mariusz-ef
24.05.15, 01:17
Lata temu, nie pamiętam, 1999-2003 używalem antyradaru.
Szybko się zwrócił (byłem młody agresywny, a i jakimś cudem sporo jeździłem).
...a potem się spalił.
Na forum szukałem pomocy nt jego następcy. Za radą Forumowiczów kupiłem cb-radio. Przez wiele lat (2003-2012) słuchałem mobilków i też uważam, że wydatek się zwrócił.
Po 2012 z cb korzystałem sporadycznie (ale to dlatego, że przesiadłem się na yanosika).
Doszło nawet do tego, że z jednego samochodu (tego używanego rzadziej, ale do dalszych wypadów) podczas ktoregoś czyszczenia wnętrza, wyjałem radio i teraz poniewiera się w garażu (tak, trzeba go będzie zainstalować ponownie w tym aucie).
Po zmianie przepisów(kar za przekroczenie prędkości) jeździ mi się całkiem dobrze.
Raczej nie przekraczam o wiele prędkości. Ot czasami się zapomnę i złapię się na tym, że zamiast 50, jadę 65.
A to już kosztuje...
Niby yanosik sprawdza się super. Cb dopełnia wrażenia spokoju.
Myślę jednak, że antyradar dodatkowo wspomoże mnie w zakresie bezpiecznego poruszania się po naszych drogach.
Ponieważ jestem statystycznym Polakiem, czuję, że sprzedaż antyradarów i cb-radii znacząco wzrośnie.
Podobnież jak użytkowników aplikacji takich jak wspomniany wcześniej yanosik (czyli i rysiek i coyote i co tam jeszcze)
Tak, chwalę się choć nie mam czym.
Nie, nie mam paranoi (tak, mam na to papier)