Dodaj do ulubionych

co to znaczy wyprzedzać na trzeciego?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.04, 22:03
co to znaczy wyprzedzać na trzeciego?
Obserwuj wątek
    • panel555 Re: co to znaczy wyprzedzać na trzeciego? 28.08.04, 22:26
      To znaczy wpychać się między dwa samochody, ten który wyprzedzasz i ten
      nadjeżdżający z przeciwnej strony.
      • Gość: alek Re: co to znaczy wyprzedzać na trzeciego? IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.04, 22:50
        Co tam, a próbowałeś na czwartego ?

Ostatnio na trasie Opole - Kluczbork ,koło miejscowości Osowiec jest remont
        mostu i ruch wachadłowy regulowany światłami.
        Z daleka widzę że światła zmieniają się na czerwone- wtedy decha, dochodziło
        190-200 kiedy wpadłem na most.
        Zdążyłem ,lecz jak to wyminąć auta stojące na przeciw?
        Pełne hamowanie i skręt...
        Jeszcze raz się udało :)
        To dopiero czad :)
        • charlie_x Re: co to znaczy wyprzedzać na trzeciego? 28.08.04, 22:55
          Gość portalu: alek napisał(a):

> Co tam, a próbowałeś na czwartego ?
          >
          > Ostatnio na trasie Opole - Kluczbork ,koło miejscowości Osowiec jest remont
          > mostu i ruch wachadłowy regulowany światłami.
          > Z daleka widzę że światła zmieniają się na czerwone- wtedy decha, dochodziło
          > 190-200 kiedy wpadłem na most.
          > Zdążyłem ,lecz jak to wyminąć auta stojące na przeciw?
          > Pełne hamowanie i skręt...
          > Jeszcze raz się udało :)
          > To dopiero czad :)

..podziwiam to jest jazda..8).., a tak przy okazji masz zdrowe
          nerki, wątrobę i rogówkę oka?
      • Gość: mile stone Re: co to znaczy wyprzedzać na trzeciego? IP: *.toya.net.pl 28.08.04, 23:18
        To jest ciekawe doświadczenie, szczególnie jak ten z przeciwka nie ma gdzie
        zjechać (np. piesi na poboczu), albo jest równie głupi, albo spanikował. Ale
        jest też fajnie wyprzedzać tego który już wyprzedza.
        Oba sposoby należą do raczej z pewnych sposobów na szybsze zakończenie występów
        na tym łez padole, o ile są powtarzane odpowiednio często lub z coraz mniejszą
        rezerwą (polecam, szczególnie na skrzyżowaniach, na ciągłej, pod górę, na
        niwidocznym zakręcie lub gdy z przeciwka leci cięzarówka mozliwie jak
        największa). Ale jedna uwaga, nie należy angażować w ostatnią drogę innych
        uczestników ruchu (nie jest to trendy, ani cool), bo wtedy to już jest
        zabójstwo i zamiast do raju idzie się do piekła (brak szansy na spowiedź).
        • charlie_x Re: co to znaczy wyprzedzać na trzeciego? 28.08.04, 23:27
          Gość portalu: mile stone napisał(a):

> To jest ciekawe doświadczenie, szczególnie jak ten z przeciwka nie ma gdzie
          > zjechać (np. piesi na poboczu), albo jest równie głupi, albo spanikował. Ale
          > jest też fajnie wyprzedzać tego który już wyprzedza.
          > Oba sposoby należą do raczej z pewnych sposobów na szybsze zakończenie
          występów
          >
          > na tym łez padole, o ile są powtarzane odpowiednio często lub z coraz
          mniejszą
          > rezerwą (polecam, szczególnie na skrzyżowaniach, na ciągłej, pod górę, na
          > niwidocznym zakręcie lub gdy z przeciwka leci cięzarówka mozliwie jak
          > największa). Ale jedna uwaga, nie należy angażować w ostatnią drogę innych
          > uczestników ruchu (nie jest to trendy, ani cool), bo wtedy to już jest
          > zabójstwo i zamiast do raju idzie się do piekła (brak szansy na spowiedź).

..8)..nic dodać nic ująć.Tylko pytanie - ..do ilu straceńców
          to dotrze?
      • Gość: agulha Re: co to znaczy wyprzedzać na trzeciego? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.08.04, 00:36
        Właśnie, czy na pewno? Nigdy nie wiem, czy na trzeciego to jest właśnie taki
        manewr, czy też wyprzedzanie wyprzedzającego (czyli trzy samochody jadą w tym
        samym kierunku).
        Oczywiście, ja tego sportu nie uprawiam. Jeszcze mi życie miłe.
        • proceaupe Re: co to znaczy wyprzedzać na trzeciego? 29.08.04, 01:48
          "na trzeciego" to jest wyprzedzanie wyprzedzajacego.
      • grissley Re: co to znaczy wyprzedzać na trzeciego? 30.08.04, 22:48
        Cholera, a ja zawsze myslelem, ze wyprzedzac na trzeciego to znaczy wyprzedzac
        wyprzedzajacego :I
    • Gość: killer Re: co to znaczy wyprzedzać na trzeciego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.04, 13:18
      czy wyptrzedanie na 3-go oznacza wyprzedzać samochód który już wyprzedza? czy
      może To znaczy wpychać się między dwa samochody, ten który wyprzedzasz i ten
      nadjeżdżający z przeciwnej strony.
    • Gość: killer nikt na tym forum nie wie co to znaczy wyprzedzać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.04, 15:17
      nikt na tymn forum nie wie co to znaczy wyprzedzać na trzeciego?
      • proceaupe Re: nikt na tym forum nie wie co to znaczy wyprze 30.08.04, 15:21
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=15298603&a=15302677
      • Gość: dziadzia Re: nikt na tym forum nie wie co to znaczy wyprze IP: *.eventusnet.com / *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.04, 15:53
        Jeśli do tej pory nie zrozumiałeś, to powiem jaśniej:
        Jedzie sobie traktorek, za nim dwa samochody i twój trzeci.
        Pierwszy samochód wyprzedza traktorek...drugi wyprzedza...
        ale tobie już nie wolno, bo to byłoby "na trzeciego". K A P U J E S Z ?????
    • Gość: raz dwa trzy raz dwa trzy IP: *.acn.waw.pl 30.08.04, 17:07
      zapytaj lepiej tych co używają rzeczonego sformułowania.

Z moich doświadczeń wynika, że pisząc "wyprzedzać na trzeciego" dziennikarze
      mają na myśli wpychanie się między auto wyprzedzane i auto nadjeżdżające z
      przeciwka, A NIE wyprzedzanie wyprzedzającego.
    • Gość: killer Re: co to znaczy wyprzedzać na trzeciego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.04, 17:17
      stąd właśnie moje pytanie, tak czy siak nie doszliśmy do konsensusu. Jedni
      mówią tak inni tak. Tak czy siak dzięki za odzem pozdrawiam no i nie
      wyprzedzajcie na 3-go :D
      • Gość: Seba Re: co to znaczy wyprzedzać na trzeciego? IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 30.08.04, 22:45
        Wyprzedzac "na trzeciego" to jest wlasnie wyprzedzac samochod wyprzedzajacy.
        Natomiast wyprzedzanie pomiedzy samochodami na pewnych trasach nie jest niczym
        nienormalnym (vide 7-ka - Wawa-Gdansk). Oczywiscie musi byc spore pobocze z obu
        stron (7-ka taka wlasnie jest) i dobra widocznsc (czy nie ma pieszych,
        zaparkowanych samochodow. itp - z tym jest gorzej).
        Wyprzedzanie na 3-go jest nielegalne bo przepisy drogowe mowia ze nie mozna
        rozpoczac manewru wyprzedzania wobec pojazdu ktory juz ten manewr wykonuje
        (wlaczyl kierunkowskaz pierwszy).

Seba
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka