Dodaj do ulubionych

Renault Captur 0.9 TCE

09.07.14, 12:58
Czy warto kupic jak w temacie takie auto za okolo 60000 zl? Czy silnik nie bedzie za slaby? Czy komfort jazdy jest dobry i czy za te pieniadze moze byc gdzies lepszy?
Obserwuj wątek
    • ocala Re: Renault Captur 0.9 TCE 09.07.14, 13:06
      Samochód fajny, zwłaszcza babkom się podoba wersja dwukolorowa ale ten silnik. 3 cylindry i 900 pojemnosci. To moja kosiarka lepiej już trajkocze.
      • klawisz.spacji Re: Renault Captur 0.9 TCE 09.07.14, 13:09
        ocala napisał(a):

> Samochód fajny, zwłaszcza babkom się podoba wersja dwukolorowa ale ten silnik.
        > 3 cylindry i 900 pojemnosci. To moja kosiarka lepiej już trajkocze.

no nie tylko babokom bo ja babom nie jestem a mi sie podoba :]

co do silnika jezdzilem Aygo 3 cylindry i dzwiek mi nie przeszkadzal
        • who_cares Re: Renault Captur 0.9 TCE 09.07.14, 13:56
          Nie lepiej kupić Dacię Sandero Stepway ?
          Z tym samym silnikiem jest tańszy jakieś 15 tys przy porównywalnym wyposażeniu ZEN - Laureate ale pomyśl o dorzuceniu 6 tys na dCi 90 - wbrew pozorom jest całkiem dobrym wyborem - brak dwumasy , turbo o stałej geometrii a FAP jest całkowicie bezobsługowy - spalanie w mieście w granicach 6 litrów na trasie da się zejść sporo poniżej 5 litrów.
          Za mniej niż 55 tys masz z metalikiem i nawigacją - fakt że Captur stylistycznie może się bardziej podobać i jakość materiałów w środku trochę lepsza .....

• jamesonwhiskey Re: Renault Captur 0.9 TCE 29.07.14, 16:24
            mysle ze gdyby koles chcial daci dizla to by sie o to zapytal
    • simon921 Re: Renault Captur 0.9 TCE 09.07.14, 16:16
      Wg. mnie silnik OK. Ale najlepiej się po prostu przejechać. Generalnie nie ma co się kierować stereotypami. Auto waży ponad 1,2t, a silnik spokojnie daje radę nawet przy wyprzedzaniu. Ale jak chcesz jeździć bardzo dynamicznie, to się przygotuj na spalanie znacznie odbiegające od katalogowego. Da się jednak też spalić poniżej 5 litrów na naszych krajówkach częściowo zabudowanych:)Standard na zwykłej drodze to nie więcej niż 5,5.
      Co do propozycji sandero zamiast captura. Przymierzałem się do obu i różnica jest znaczna jednak. Choćby w Dacii nie ma automatycznej klimy.
    • buraque Re: Renault Captur 0.9 TCE 09.07.14, 20:16
      klawisz.spacji napisał:

> Czy warto kupic jak w temacie takie auto za okolo 60000 zl? Czy silnik nie bedz
      > ie za slaby? Czy komfort jazdy jest dobry i czy za te pieniadze moze byc gdzies
      > lepszy?

sam sobie odpowiedz na pytanie czy warto kupić auto klasy B (np. Corsa, Punto, Fabia) za 60 tysięcy, Captur właśnie ma wymiary wew. w/w aut, jedyna różnica to taka, że jest podniesiony, oklejony plastikiem i udaje SUVa
      • poohdell Re: Renault Captur 0.9 TCE 10.07.14, 11:24
        Takim samym sensem jest zakup SuVa z napedem tylko na jedna oś. Auto drogie i bez sensu. Ale jak się komus podoba... Captur sie może podobać, a jak ktoś ma kaprys to kupuje.
    • mama.globtroterka Re: Renault Captur 0.9 TCE 29.07.14, 15:06
      Miałam okazję testować Renault Captur z silnikiem 0.9. Na miasto spoko :) Na trasę za słabe, nie miało kopa. zaprasza tu - krótka relacja z jazdy globtroterek.blogspot.com/2014/07/weekend-za-miastem-z-renault-captur.html
      • buraque globtroterek blog dla półgłówków 29.07.14, 22:04
        mdły i tak nudny, że aż jego autorka musi spamować na forach
      • fuiio co to za bzdety.. 29.07.14, 22:10
        dealer zostawia auto na weekend , daje ze 3 tysie za pochlebne opinie i matolki slepo wierza w
        dobroc byle kasztana. Na jakie miasto niby jest spoko ten kasztan?? Na Amsterdam, Berlin czy Zgierz? Na miasto polecam rower a do jazdy po Zgierzu wystarczy stara astra w gazie jak to sie mowi. Taniej bardziej bezstresowo i mniejszy klopot niz z pseudonowoczesnym jednorazowym wozidelkiem
      • corky1 Re: Renault Captur 0.9 TCE 30.07.14, 16:43
        A najbardziej dobija, ze w co drugim zdjeciu pojawia sie synek mamy-globtroterki. Czy wspolczesnym mamusiom zawsze musi tak odbijac na punkcie swoich pociech? No chyba, ze to jest najwieksze osiagniecie w ich zyciu, ale w takim razie to wspolczuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka