nieznajacy_sie 19.09.14, 13:44 Pytanie do Was drodzy forumowicze. Jesteście bywali w świecie powiedzcie mi kiedy u nas będą tak drogi wyglądały? link Link Zgłoś Obserwuj wątek
gzesiolek Re: Infrastruktura 19.09.14, 13:52 Hehehe, ja tam nie tesknie... Pamietam jak w US nie moglismy wjechac na wlasciwa droge we wlasciwym kierunku, o tutaj: www.google.pl/maps/place/Wirginia,+Stany+Zjednoczone/@36.8440666,-76.1916652,3758m/data=!3m1!1e3!4m2!3m1!1s0x884cd670bdbcb2cd:0xc04e4149b746a695 Bo nie dosc, ze trzeba bylo znalezc wlasciwy wezel to jeszcze wlasciwy pas... Generalnie nigdzie w Europie sie tak nie zakrecilem jak tam ;) Link Zgłoś
nieznajacy_sie Re: Infrastruktura 19.09.14, 14:09 Co tam droga, ale jak pięknie przedmieścia wyglądają z lotu ptaka. U nas w takim miejscu to nie da rady nawet obwodnicy wybudować - zaraz oprotestują. Ciekawe jak tam sobie z tym radzą. Link Zgłoś
agios_pneumatos Re: Infrastruktura 24.09.14, 06:42 nieznajacy_sie napisał(a): > Co tam droga, ale jak pięknie przedmieścia wyglądają z lotu ptaka. U nas w taki > m miejscu to nie da rady nawet obwodnicy wybudować - zaraz oprotestują. Ciekawe > jak tam sobie z tym radzą. Nie zaczęli byli od d strony. Przedmieścia są skutkiem, nie przyczyną budowy autostrad. Link Zgłoś
agios_pneumatos Re: Infrastruktura 24.09.14, 06:38 No paczpan. A podobno tylko w Polsce oznakowanie jest do d. ;) Link Zgłoś
soulshuntr Re: Infrastruktura 24.09.14, 09:41 Nie oznakowanie jest do dupy tylko kierowca byl do dupy. Tam oznakowania sa idiot proof. A najciekawsze jest to, ze obywa sie bez tych debilnych rondek i rondeczek zaraz za zjazdem lub przed wjazdem jak to ma miejsce u nas. Link Zgłoś
gzesiolek Re: Infrastruktura 24.09.14, 18:03 Nie bede udawal, ze bylem rewelacyjnym kierowca, bo mialem wtedy prawko raptem 5lat i lacznie z 10tys km za kolkiem... ale bylo nas trzech... ciemno, do domu daleko i wszyscy wiedzieli lepiej...i dopiero za trzecim razem trafilismy na ta droge co chcielismy we wlasciwym kierunku... Z oznaczeniem nie bylo zle... tylko ze my znalismy tylko nr drogi i kierunek geograficzny na jaki chcemy sie udac, a gorzej bylo z nazwami... Ot taka wyprawa weekendowa na spontanie polskich studentow ktorzy sobie dorabiali w US... ;) Link Zgłoś
agios_pneumatos Re: Infrastruktura 25.09.14, 06:05 soulshuntr napisał(a): > Nie oznakowanie jest do dupy tylko kierowca byl do dupy. Tam oznakowania sa idi > ot proof. A najciekawsze jest to, ze obywa sie bez tych debilnych rondek i rond > eczek zaraz za zjazdem lub przed wjazdem jak to ma miejsce u nas. > Co do tabliczek opisujących znaki, typu: no U turn, no left turn, stop here on red owszem. Natomiast wiele znaków topograficznych potrafi zakręcić. Link Zgłoś
klemens1 Re: Infrastruktura 24.09.14, 14:55 agios_pneumatos napisał: > No paczpan. A podobno tylko w Polsce oznakowanie jest do d. ;) No paczpan. Jak zwykle nie zrozumiałeś, co piszący miał na myśli. Link Zgłoś
kontik_71 Re: Infrastruktura 19.09.14, 14:20 Nigdy nie beda tak wygladaly bo tamte drogi sa efektem amerykanskiej gigantomanii i odrzucenia wszelkich innych form podrozowania, poza samochodami. Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Infrastruktura 19.09.14, 14:21 > odrzucenia wszelkich innych form podrozowania, poza samochodami. No już bez przesady. Samolotami też troszku latają. Link Zgłoś
kontik_71 Re: Infrastruktura 19.09.14, 14:27 No tak, masz racje.. zapomnialem o samolotach.. Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Infrastruktura 19.09.14, 14:21 > powiedzcie mi kiedy u nas będą tak drogi wyglądały? Mam szczerą nadzieję, że nigdy. Link Zgłoś
nieznajacy_sie Re: Infrastruktura 19.09.14, 14:36 Taaa. Każdy by chciał zapierdzielać autobaną. Najlepiej, żeby wjazd na nią był jakieś 5 km od domu i aby koło domu tylko były uliczki lokalne. Tylko, że tak się nie da. Sam jeżdżę zbiorkomem do pracy. I gdyby tylko była jakaś realna alternatywa to bym wolał samochodem. Sęk w tym, że nie stać mnie na parking a i tracić czas na stanie w korku trochę głupio. Z drugiej strony trzeba dziś być niezłym masochistą by dojeżdżać gdzieś kolejami mazowieckimi. Latem jest za gorąco, tory robią się dłuższe i wszystko się spóźnia, zimą zaś kółka (stalowe) się kurczą i znowu wszystko się spóźnia. Link Zgłoś
klemens1 Re: Infrastruktura 19.09.14, 16:39 nieznajacy_sie napisał(a): > Taaa. > Każdy by chciał zapierdzielać autobaną. Najlepiej, żeby wjazd na nią był jakieś > 5 km od domu i aby koło domu tylko były uliczki lokalne. Tylko, że tak się nie > da. Na Ursynowie już niedługo się da. A na Bemowie da się od dłuższego czasu. Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Infrastruktura 19.09.14, 17:38 > Na Ursynowie już niedługo się da. A na Bemowie da się od dłuższego czasu. Ale żeby tak miał każdy - to się nie da. Link Zgłoś
nieznajacy_sie Re: Infrastruktura 24.09.14, 14:52 Na Ursynowie da się i nie da się. Owszem da się. Jest nawet miejsce zostawione na POW. No i co z tego skoro ludzie pokupowali tam mieszkania taniej z uwagi na planowana drogę a teraz krzyczą i wywalczyli tunel? Czemu do jasnej ch... mam płacić za czyjeś cwaniactwo? Link Zgłoś
klemens1 Re: Infrastruktura 24.09.14, 14:58 nieznajacy_sie napisał(a): > Na Ursynowie da się i nie da się. Owszem da się. Jest nawet miejsce zostawione > na POW. No i co z tego skoro ludzie pokupowali tam mieszkania taniej z uwagi na > planowana drogę a teraz krzyczą i wywalczyli tunel? I co z tego że jest ma być tam tunel? Wjazdy będą od siebie o 2 km może. > Czemu do jasnej ch... mam płacić za czyjeś cwaniactwo? Takie drogi powinny być w tunelu - nie ma to nic wspólnego z cwaniactwem. Link Zgłoś
nieznajacy_sie Re: Infrastruktura 25.09.14, 08:38 Niby dlaczego ma być w tunelu? Może tam jakiś "ważny" osobnik mieszka? A może chodzi o to, że czym drożej budujemy tym większą kaskę można przytulić z kontraktu? Link Zgłoś
soulshuntr Odnosnie infrastruktury 24.09.14, 23:22 Kto mi powie, jak nalezy jechac na tej ulicy? Miejsce akcji Zakopane - dojazd do estakady pod Gubalowka. 24tp.pl/index.php?mod=news&strona=1&id=24488 Link Zgłoś