Dodaj do ulubionych

Znasz kierowce? Podaj dalej!

• kontik_71 Re: Znasz kierowce? Podaj dalej! 13.03.14, 09:37
      Ee tam.. to przejscie pewnie bylo w nielogicznym miejscu, znaki byly jakims wymyslem biurwy, a tak w ogole to kto to widzial aby jacys nieletnie szlajali sie w okolicach, ktore z cala pewnoscia nie zasluguja na miano "terenu zabudowanego".
      • klemens1 Re: Znasz kierowce? Podaj dalej! 13.03.14, 11:32
        kontik_71 napisał:

> Ee tam.. to przejscie pewnie bylo w nielogicznym miejscu, znaki byly jakims wym
        > yslem biurwy, a tak w ogole to kto to widzial aby jacys nieletnie szlajali sie
        > w okolicach, ktore z cala pewnoscia nie zasluguja na miano "terenu zabudowaneg
        > o".

Jak kiedyś wymyślą sposób na zwiększenie liczby bitów u takich jak ty do liczby większej niż 1 (jeden), to koniecznie się zgłoś.
        • kontik_71 Re: Znasz kierowce? Podaj dalej! 13.03.14, 12:16
          Sie tak nie napinaj bo jeszcze ci jakas zylka strzeli a jakas biurwa zza biurka uzna, ze nie oplaca sie takiego leczyc..
          • klemens1 Re: Znasz kierowce? Podaj dalej! 14.03.14, 10:20
            Toż się właśnie nie napinam. Szydzę z twojej prymitywnej ironii, która nie pozostawia miejsca na zdrowy rozsądek, wmawiając dwie alternatywy - pokorna jazda wg losowych ograniczeń lub jazda samobójcza.
            Z takimi wysublimowanymi umiejętnościami demagogicznymi to Putinowi podpowiadaj co ma na konferencji gadać.
    • przemekthor Re: Znasz kierowce? Podaj dalej! 13.03.14, 10:11
      > A prywatnie mam nadzieje, ze mu w pierdlu zrobia z tylka jesien sredniowiecza

Tia, zrobią, słynnej gwieździe mediów ostatnich miesięcy Panu T. też mieli zrobić, zgodnie z fantazjami władców miał zdechnąć (cytując doktora od robaczków), a ma się dobrze.
      Co do mężczyzny z filmu - nawet tu pieprzony serwis dokleił półminutową reklamę. Dziękujemy gazeto.
      • pietrzj1 Re: Znasz kierowce? Podaj dalej! 13.03.14, 10:27
        przemekthor napisał:
        > Co do mężczyzny z filmu - nawet tu pieprzony serwis dokleił półminutową reklamę
        > . Dziękujemy gazeto.

Zacznij korzystać z AdBlocka - reklamy z filmów też wycina.
    • szymi_mispanda mieszane uczucia.... 13.03.14, 10:16
      rozjechal to go zlapia

jak jest winny to pojdzie siedziec

ale za propagowaniem donosicielstwa to ja nie jestem

doprowadzicie do tego ze w tym kraju wszelkie wiezi spoleczne zostana rozbite

kazdy na kazdego bedzie z podejzliwoscia patrzyl

kazdy bedzie sie bal kazdego ze na niego doniesie
      kazdy bedzie mial kamerki do nagrywania na wszystkie strony

totalny brak zaufania i solidarnosci spolecznej

metody ala gestapo i knwd - oni tez zachecali do donoszenia jeden na drugiego

a jest to bardzo efektywny sposob - grupy spoleczne w ktorych pomiedzy ludzmi jest tylko podejzliwosc i brak zaufania nigdy sie nie jednocza, nie organizuja a co za tym idzie nie moga sie zbuntowac i sa proste do manipulowania

i o oto wladzy chodzi

to co sie z tym zachecaniem do donoszenia dzieje w polsce od dobrych kilku lat to jest paranoja
      • tisi123 Re: mieszane uczucia.... 13.03.14, 10:20
        Wracaj do wielbłądów półmózgu...
      • swan_ganz Re: mieszane uczucia.... 13.03.14, 10:31

masz trochę racji co do zasady działania ale w tym konkretnym przypadku już jej nie masz... Każdemu z nas moze się zdarzyć trzasnąć pieszego ale na szczęście nie każdy z nas jeszcze ucieka z miejsca wypadku zostawiając ofiarę tylko staramy się jej pomóc bo względu na to jaka była przyczyna tego wypadku..
        Nie chciałbyś byś by to ciebie (lub twojego bliskiego) ktoś potrącił i zostawił na poboczu bez udzielenia pomocy...
        I z tego punktu widzenia dobrze się stało, ze wyśledzili drania na stacji benzynowej i upublicznili jego wizerunek bo być może dzięki temu jakiś następny pechowiec ogarnie się i choć wezwie karetkę do potrąconego...
        • szymi_mispanda ja sie nauczylem jednego... 13.03.14, 10:46
          ...ze jesli mnie gdzies nie bylo i czegos sam na wlasne oczy nie widzialem to nie jestem przekonany jak bylo

a juz na pewno nie wierze ze "media" podadza prawdziwa informacje o czymkolwiek

co do prowadzenia: ja przestalem po informacji w polskich gazetach czy tv nazywac bezrefleksyjnie innyego kierowce "draniem" czy "bandyta drogowym" po tym jak z 2-3 lata temu jechalem sobie przez ten nasz zajebiscie piekny kraj
          byla noc, do tego dosyc dziadowska widzialnosc, w radiu wczesniej wlasnie wtedy mowili o jakims tam "kolejnym bandycie drogowym" ktory rozjechal tam kogos na przejsciu

i wlasnie wtedy gdzies miedzy kozienicami a warka to bylo pamietam nagle sie ku... zorientowalem ze zupelnie w pizdu nic ku... nie widze i nagle mignelo mi przejscie dla pieszych

byla tylko jebana dziadowsko pomalowana zebra ktora jadac jakies 60 kmh zobaczylem doslownie ku... 2-3 metry przed soba

wogle nie odblaskowa farba, znam tez byl szary i brudny

potem zwolnilem jeszcze bardziej i sie zorientowalem ze ku... musze co chwla wlaczac dlugie, mrygac nim bo inaczej to nie widac zupelnie ani znakow ani przejsc sie zblizajacych

pomyslalem wtedy ze jadac tak wolno, jakby ktos byl na tej zebrze to bym go zabil i tez by o mnie pisali bandyta drogowy
          do mediow by poszloa informacja ze "gnoj jechal drogim samochodem i na PRZEJSCIU zabil tam kogos"

i ch... by kogokolwiek interesowalo ze stan drogi, tych ku... oznaczen itp. jest taki ze aby powiedziec ze jest bezpiecznie to musialbym ku... sie zatrzymac na poboczu i poczekac do rana

takze z tym nazywaniem od razu kogos draniem i bandyta po jakiejs notce jakiegos jebanego pismaka ktory tez jest zapewne zindoktrynowanym lemingiem to ja bym sie wstrzymal

bo nigdy nie wiadomo jak to tam naprawde bylo
          • vogon.jeltz Re: ja sie nauczylem jednego... 13.03.14, 10:50
            > ...ze jesli mnie gdzies nie bylo i czegos sam na wlasne oczy nie
            > widzialem to nie jestem przekonany jak bylo

Ba, nawet jak gdzieś byłem i na własne oczy widziałem, to i tak nie jestem w 100% przekonany jak było...
            • swan_ganz Re: ja sie nauczylem jednego... 13.03.14, 11:50
              panowie.. Tu nie chodzi o rozstrzyganie przy pomocy denuncjacji o czyjejś winie czy niewinności tylko o karę za brak zwyczajniej ludzkiej empatii każącej każdemu normalnemu człowiekowi pomóc drugiemu w sytuacji zagrożenia życia..

Czy ten konkretny driver jest winny powstaniu przyczyny w wyniku których zginął człowiek? Tego nie wiemy ale wiemy za to, ze skurczybyk prysnął i zostawił drugiego człowieka na pastwę losu.. I za to należny mu się kara bez względu na to co wydarzyło się wcześniej i jaka była prawdziwa przyczyna potrącenia...
              • bimota Re: ja sie nauczylem jednego... 13.03.14, 13:28
                NIE NA PASTWE LOSU, BO DZIECIAK BYL ZE ZNAJOMYMI.

A ZE TAKICH KIEROWCOW DOMYSLNIE UWAZA SIE ZA BANDYTOW, TO NIE TRZEBA SIE DZIWIC, ZE UCIEKAJA...
          • przemekthor Re: ja sie nauczylem jednego... 13.03.14, 11:57
            Taką mamy piękną infrastrukturę, drogi krzywe, dziurawe, wykoleinowane, brudne, bez malowanek (za to znaków w хyй). W nocy ksenony nie dają rady, a długich nie zawsze da rady użyć, bo ciągle jakaś franca napatacza się z przeciwka i trzeba bujać się na półślepo. Dodam, że piesi i rowerzyści maja w zwyczaju nie używać oświetlenia czy odblaskowych elementów. Dlatego mam kamerę na szybie, bo jak trzasnę w ciemną noc jakieś pijaczysko na ukrainie, to łatwiej będzie dowieść, że nic nie było widać.
            Co do kamer - co powiesz na taką akcję - stoję grzecznie w centrum miasta na pasie do lewoskrętu a fiut przede mną nagle wrzuca wsteczny i wali mi centralnie w przód. Wytacza się i z ryjem k.rwa, że wjechałem mu w tył na skrzyżowaniu. Oczywiście, świadkowie dawno odjechali, bo się zmieniły światła, a on ze szwagrem jedzie i ten widział, jak było, jeszcze do kumpla dzwonią co to niby stał przypadkiem na ulicy i potwierdzi. Pokazujesz mu ten kawałek chińskiego gówna na szybie i zmiana płyty - yyy przeprasza, nie widział, opony ma w bagażniku i zasłaniają, a wypatrzył miejsce na chodniku, tak, podpisuje, dziękuje, że policji nie wezwałem bo kurde jakoś tak przeglądu od miesiąca nie ma w dowodzie.
            • swan_ganz Re: ja sie nauczylem jednego... 13.03.14, 12:12
              parę lat temu też miałem taką sytuację... Dwa ku...szony chciały mnie wkręcić w sprawstwo zdarzenia tyle, ze ja byłęm mniej wyrozumiały niż ty... Sam wezwałem policję i cierpliwie czekałem aż przyjadą.. Potem jak to dżentelmeni mają w zwyczaju pozwoliłem kobietom wygadać się do policjanta, upewniłem się, ze obje podpisały protokół jaki policjant spisał a potem zaprosiłem i te panie i tego policjanta do swojego samochodu na seans z kamerki..
              Trzeba było widzieć minę tych pań gdy domagałem się od policjanta by wszczął dochodzenie o składanie fałszywych zeznań...
              • bimota Re: ja sie nauczylem jednego... 13.03.14, 13:29
                TRZEBA BYLO ZGLOSIC PROBE WYLUDZENIA...
              • galtomone Re: ja sie nauczylem jednego... 13.03.14, 13:31
                1. Numer dobry...

2. Zaraz Ci napisza, ze z ta kamera to sie wpisujesz w inwigilacyjny odel spoleczenstwa (nie wazne, ze sie przydala) :-)
              • przemekthor Re: ja sie nauczylem jednego... 13.03.14, 14:58
                No i co zrobił szanowny policjant? Wszczął?
      • galtomone Nie pitol 13.03.14, 10:48
        Co innego pisanie wymyslanych anonimow a co innego doprowadznei takie skur... przed oblicze sprawiedliwosci.
        Mysle, ze gdybys mial wlasne dzieci to zmienilbys troche p. widzenia...
        • szymi_mispanda wkurna... 13.03.14, 10:57
          ...wklasnie to jest jedyny i glowny argument wladzy i chodzacych na jej pasku mediow: "to dla waszego dobra bo sobie pomysl ze to by bylo twoje dziecko"

donosicielstwo samo w sobie jest zle, nie ma dla niego usprawiedliwienia, a obywatele nie musza i nie powinni przejmowac funkcji policji za ktora zreszta ku... placa

majac film i inne dane policja go znajdzie - nie musza od razu wywolywac nienawisci spolecznej - tym bardziej ze zgodnie ze starymi zasadami to facet jest niewinny az mu wine udowodnia

a jak sie okaze ze ktos sie pomylil i to nie ten typ z filmiku to ku... co? kto mu zwoci reputacje i nerwy?

masz to w dupie bo zachodzila wyzsza koniecznosc?

a jak kurde ciebie nagraja a sie okaze ze przez pomylke i beda nadawac przez tydzien na caly kraj pokazujac twoj wizerunek ze jestes groznyym pdeofilem i zgwalciels 10 dzieci bo akurat znalzels sie w zlym miejscu o zlym czasie?
          • gzesiolek Re: wkurna... 13.03.14, 11:20
            @szymi
            Donosicielstwo jest zle... niby tak... ale z drugiej strony w kazdym zachodnim panstwie w ktorym bylem jest to norma, ze jak ktos robi cos zlego to gdy to widzisz to dzwonisz na telefon awaryjny... i jakos zyje im sie lepiej niz u nas...

U nas pokutuje 123 i 50 lat niewoli... rezim, sluzby bezpieczenstwa, falszywe donosy... i teraz kazda informacja mogaca uratowac ludzkie zycie, lub doprowadzic do zatrzymania kogos kto te zycie odebral jest traktowana przez wielu Polakow jako donosicielstwo... a kazdy taki to konfident i najgorsze zlo... a druga czesc ludzi oleje sprawe, bo lepiej sie nie wychylac...

• do.ki poprawka!!! 14.03.14, 00:35
              gzesiolek napisał:

> i jakos zyje im sie lepiej niz u nas...

Wcale nie lepiej. Łatwiej, owszem, ale nie lepiej, bo kwitnie donosicielstwo i społeczeństwo zmienia się w grupę jednostek czyhających na błąd sąsiada. Dochodzą do tego setki mniej i bardziej mądrych zakazów i nakazów. Te zachodnie kraje kopią swój własny grób.

A już George Washington pisal, że jeżeli ktoś poświęca wolność w imię bezpieczeństwa, to zostanie pozbawiony i wolności, i bezpieczeństwa. Państwo jest WROGIEM każdego obywatela, dlatego powinno ZAWSZE być przez obywateli tłumione i ograniczone, a obywatele sami powinni pilnować porządku.

Jestem za prawem do posiadania broni. Lincz też czasem się przydaje. Na przykład w przypadku jak na początku tego wątku.
          • galtomone Re: wkurna... 13.03.14, 11:20
            Nie dla mnie argumentem jest potrzeba sprawiedliwosci a nie donoszenia. I njie wyobrazam sobie aby niezaleznie od kraju/wladzy czlowiek nie pomogl postawic przestepcy przed sadem.
            Przeciez to ze pomozesz znalezc tego goscia nie jest rowne z kara smierci czy wiezieniem - na razie jest podejrzany a nie winny... ale jesli jest winny to mama nadzieje, ze zrobia mu z tylka garaz na to mondeo...

A fakt, ze robia to tak a nie inaczej... DOBRZE. Moze nastepny kretyn/tchorz jak cos takiego zrobi to nie odjedzie!
            Moze osba ktorej udzieli pomcy nie bedzie msiala zdechnac przy krawezniku i dzieki temu dostanie mneijsza kare i nie bedziemy musieli pasozyta w pierdlu utrzymywac.

Mysle, ze w tej sytuacji to policja jest prawie pewna, ze to on.... Publikacja wizerunku o ile wiem nie nastpuje latwo i prosto po decyzji jednego sierzanta na postrunku. Wiec szanse pomylki sa nie wielekie... a jesli faktycznie tak jest trudno - skarb pnstwa zaplaci.

Leposze to niz nie pokazywanie, ze to moze byc sprawca.

A jak mnie nafgraja to bede bardzo bogaty i wyjade do cieplych krajow cieszyc sie ta kasa :-)
          • resident_troll Wysiadając na chwilę z samochodu. 13.03.14, 20:12
            szymi_mispanda napisał(a):

> donosicielstwo samo w sobie jest zle, nie ma dla niego usprawiedliwienia, a oby
            > watele nie musza i nie powinni przejmowac funkcji policji za ktora zreszta ku..
            > . placa

Czyli tak:
            Idę sobie ulicą, widzę jak kawałek dalej paru karków napierd@la jakiegoś chudego okularnika. Zabierają mu portfel, komórkę, torbę z laptopem, po czym wsiadają do "bawary po tjuningu" i odjeżdżają w dal, zostawiając rzężącego cherlaka na chodniku.
            Przyjmując, że nie ma usprawiedliwienia dla donosicielstwa, nie dzwonię na 112, odwracam się na pięcie i idę w swoją mańkę. A jeśli wyjdzie, że ktoś inny okazał się kolaborantem i zadzwonił, w związku z czym przyjechała psiarnia i węszy - mówię, że niczego nie widziałem, choć odjeżdżająca bejca mijała mnie i zapamiętałem jej numery bo były - jak to bywa z łysymi półmózgami - charakterystyczne, w stylu W1 MOCNY.
            Cherlak ląduje na wózku z paraliżem od szyi w dół, karki cieszą się, że za prawie nowego laptopa i komórkę dostaną u zblatowanego pasera - sorry, w zaprzyjaźnionym lombardzie - tyle, że na dwa cykle na ruskim teściu i omce będzie dla każdego, a ja odchodzę ku zachodzącemu słońcu z cudownym przeświadczeniem, że nie poszedłem na współpracę z reżimem.
            Tak to ma wyglądać, Szymi?
            • kontik_71 Re: Wysiadając na chwilę z samochodu. 13.03.14, 20:50
              Dokladnie tak to ma wg niego wygladac, Odpisujesz gostkowi, ktory chwali ie jazda 140 w centrumy W-wy. O ile to w ogole prawda, w co watpie.
              Zalozmy jednak, ze to prawda. Ostatnim czego taki typek moze chciec to spoleczenstwo, ktore nie zyczy sobie aby kretyni zagrazali otoczeniu, i ktore odpowiednio reaguje gdy widzi idiote pedzacego po miescie. Takie gnojki nalepiej sie czuja w srodowisku, gdzie panuje zmowa milczenia, bo wtedy czuja sie bezkarni.
            • szymi_mispanda Jak nie widzisz roznicy... 13.03.14, 22:13
              ...miedzy tym ze dokladnie zobaczyles przebieg calego zdarzenia i jest jednoznaczny a tym ze jakies jebane pismaki z agory i ITI ci pokazuja film na ktorym jedyne co widac to jakis typ stajacy przy kasie w jakims sklepie tylko z pismaczym komentarzem ze "bandyta zabil i uciekl!".

Jak nie wiesz co tam bylo, nie byles tam, nie widziales to po wuja sie chcesz tam wmieszac?

Jastes takim naiwniakiem-lemingiem jak kontik, tisi czy wujaszek_dzoł z mózgiem zindoktrynowanym przez TVN ze slepo wierzysz we wszytko co nmowi policja, prokuratura, sad, gazeta wyborcza, ITI i reszta?

Nie wiesz kurde ze podrecznikowy przyklad "napakowane karki z bejcy kontra biedny chudy korpo-leming w okularach" jest wymyslona na potrzeby stadnych cymbalow jak wspomniane wyzej trzy bezrefleksyjne forumowe barany lykajacy medialno-rzadowa papke?

Po to jest taki schemat wymyslony aby tacy jak oni sie utorzsamiali w tym korpo-gejem chudym i zeby im sie w zlasowanych mozgach utrwalil schemat kark=ten zly albo "kto nie jest chudym gejem z laptopem ten jest zly"?

dzieki temu potem jak prokuratura na telefon grubymi nicmi wpie... np starucha ze niby kilo amfy chcial sprzedac i go trzymaja iles miesiecy w areszcie na podstawie zalosnych poszlak to i tak kazdy zlasowany kretyn agorow tvnowski pomysli "dziwnie to wyglada ale typ wyglada na duzego goscia a nie oferme to na pewno jest zly"

trzeba troche myslec indywidualnie, miec krytyczne spojrzenie, nawet przydaje sie duza dawka cynizmuy w stosunku do wladzy i glownych mediow oraz tego jak oni pokazuja rzekoma rzeczywistosc

inaczej to spoleczenstwo bedzie niczym wiecej jak stadem uleglych poslusznych baranow pracujacyh na dosc waska elite
              • przemekthor Re: Jak nie widzisz roznicy... 14.03.14, 10:22
                > trzeba troche myslec indywidualnie

No trzeba, hehe, jakże by inaczej. Ale nie oczekuj za wiele, większość etatowców nie ma czasu na jakąś tam refleksję nad jakimś wydarzeniem, bo wstać rano trzeba, dziecko do przedszkola, potem w robocie odwalić swoje, a potem dalszy ciąg nudnych i beznadziejnych czynności, które pochłaniają 99% uwagi. Wieczorem to już tylko kielicha i dzień z głowy. Kto by tam sobie dupę zawracał jakimiś tam przemyśleniami, skoro na gazecie jest podany film i wyraźnie napisane, że przestępca, a przecież gazeta jest porządna, tam są rzetelni fachowcy. Fachowcy mają oczywiście taki sam rozkład dnia jak reszta i głównie kombinują, jak by tu się urwać z roboty albo jak skręcić kasę na spłatę karty master przed 16-tym.
                To jest życie, a ty tu coś bredzisz o cynizmie.
            • do.ki Re: Wysiadając na chwilę z samochodu. 14.03.14, 00:38
              resident_troll napisał:

> Idę sobie ulicą, widzę jak kawałek dalej paru karków napierd@la jakiegoś chudeg
              > o okularnika. Zabierają mu portfel, komórkę, torbę z laptopem

I w tym momencie wyjmujesz LEGALNIE posiadaną broń palną, przeładowujesz, ostrzegasz, oddajesz strzał ostrzegawczy pro forma, po czym kładziesz trupem przynajmniej jednego śmiecia.
              • waga170 Re: Wysiadając na chwilę z samochodu. 14.03.14, 02:33
                > przeladowujesz, oddajesz strzał ostrzegawczy pro forma, po czym kładziesz trupem przynaj
                > mniej jednego śmiecia.

A na drugi dzien we wszystkich wiadomosciach jest: Znany actor zastrzelony w trakcie krecenia filmu.

• do.ki to ma być argument? 14.03.14, 06:40
                  > A na drugi dzien we wszystkich wiadomosciach jest: Znany actor zastrzelony w tr
                  > akcie krecenia filmu.

I pod spodem mniejszym drukiem: rodzina wygrywa proces przeciwko reżyserowi o nienależyte zabezpieczenie planu.
                  • waga170 Re: to ma być argument? 14.03.14, 14:18
                    Naglowek bylby: Znany doktor aresztowany za zabojstwo. Bo broni nie mozesz uzyc dla obrony cudzego mienia tylko dla obrony wlasnego zycia. To tak w skrocie.
                    • bimota Re: to ma być argument? 14.03.14, 19:50
                      napewno ?
                      • waga170 Re: to ma być argument? 14.03.14, 20:11
                        > napewno ?

Tak, na pewno tak brzmialby naglowek.
              • vogon.jeltz Re: Wysiadając na chwilę z samochodu. 14.03.14, 15:57
                > I w tym momencie wyjmujesz LEGALNIE posiadaną broń palną...

... i w tym momencie jesteś trupem, bo jeśli ty masz spluwę, to każdy z naspidowanych karków ma ją tym bardziej.
                • waga170 "Kiedy masz strzelać, strzelaj, nie gadaj" 14.03.14, 17:38
                  Doki chyba nie ogladal tego filmu (Dodry, Zly, Brzydki). Wyjmujesz, przeladowujesz, ostrzegasz i jeszcze tylko brakuje upuszczasz na ziemie i podnosisz, i dopiero strzelasz. Ale przy okazji trafiasz tego chudego co go okradali. Tak tak, dac kazdemu w Polsce po pistolecie, hehe. I jeszcze po pol litra wodki:)
      • klemens1 Re: mieszane uczucia.... 13.03.14, 11:35
        szymi_mispanda napisał(a):

> ale za propagowaniem donosicielstwa to ja nie jestem

Czyli jak jestem świadkiem kradzieży i mogę pomóc policji, to lepiej siedzieć cicho?
        • gzesiolek Re: mieszane uczucia.... 13.03.14, 12:50
          wg szymiego
          jak nie okradaja Ciebie to sie nie interesuj... a moze sie z wlascicielem dogadali i ubezpieczenie ma mu pokryc szkody.... a tu jeden z drugim takim donosicielem tak misternie budowany interes rozpizdrza bo sie w konfiture bawia...
        • dyktator_bolandy Re: mieszane uczucia.... 13.03.14, 21:27
          gdy jełopowi np. ukradną samochód albo żonę zgwałcą to wtedy tez bedzie przeciw "donosicielstwu"?
          • klemens1 Re: mieszane uczucia.... 14.03.14, 10:23
            Jak ktoś już zauważył - "donoszenie" zostało wypaczone przez poprzedni system. Tam współpraca z policją polegała nie tyle obywatelom, co była przeciw nim.
            Podejście do policji (nawet tej "OK") dobrze pokazał Smarzowski w "Domie złym".
    • elton_dzwon Re: Znasz kierowce? Podaj dalej! 13.03.14, 14:24
      ciekawe dlaczego dopiero dzisiaj podali że ofiara był Rumun, gdyby podali to wczoraj to nikt by nie wydał sprawcy, ta sprawa jest i tak podejrzana, jakiś Rumun kręcący się w okolicach wyjazdu z myjni, może chciał od kierowcy coś wyłudzić albo sprawić żeby go przejechał i udawać ofiarę
      • dyktator_bolandy Re: Znasz kierowce? Podaj dalej! 13.03.14, 21:28
        jezeli Rumun to prawdopodobnie Cygan z Rumunii , więc mozliwe że nie aniołek, sprawa staje się dwuznaczna.
        • piotr33k2 Re: Znasz kierowce? Podaj dalej! 13.03.14, 22:01
          może żebrał nachalnie jak to maja w zwyczaju, i może to nie wina tego kierowcy że chłopak wpadł pod koła, ale uciekł nie udzielił pomocy i to jest sedno sprawy .
          • bimota Re: Znasz kierowce? Podaj dalej! 14.03.14, 10:51
            MIAL STAC I CZEKAC, AZ RESZTA BANDY GO ZLINCZUJE...
        • waga170 Re: Znasz kierowce? Podaj dalej! 13.03.14, 22:06
          Jak potracony jest bialym blondynem Polakiem to donosic, a jak to jakis rumunek to dobrze ze go potracili bo MOZLIWE ZE NIE ANIOLEK. Od jutra patrze na rase przechodniow, jak Polak to hamuje a jak jakis rumunek to h..., oszczedzam hamulce.
          • szymi_mispanda eee to za malo... 13.03.14, 22:27
            ...

masz racje z rumunem ale nie tylko - poniewaz to jest jednak ynternet to tu siedza w wiekszosc lemingi

wiec zawsze winni sa wszyscy ktorymi lemingi pogardzaja albo sie boja - tak wiec jest to rumun, ale tez cygan, szczegolnie duzy cygan z kajdanem, polacy tez ale tacy groznie wygladajacy, na pewno typy ze zrobiona masa, a jak maja bejce to huhu

za to na specjalna uwage i troske zasluguj chudy okularnik z wlosami na wloczykija, czasem z dziwna broda, koralami na szyi w butach ala ruskie trampki z laptopem w rence, w drugiej ze smartfonem oglondajoncy na nim swoje zdjecia na pejsbuku ktory wlasnie wyszedl z jakiejs knajpy gdzie daja surowa rybe z jakims zielonym gownem maczana w czarnym sosie ktora je sie dwoma drewienkami a popija winem "czanti" z marketu za 9.90
            • waga170 Tysiac procent zgody 13.03.14, 22:52
              Pewna wada genetyczna pokutuje w narodzie, to jest chyba skutkiem tzw. in-breeding. Jak to wyczytalem dawno temu u jakiegos poety, Polacy nie wiedza kiedy sie smiac a kiedy plakac.
              Czyli nie wiedza co jest dla nich dobre a co zle.

> zielonym gownem maczana w czarnym sosie ktora je sie dwoma drewienkami a popija wi
              > nem "czanti" z marketu za 9.90

Jakbym tam byl, to widzial i to slyszal. Jeszcze guma do zucia wyjeta z geby na czas tej konsumpcji, przyklejona do okularow i po konsumpcji z powrotem wlozona do geby miedzy zolte zeby rzadko myte. A latem sandaly z czarnymi skarpetami :)
              • des4 jak się ktoś wychował na dzielni 14.03.14, 07:28
                i przesiąkł ziomalskim kodeksem rodem z ławki pod blokiem i mety na parterze, zawsze będzie wyciągał słomę z butów
          • vogon.jeltz Re: Znasz kierowce? Podaj dalej! 14.03.14, 16:00
            > Od jutra patrze na rase przechodniow, jak Polak to hamuje a jak jakis rumunek

A jak zamierzasz to odróżnić? Wiem, że twoja wypowiedź to ironia, ale 99% tych gardzących Rumunami jako niższą rasą nie odróżniłoby przeciętnego przedstawiciela tej nacji od przypadkowego polaczka.
    • waga170 Stary numer 13.03.14, 15:16
      Goscia scigaja za cos zupelnie innego na przyklad pobicie policjanta, ale zeby zachecic spoleczenstwo do pomocy w zlapaniu mowia ze potracil i uciekl, zgwalcil babcie albo okradl kosciol.
    • agios_pneumatos Typowa 14.03.14, 08:50
      Typowa gęba 'szybkiego-ale-zawsze-bezpiecznego' cwaniaczka.
      • klemens1 Re: Typowa 14.03.14, 10:25
        Pewnie zajeżdżając na stację zdążył jeszcze w ostatniej chwili wyprzedzić na czołówkę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka