Dodaj do ulubionych

Jeszcze o oponach

11.10.14, 16:22
Powoli zbliża się czas zakupu opon. Zastanawiam się nad GY vector 4season. Myślicie że to będzie dobry zakup/ Rozmiar 205/55r16
Spamerzy i misiaczek proszeni są o nieudzielanie się.
Obserwuj wątek
    • jeepwdyzlu Re: Jeszcze o oponach 11.10.14, 16:50
      oponka zacna, sprawdzona i nie taka droga jak kilka lat temu...
      ale do auta jeżdzącego na 16" chyba kupowałbym zimówki....
      a wiosną letnie

jeep
      • samspade Re: Jeszcze o oponach 11.10.14, 17:23
        Myślałem i o takiej opcji. Ale ostatnio jeżdżę mniej i nie wiem czy jest do końca sens finansowy. Plus nie mam drugich felg.
    • buraque Re: Jeszcze o oponach 11.10.14, 17:39
      samspade napisał:

> Powoli zbliża się czas zakupu opon. Zastanawiam się nad GY vector 4season. Myśl
      > icie że to będzie dobry zakup.

Jeśli jeździsz mało i wyłącznie po dobrze odśnieżonym mieście to można spróbować, ale moim zdaniem to dziadowska oszczędność. Nie warto.
      • sejsmik Re: Jeszcze o oponach 13.10.14, 13:43
        oczywiscie ze warto!
    • misiaczek1281 Re: Jeszcze o oponach 11.10.14, 18:07
      samspade napisał:

> Powoli zbliża się czas zakupu opon. Zastanawiam się nad GY vector 4season. Myśl
      > icie że to będzie dobry zakup/ Rozmiar 205/55r16
      > Spamerzy i misiaczek proszeni są o nieudzielanie się.

to dobry wybór...mam i wiem...a to czy bede sie udzielał zalezy od mojego widzimisie a nie twojego hehe:)
      • wsk175 Re: Jeszcze o oponach 11.10.14, 19:57
        "to dobry wybór...mam i wiem.."
        Kupił cymbał używane 10-letnie i sie wypowiada. Nowe przecież szalenie szybko tracą na wartości......
      • do.ki prawdziwa oszczędność 12.10.14, 10:28
        przyszła pora, by oszczędzić czas i energię przez dołączenie misiaczka do mojego killfile'a. Misiu, znalazłeś się w świetnym towarzystwie, twój nick to już szósty z tego forum, z którego postów więcej nie zobaczę. zrobiłeś się nużący ponad wszelką miarę. bye!
    • trypel Re: Jeszcze o oponach 13.10.14, 17:44
      jesli jezdzisz mało to zdecydowanie warto.
      W już trzecim prywatnym mamy całoroczne (przebiegi homeopatyczne) i wiem że zostanę już przy tej opcji.
      Tyle że ja wybrałem lowbudgetowo nawigatora II i po 19 msc i ok 10 tys km nie mam żadnych uwag.
      • vogon.jeltz Re: Jeszcze o oponach 13.10.14, 22:16
        > Tyle że ja wybrałem lowbudgetowo nawigatora II
        > i po 19 msc i ok 10 tys km nie mam żadnych uwag.

Takoż. Te "budżetowe" Navigatory 2 dawały radę w moim przypadku nawet na zaśnieżonych / pokrytych błotem pośniegowym parkingach pod wyciągami w Białce Tatrzańskiej, gdzie zmuszony byłem pojechać miejskim autkiem żony, bo duży wóz był akurat po stłuczce.
    • chris62 Re: Jeszcze o oponach 14.10.14, 08:25
      samspade napisał:

> icie że to będzie dobry zakup/ Rozmiar 205/55r16
      ---------------------------------------------------

Mam ten sam dylemat - problem taki że w potrzebnym wymiarze tych opon niet.
      No ale tak czy inaczej taki test może dać szerszy pogląd na sprawę:

www.auto-swiat.pl/porady/test-opon-calorocznych-185-60-r15-jeden-komplet-na-caly-rok/65wh2

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka