Dodaj do ulubionych

Opel Vectra - kupić czy nie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 19:31
Witam forumowiczów.
Mam okazję kupić samochód Opel Vectra - 1992 r 250.000 tys km przebiegu. Przerobione na gaz. W Polsce 3 lata, ściągnięta z Niemiec. Widać że auto było serwisowane, co do stanu technicznego na teraz to jestem pewny (właścicielem jest kolega kolegi). Natomiast przeraża mnie przebieg. Kupilibyście takie auto w cenie 10.000 zł z zamiarem wyjechania przez najbliższe 7 lat 100.000-150.000? A może w tej cenie poszukać coś innego - ale większego niż moje Cinquecento. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • grissley Re: Opel Vectra - kupić czy nie 27.08.04, 09:15
      A jaki ma silnik?
      Jesli 2.0 8V to moge z czystym sumieniem polecic (chyba najmniej wysilony
      silnik do vectry, co z polaczeniu z pojemnoscia zwiastuje duza trwalosc).
      Ja przejechalem tym autem (2.0i, 92r) ponad 100tys km. Sprzedalem, kiedy miala
      180tys. Przez 5 lat NIGDY NIC MI SIE NIE ZEPSULO, nie mialem nawet jednej
      najmniejszej awarii. Jedyna wizyta w serwisie (poza wymianami zwiazanymi z
      eksploatacja - paski, filtry, klocki, olej itd) dotyczyla dokrecenia stykow
      klaksonu (poluzowaly sie w ktoryms momencie i przestal trabic. Zrobili to w ASO
      za darmo). Nigdy nie mialem lepszego samochodu, przejechalem nim od petersburga
      do atlantyku, rok jezdzilem za granica, reszte u nas, az nie moglem uwiezyc, ze
      nic sie nie psuje.
      Musisz uwazac tylko na jedna rzecz - VECTRA A CHOLERNIE RDZEWIEJE. To jedyny
      mankament, ale blachyb to autko ma naprawde do dupy. Sprawdz to. Pojedz sobie
      na przeglad - jezeli autko bylo serwisowane, mialo regularnie wymieniany olej i
      nikt go nie katowal to chyba nie powinienes miec powodow do narzekan. O ile to
      nie rozbitek, bo vectra A to chyba najpopularniejsze auto tej klasy na
      gieldach. Glowe dam, ze min polowa z nich jest latana, klejona, albo wrecz
      spawana z kilku.

pozdrawiam,
      arek
    • remo29 Re: Opel Vectra - kupić czy nie 27.08.04, 09:28
      > Kupilibyście takie auto w cenie 10.000 zł z zamiarem wyjechania przez
      > najbliższe 7 lat 100.000-150.000?

Hehe, optymista...
    • Gość: Cornolio Re: Opel Vectra - kupić czy nie IP: *.ch.pwr.wroc.pl 27.08.04, 10:21
      Jak wymienisz blacharkę to może jeszcze 7 lat pojeździsz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka