszenie o lekko rozbitej z 2003 z takim silnikiem za 70tys PLN
      • Gość: gosc Re: a moze Mazda 6... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 18:18
        70 tys to troche za duzo jak na moja kieszen.
        Za zachodnia granica widzialem Mazdy 6( lekko pukniete) z 2003 r z silnikiem
        diesla za 11 tys EURO a wiec wynioslo by mnie gora 55 tys zl.

a co sadzicie o silniku , czy jest tak samo dynamiczny jak Tdci??
        • Gość: A gdzie??? Re: a moze Mazda 6... IP: 5.2.* / *.chello.pl 16.08.04, 14:38
          Gdzie widziałeś takie auta po 11.000 tys. Euro? Podaj namiar - wsiadam,jadę i
          kupuję. Pod warunkiem ,że lekko puknięta nie oznacza bez przodu. Naprawdę
          jestem takim autem zainteresowany, ale w Niemczech nie byłem nigdy i nawet nie
          wiem w którą stronę jechać ... Może napiszesz mail-a?
          zachary.zachary@interia.pl
        • Gość: verte Re: a moze Mazda 6... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 14:43
          Gość portalu: gosc napisał(a):

> 70 tys to troche za duzo jak na moja kieszen.
          > Za zachodnia granica widzialem Mazdy 6( lekko pukniete) z 2003 r z silnikiem
          > diesla za 11 tys EURO a wiec wynioslo by mnie gora 55 tys zl.

Nie rozśmieszaj mnie,lekko puknięte hehe.Też widziałem za 11 tys.Euro są
          porozpierdalane tak ze nie można już tego nazwać samochodem.Zresztą zależy
          co dla kogo znaczy lekko puknięty.
    • Gość: bosky Re: a moze Mazda 6... IP: *.wh12.tu / *.wh12.tu-dresden.de 11.08.04, 19:45
      na twoim miejscu nie zastanawial bym sie tylko kupil mazde 6.naprawde auto
      cieszy sie w europie bardzo dobra opinia :)
      • tato1 Re: a moze Mazda 6... 11.08.04, 19:50
        Gość portalu: bosky napisał(a):

> na twoim miejscu nie zastanawial bym sie tylko kupil mazde 6.naprawde auto
        > cieszy sie w europie bardzo dobra opinia :)
        • niknejm Re: a moze Mazda 6... 12.08.04, 10:18
          Mazda6, mimo pokrewieństwa z Fordem, wypada w statystykach usterkowości lepiej
          niż Mondeo. Plasuje sie w drugiej dziesiątce.

Pzdr
          Niknejm
    • Gość: GlennBp Re: a moze Mazda 6... IP: *.acn.pl 16.08.04, 14:57
      O ile sie orientuje mazda niejest oferowana w polsce z silnikiem
      diesla..glownei za sprawa jaksoc naszej polskiej gnojowki(zasiarczenie.
      Tak wiec, zebys potem niekloł jak sie zacznei pieprzyć./
      Sam samochodzik naprawde fajny :)) Ale ja bym na polske bral benzin.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka