Gość: killer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.04, 22:03 co to znaczy wyprzedzać na trzeciego? Link Zgłoś Obserwuj wątek
panel555 Re: co to znaczy wyprzedzać na trzeciego? 28.08.04, 22:26 To znaczy wpychać się między dwa samochody, ten który wyprzedzasz i ten nadjeżdżający z przeciwnej strony. Link Zgłoś
Gość: alek Re: co to znaczy wyprzedzać na trzeciego? IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.04, 22:50 Co tam, a próbowałeś na czwartego ? Ostatnio na trasie Opole - Kluczbork ,koło miejscowości Osowiec jest remont mostu i ruch wachadłowy regulowany światłami. Z daleka widzę że światła zmieniają się na czerwone- wtedy decha, dochodziło 190-200 kiedy wpadłem na most. Zdążyłem ,lecz jak to wyminąć auta stojące na przeciw? Pełne hamowanie i skręt... Jeszcze raz się udało :) To dopiero czad :) Link Zgłoś
charlie_x Re: co to znaczy wyprzedzać na trzeciego? 28.08.04, 22:55 Gość portalu: alek napisał(a): > Co tam, a próbowałeś na czwartego ? > > Ostatnio na trasie Opole - Kluczbork ,koło miejscowości Osowiec jest remont > mostu i ruch wachadłowy regulowany światłami. > Z daleka widzę że światła zmieniają się na czerwone- wtedy decha, dochodziło > 190-200 kiedy wpadłem na most. > Zdążyłem ,lecz jak to wyminąć auta stojące na przeciw? > Pełne hamowanie i skręt... > Jeszcze raz się udało :) > To dopiero czad :) ______________ ..podziwiam to jest jazda..8).., a tak przy okazji masz zdrowe nerki, wątrobę i rogówkę oka? Link Zgłoś
Gość: mile stone Re: co to znaczy wyprzedzać na trzeciego? IP: *.toya.net.pl 28.08.04, 23:18 To jest ciekawe doświadczenie, szczególnie jak ten z przeciwka nie ma gdzie zjechać (np. piesi na poboczu), albo jest równie głupi, albo spanikował. Ale jest też fajnie wyprzedzać tego który już wyprzedza. Oba sposoby należą do raczej z pewnych sposobów na szybsze zakończenie występów na tym łez padole, o ile są powtarzane odpowiednio często lub z coraz mniejszą rezerwą (polecam, szczególnie na skrzyżowaniach, na ciągłej, pod górę, na niwidocznym zakręcie lub gdy z przeciwka leci cięzarówka mozliwie jak największa). Ale jedna uwaga, nie należy angażować w ostatnią drogę innych uczestników ruchu (nie jest to trendy, ani cool), bo wtedy to już jest zabójstwo i zamiast do raju idzie się do piekła (brak szansy na spowiedź). Link Zgłoś
charlie_x Re: co to znaczy wyprzedzać na trzeciego? 28.08.04, 23:27 Gość portalu: mile stone napisał(a): > To jest ciekawe doświadczenie, szczególnie jak ten z przeciwka nie ma gdzie > zjechać (np. piesi na poboczu), albo jest równie głupi, albo spanikował. Ale > jest też fajnie wyprzedzać tego który już wyprzedza. > Oba sposoby należą do raczej z pewnych sposobów na szybsze zakończenie występów > > na tym łez padole, o ile są powtarzane odpowiednio często lub z coraz mniejszą > rezerwą (polecam, szczególnie na skrzyżowaniach, na ciągłej, pod górę, na > niwidocznym zakręcie lub gdy z przeciwka leci cięzarówka mozliwie jak > największa). Ale jedna uwaga, nie należy angażować w ostatnią drogę innych > uczestników ruchu (nie jest to trendy, ani cool), bo wtedy to już jest > zabójstwo i zamiast do raju idzie się do piekła (brak szansy na spowiedź). ___________ ..8)..nic dodać nic ująć.Tylko pytanie - ..do ilu straceńców to dotrze? Link Zgłoś
Gość: agulha Re: co to znaczy wyprzedzać na trzeciego? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.08.04, 00:36 Właśnie, czy na pewno? Nigdy nie wiem, czy na trzeciego to jest właśnie taki manewr, czy też wyprzedzanie wyprzedzającego (czyli trzy samochody jadą w tym samym kierunku). Oczywiście, ja tego sportu nie uprawiam. Jeszcze mi życie miłe. Link Zgłoś
proceaupe Re: co to znaczy wyprzedzać na trzeciego? 29.08.04, 01:48 "na trzeciego" to jest wyprzedzanie wyprzedzajacego. Link Zgłoś
grissley Re: co to znaczy wyprzedzać na trzeciego? 30.08.04, 22:48 Cholera, a ja zawsze myslelem, ze wyprzedzac na trzeciego to znaczy wyprzedzac wyprzedzajacego :I Link Zgłoś
Gość: killer Re: co to znaczy wyprzedzać na trzeciego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.04, 13:18 czy wyptrzedanie na 3-go oznacza wyprzedzać samochód który już wyprzedza? czy może To znaczy wpychać się między dwa samochody, ten który wyprzedzasz i ten nadjeżdżający z przeciwnej strony. Link Zgłoś
Gość: killer nikt na tym forum nie wie co to znaczy wyprzedzać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.04, 15:17 nikt na tymn forum nie wie co to znaczy wyprzedzać na trzeciego? Link Zgłoś
proceaupe Re: nikt na tym forum nie wie co to znaczy wyprze 30.08.04, 15:21 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=15298603&a=15302677 Link Zgłoś
Gość: dziadzia Re: nikt na tym forum nie wie co to znaczy wyprze IP: *.eventusnet.com / *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.04, 15:53 Jeśli do tej pory nie zrozumiałeś, to powiem jaśniej: Jedzie sobie traktorek, za nim dwa samochody i twój trzeci. Pierwszy samochód wyprzedza traktorek...drugi wyprzedza... ale tobie już nie wolno, bo to byłoby "na trzeciego". K A P U J E S Z ????? Link Zgłoś
Gość: raz dwa trzy raz dwa trzy IP: *.acn.waw.pl 30.08.04, 17:07 zapytaj lepiej tych co używają rzeczonego sformułowania. Z moich doświadczeń wynika, że pisząc "wyprzedzać na trzeciego" dziennikarze mają na myśli wpychanie się między auto wyprzedzane i auto nadjeżdżające z przeciwka, A NIE wyprzedzanie wyprzedzającego. Link Zgłoś
Gość: killer Re: co to znaczy wyprzedzać na trzeciego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.04, 17:17 stąd właśnie moje pytanie, tak czy siak nie doszliśmy do konsensusu. Jedni mówią tak inni tak. Tak czy siak dzięki za odzem pozdrawiam no i nie wyprzedzajcie na 3-go :D Link Zgłoś
Gość: Seba Re: co to znaczy wyprzedzać na trzeciego? IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 30.08.04, 22:45 Wyprzedzac "na trzeciego" to jest wlasnie wyprzedzac samochod wyprzedzajacy. Natomiast wyprzedzanie pomiedzy samochodami na pewnych trasach nie jest niczym nienormalnym (vide 7-ka - Wawa-Gdansk). Oczywiscie musi byc spore pobocze z obu stron (7-ka taka wlasnie jest) i dobra widocznsc (czy nie ma pieszych, zaparkowanych samochodow. itp - z tym jest gorzej). Wyprzedzanie na 3-go jest nielegalne bo przepisy drogowe mowia ze nie mozna rozpoczac manewru wyprzedzania wobec pojazdu ktory juz ten manewr wykonuje (wlaczyl kierunkowskaz pierwszy). Seba Link Zgłoś