misiaczek1281 20.08.14, 09:54 Ferrari GTO - 35 mln USD ........i jeździ:) Pasja, miłość, szaleństwo?:) Są pieniądze o których się wam nie śniło :) Link Zgłoś Obserwuj wątek
galtomone 2 pytania 20.08.14, 10:22 Wg kogo najdrozszy? Ktore GTO - en.wikipedia.org/wiki/Ferrari_GTO I tak przy okazji wg Forbes's: Lamborghini Veneno Roadster - $4.5 mln Na aukcji (wypierdziana uzywka): August 14, 2014 - 1962 - Ferrari 250 GTO - $38,115,000 (en.wikipedia.org/wiki/Most_expensive_cars_sold_in_auction#World_records) Tak przy okazji, jak wlasciciel kupil to GTO nowe... to ile stracil na sprzedazy po 52 latach? Zapewne , zgdnie z Twoja matematyka 50000% Link Zgłoś
misiaczek1281 Re: 2 pytania 20.08.14, 10:40 galtomone napisał: > Wg kogo najdrozszy? > Ktore GTO - en.wikipedia.org/wiki/Ferrari_GTO > > I tak przy okazji wg Forbes's: Lamborghini Veneno Roadster - $4.5 mln > Na aukcji (wypierdziana uzywka): August 14, 2014 - 1962 - Ferrari 250 GTO - $38,115,000 (en.wikipedia.org/wiki/Most_expensive_cars_sold_in_auction#World_records) > > Tak przy okazji, jak wlasciciel kupil to GTO nowe... to ile stracil na sprzedaz > y po 52 latach? Zapewne , zgdnie z Twoja matematyka 50000% 1. tu masz odpowiedź: 156 mln zł:) 2. ja nie wspomniałem tu o żadnej utracie wartości bo zabytki zyskują a tracą tylko współczesne nówki z salonu więc twoja złośliwość jest nietrafiona:) Link Zgłoś
galtomone Re: 2 pytania 20.08.14, 10:51 misiaczek1281 napisał: > galtomone napisał: > > > Wg kogo najdrozszy? > > Ktore GTO - en.wikipedia.org/wiki/Ferrari_GTO > > > > I tak przy okazji wg Forbes's: Lamborghini Veneno Roadster - $4.5 mln > > Na aukcji (wypierdziana uzywka): August 14, 2014 - 1962 - Ferrari 250 GTO - $38,115,000 (en.wikipedia.org/wiki/Most_expensive_cars_sold_in_auction#World_records) > > > > Tak przy okazji, jak wlasciciel kupil to GTO nowe... to ile stracil na sp > rzedaz > > y po 52 latach? Zapewne , zgdnie z Twoja matematyka 50000% > 1. tu masz odpowiedź: 156 mln zł:) To o jakim aucie pisales w pierwszym posicie - bo bylo $35 mln a w artykule jest $52....? > 2. ja nie wspomniałem tu o żadnej utracie wartości bo zabytki zyskują a tracą t > ylko współczesne nówki z salonu więc twoja złośliwość jest nietrafiona:)[/b] Acha... a ja myslalem, ze sie kupuje nowe i ono sie moze stac zabytkiem.... Ale skoro od razu sie kupuje zabytkowe i sie nie traci, to faktycznie lepiej. Sorry, nie znam sie. Link Zgłoś
misiaczek1281 Re: 2 pytania 20.08.14, 11:41 galtomone napisał: > > > Tak przy okazji, jak wlasciciel kupil to GTO nowe... to ile stracil > na sp> > rzedaz> > > y po 52 latach? Zapewne , zgdnie z Twoja matematyka 50000% > > > > 1. tu masz odpowiedź: 156 mln zł:) > > To o jakim aucie pisales w pierwszym posicie - bo bylo $35 mln a w artykule jes > t $52....? Marka i model sie zgadza:) 156 mln zł. Ferrari GTO 250 jest najdroższym autem świata:) > > > 2. ja nie wspomniałem tu o żadnej utracie wartości bo zabytki zyskują a t > racą t> > ylko współczesne nówki z salonu więc twoja złośliwość jest nietrafiona:)[ > /b]> > Acha... a ja myslalem, ze sie kupuje nowe i ono sie moze stac zabytkiem.... Ale > skoro od razu sie kupuje zabytkowe i sie nie traci, to faktycznie lepiej. Sorr > y, nie znam sie. Faktycznie sie nie znasz tylko chciałeś dopiec ale ci nie wyszło bo nie napisałem że zabytki tracą na wartości ...zabawne : ludzki mózg funkcjonuje na zasadzie skojarzeń...twoje skojarzenie jest bardzo proste: misiaczek = utrata wartości ...a tu niespodzianka - NIE WSPOMNIAŁEM O TYM SŁOWEM ALE dawne nawyki są u ciebie silniejsze i musiałeś dopiec o mojej matematyce:) Link Zgłoś
galtomone Głupiś - jak zwykle 20.08.14, 12:30 misiaczek1281 napisał: > Faktycznie sie nie znasz tylko chciałeś dopiec ale ci nie wyszło bo nie napi > sałem że zabytki tracą na wartości ...zabawne GŁOMBIE patentowy, żeby auto stało sie zabytkiem to chyba ktoś musi najpier kupić nowe. Jak wszyscy (chcą czy nie, potrzebują czy nie, moga czy, itd) kupować zgodnie z Twoimi idiotycznymi radami, które wciskasz wszystkim to GOWNO będzie a nie zabytki. To raz... a dwa, to jak widać nie zawsze na zakupie nowego auta traci się cokolwiek - a wg Ciebie zawsze 50%. Link Zgłoś
misiaczek1281 Re: Głupiś - jak zwykle 20.08.14, 12:41 galtomone napisał: > misiaczek1281 napisał: > > > Faktycznie sie nie znasz tylko chciałeś dopiec ale ci nie wyszło bo nie n > api> > sałem że zabytki tracą na wartości ...zabawne > > GŁOMBIE patentowy, żeby auto stało sie zabytkiem to chyba ktoś musi najpier kup > ić nowe. Jak wszyscy (chcą czy nie, potrzebują czy nie, moga czy, itd) kupować > zgodnie z Twoimi idiotycznymi radami, które wciskasz wszystkim to GOWNO będzie > a nie zabytki. Jeśli już chcesz obrażać to polecam słownik języka polskiego:) Głąb pisze się przez "ą" :) Przypomina mi sie pewna scenka z filmu Miś - ale nie zrozumiesz dowcipu:) > > To raz... a dwa, to jak widać nie zawsze na zakupie nowego auta traci się cokol > wiek - a wg Ciebie zawsze 50%. Nie zawsze 50%...czasem 40% ...ale ogólnie dużo:) W 1962 roku nówki z salonu nie traciły 50% bo było milion razy mniej samochodów....a dziś na rynku są miliony używanych wiec dlatego nówka traci 50% kumasz?:) Link Zgłoś
misiaczek1281 Re: Głupiś - jak zwykle 20.08.14, 12:45 a o brak zabytków nie musisz sie martwić...na rynku są miliony sprowadzonych z zachodu Volkswagenów....nawet gdyby ludzie nagle przestali kupować nowe auta to przez 15 najbliższych lat samochodów na rynku nie zabraknie :) hehe:) Link Zgłoś
qqbek Twoja matematyka ssie. 20.08.14, 23:49 250 GTO kosztował w 1962 18.000$ Tak więc przebitka to 211650% A nie jakieś marne 50000% :) A misio jest durny :) Liczy na to, że jego Polo będzie podobne do 250 Gran Turismo Omologato... i o tym jest ten wątek. Poza tym - mi bardziej, od zawsze, podoba się Mietek SSK z 1929 roku. Albo 500K z 1936 roku, albo chociaż BMW 328 z 1938 roku. Jakoś mnie te Ferrari nie leżą tak bardzo. Link Zgłoś
galtomone Nie wiadomo czy ssie 21.08.14, 07:13 qqbek napisał: > 250 GTO kosztował w 1962 18.000$ > Tak więc przebitka to 211650% > A nie jakieś marne 50000% :) Ale ja tego nawet nie probowalem liczyc. Raz, ze nie mam (mialem) bladego pojecia ile GTO nowy kosztowal a dwa, ze po cholere jak on I tak nie zrozumie przekazu. Rozwinalem tylko jego 50% I jak widac sie nie mylilem. Mis dalej uwaza, ze nowych nikt nie powinien kupowac a zabytki biora sie z dupy :-) > A misio jest durny :) No BA! > Liczy na to, że jego Polo będzie podobne do 250 Gran Turismo Omologato... i o t > ym jest ten wątek. Potencjalnie sznase sa.... Jak za 300 lat cofniemy sie do korzystania z koni I 99,99% aut zostanie przetopionych na bryczki a jedynym ktoresie ostanie bedzie jego Polo.. to kto wie... moze nawet drozsze bedzie? :-) > Poza tym - mi bardziej, od zawsze, podoba się Mietek SSK z 1929 roku. Albo 500K > z 1936 roku, albo chociaż BMW 328 z 1938 roku. Jakoś mnie te Ferrari nie leżą > tak bardzo. W przypadku takich cen wyglada I podobanie sie nie ma znaczenia. Wzane ze marka droga, Sztuk malo I z roku na rok kto wiecej za to placicl, znaczy musi byc cos warte I warto zaplacic jeszcze wiecej :-) Link Zgłoś
misiaczek1281 Re: Nie wiadomo czy ssie 21.08.14, 16:51 galtomone napisał: > > Mis dalej uwaza, ze nowych nikt nie powinien kupowac a zabytki biora sie z dupy > :-)Galtomku nawet gdyby ludzie nagle przestali kupować nowe auta to przez 10 lat nie zabraknie w Polsce samochodów i zabytków....sa ich miliony :) hehe:) > > > A misio jest durny :) > > No BA! BA BA:) > > > Liczy na to, że jego Polo będzie podobne do 250 Gran Turismo Omologato... > i o t> > ym jest ten wątek. > > Potencjalnie sznase sa.... > Jak za 300 lat cofniemy sie do korzystania z koni I 99,99% aut zostanie przetop > ionych na bryczki a jedynym ktoresie ostanie bedzie jego Polo.. to kto wie... m > oze nawet drozsze bedzie? :-) leć do salonu i trać 50% wartości:) to mondrzejsze:) Link Zgłoś
misiaczek1281 Re: Twoja matematyka ssie. 21.08.14, 16:44 qqbek napisał: > 250 GTO kosztował w 1962 18.000$ > Tak więc przebitka to 211650% > A nie jakieś marne 50000% :) > > A misio jest durny :) > Liczy na to, że jego Polo będzie podobne do 250 Gran Turismo Omologato... i o t > ym jest ten wątek. hahahhaa:) chciałbyś:) a po co mi stary grat z 1962 roku ?:) hehe:) > > Poza tym - mi bardziej, od zawsze, podoba się Mietek SSK z 1929 roku. Albo 500K > z 1936 roku, albo chociaż BMW 328 z 1938 roku. Jakoś mnie te Ferrari nie leżą > tak bardzo. fajne masz marzenia i sny:) Link Zgłoś