Dodaj do ulubionych

Pytanie do ekspertow o zimowki?

11.01.15, 09:17
Pytam akurat nie gorali tylko typowych miastowych ekspertow. Jak wam sie jezdzilo tej zimy na zimowkach. Czy bylo warto? Najwazniejsze..czy bylo bezpiecznie? Bo przeciez wiadomo, ze bezpieczenstwo jest najwazniejsze..
Obserwuj wątek
    • trypel Re: Pytanie do ekspertow o zimowki? 11.01.15, 09:49
      Zdecydowanie warto
      Ostatnie 3 dni do piątku na Podlasiu to non stop okolice zera i padający marznący deszcz ze śniegiem. Na drodze pełno błotka pośniegowego. Właśnie w piątek doszedłem do wniosku ze moje po 2 sezonach już są kiepskie i zamówiłem nowy komplet.
    • wstrzasniety_nie_zmieszany Re: Pytanie do ekspertow o zimowki? 11.01.15, 09:55
      Z perspektywy mieszkańca Łodzi, zimy w tym sezonie raczej niewiele, niemniej było kilka dni, gdy chwycił mróz i na nawierzchni pojawił się lód, okazjonalnie również poprószył śnieg, ale szybko stopniał. Niemniej jeżeli ktoś chciał jeździć przez tych kilka naprawdę zimowych dni i czynić to bezpiecznie to bez zimówek ani rusz. Podczas jazdy w mieście, na dobrych zimówkach (Kleber) nie ma odczuwalnej różnicy z oponami letnimi.
      • only_the_godfather Re: Pytanie do ekspertow o zimowki? 11.01.15, 10:21
        Niby śniegu dużo nie było ale wcześnie rano zdarzały się przymrozki i marznący deszcz, a i było kilka dni z śniegiem. Do tego dni w których temperatura oscylowała w okolicach 0 stopni jak i poniżej też trochę było.
    • samspade Re: Pytanie do ekspertow o zimowki? 11.01.15, 11:26
      Pytanie nie do mnie bo w zaden sposob nie jestem ekspertem wysmiewalem wiare w magiczna temp 7 stopni ale odpowiem.
      Otoz jezdzilo mi sie dobrze. Bezpiecznie docieralem do celu niezaleznie od warunkow.
      Opony dobrze sie spisaly (GY vector 4seasons).
      • tiges_wiz Re: Pytanie do ekspertow o zimowki? 11.01.15, 14:38
        Ale to nie zimówki, tylko wielosezonowe
        • samspade Re: Pytanie do ekspertow o zimowki? 11.01.15, 14:51
          Maja symbol sniezynki. Podpadaja wiec pod obowiazki jazdy na zimowkach.
          • misiaczek1281 Re: Pytanie do ekspertow o zimowki? 11.01.15, 17:54
            samplesada: Ja też mam GY vector 4seasons....są dobre...ale po górach nie jeżdżę tylko po płaskim i delikatnym stylem jazdy...
    • crannmer Re: Pytanie do ekspertow o zimowki? 11.01.15, 12:59
      Jezdzilo sie dobrze. Wjechalem na Zieleniec. Zjechalem z Zielenca. W tym czasie wyznawcy opon letnich pietrzyli sie wlasnie na drodze z Klodzka do Kudowy, nie mogac podjechac pod calkiem niestrome jeszcze podjazdy. Bo snieg padal.

Acz na przyszly rok trzeba kupic nowy komplet. Aktualny po pieciu sezonach osiagnal granice zuzycia dla opon zimowych (4 mm).
    • bimota Re: Pytanie do ekspertow o zimowki? 11.01.15, 14:40
      JA MAM JESZCZE LETNIAKI. NIE BYLO PROBLEMOW... :p

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka