Dodaj do ulubionych

Lexus IS 250

04.11.14, 10:03
Uwaga! Bardzo proszę o udział w dyskusji osoby zainteresowane tematem i mające na to czas.

Spotykam się z opiniami, że wersja amerykańska Lexusa IS 250 jest gorsza niż wersja europejska - jaka jest Wasza opinia na ten temat. Bardzo proszę o wypowiedzi osób, które miały lub mają do czynienia z tym modelem.
Obserwuj wątek
    • przemekthor Re: Lexus IS 250 04.11.14, 10:21
      Kumpel zza ściany posiada IS250-kę cabrio ściągniętą ze Stanów.
      Nie narzeka. Miałem okazję jeździć tym wynalazkiem, zabawne jest to, że auto wyposażone we wszelkie cuda techniki ma halogenowe reflektorki zainstalowane chyba tylko do przejścia badania technicznego.
      • greendin Re: Lexus IS 250 04.11.14, 14:35
        :)
    • marekatlanta71 Re: Lexus IS 250 04.11.14, 13:40
      Wersja na Polskę jest specjalnie, dodatkowo swięcona w Watykanie. Wersja amerykańska nie jest swięconą co powoduje ze cześciej ma wypadki. Brał bym wersje kupowana w salonie w Polsce.

A na poważnie to oczywiscie ze sa różnice, wynikają one z przepisów - np. wersja USA nie ma światła przeciwmgielnego tylnego ani gaśnicy. Nie wiem jak w innych modelach, ale w IS-F USA fabrycznie sa asymetryczne światła i żółte kierunkowskazy - przynajmniej tego nie trzeba zmieniać.
      • greendin Re: Lexus IS 250 04.11.14, 14:34
        Wersja Europejska jest wyraźnie droższa od tej zza oceanu.

Czyli, aby dostosować wersję z USA do ruchu w Polsce należy m.in. przerobić tylne oświetlenie i zmienić przednie lampy? Czy są jeszcze jakieś różnice, np. w wyposażeniu?

Wersja IS-F to już jest hardkor, pożeracz asfaltu.
        • engine8 Re: Lexus IS 250 04.11.14, 17:47
          Versja F Lexusa nie rozni sie absolutnie niczym oprocz zabiegow kosmetycznych i cena za takowe.
          Osiagi ma dokladnie takie same jak wersja podstawowa.
          • marekatlanta71 Re: Lexus IS 250 04.11.14, 17:56
            Ciekawa teoria :) Mój IS-F ma pod maską 5.0L V8 z 416 KM mocy, rozpędza się do setki poniżej 5 sekund. Sporo kosmetyki, prawda?
            • greendin Re: Lexus IS 250 04.11.14, 18:21
              Jakie to jest uczucie jeździć takim potworem?
              • marekatlanta71 Re: Lexus IS 250 04.11.14, 19:19
                A jakie ma być, po prostu jedzie. Tak, jest mocniejszy i głośniejszy od reszty, ale nie jakoś specjalnie. Na autostradzie trzeba się trzymać w ryzach bo trzycyfrowe prędkości (w milach) osiąga się w kilka sekund od wciśnięcia gazu a za takie coś można spędzić noc w więzieniu.

Jak Cię to interesuje to mój post o tym jak BMW M3 różni się od nowego Lexusa RC-F:
                florydziak.blogspot.com/2014/10/lexus-rc-f-oraz-rc-350-f-sport-kontra.html
                Miałem przyjemność być zaproszonym na nieudolną próbę reklamy tego ostatniego.
            • engine8 Re: Lexus IS 250 04.11.14, 21:42
              Napisalem tylko ze nie ma roznicy pomiedzy I i I-F - nie napisalem przeciez IS-F ?
              • marekatlanta71 Re: Lexus IS 250 04.11.14, 23:08
                A co to jest I oraz I-F?
                • engine8 Re: Lexus IS 250 04.11.14, 23:15
                  mialem na mysli is250/350 i ich F versje. mea culpa
                  • greendin Re: Lexus IS 250 05.11.14, 09:06
                    ok
                  • marekatlanta71 Re: Lexus IS 250 05.11.14, 13:53
                    Chodzi Ci pewnie o wersję F-Sport. Wersja F to IS-F. Ale są też wersje IS 250 F-Sport i IS 350 F-Sport. I rzeczywiście zmiany są kosmetyczne - znaczki, trochę spoilerów, większe hamulce, większe felgi. I zero więcej mocy silnika.
          • greendin Re: Lexus IS 250 04.11.14, 18:21
            Wow!!!! Ameryka!!!! Jak do tej pory widziałem IS-Fy to różniły się diametralnie od zwykłej cywilnej wersji. Może "engine8" wie coś czego My wszyscy nie wiemy? Może jest jakaś wersja IS-F, której fabryka nie widziała?
        • marekatlanta71 Re: Lexus IS 250 04.11.14, 19:16
          Z USA najczęściej sprowadzane są rozbitki, które tutaj zostały uznane za total loss, a w Polsce mają drugie życie. Dlatego ceny niższe.

Różnic jest niewiele i wynikają one przede wszystkim z przepisów - np. wersja USA ma płaskie (nie panoramiczne) lewe lusterko. O ile się nie mylę wersje USA mają symetryczne światła - przynajmniej tak to wygląda jak wjeżdżam do garażu, ale głowy za to nie dam. Poza tym było kilka rodzajów świateł - po face-liftingu zamontowano inne, z LED'ami do dziennych, mój to jeszcze sprzed FL. Kierunkowskazy zarówno z przodu jak i z tyłu są żółte. Nie ma tylnego światła przeciwmgielnego. Nie ma gaśnicy, ale to chyba mały problem. Co ciekawe, jest fabryczna apteczka ale jej zawartość o ile się nie mylę nie odpowiada polskim standardom (i zdrowemu rozsądkowi). No i oczywiście prędkościomierz w milach, radio odbierające tylko amerykańskie częstotliwości i navi z płytą z USA (ale podobno włożenie płyty z EU i głęboki restart pozwalają to zmienić). W nowych wersjach nie ma płyty, jest USB i nie wiem jak jest ze zmianą.
    • toreon Re: Lexus IS 250 04.11.14, 14:07
      Zakładając na chwilę, że autor wątku nie jest spamerem:
      Czy pytanie nie jest aby trochę zbyt ogólne? Co to znaczy gorsza? Gorsza jakość wykonania wnętrza? Gorsze osiągi? Jakkolwiek brzmi odpowiedź, to raczej wiarygodnie mogą wypowiedzieć się tylko ci, którzy jeździli jedną i drugą wersją. Podejrzewam, że tutaj takowych jest na pęczki.

• xvqqvx Nie polecam mototarget.pl - dno 17.11.14, 15:43
      Nie polecam mototarget.pl - dno, skoro promuje się zatrudniając zawodowych przygłupów spamerów takich jak jagodaxx.
      • greendin Re: Nie polecam mototarget.pl - dno 18.11.14, 14:25
        Dlaczego uważasz, ze "jagodaxx" jest spamerką? Może Ty jesteś pracownikiem forum i zajmujesz się reklamą? Może Jagoda nie wykupiła u Ciebie abonamentu? Wyjaśnij mi to logicznie.

Dla czego zaraz posądzacie ludzi, którzy mają pasję np. do Lexusów o Spam?

Ja jestem fanem marek Toyota/Lexus i nie wyobrażam sobie mieć samochodu innej marki w tych klasach. Bo jeśli chodzi o samochody Super Sportowe to na moim miejscu pierwszym znajduje się Corvette C7.

Nie raz zostałem o to posądzony, bezpodstawnie. Wiec nie uważam, aby Jagoda była spamerką.

Jeśli macie dowody takiego postępowania to bardzo proszę o ich przedstawienie. Jeśli nie macie dowodów to morda w kubeł!

Jest dowód - jest wina. Brak dowodu - brak winy. Chyba to jest proste? Nawet dziecko z zerówki to zrozumie.

• samspade Re: Nie polecam mototarget.pl - dno 18.11.14, 14:37
          greendin napisał(a):

> Dlaczego uważasz, ze "jagodaxx" jest spamerką? Może Ty jesteś pracownikiem foru
          > m i zajmujesz się reklamą? Może Jagoda nie wykupiła u Ciebie abonamentu? Wyjaśn
          > ij mi to logicznie.

jagodaxx jest spamerka ponieważ spamuje.

> Ja jestem fanem marek Toyota/Lexus i nie wyobrażam sobie mieć samochodu innej m
          > arki w tych klasach. Bo jeśli chodzi o samochody Super Sportowe to na moim miej
          > scu pierwszym znajduje się Corvette C7.

Powiedział fan lexusa LFA .

> Jeśli macie dowody takiego postępowania to bardzo proszę o ich przedstawienie.

Sprawdź w wyszukiwarce jej posty. Same "przypadkowe" polecenia.

> Jeśli nie macie dowodów to morda w kubeł!

Panie fanie toyoty/lexusa morda w kubeł.

• greendin Re: Nie polecam mototarget.pl - dno 18.11.14, 17:28
            No to jak spamuje to zablokujcie ją.

:)))))
        • xvqqvx Re: Nie polecam mototarget.pl - dno 18.11.14, 20:26
          Samspade już ci wyjaśnił.

Ja tylko dodam, jagodaxx to nie żadna pasjonatka marki a zawodowa spamerka (zawsze korzystam z wyszukiwarki) spamująca dla portalu - niestety forowicze nie mają możliwosci zablokowania spamerom dostępu, a zresztą spameria by tworzyła kolejne konta.

Natomiast niepolecanie zleceniodawcy jest skuteczne - porównajmy liczbę spamów na tym forum i innych forach z hierarchii Auto-Moto.
    • xvqqvx Nie polecam dennego mototarget.pl 19.11.14, 12:43
      Nie polecam dennego mototarget.pl - są g....o warci, skoro do promocji zatrudniają zawodowych kretynów spamerów (oleczka.kk spamuje na różnych forach).
      • greendin Re: Nie polecam dennego mototarget.pl 19.11.14, 14:54
        Sorry, faktycznie twoje argumenty są bardzo trafne.
        • xvqqvx Re: Nie polecam dennego mototarget.pl 19.11.14, 17:19
          Ale skuteczne, skoro częstość spamów spadła.:-)
          • greendin Re: Nie polecam dennego mototarget.pl 20.11.14, 11:49
            masz na myśli motortarget.pl?
            • xvqqvx Re: Nie polecam dennego mototarget.pl 20.11.14, 15:00
              Mam na myśli denny portal. :-)
              • greendin Re: Nie polecam dennego mototarget.pl 21.11.14, 09:03
                Nie taki denny ;) po prostu wybrali osoby bez kwalifikacji do marketingu szeptanego ;)
                • xvqqvx Re: Nie polecam dennego mototarget.pl 21.11.14, 11:57
                  Ale negatywne komentarze mają szansę sprawić, że albo wybiorą osoby z kwalifikacjami i marketiny będzie nieuciążliwy, albo zeń zrezygnują.
    • galtomone Z ciekawości - pytanie o silnik 21.11.14, 10:49
      Kolega, który reanimował 1.8VVTi w mojej Avensis (brała kosmiczne ilości oleju), aktualnie ma na warsztacie IS200.
      Okazuje sie, ze w IS200 jest koło dwumasowe (pomimo, ze to wolnossąca benzyna).
      Czy wiecie czy w wersji 250 tez jest taki dodatek?

BTW: dwumasa do IS200 kosztuje tylko 2600 :-(
      Na szczescie ja mam skrzynie automatyczna i takich wynalazkow nie mam.
    • xvqqvx www.mototarget.pl - spamerskie dno 14.10.15, 06:50
      www.mototarget.pl - kretyni spamerzy, którzy piszą w starych wątkach
      www.mototarget.pl - debile spamerzy
      www.mototarget.pl - durnie spamerzy
      www.mototarget.pl - idioci spamerzy
    • nazimno a propos butelek 14.10.15, 08:16
      Jak odniesiesz te butelki do skupu, to chyba ci to lepiej wypadnie, niz nedzne ochlapy
      za taki namolny, prymitywny i kiczowaty w stylistce spam.

PS
      Szkoda, ze ten piorun trafil obok.

• divepolska123 Re: Lexus IS 250 22.10.15, 22:12
      olx.pl/oferta/tajemniczy-klient-warszawa-i-okolice-badanie-samochodow-luksusowych-CID4-IDcgWGr.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka