Dodaj do ulubionych

Fajny pomysł

16.07.14, 17:53
Słyszałem właśnie w Trójce o rajdzie holenderskich samochodów jadącym właśnie dzisiaj przez Polskę. Do udziału w tym rajdzie można zgłaszać się tylko z samochodami, których wartość nie przekracza 500 euro. Ciekawe, kiedy my będziemy mieć taki dystans do siebie, jak Holendrzy. Gdy tak czytam to forum, te szyderstwa z ludzi posiadających takie czy inne auto, to myślę sobie, że nie tak szybko.
Obserwuj wątek
    • bimota Re: Fajny pomysł 16.07.14, 17:57
      U NAS SREDNIO MAJA 15 LAT, WIEC PEWNIE SPORO BY SIE KWALIFIKOWALO, WIEC O CO CHODZI ? NIE SUGERUJ SIE BUFONAMI FORUMOWYMI...
    • galtomone Nie stac nas / cudze chwalicie! 16.07.14, 20:07
      U nas prosciej zrobic rajd aut np. 10+, albo 15+
      Auto za 500 euro - fajnie brzmi ale wiesz ile trzbe amiec kasy zeby to po drodze naprawic albo zezlomowac I sobie spokojnie wrocic do domu?

Poza tym my, jako Tania sila robocza dla zachodu mam sie nie rozrywkowac tylko zapie...alac w fabykach zachodnich kocernow ;-) - zeby tym na zachodzi jeszcze jakos sie egzysyowalo .....

A tak bardziej na serio: zlombol.pl/pl/ - tylko ze realnie patrzac... to nie jest tania rozrywka. kasa na plaiwo, naprawy, zarcie, itd... itd... Ewentualnie powrot do kraju innym srodkiem transport I oplacenie utylizacji w miejscu gdzie zlom dokonal zywota (+ czesto holowanie).

To nie tak.. 500 EUR I juz....
    • des4 Re: Fajny pomysł 17.07.14, 07:20
      fajne i niefajne, jechałem wczoraj wracając z pracy za prawdopodobnie jednym z uczestników....stare granatowe volvo 240 kombi obklejone nalepkami, ze starym bagażnikiem dachowym i umocowaną wielką walizą

kopcił na czarno bardziej niż stary ikarus do tego wlókł się lewym pasem czterdziestką na ograniczeniu do 70 przy doźć luźnej ulicy....
      • jureek Re: Fajny pomysł 17.07.14, 09:14
        des4 napisał:

> kopcił na czarno bardziej niż stary ikarus do tego wlókł się lewym pasem czter
        > dziestką na ograniczeniu do 70 przy doźć luźnej ulicy....

A czemu nie wyprzedziłeś go prawym pasem, tylko wlokłeś się za nim?
        • nazimno On chyba lubi jak inni "daja czadu". 17.07.14, 10:06
    • zwykly_kierowca Re: Fajny pomysł 17.07.14, 10:24
      Widziałem ich (3 samochody) w Gliwicach na parkingu przed Auchanem na Rybnickiej.

Jedno Volvo 240, jedno BMW chyba E28 przerobione na "Bluesmobil" i jakiś trzeci, nie pamiętam. Wszystkie na holenderskich numerach.
      • jureek Re: Fajny pomysł 17.07.14, 11:00
        zwykly_kierowca napisał:

> Jedno Volvo 240, jedno BMW chyba E28 przerobione na "Bluesmobil" i jakiś trzeci
        > , nie pamiętam. Wszystkie na holenderskich numerach.

Dzisiaj mają dojechać do Lwowa. Ciekawe, jak im na granicy pójdzie.
    • tomek854 Re: Fajny pomysł 17.07.14, 15:23
      Już dawno mamy, jurku: zlombol.pl/en/
    • agios_pneumatos Re: Fajny pomysł 17.07.14, 15:41
      O złombolu nie słyszałeś?
      • jureek Re: Fajny pomysł 17.07.14, 16:03
        agios_pneumatos napisał:

> O złombolu nie słyszałeś?

Nie, nie słyszałem. Teraz trochę poczytałem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka